جدیدترین مطالب
منافع و اهداف آمریکا در جنگ غزه
شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: طی روزهای گذشته نوار غزه شاهد آتش بسی موقت برای آزادی متقابل اسرا و زندانیان صهیونیستی و فلسطینی و امداد رسانی محدود به غزه بود؛ آتش بسی که نهایتاً نه به دلیل احترام به رأی مجمع عمومی سازمان ملل و یا قطعنامه شورای امنیت، بلکه به واسطه چانه زنی های سیاسی و میانجیگری قطر و چراغ سبز آمریکا عملیاتی شد.
دکتر محمد مهدی مظاهری – استاد دانشگاه

أحدث المقالات
منافع و اهداف آمریکا در جنگ غزه
شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: طی روزهای گذشته نوار غزه شاهد آتش بسی موقت برای آزادی متقابل اسرا و زندانیان صهیونیستی و فلسطینی و امداد رسانی محدود به غزه بود؛ آتش بسی که نهایتاً نه به دلیل احترام به رأی مجمع عمومی سازمان ملل و یا قطعنامه شورای امنیت، بلکه به واسطه چانه زنی های سیاسی و میانجیگری قطر و چراغ سبز آمریکا عملیاتی شد.
دکتر محمد مهدی مظاهری – استاد دانشگاه

نشست خیانتآمیز نقب و واکنش اعتراضی ملت فلسطین

دیوید بن گوریون، بنیانگذار و اولین نخستوزیر رژیم صهیونیستی از رهگذر اعمال قدرت و تسلط بر اراضی کشورهای عربی تلاش کرد تا دایره نفوذ این رژیم را از نیل تا فرات گسترش دهد. او در ابتدای تأسیس رژیم صهیونیستی در سال 1948 پیشنهاد داده بود تا دو خط موازی آبی بهعنوان نماد دو رودخانه نیل و فرات که تداعیگر گسترش حوزه جغرافیائی رژیم اسرائیل از نیل تا فرات است، در پرچم این رژیم منقوش شود.
در نشست اخیر سامح شکری، وزیر خارجه مصر، ناصر بوریطه، وزیر خارجه مغرب، عبداللطیف الزیانی، وزیر خارجه بحرین، شیخ عبدالله بن زاید، وزیر خارجه امارات، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا و یائیر لاپید، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی طرح «مهندسی امنیت منطقه» را مورد بررسی قرار دادند.
هدف رژیم صهیونیستی از برگزاری این نشست در فاصله اندکی از قبر دیوید بن گوریون، نخستوزیر اسبق این رژیم این بود که این پیام را به جهان عرب ارسال کند که رویای بن گوریون برای گسترش حوزه نفوذی این رژیم از نیل تا فرات قابل تحقق است.
از سوی دیگر همزمان با آغاز نشست وزرای خارجه کشورهای سازشکار عرب با وزیران خارجه آمریکا و رژیم اسرائیل، رزمندگان فلسطینی با انجام یک عملیات شهادتطلبانه در منطقه الخضیره واقع در شهرک حیفا که منجر به هلاکت شماری از صهیونیستها شد، پیام متضادی ارسال کردند و آن اینکه ملت فلسطین همچنان به راه خود برای تقابل فیزیکی با رژیم صهیونیستی ادامه خواهد داد.
جنبشهای مبارز فلسطینی نیز ضمن محکوم کردن نشست سازشکارانه برخی رژیمهای عربی و رژیم صهیونیستی در صحرای نقب، این نشست را توطئه سازمانیافته علیه ملت فلسطین و محور مقاومت دانستند و تأکید کردند که مردم فلسطین راه جهاد و شهادت را همچنان در پیش خواهند گرفت.
طرح مهندسی امنیت منطقه با هدف تشکیل ناتوی عبری- عربی
در این نشست که فلسطینیان از آن بهعنوان نشست وزرای خارجه کشورهای ورشکسته سیاسی یاد کردهاند، مهمترین محور مذاکرات، نحوه شکلگیری یک ناتوی عبری-عربی برای مقابله با ایران و محور مقاومت بود. هدف از طرح مهندسی امنیت منطقه حرکت تدریجی به سمت تشکیل یک ناتوی عبری-عربی برای تقابل با محور مقاومت و ایران است که این طرح از مدتها پیش موردتوجه آمریکا و رژیم صهیونیستی قرار داشته است.
این طرح از سال 2016 و زمانی که دونالد ترامپ، رئیسجمهوری سابق آمریکا وارد کاخ سفید شد، در مدار توجه لابی صهیونیستی، آمریکا، رژیم صهیونیستی و برخی کشورهای سازشکار عرب قرار گرفت. در همان زمان بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر وقت رژیم صهیونیستی تلاش کرده بود تا از رهگذر سازماندهی یک ائتلاف عبری-عربی علیه ایران بهتدریج یک مجموعه نظامی تحت عنوان ناتوی منطقهای ایجاد کند.
سفر مقامات مختلف رژیم صهیونیستی به کشورهای عرب منطقه ازجمله برخی کشورهای عضو شورای همکاری خلیجفارس، مقدمات تشکیل یک ناتوی عبری-عربی را فراهم آورد، اما با شکست دونالد ترامپ در انتخابات 2020 این موضوع موقتاً به بایگانی سپرده شد.
اکنون این موضوع بار دیگر در دستور کار کابینه نفتالی بنت قرار گرفته، اما این مجموعه بهطور طبیعی تنها در حد یک رؤیا برای مقامات رژیم صهیونیستی باقی خواهد ماند، زیرا شیوههای افراطی نفتالی بنت، نخستوزیر رژیم صهیونیستی برای توسعه شهرکسازی در اراضی 1967 و بهطور مشخص در قدس شرقی منجر به نقض آتشبس اعلام شده بین جنبشهای مبارز فلسطینی و رژیم صهیونیستی خواهد شد.
از سوی دیگر همزمان با این نشست، کابینه نفتالی بنت در اقدامی خلاف قطعنامههای شورای امنیت احداث چهار شهرک یهودینشین در صحرای نقب و در کنار شهرک «سدیه بوکر» را مورد تصویب قرار داد، اما صرفنظر از ماهیت نشست مشترک وزرای خارجه امارات، مصر، مغرب و بحرین با وزیران خارجه آمریکا و رژیم صهیونیستی، اساساً شکلگیری یک ناتوی عبری-عربی برای تقابل با ایران و محور مقاومت یک رؤیا برای رهبران رژیم صهیونیستی باقی خواهد ماند.
دلیل این امر این است که 4 کشور عربی مصر، امارات، مغرب، بحرین و رژیم صهیونیستی بخشی از زیرمجموعه سیاسی و امنیتی آمریکا تلقی میشوند و ایجاد ائتلاف عبری- عربی علیه ایران با واکنش منفی ملتهای اسلامی و عربی مواجه خواهد شد.
تشدید عملیات شهادتطلبانه رزمندگان فلسطینی در اراضی اشغالی که پس از پایان نشست وزرای خارجه 4 کشور عربی و رژیم صهیونیستی و آمریکا در نقب صورت گرفت، گویای این حقیقت است که مردم فلسطین این نشست را در درجه اول توطئه مشترک عبری-عربی علیه ملت فلسطین تلقی میکنند.
عملیات شهادتطلبانه رزمندگان فلسطینی در جنوب تلآویو که 48 ساعت پس از عملیات الخضیره صورت گرفت و به هلاکت و زخمی شدن 14 صهیونیست منجر شد، دومین واکنش عملی مردم فلسطین نسبت به نشست النقب بود.
0 Comments