جدیدترین مطالب
نظامیسازی فضا و تسلیحات هستهای
شورای راهبردی آنلاین-رصد: آمریکا در فوریه 2024 در بحبوحه تنشها و خطرات مناقشه هستهای، روسیه را به توسعه یک سلاح ضد ماهواره (ASAT) با خرج هستهای برای مدار پایین زمین متهم کرد. این گزارش به بررسی اتهامات، قوانین بینالمللی علیه تسلیحات کشتار جمعی مستقر در فضا و تلاشهای تاریخی برای جلوگیری از رقابت تسلیحاتی در فضا میپردازد.
آیا نشست بینالافغانی استانبول، اتاق فکر نشست دوحه است؟
شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: در اخبار آمده است که پنجشنبه و جمعه، ۱۰ و ۱۱ آبانماه، حدود ۵۰ تن از فعالان سیاسی و مقامات حکومت پیشین افغانستان در نشستی دو روزه در استانبول ترکیه، پشت درهای بسته، گردهم آمدهاند تا درباره «امکان ازسرگیری مذاکرات بینالافغانی» بحث و گفتوگو کنند. این نشست که با حمایت دولت ترکیه و به ابتکار «مجمع گفتمان ملی» برگزار شده، توسط حکمت کرزی، مصطفی مستور، ذبیحالله زیارمل، نبیلا مصلح، ادریس زمان، ایوب عرفانی و فریما نوابی از مقامات پیشین حکومت افغانستان، در سال ۲۰۲۲ تأسیس شده است.
تحلیلی بر سفر اخیر نماینده ویژه دولت آمریکا به لبنان
شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: در خصوص سفر اخیر «عاموس هوکشتاین» نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا به لبنان، اهداف و دلایل مهمی مطرح است. براساس آنچه که از جزئیات گفتگوهای هوکشتاین با مقامات لبنانی به بیرون درز کرده است و همچنین برداشتی که از ماهیت سیاستهای اخیر آمریکا در لبنان وجود دارد، پیداست که یافتن «سازوکارهای جدید» برای اجرای قطعنامه 1701 با رویکرد جدید، «هدف اصلی» سفر نماینده ویژه جو بایدن به بیروت بوده است.
دکتر خرازی در مصاحبه با المیادین:
احتمال افزایش برد موشکی ایران وجود دارد
شورای راهبردی آنلاین: رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت: در مورد مسئله برد موشک ها تا به حال حساسیت غربی ها، به خصوص اروپاییها را لحاظ میکردیم، ولی وقتی آنها حساسیت های ما را به خصوص در موضوع تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران لحاظ نمیکنند، دلیلی ندارد که ما هم حساسیت های آنان را در نظر بگیریم. لذا احتمال اینکه برد موشک های ایران افزایش یابد، وجود دارد.
نقش بریکس در تحقق نظم نوین جهانی
شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: بریکس در چهارچوب سیاستهای «ایجابی» و نه «سلبی»، بدون اینکه از اصول و مؤلفههای نظمساز مبتنی بر منشور ملل متحد تخطی کند یا با آن مخالفت نماید، به دنبال ترتیبات جدیدی است که حاکمیت پارادایمهای سیاسی، اقتصادی، امنیتی و … آمریکا و نظام لیبرال را در دنیای کنونی به چالش میکشد.
الزامات اتحادیه اروپا در قبال رژیم صهیونیستی بر اساس نظر دیوان بینالملل دادگستری
شورای راهبردی آنلاین-رصد: «در ماه ژوئیه، دیوان بینالمللی دادگستری یک نظر مشورتی مبتکرانه درباره پیامدهای حقوقی سیاستها و اقدامات اسرائیل در سرزمینهای اشغالی فلسطین صادر کرد، اسرائیل را مسئول تبعیض نژادی و آپارتاید علیه فلسطینیها دانست و فهرست بلندبالایی از سوء استفاده و نقض قوانین بینالمللی توسط مقامات اسرائیلی ارائه کرد. دیوان اعلام کرد که اشغالگری توسط اسرائیل غیرقانونی است و الزاماتی واضح را برای اسرائیل جهت پرداخت غرامت به فلسطینیها تعیین کرد.»
أحدث المقالات
راهبرد دولت بایدن در قبال سوریه
وبسایت شورای آتلانتیک آمریکا در یادداشتی نوشت: موضع اصلی رئیسجمهور بایدن و تیم وی احتمالاً در راستای تلاش برای مدیریت این بحران خواهد بود. بااینحال، میراث دولت ترامپ در سوریه بهاندازه دولت اوباما مسموم نبوده است. اوباما برای اینکه با ایران به توافق هستهای برسد، هیچ اقدامی برای مجازات یا مخالفت با اقدامات نظام سوریه انجام نداد، هرچند که برای مبارزه با داعش به سوریه و عراق نیرو اعزام کرده بود. طبق گزارش والاستریت ژورنال، اوباما در نامهای به ایران اطمینان خاطر داده بود که عملیات نظامی آمریکا در سوریه، متحدان ایران را هدف قرار نخواهد داد.
تصمیم اوباما به همکاری با پ ک کهای سوریه و استفاده از شبهنظامیان بهجای سربازان حرفهای آموزشدیده در برابر افراطگرایان مسلح، ازیکطرف باعث دلخوری ترکیه شده و از طرف دیگر جنگ علیه داعش را طولانیتر ساخت. سپس، ترامپ پس از گفتگو با رئیسجمهور ترکیه، ناگهان کردها را تنها گذاشت و مقامات دولت وی اظهار کردند که ساماندهی و تثبیت مناطق آزادشده از دست داعش از عهده آمریکا خارج است.
با توجه به همهگیری کرونا ویروس و پیامدهای اقتصادی آن، عملاً غیرممکن است که دولت بایدن عملیات در سوریه را در اولویت قرار دهد. طرفین ذینفع در تداوم سیاسی اسد تلاش میکنند تا از مشغولیت دولت جدید آمریکا به مشکلات خود بهرهبرداری کنند. نظام سوریه بارها گفته است که تحریمهای آمریکا عامل فروپاشی اقتصاد سوریه است. بیشک، دولت بایدن باید در تحریمهای اعمالشده بر نظام سوریه بازبینی کند تا مسئولیتی متوجه آمریکا نگردد.
تا زمانی که روسیه یا دیگر حامیان نظام سوریه چالشی نظامی ایجاد نکردهاند، دولت بایدن در کوتاهمدت اولویتی برای سوریه قائل نخواهد شد و سعی خواهد کرد تا به تأمین کمکهای بشردوستانه برای پناهجویان و سوریهای ساکن مناطق خارج از کنترل نظام اسد، ادامه دهد. بااینحال، اقدامات و عملیات لازم در مناطق شمال که در آن نیروهای آمریکایی به همراه شرکای محلی به دنبال جلوگیری از باز ظهور داعش هستند، موضوعی است که نیازمند بررسی داخلی است.
آیا کشوری که ژاپن و آلمان پس از جنگ جهانی دوم را به ثبات رسانده است، فاقد مهارتی است که با همکاری سوریها و شرکای بینالمللی یک دولت محلی مشروع در شمال شرق [سوریه] ایجاد کند تا جایگزینی برای اسد باشد؟ گذار سیاسی منجر به دولت مشروع همچنان یک هدف کلی در سوریه است. چنین امری یکشبه تحقق نخواهد یافت اما سوریه تحت حکومت اسد همواره تهدیدی برای سیاستهای موردنظر آمریکا خواهد بود.
هیچ راهحل کوتاهمدتی برای سوریه به چشم نمیخورد. پیروزی اسد و پذیرش وی مهمترین آسیب را به منافع آمریکا وارد خواهد کرد. برای حمایت از تصمیم گذار سیاسی جامعه بینالمللی که در بیانیه نهایی 2012 گروه اقدام در سوریه و قطعنامه 2254 شورای امنیت آمده است، تداوم حمایت از نماینده ویژه سازمان ملل ضروری است. تلاشها در حمایت از پاسخگو ساختن اسد و وابستههای وی باید دوچندان شود و تحقیقاتی در مورد اقدامات جنگی روسیه در سوریه انجام گیرد.
مقامات ارشد دولت بایدن آشکارا از سیاستهای دولت اوباما اظهار پشیمانی کردهاند. درستی این پشیمانیها و تأثیر عملی آنها زمانی محک خواهد خورد که نظام اسد به قتلعام عمومی، خواه با سلاح شیمیایی خواه بمبهای بشکهای یا هر نوع ابزار دیگر مبادرت کند.
اقدام و عدم اقدام آمریکا در سوریه دستورالعملی در اختیار رقبای آمریکا برای پیشروی در اوکراین و مناطق دیگر گذاشت. اسد قصد ندارد قدرت را با دیگران تقسیم کند. بلکه، نظام این کشور صبورانه منتظر خواهند ماند و به حامیان آن اطمینان خاطر خواهند داد که غرب بالاخره تسلیم خواهد شد. دولت بایدن ضمن اجتناب از تغییر خشونتآمیز نظام در سوریه، هرگز نباید با نظام اسد سازگاری پیدا کند.
0 Comments