جدیدترین مطالب

پیام ایران به اسرائیل: از این پس دیگر می‌زنیم

پیام ایران به اسرائیل: از این پس دیگر می‌زنیم

اعظم ملایی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به حمله اول آوریل رژیم اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه، بیش از ۳۰۰ موشک و پهپاد روانه سرزمینهای اشغالی کرد تا یک پیام روشن به اسرائیل بدهد؛ از این پس دیگر می زنیم؛ آن هم نه از طریق نیروهای جبهه مقاومت، بلکه مستقیم از خاکمان به سرزمین‌های اشغالیتان!

اسرائیل در استفاده از توان هسته ای علیه ایران درنگ نخواهد کرد!

اسرائیل در استفاده از توان هسته ای علیه ایران درنگ نخواهد کرد!

مرتضی موسوی خلخالی با تاکید بر این نکته می گوید که اسرائیل تنها بازیگر خاورمیانه دارای قدرت اتمی است و متذکر می‌شود که، «اگر سلسله کنش‌ها و واکنش‌ها و حملات و ضدحملات بین تهران و تل‌آویو ادامه پیدا کند تا نقطه‌ای که اسرائیل موجودیت خود را در خطر ببیند، برای استفاده از تمام قدرت خود درنگ نخواهد کرد». به همین دلیل دیپلماته پیشین کشورمان دامن زدن به شرایط کنونی را و به تبعش احتمال وقوع یک جنگ منطقه‌ای با اسرائیل را به هیچ وجه به نفع خاورمیانه نمی‌داند، چرا که امنیت و حتی موجودیت کل غرب آسیا به شکل جدی تحت الشعاع قرار خواهد گرفت.

اسرائیل بدون توجه به مقررات به فکر حمله به ایران خواهد بود؟

اسرائیل بدون توجه به مقررات به فکر حمله به ایران خواهد بود؟

یوسف مولایی می گوید که چون شورای امنیت بدون صدور قطع‌نامه و حتی بیانیه‌ای برای محکومیت حمله ایران به کار خود پایان داده است، از یک سو می‌تواند دست اسرائیل را برای حمله متقابل علیه ایران را ببندد. چرا که پشتوانه و چراغ سبز شورای امنیت را ندارد، اما مولایی همزمان اذعان داد که قوانین و حقوق بین‌الملل مُصرح توسط کشورها رعایت نمی‌شوند، به خصوص اسرائیل که سابقه طولانی در نادیده گرفتن قوانین و حقوق بین‌الملل دارد. از این حیث وی هشدار می‌دهد که تل‌‌آویو با برخورداری از حمایت سیاسی قدرت‌های بین‌المللی به راحتی می‌تواند این حق را برای خود متصور شوند که از توسل به زور با هر شدتی بهره ببرد. در نتیجه به گفته این حقوقدان، «اسرائیل شاید بدون توجه به آنکه شورای امنیت چه نگاهی دارد مستقیماً دست به اقداماتی بزند».

فضای ملتهب اقتصادی و اجتماعی در روزهای آتی فروکش می‌کند

فضای ملتهب اقتصادی و اجتماعی در روزهای آتی فروکش می‌کند

علی مطهری می گوید: چون اگر بنیامین نتانیاهو حمله متقابلی به ایران داشته باشد تنها به گرفتاری و بحران‌های فعلی خود اضافه کرده است. در حال حاضر اسرائیل و نتانیاهو با مشکلات بسیار زیادی دست به گریبان است. به همین دلیل من تصور می‌کنم که نتانیاهو مجبور است از کنار آن بگذرد و پاسخی به ایران ندهد. به هر حال اسرائیل دو هفته پیش با حمله به سفارت ایران در دمشق یک اشتباه جدی مرتکب شد و بایستی تاوان آن را می‌داد؛ اکنون هم که ایران این حمله را انجام داده است، من بعید می‌دانم که نتانیاهو بخواهد موضوع را بیش از این ادامه بدهد.

ایران تصویر جدیدی از موازنه قوا در منطقه ایجاد کرد

کارشناس مسائل بین الملل گفت: ایران در دفاع موشکی و پهپادی خودش، تصویر جدیدی را در زمینه موازنه قوا در منطقه ایجاد کرده که حامل این پیام برای رژیم صهیونیستی است که این رژیم نمی‌تواند به تجاوزات خود ادامه دهد و هر تجاوز با هزینه سنگینی مواجه خواهد شد.

Loading

أحدث المقالات

نامه وزیر خارجه اسرائیل به ۳۲ کشور برای قراردادن سپاه در لیست تروریسم و تحریم برنامه موشکی ایران

کاتز وزیر امور خارجه اسرائیل در نامه‌ای به ۳۲ کشور از آن‌ها خواست تا تحریم‌هایی را علیه برنامه موشکی ایران اعمال کنند و سپاه پاسداران را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار دهند.

پاسخ نظامی اسرائیل به تهران ممکن است در قالب حمله به نیرو‌های نیابتی در خارج از ایران باشد / انتظار نمی‌رود که تل آویو مقامات ارشد ایرانی را هدف قرار دهد

مقامات ایالات متحده انتظار دارند که پاسخ احتمالی اسرائیل به حمله آخر هفته ایران محدود باشد و به احتمال زیاد شامل حمله به نیرو‌های نظامی ایران و نیرو‌های نیابتی تحت حمایت ایران در خارج از ایران باشد.

بورل: اتحادیه اروپا در شرایط فعلی نمی‌تواند سپاه را «تروریستی» اعلام کند / تحریم‌های جدید علیه تهران مستلزم وجود چیز‌هایی است که قابل تحریم باشد

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در سخنانی گفت که این اتحادیه در شرایط فعلی نمی‌تواند سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران را «تروریستی» اعلام کند.

Loading

ناکامی سیاست «فشار حداکثری» آمریکا علیه ایران

شورای راهبردی آنلاین – رصد: از سال 2018 که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، از خروج خود از توافق هسته‌ای و اعمال مجدد تحریم‌ها علیه ایران خبر داد، تعدادی از مفسران و سیاستمداران آمریکا امیدوار بودند که تشدید بحران اقتصادی، ایران را برای بازگشت به میز مذاکره، تسلیم در برابر خواسته‌های آمریکا و پذیرش توافقی جدید وادار خواهد کرد که این توافق جدید، برنامه هسته‌ای، موشک‌های دوربرد و فعالیت‌های ایران در منطقه را دربر خواهد گرفت. بااین‌وجود، واکنش ایران خلاف این را نشان می‌دهد.

راز زیمت در یادداشتی که وب‌سایت شورای آتلانتیک آن را منتشر کرد، نوشت: اگرچه رهبران ایران شرایط سخت اقتصادی و اجتماعی شهروندان ایران را نادیده نگرفته‌اند، اما درهرصورت محدودیت‌های داخلی سیاست ایران را تحت تأثیر قرار داده و مقامات تهران را بر آن داشته است تا افکار عمومی را مدنظر قرار داده و سیاست خود را با واقعیات متغیر تعدیل کنند. حتی زمانی که رهبران ایران مجبور به تصمیم‌گیری‌های راهبردی و تغییر سیاست خویش بوده‌اند، اقتصاد تنها یکی از عوامل متعدد محسوب شده و لزوماً مهم‌ترین آن‌ها نبوده است.

درمجموع اگرچه تحریم‌ها نقش قابل‌توجهی در تصمیم تهران برای امضای توافق هسته‌ای داشته است، اما نمی‌توان این تغییر جهت سیاسی را صرفاً با عوامل اقتصادی توجیه کرد. بلکه باید تحولات ایجادشده در فضای سیاسی ایران و دستاوردهای فنی در برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی را نیز مدنظر قرار داد. در حوزه سیاسی، انتخاب حسن روحانی فرصتی برای تغییر در سیاست ایران ایجاد کرد و انتقال مسئولیت مذاکرات هسته‌ای از شورای عالی امنیت ملی به وزیر امور خارجه، محمدجواد ظریف، به مذاکرات شتاب بخشید که درنهایت، دو سال بعد به توافق منجر شد. در حوزه هسته‌ای، ایران تا سال 2012 به پیشرفت چشمگیری دست‌یافت، به‌طوری‌که این کشور توانست بخش‌هایی از برنامه خود را موقتاً تعلیق سازد و هم‌زمان مؤلفه‌های اساسی، نظیر تداوم تحقیق و توسعه تحت محدودیت خاص را حفظ کند و زیرساخت‌های هسته‌ای داخلی خود را نگه دارد.

طی دو دهه اخیر، علیرغم محدودیت‌های زیاد اقتصادی، ایران اهداف راهبردی خود در خصوص برنامه هسته‌ای، توسعه موشک‌های دوربرد و فعالیت‌های منطقه‌ای را دنبال کرده است. این کشور حمایت از مقاومت در سوریه را افزایش داده، در مبارزه علیه داعش در عراق مشارکت قابل‌توجهی داشته و علیرغم تحریم‌ها و شرایط بد اقتصادی به حمایت از گروه شبه‌نظامی حزب‌الله لبنان ادامه داده است.

اولویت‌های ایران بازتابی از باور مسئولان رده‌بالای ایران است که معتقد هستند توانمندی‌های راهبردی ایران به‌ویژه برنامه هسته‌ای و موشک‌های دوربرد این کشور، برای تضمین بقای نظام ضروری است. تصمیم آمریکا به خروج از برجام نیز صرفاً باعث تقویت این باور شده است که آمریکا قابل‌اعتماد نیست و واشنگتن از برنامه هسته‌ای صرفاً به‌عنوان دستاویزی برای تضعیف ایران و پیشبرد هدف دیرینه خود برای تغییر نظام استفاده می‌کند.

یقیناً رهبری ایران نیز از وخامت شرایط اقتصادی شهروندان ایران آگاه است اما وی معتقد است که راه‌حل این بحران تنها در «اقتصاد مقاومتی» است. ایشان این ادعا را رد می‌کنند که مشکلات اقتصادی ایران ناشی از تحریم‌های آمریکا بوده و ایران برای رفع این مشکلات باید از دستورات غربی‌ها اطاعت کند. ضمن آنکه ازنظر ایشان، بازگشت کنترل نشده شرکت‌های خارجی به بازار ایران ممکن است جامعه ایران را در معرض نفوذ سیاسی و فرهنگی غرب قرار دهد.

درنتیجه، تحولات آتی موجب ناامیدی کسانی خواهد شد که معتقدند تشدید تحریم‌های اقتصادی به‌تنهایی ایران را به تغییر سیاست خارجی خود وادار خواهد کرد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *