جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی اتحادیه اروپا از مصادره کامل دارایی‌های روسیه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل اروپا گفت: براساس گزارش گاردین، اتحادیه اروپا به توافقی در مورد برداشت سود از دارایی‌های مسدود شده روسیه برای خرید تسلیحات و کمک به اوکراین دست یافته است. از آنجایی ‌که اتحادیه اروپا از عواقب قانونی مصادره کامل دارایی‌های روسیه نگران است و با توجه به اینکه مسکو حق قانونی برای برداشت این وجوه نداشت، تصمیم گرفت فقط سود حاصل از دارایی‌ها را برای کمک به اوکراین استفاده کند.

پاسخ دکتر خرازی به موضع جدید آمریکا در قبال برنامه هسته‌ای ایران:
آمریکا بود که از دیپلماسی هسته‌ای فرار کرد/ ایران هم دیپلماسی را بهترین راه می‌داند

شورای راهبردی آنلاین: رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت: سخنگوی وزارت خارجه آمریکا بعد از مصاحبه اینجانب با الجزیره موضعگیری و حرف های گذشته را تکرار کرد که نمی گذارند ایران سلاح هسته ای تولید کند، ولی نهایتا گفت بهترین راه دیپلماسی است. بله ما هم براساس فتوای رهبری دنبال تولید سلاح نیستیم، بلکه مدافع دیپلماسی و تحقق طرح منطقه عاری از سلاح هسته ای هستیم، ولی اگر رژیم اسراییل ما را تهدید هسته ای کند، نمی توانیم دست روی دست بگذاریم و منتظر اجازه دیگران باشیم.

اهداف سفر اخیر بلینکن به عربستان

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک پژوهشگر مسائل عربستان گفت: آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا اخیرا طی یک سفر منطقه‌ای وارد ریاض شد و رایزنی‌هایی با مقامات این کشور داشت. به نظر می‌رسد یکی از دستورکارهای بین عربستان و آمریکا علاوه بر بحث جنگ غزه، روند عادی‌سازی روابط رژیم اسرائیل و این کشور عربی است.

به میزبانی شورای راهبردی روابط خارجی در تهران برگزار می شود
سومین همایش گفت‌وگوهای ایرانی – عربی با عنوان «برای همکاری و تعامل»

شورای راهبردی آنلاین: سومین همایش گفت‌وگوهای ایرانی – عربی با عنوان «برای همکاری و تعامل» به میزبانی شورای راهبردی روابط خارجی روز 23 اردیبهشت در تهران افتتاح می‌شود.

آشفتگی اروپا در تامین امنیت تنگه باب المندب و دریای سرخ

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت مهمان: تنگه استراتژیک باب المندب و دریای سرخ، در ماه‌های اخیر به دلیل جنگ غزه به با مشکلات عدیده و بحران جدی مواجه شده است؛ دلیل این امر نیز رویکرد حمایت‌گرایانه نیروهای ارتش یمن از فلسطین است که از ابتدای حملات رژیم اسرائیل به نوار غزه، حمله به کشتی‌های عازم سرزمینهای اشغالی یا از مبدأ این رژیم در دریای سرخ را در برنامه خود قرار داده و وعده داده‌اند تا زمانی که تجاوز نظامی رژیم اسرائیل به نوار غزه پایان نیابد به حملات خود ادامه خواهند داد. ایالات متحده آمریکا به عنوان مهمترین حامی رژیم اسرائیل نخستین کشوری بود که به این سیاست نیروهای ارتش یمن واکنش نشان داد و کوشید در پوشش حمایت از آزادی کشترانی، ائتلافی جهانی برای مقابله با این حملات تشکیل دهد؛ ائتلافی که البته به دلیل تعارض منافع کشورهای غربی ناکام ماند و در عمل به حملات آمریکا و انگلیس به مواضعی در یمن ختم شد. البته، کشورهای اروپایی هر چند در ائتلاف آمریکایی مشارکت جدی نداشتند، اما منافع متعدد و پیچیده ای در این منطقه پرالتهاب دارند و در نتیجه رویکرد ویژه و مستقلی در قبال آن اتخاذ کرده اند.

Loading

أحدث المقالات

Los objetivos del reciente viaje de Blinken a Arabia Saudí

Consejo Estratégico en línea, entrevista: Un investigador de cuestiones saudíes dijo: “El secretario de Estado de Estados Unidos, Anthony Blinken, llegó recientemente a Riad durante un viaje regional y mantuvo negociaciones con los funcionarios de este país. Parece que una de las agendas entre Arabia Saudí y Estados Unidos, además de la guerra de Gaza, es el proceso de normalización de las relaciones entre el régimen israelí y este país árabe”.

أثر الاحتجاجات الطلابیه على الانخفاض النسبی فی الدعم الأمریکی والغربی للکیان الإسرائیلی

المجلس الاستراتیجی أونلاین ـ حوار: قال خبیر فی القضایا الدولیه: إن الاحتجاجات الطلابیه المؤیده لفلسطین لها تأثیر نسبی على سیاسه الولایات المتحده والغرب تجاه الکیان الإسرائیلی.

عقب‌نشینی اتحادیه اروپا از مصادره کامل دارایی‌های روسیه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل اروپا گفت: براساس گزارش گاردین، اتحادیه اروپا به توافقی در مورد برداشت سود از دارایی‌های مسدود شده روسیه برای خرید تسلیحات و کمک به اوکراین دست یافته است. از آنجایی ‌که اتحادیه اروپا از عواقب قانونی مصادره کامل دارایی‌های روسیه نگران است و با توجه به اینکه مسکو حق قانونی برای برداشت این وجوه نداشت، تصمیم گرفت فقط سود حاصل از دارایی‌ها را برای کمک به اوکراین استفاده کند.

تخبط أوروبی فی توفیر الأمن بمضیق باب المندب والبحر الأحمر

المجلس الاستراتیجی أونلاین ـ رأی الضیف: تعرض مضیق باب المندب الاستراتیجی والبحر الأحمر لمشاکل وأزمه خطیرتین فی الأشهر الأخیره فی ظل حرب غزه. والسبب فی ذلک هو توجه قوات الجیش الیمنی الداعم لفلسطین، والتی قررت منذ بدایه عدوان الکیان الإسرائیلی على قطاع غزه استهداف السفن المتجهه من وإلى الأراضی المحتله فی البحر الأحمر معلنه أن هذه الهجمات ستستمر طالما لم یکف هذا الکیان عن عدوانه العسکری على قطاع غزه. کانت الولایات المتحده الأمریکیه، باعتبارها أبرز داعمی الکیان الإسرائیلی، أول دوله اتخذت موقفاً مستنکراً من تحرکات قوات الجیش الیمنی فی هذا الصدد وسعت إلى تشکیل تحالف دولی لغرض التصدی لهذه الهجمات تحت غطاء دعم حریه الملاحه؛ إلا أن هذا التحالف باء بالفشل بسبب تضارب مصالح الدول الغربیه، واقتصر الأمر فعلاً على هجمات أمریکیه وبریطانیه على أماکن فی الیمن. أما الدول الأوروبیه فرغم أنها لم تشارک بشکل جدی فی التحالف الأمریکی، إلا أن لها مصالح کثیره ومعقده فی هذه المنطقه المضطربه، مما دفعها إلى تبنی نهج خاص ومستقل تجاهها.

الدکتور خرازی یرد على الموقف الأمریکی الجدید تجاه البرنامج النووی الإیرانی: الولایات المتحده هربت من الدبلوماسیه النوویه/ إیران بدورها ترى الدبلوماسیه أفضل طریق

المجلس الاستراتیجی أونلاین: صرح رئیس المجلس الاستراتیجی للعلاقات الخارجیه: “بعد مقابلتی مع قناه الجزیره، کرر المتحدث باسم الخارجیه الأمریکیه موقف بلاده السابق بأنهم لن یسمحوا لإیران بإنتاج سلاح نووی، لکنه قال فی النهایه إن أفضل طریق هو الدبلوماسیه. نحن بدورنا وبناء على فتوى قائد الثوره، لا نسعى إلى إنتاج سلاح نووی، بل نرحب بالدبلوماسیه وإقامه منطقه خالیه من الأسلحه النوویه. لکن إذا هددنا الکیان الإسرائیلی بالسلاح النووی، فلا یمکننا الوقوف مکتوفی الأیدی وانتظار إذن الآخرین.”

Loading

رویکرد تبعیض‌آمیز و ضد حقوق‌بشری اروپا در قبال پناهجویان افغانستانی

۱۴۰۲/۰۳/۲۶ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: کمیته بین‌المللی نجات (IRC) اتحادیه اروپا را به تعهد شکنی‌های مداوم در اسکان مجدد و قانونی پناه‌جویان به‌ویژه اتباع افغانستان متهم می‌کند. بسیاری از پناه‌جویان نیازمند این کشور در پشت مرز‌های اتحادیه اروپا در جزایر یونان و در کمپ‌هایی که عمدتا به مانند زندان است، بسر می‌برند. محمود فاضلی - تحلیلگر مسائل بین‌الملل

کشورهای اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۲ میلادی ۲۷۱ پناه‌جوی افغان را اسکان داده‌اند که ۰.۱ درصد از مجموع ۲۷۰ هزار پناه‌جوی افغان است که به حمایت دایمی نیاز دارند. براساس طرحی که در سال ۲۰۲۱ به‌تصویب رسید آلمان مکلف به پذیرش ۱ هزار پناه‌جو در هر ماه شد اما این کشور حتی یک نفر را نیز اسکان نداده است.

طبق اعلام اداره آمار ملی آلمان، در مارس سال ۲۰۲۲، حدود ۲۸۶ اتباع افغانستان وارد این کشور شده و برای دریافت پناهندگی ثبت نام کرده‌اند. این کشور با انتقاد‌های بسیاری مواجه شده مبنی بر این که در اجرای وعده‌های خود بسیار «کند» عمل کرده است. ایتالیا فقط نیمی از پناهجویان را که وعده داده بود، پذیرفته است.

برخی از کشورها از زمان سقوط کابل هیچ شهروند افغان را نپذیرفته‌اند و دو سال پس از این واقعه، هنوز افغان‌های زیادی هستند که به‌دنبال ورود امن به اتحادیه اروپا هستند. هرچند بین‌ سال‌های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲ فقط ۴۱ هزار و ۵۰۰ شهروند افغانستان از طریق روند تخلیه در کشورهای اتحادیه اروپا پذیرفته‌ شده‌اند، اما شواهد نشان می‌دهد این تعداد کافی نبوده است.

دیوید میلیبند، رییس کمیته بین‌‌المللی نجات، معتقد است: «این آمارها بی‌توجهی سرسام‌آور و بیش از حد کشورهای عضو اتحادیه اروپا در قبال افغان‌ها را نشان می‌دهد. آن‌ها در هر مرحله از سفرشان در معرض خطر قرار می‌گیرند. بهانه‌ای برای رفتار متفاوت با افغان‌ها و پناهندگانی که مجبور به ترک خانه‌های خود در جاهای دیگر شده‌اند، وجود ندارد. پذیرش ۸ میلیون اوکراینی در اتحادیه اروپا به‌معنای توانایی پذیرش پناه‌جویان از سوی کشورهای این اتحادیه است. کمیته بین‌المللی نجات از کشورهای اتحادیه اروپا انتظار دارد که تا پنج سال آینده ۴۲ هزار و ۵۰۰ پناه‌جوی افغان را اسکان مجدد دهند.

کشورهای عضو اتحادیه اروپا به صورت مداوم در اجرای وعده‌های قانونی اسکان پناهجویان افغان شکست خورده‌اند. بسیاری از افغان‌هایی که به مرزهای اتحادیه اروپا می‌رسند، همچنان «آسیب‌پذیر» هستند. شواهد نشان می‌دهد پناهجویان در جزیره لسبوس یونان (در دریای اژه) با مشکلات زیادی روبه‌رو هستند. هنگامی که مهاجران به جزیره لسبوس یونان می‌رسند نه تنها به‌کمک پزشکی نیاز دارند، بلکه بسیاری از آن‌ها توسط گاردهای ساحلی، با خشونت دوباره به دریا رانده می‌شوند. در این جزیره موارد متعددی از خشونت، آدم ربایی، عقب راندن‌های غیرقانونی و محرومیت از غذا و پناهگاه مناسب وجود دارد. جزیره لسبوس یونان نقطه اوج سیاست ضد مهاجرتی یکی از اعضای اتحادیه اروپاست.

از حدود سال 2014 مشخص شده است که یونان به‌طور غیرقانونی و با بکارگیری خشونت، پناهجویانی که از طریق ترکیه یا آب‌های بین‌المللی به این کشور می‌رسند را دوباره به عقب بر می‌گرداند. از سال 2020، شدت و خشونت برای بازگرداندن پناهندگان به‌شدت افزایش یافته است. آژانس حفاظت از مرزهای اتحادیه اروپا (فرونتکس) نیز در این اقدامات شرکت داشته است.

دولت یونان علی‌رغم وجود شواهد فراوان، اتهام  بدرفتای با پناهجویان را رد کرده لیکن در مقابل گزارش‌ها و فیلم‌های منتشره از سوی کمیسر امور داخلی اتحادیه اروپا، پاسخ‌های قانع کننده‌ای ارائه نداده است. گفته می‌شود قایق‌های مورد استفاده برای رها کردن مهاجران در دریا از بودجه اتحادیه اروپا تامین شده است.

نخست‌وزیر یونان اخیرا در تداوم سیاست‌های سختگیرانه خود در قبال پناهندگان توافق نامه‌ای را با ترکیه امضا کرده که طولانی کردن حصارهای مرزی با ترکیه را پیش‌بینی می‌کند. هدف از این کار، بستن مرزهای اصلی با ترکیه برای مهاجران و پناهجویانی است که می‌خواهند به اتحادیه اروپا مهاجرت کنند. دولت کنونی یونان عقب راندن مهاجران و پناهندگان را به‌عنوان بخشی از سیاست محدودکننده پناهندگان معرفی کرد. به‌دنبال این سیاست‌های سختگیرانه، تعداد مهاجران تازه وارد به یونان از سال 2019 به‌شدت کاهش یافته است.

سیاست‌های ضد مهاجرتی ایتالیا نیز پس از روی کار آمدن جورجیا ملونی، نخست‌وزیر این کشور در اکتبر ۲۰۲۲ تشدید شد و مهاجران و پناهجویان بیشتری را در معرض خطر مرگ قرار داده است. ملونی از طریق ارائه قوانین غیرانسانی مهاجرتی مانع انجام ماموریت‌های جست‌وجو و نجات مهاجران و پناهجویان در این کشور می‌شود. وی سیاست‌هایی را در زمینه مهاجرت به اجرا درآورده که جنجال برانگیز شده و اعتراض‌های گسترده‌ای در پی داشتند.

مقامات ایتالیایی در ماه فوریه از طریق فرونتکس درباره وضعیت بد آب و هوا و وضعیت قایق حامل مهاجران مطلع شده و هشدار‌های اضطراری را دریافت کرده بودند، اما اقدامی برای جلوگیری از فاجعه نکردند. ملونی بعضا در مقابل حوادث سواحل ایتالیا مدعی می شود فرانتکس هشدار اضطراری را برای گارد ساحلی ایتالیا ارسال نکرده است. نکته قابل توجه اینکه فرونتکس نیز بخشی از وخامت شرایط آب و هوایی و تعداد غیرمعمول افراد در کشتی را از گزارش رسمی خود حذف کرده بود.

سیاست‌های ضد مهاجرتی ایتالیا اعم از عقب راندن قایق‌های مهاجران، جلوگیری از پیاده شدن سرنشینان قایق‌های مهاجرتی در سواحل ایتالیا و مانع‌تراشی در مسیر عملیات جست‌وجو و نجات سبب شده تا کارشناسان و گروه‌ها و سازمان‌های حقوق بشری این سیاست‌ها را ناقض قوانین بین‌المللی در زمینه‌های مختلف از جمله قوانین نجات در دریا توصیف کنند. ایتالیا قصد دارد مرکزی برای اسکان مهاجران و پناهجویان در شمال این کشور تاسیس کند. این موضوع نگرانی‌هایی درباره نقض حقوق مهاجران و پناهجویان را تشدید کرده است.

در ۳۰ مارس ۲۰۲۳، دادگاه حقوق بشر اروپا، ایتالیا را به‌دلیل رویکرد غیرانسانی آن در پرونده‌ای شامل ۴ پناهجوی تونسی در یکی از مراکز پناهجویی این کشور محکوم کرد. بر اساس حکم دادگاه اروپایی حقوق‌بشر، ایتالیا ممنوعیت رفتار غیرانسانی و تحقیرآمیز، بازداشت خودسرانه و اخراج دسته جمعی را در پرونده مذکور نقض کرده است.

دولت بلژیک اعلام کرد از پناهجویان افغانستانی‌ که زیر سن قانونی هستند، حمایت نمی‌کند. بر اساس این قانون، بروکسل تنها به دسته کوچکی از پناهجویان افغانستانی که از سن خیلی کم به این کشور وارد شده‌اند و آن‌هایی که از آسیب‌های جدی رنج می‌برند، پناهندگی اعطا می‌کند. این سیاست جدید باعث شده تا افغانستانی‌های زیر سن قانونی نیز مجبور باشند مانند افراد بزرگسال درخواست پناهندگی ارائه کنند. با توجه به این که مطابق با قوانین اروپایی بلژیک نمی‌تواند این نوجوانان را به افغانستان بفرستد، بسیاری از آنان بدون مدارک و حمایت‌های اجتماعی، در بلاتکلیفی به سر می‌برند. آنها برای زنده ماندن مجبور به کار غیرقانونی و همکاری با شبکه‌های قاچاق می‌شوند. بروکسل در توجیه در پیش گرفتن این سیاست در قبال پناهجویان افغانستانی، استدلال کرده که با تسلط طالبان بر افغانستان، این کشور دیگر در حال جنگ نیست و از این رو پناهجویان دیگر برای برخورداری از حمایت‌های فرعی برای بررسی پرونده‌هایشان نیز باید شرایط خاصی داشته باشند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *