چشم انداز مبهم آشتی حماس و فتح

۱۳۹۶/۰۸/۰۶ | گفتگو

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: حماس احساس می‌کند که با آشتی ملی توانایی بیشتری برای مقابله با رژیم صهیونیستی پیدا می‌کند. بر این اساس این جنبش به جای اینکه امکانات داخلی را صرف مسائل داخلی کند، به مقابله با این رژیم متمرکز می­شود.

«مهدی عزیزی»، کارشناس مسائل غرب آسیا در خصوص چشم­ انداز آشتی جنبش مقاومت اسلامی و جنبش آزادی‌بخش میهنی فلسطین، با اشاره به اینکه افق آشتی حماس و فتح در معرض تردید قرار دارد، بیان داشت: طبیعی است که جنبش حماس بر اساس تجربیات گذشته‌ای که در فلسطین اتفاق افتاد، اعتماد چندانی به پایبندی طرف مقابل نداشته باشد.

وی با توجه به چشم­ انداز مبهم آشتی جنبش مقاومت اسلامی و جنبش آزادی‌بخش میهنی فلسطین گفت: افق این آشتی و دائمی بودن آن به لحاظ اینکه دو دیدگاهی در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند که تجربه شکست‌خورده دارند، در معرض تردید قرار می­‌گیرد. فشار رژیم صهیونیستی نیز در این بین قابل‌ مشاهده است.

کارشناس مسائل غرب آسیا با تأکید بر نقش قاهره در توافق بین حماس و فتح اشاره داشت: حماس به دنبال یک بازسازی درونی است. نقش مصری­‌ها را نیز نباید نادیده گرفت. آن­ها به دنبال این هستند که این پرونده را سامان دهند و احساس می‌کنند باید رهبری و مدیریت فلسطینی‌ها را بر عهده بگیرند.

وی با اشاره به نتیجه غیر روشن آشتی جنبش مقاومت اسلامی و جنبش آزادی‌بخش میهنی فلسطین تأکید کرد: تمامی این پارامترها در کنار یکدیگر با توجه به رویکردهایی که این دو جنبش نشان داده­‌اند، این نتیجه را می‌رساند که دائمی بودن این آشتی تردیدآمیز است.

عزیزی با توجه به واکنش­‌های غربی­‌ها در قبال اقدامات دموکراتیک جنبش مقاومت اسلامی یادآوری کرد: جنبش مقاومت اسلامی معتقد است که اروپایی‌ها و غربی‌ها ورود این جنبش به عرصه سیاسی و دموکراتیک را قبول ندارند.

وی با یادآوری پیروزی حماس در فضای سیاسی اشاره کرد: جنبش مقاومت اسلامی در یک فرآیند شفاف دموکراتیک که مورد پذیرش غربی‌ها و محافل سیاسی است، شرکت کرد و اکثریت را به دست آورد؛ اما واکنش رژیم صهیونیستی و آمریکایی‌ها به پیروزی حماس یک رفتار دموکراتیک نبود.

کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به رفتار دوگانه غربی­‌ها در قبال جنبش مقاومت اسلامی گفت: ملت فلسطین را به خاطر این انتخاب تحت فشار بسیاری قرار دادند. حماس می‌خواهد ثابت کند که به دنبال آشتی داخلی است.

وی با توجه به هدفی که حماس در آشتی با فتح دنبال می­‌کند، تأکید کرد: جنبش مقاومت اسلامی احساس می‌کند که با آشتی ملی توانایی بیشتری برای مقابله با رژیم صهیونیستی پیدا می‌کند. بر این اساس این جنبش به جای اینکه امکانات داخلی را صرف مسائل داخلی کند، به مقابله با این رژیم متمرکز می­‌شود.

منبع: تسنیم

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *