جدیدترین مطالب

Loading

أحدث المقالات

کارشناس سازمان ملل: نظام بهداشتی نوار غزه به طور کامل از بین رفته است

با گذشت ۲۰۰ روز از شروع جنگ در نوار غزه یک کارشناس سازمان ملل می‌گوید که این جنگ نظام بهداشتی در این باریکه را کاملا از بین برده است. تلالنگ موفوکنگ، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در زمینه حق سلامت، به خبرنگاران در ژنو گفت که تنها چند روز پس از شروع جنگ در نوار غزه «آسیب‌های جبران ناپذیری به زیرساخت‌های بهداشتی» در این منطقه وارد شد.

آمریکا دو شرکت و چهار فرد را به اتهام فعالیتهای سایبری از سوی سپاه تحریم کرد

نیویورک – ایرنا- وزارت خزانه داری آمریکا در تداوم تحریم های واشنگتن علیه تهران به ویژه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ادعاهای ضد ایرانی اعلام کرد: دفتر کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا  دو شرکت و چهار فرد را که در فعالیت های مخرب سایبری به نمایندگی از فرماندهی سایبری سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران دست داشتند، تحریم کرد.

Loading

آمریکا در سوریه هیچ گزینه مطلوبی ندارد

۱۳۹۶/۰۸/۱۵ | گفتگو

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: به اعتقاد کارشناس مسائل بین‌الملل، کارشناسان سیاست خارجی آمریکا اکنون خواهان عدم‌ مداخله در سوریه و اذعان به ناکامی سیاست­‌های کاخ سفید هستند.

«علیرضا رضاخواه»، کارشناس مسائل بین‌الملل در خصوص اذعان رابرت فورد، سفیر پیشین واشنگتن در دمشق مبنی بر شکست سیاست­‌های واشنگتن در سوریه و لزوم عقب­ نشینی از آن، با اشاره به اینکه هیچ گزینه مطلوبی در سوریه برای آمریکایی­‌ها وجود ندارد، بیان داشت: رابرت فورد در مقاله­‌ای که برای نشریه فارن افرز (Foreign Affairs) نوشته است، بیشتر از واژه «keeping out» استفاده می­‌کند که به معنی پرهیز کردن آمریکا از سوریه است؛ وگرنه آمریکایی­‌ها نیروی رزمی به آن معنی که در عراق و افغانستان دارند، در سوریه ندارند که حال به دنبال خروج و یا عقب­ نشینی نیروهای خود از این کشور باشند.

وی با توجه به اینکه تنها یک سری از نیروهای ویژه آمریکا (حدود هزار نفر)، در کنار نیروهای دموکراتیک سوریه حضور دارند، گفت: البته کار ویژه آن­ها نیز حضور در عملیات خارج از کشور است. سفیر پیشین آمریکا در سوریه در این مقاله خود به صورت مشخص اذعان می­‌کند که سیاست­‌ها و طرح­‌های نظامی آمریکا در سوریه شکست خورده است.

کارشناس مسائل بین‌الملل با تأکید بر پیروزی­‌های ارتش سوریه اشاره داشت: رابرت فورد با اشاره به موفقیت­‌های زمینی ارتش سوریه در مناطق غربی و عزم این کشور و نیروهای مقاومت برای پاک‌سازی مناطق شرقی تصریح می­‌کند که دیگر هیچ گزینه مطلوبی در داخل سوریه برای آمریکایی­‌ها وجود ندارد.

وی با اشاره به سیاست‌های واشنگتن در سوریه یادآوری کرد: واقعیت این است که سیاست آمریکا در سوریه طی این سال­ها دو بعد و مؤلفه اصلی داشته است. نخست تجزیه سوریه و ایجاد یک منطقه خودگردان کردنشین همسو با واشنگتن و دیگری تضعیف توان نیروهای مقاومت و سوری به بهانه ایجاد توازن در سوریه.

رضاخواه با توجه به شکست سیاست­‌های آمریکا در سوریه تأکید کرد: هر دو سیاست واشنگتن با گذشت چندین سال از بحران در سوریه با شکست مواجه شده است. کارشناسان سیاست خارجی آمریکا اکنون خواهان عدم‌ مداخله در سوریه و اذعان به ناکامی سیاست­‌های کاخ سفید هستند.

وی در ادامه با اشاره به مقاله اخیر رابرت فورد سفیر پیشین آمریکا در سوریه تأکید کرد: کناره‌گیری بشار اسد از قدرت به عنوان یک خواسته و پیش‌شرط سیاست اعلامی آمریکایی­‌ها چه در دولت پیشین و چه در دولت جدید واشنگتن بوده است؛ اما اکنون شاهد آن هستیم که آمریکایی­‌ها به صراحت اعلام می­‌کنند که پیشبرد چنین سیاستی دیگر عملی نیست.

کارشناس مسائل بین‌الملل با توجه به اقدامات آمریکایی­‌ها برای خروج از انزوا در عرصه سیاسی سوریه گفت: تأکید یادداشت فورد بر این است که واشنگتن برای تأثیرگذاری بر آینده سوریه باید به دنبال نقش‌آفرینی برای ورود به فضای دیپلماتیک باشد. آمریکایی­‌ها تلاش می‌کنند حداقل در فضای دیپلماتیک منزوی نباشند. با این حال چنین اراده­ای از سوی ترامپ نیز مشاهده نمی­‌شود. نقش­ آفرینی در عرصه بین­‌المللی به معنی پذیرش تعهدات در این حوزه است که دولت ترامپ به صورت رسمی اعلام کرده است با پذیرش چنین تعهداتی مخالف است.

منبع: تسنیم

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *