أحدث المقالات

ببینید | این پایگاه نظامی اسرائیل مبدا حمله به ساختمان کنسولگری ایران بود

پایگاه نظامی امنیتی جاسوسی نواتیم اسرائیل یکی از چند هدف مشروع نیروهای انقلاب اسلامی در عملیات «وعده صادق» بود که با خسارات جدی مواجه شد. این پایگاه آشیانه مهم‌ترین پرنده‌های تحت مالکیت اسرائیل از جمله F35،هرکولس C130 و هواپیماهای تجاری و دولتی از جمله بویینگ 707 است. نواتیم در جنوب اسرائیل با فاصله 1100 کیلومتری از خاک ایران قرار دارد. پایگاهی است که مبدا حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق بود. منبع: دانشجو

Loading

غرب آسیا در سند راهبرد دفاعی جدید آمریکا

۱۳۹۶/۱۱/۰۷ | گفتگو

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها:کارشناس مسائل بین‌الملل معتقد است ، تأکید به بازدارندگی در سند راهبرد دفاعی جدید آمریکا بسیار اهمیت دارد. دولت ترامپ مایل نیست وارد ماجراجویی‌های تازه منطقه‌ای شود.

«دیاکو حسینی»، کارشناس مسائل بین‌الملل در گفت‌وگویی درخصوص دیدگاه­ها به غرب آسیا در سند راهبرد دفاعی جدید آمریکا، با اشاره به اینکه غرب آسیا اولویت سوم این سند است، بیان داشت: این سند تا اندازه‌ای تکرار اصولی است که آمریکا در اسناد پیشین ارائه داده و تلاش کرده تمامی آن نگاه‌ها را در گزاره‌های کمابیش مورد توافقی جمع کند. در عین‌ حال تفاوت‌های عمده‌ای نیز وجود دارد.

وی با توجه به اولویت­‌های آمریکا در سند راهبرد دفاعی جدید این کشور گفت: آنچه در این سند به‌ عنوان خاورمیانه نام برده شده، به لحاظ منطقه‌ای اولویت سوم آمریکا است. این موضوع نشان می‌دهد به‌ رغم تمام لفاظی‌هایی که انجام می‌شود، خاورمیانه بعد از آسیای شمال شرقی و اروپا جایگاه سوم را برای آمریکا دارد.

کارشناس مسائل بین‌الملل با تأکید بر اینکه در این سند تأکید قابل‌ توجهی به نگاه‌های ژئوپلیتیکی و رئالیستی شده است، اشاره داشت: این سند پر از تناقضات است؛ اما اذعان به نگاه رئالیستی داشتن به‌ عنوان یک سند آمریکایی‌ قابل‌توجه است. چون اسناد رسمی واشنگتن معمولاً ابا دارند که دیدگاه‌های خود را بر مکتب رئالیسم سوار کنند. آمریکایی‌ها از این واژه گریزان هستند و تمایل به نگاه لیبرال دارند.

وی با اشاره به نگاه ضد ایرانی سند راهبرد دفاعی جدید تأکید داشت: تا جایی که به غرب آسیا مربوط می‌شود، ایران همچنان در رأس توجهات این سند قرار دارد و هدف آمریکا مهار سیاست‌های منطقه‌ای ایران است؛ اما هیچ استراتژی مشخصی برای این موضوع غیر از تکرار جملات خسته‌کننده‌ای که دهه­‌ها شنیده شده است، وجود ندارد. معنای مهار ایران نیز مشخص نیست. این سند ترکیبی از شعار، کلیشه‌های گذشته و دیدگاه‌های منحصربه‌فرد ترامپ نسبت به ایران و منطقه است.

حسینی با توجه به تناقض­‌های این سند گفت: این نکته در مورد تناقض‌ها بسیار مهم است که آمریکا با وجود اینکه در مورد مسئله اسرائیل و فلسطین از توافقات رسیدن به صلح حمایت کرده، اما ترامپ عملاً این گزاره را در موضوع به رسمیت شناختن بیت‌المقدس به‌ عنوان پایتخت اسرائیل نقض و از این رژیم حمایت یک‌جانبه می‌کند.

وی با تأکید بر اینکه گزاره‌های سند جدید عمدتاً بیان آرزوها و دیدگاه­های کلی دولت ترامپ است، افزود: این موضوع به این معنا نیست که تمام آن‌ها اجرا خواهد شد یا اصلاً آمریکا توانایی اجرای آن را دارد؛ بنابراین بین این گرایش­‌های کلی و جزئیات اجرایی باید تمایز قائل شد؛ اما دولت ترامپ این متن را در ارتباط با مسائل منطقه‌ای به‌ نوعی خویشتن‌ دارانه‌تر تهیه کرده است؛ یعنی واشنگتن ظاهراً قصد ندارد وارد جنگ نظامی تازه‌ای در منطقه شود.

کارشناس مسائل بین‌الملل با اشاره به اینکه تأکید به بازدارندگی در این سند بسیار اهمیت دارد، مطرح کرد: بازدارندگی به معنای این است که ابتکاراتی به کار گرفته می­‌شود که هزینه‌های دشمنان را افزایش دهد و مانع از جنگ شود. تأکید به بازدارندگی نشان می­‌دهد که تمایل برای شروع جنگ وجود ندارد؛ لذا دولت ترامپ نیز مایل نیست وارد ماجراجویی‌های تازه منطقه‌ای شود.

منبع: تسنیم

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *