جدیدترین مطالب

افزایش شهدای غزه به ۳۴۰۴۹ نفر

وزارت بهداشت غزه اعلام کرد: آمار شهدا در نوار غزه از تاریخ ۷ اکتبر گذشته به سی و چهار هزار و ۴۹ نفر رسید و هفتاد و شش هزار و ۹۰۱ نفر هم تاکنون زخمی شدند.

ترس منبع قدرت راهبردی ایران

ترس منبع قدرت راهبردی ایران

اسلام ذوالقدرپور در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: تحولات یک دهه اخیر در آسیای جنوب غربی به عنوان پهنه بزرگ نظام جهانی و کانون تنش و تشنج جهانی، نشان داده است که قدرت ترس از جایگاه مهمی برخوردار بوده و ایران از دارندگان اصلی این منبع قدرت محسوب می‌شود.
Loading

أحدث المقالات

پاسخ نظامی اسرائیل به تهران ممکن است در قالب حمله به نیرو‌های نیابتی در خارج از ایران باشد / انتظار نمی‌رود که تل آویو مقامات ارشد ایرانی را هدف قرار دهد

مقامات ایالات متحده انتظار دارند که پاسخ احتمالی اسرائیل به حمله آخر هفته ایران محدود باشد و به احتمال زیاد شامل حمله به نیرو‌های نظامی ایران و نیرو‌های نیابتی تحت حمایت ایران در خارج از ایران باشد.

بورل: اتحادیه اروپا در شرایط فعلی نمی‌تواند سپاه را «تروریستی» اعلام کند / تحریم‌های جدید علیه تهران مستلزم وجود چیز‌هایی است که قابل تحریم باشد

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در سخنانی گفت که این اتحادیه در شرایط فعلی نمی‌تواند سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران را «تروریستی» اعلام کند.

نامه وزیر خارجه اسرائیل به ۳۲ کشور برای قراردادن سپاه در لیست تروریسم و تحریم برنامه موشکی ایران

کاتز وزیر امور خارجه اسرائیل در نامه‌ای به ۳۲ کشور از آن‌ها خواست تا تحریم‌هایی را علیه برنامه موشکی ایران اعمال کنند و سپاه پاسداران را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار دهند.

وزیر خارجه چین به همتای سعودی: ایران گفت که هدف ضدحمله اش، هیچ کشور همسایه‌ای نیست / تهران مایل است به سیاست‌های حسن همجواری ادامه دهد

وانگ یی گفت: چین قاطعانه با حمله به سفارت ایران در سوریه که به شدت قوانین بین المللی را نقض می‌کند، مخالف است؛ در عین حال متوجه شدیم که ایران اعلام کرده است که هدف ضدحمله‌اش هیچ کشور همسایه‌ای نیست و مایل است به سیاست‌های حسن همجواری و دوستانه ادامه دهد.

واکنش ولی نصر، مشاور سابق اوباما، به تماس وزرای خارجه چین و سعودی: عربستان اعتماد کمی نسبت به آمریکا دارد که بتواند از جنگ جلوگیری کند / بهایی که پکن برای استفاده از نفوذش در تهران می‌خواهد چیست؟ در مقابل به ایران چه خواهد داد؟

ولی نصر نوشت: « عربستان امید چندانی به توانایی آمریکا برای جلوگیری از توسعه درگیری‌ها در منطقه ندارد. این نشان می‌دهد که سعودی‌ها چقدر نگران وضعیت فعلی هستند و چقدر اعتماد کمی نسبت به آمریکا دارند که بتواند اوضاع را مدیریت و از جنگ جلوگیری کند.»

Loading

خرمشاد: فرانسه صداقتش را در مورد یمن ثابت کند

۱۳۹۶/۱۲/۱۹ | گفتگو

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها:دبیر شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه نمی‌توان ایران را در ‌آینده منطقه نادیده گرفت، گفت:‌ فرانسه تلاش می‌کند تا از یک سو در برابر بدعهدی‌های ترامپ ایستادگی کند و از سوی دیگر به نوعی غرب و ایالات متحده را نمایندگی کند.

محمدباقر خرمشاد  با اشاره به سفر وزیر امور خارجه فرانسه به تهران اظهار کرد: اخیرا مواضع پارادوکسی از فرانسه در موضوعات منطقه‌ای و ایران شاهد هستیم، از یک طرف به عنوان یکی از کشورهای پیشرو اتحادیه اروپا تلاش می‌کند استقلال و هویت خودش را در قبال برجام حفظ کند تا این‌که این معاهده بین المللی که فرانسه هم آن را امضا کرده، منتفی نشود.

وی افزود: اگر برجام منتفی شود و این اتفاق بیافتد سنگ روی سنگ بند نخواهد شد؛ زیرا بزرگترین قدرت‌های جهانی، اروپایی، غربی و شرقی آن را امضا کرده‌اند و ایران که موضوع پیمان‌نامه است وفادار بوده و بقیه وفادار نبوده‌اند؛ در واقع سیگنالی که به بقیه جهان می‌رسد این است که گشتیم نبود نگردید نیست و آنچه که در قوانین بین‌الملل می‌بینیم، سرابی بیش نیست.

این کارشناس مسائل سیاسی همچنین بیان کرد: از یک جهت فرانسه تلاش می‌کند به‌عنوان یک هویت مستقل در برابر بدعهدی‌ها و اقدامات غیرمعقول و غیرمنطقی ترامپ ایستادگی کند، از طرف دیگر به‌ عنوان یکی از قدرت‌های استعماری سابق که در منطقه برخی از کشورها تحت قیمومیت او بوده‌اند و در این مدت غایب بوده در تلاش است از این فرصت استفاده کرده و مجددا به آن زمان برگردد.

دبیر شورای راهبردی روابط خارجی در ادامه گفت: در واقع فرانسه در این برگشت تلاش می‌کند سلسله پرونده‌هایی را با ایران مجددا سر مذاکره آورده و به نوعی غرب و ایالات متحده را نمایندگی کند.

خرمشاد با اشاره به این که فرانسه مواضع تندی را نسبت به منطقه و مباحث موشکی اتخاذ می کند، ابراز کرد: به گونه‌ای رفتار می‌کنند که این منطقه متعلق به ایران و اعضایش نیست و کشورهایی که خارج از این منطقه هستند این حق را دارند که مطالبه حق کرده و حضور داشته باشند اما کشورهای منطقه حق ندارند در مورد منطقه‌شان صحبت کنند.

وی ادامه داد: در مجموع چنین مواضع موازی را از فرانسه دیده‌ایم و شاید بهتر باشد فرانسه به قول سهراب سپهری چشم‌هایش را بشوید و ایران را بار دیگر ببینید، این ایران، ایران دیروز نیست، اگر رها کرده بود اکنون چندین کشور از آنِ داعش بود، سوال این است اگر داعش اینجاها را گرفته بود تکلیف امنیت اروپا چه می‌شد.

این کارشناس مسائل سیاسی با تاکید بر این‌که نمی‌توان ایران را در آینده منطقه نادیده گرفت، اظهار کرد: برای این که فرانسه صداقتش را ثابت کند و بتوان مسیر آینده را با او ادامه داد، در یک مورد مشخص برادری‌اش را ثابت کند، آن هم یمن است.

وی در پایان گفت:‌ فرانسه می‌تواند شرکای اروپایی را وارد عرصه کند،‌ طبیعتا ایران هم همکاری کند تا منصفانه و محترمانه بتوان مساله یمن را حل کرد، اگر در پروژه یمن به خوبی امتحان پس دهند می‌توان گام ‌های بعدی را هم برداشت.

منبع: ایسنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *