جدیدترین مطالب

الزامات ایران پس از مواجهه مقتدرانه با اسرائیل

الزامات ایران پس از مواجهه مقتدرانه با اسرائیل

محمدمهدی مظاهری در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: هر چند مقامات کشورمان پیش از این حمله اعلام کرده بودند در صورت عملیات تلافی جویانه رژیم اسرائیل به خاک ایران، سریع و سخت به آن پاسخ خواهند داد؛ اما حمله اسرائیل (البته اگر حمله نهایی همین باشد) به حدی کم اثر  بود که به نظر نمی رسد جمهوری اسلامی ایران قصد پاسخگویی به آن را داشته باشد. با این وجود رسیدن اوضاع منطقه به این شرایط و قرار گرفتن در لبه مرز جنگ منطقه ای حاوی برخی درس ها و نکات است که باید به آنها توجه کرد. 

قدرت از غرب به شرق در حال انتقال است

کارشناس مسائل بین الملل گفت: قدرت در دنیا در حال جابه جایی از تمدن غرب به شرق است، با افول تدریجی آمریکا و همین طور کشور‌های غربی و وضعیت موجود، قدرت در طول زمان جابه جا می‌شود.

محکومیت تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی آمریکا

دبیرکل شورای علمای شیعه پاکستان در واکنش به اظهارات اخیر سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان مبنی بر تهدید به تحریم کشور‌های علاقه‌مند به توسعه روابط با جمهوری اسلامی ایران گفت: این رویکرد یکجانبه را شدیداً محکوم می‌کنیم.

Loading

أحدث المقالات

رشد علمی و دستیابی به مرزهای دانش، گفتمان محوری انقلاب اسلامی است

تهران- ایرنا- معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: پس از انقلاب اسلامی نگاه به علم و فناوری توسعه و گسترش یافت زیرا رشد علمی و دستیابی به مرزهای دانش دال مرکزی گفتمان انقلاب اسلامی است.

کرملین: شرکت مستقیم آمریکا در درگیری اوکراین نتیجه عملیات ویژه نظامی روسیه را تغییر نخواهد داد

دیمیتری پسکوف، سخنگوی ریاست جمهوری روسیه به خبرنگاران گفت که ایالات متحده مستقیماً در درگیری در اوکراین دخالت دارد، اما این نمی تواند نتیجه عملیات ویژه نظامی روسیه را تغییر دهد.

ریابکوف: هدف بلینکن تضعیف روابط روسیه و چین است

معاون وزیر امور خارجه روسیه با اشاره به اینکه واشنگتن می‌خواهد با سفر بلینکن به چین «ارتباط مسکو و پکن» را تضعیف کند، گفت: محرومیت شهروندان روس از پروازهای ترکیه به مقصد کشورهای منطقه آمریکای لاتین با اعمال فشار آمریکا مربوط است.

واکنش تند بیروت به فرود یک هواپیما با عبارت حک‌شده «تل‌آویو»

بعد از فرود یک هواپیمای اتیوپیایی در فرودگاه بین‌المللی رفیق حریری در بیروت که روی آن عبارت «تل‌آویو» حک شده بود، سازمان هواپیمایی لبنان فورا شرکت صاحب این هواپیما را مجبور کرد تا عبارت مذکور را پاک کند و دیگر چنین موضوعی تکرار نشود.

Loading
26آبانماه 1397

رسانه ها؛ سیگنال‌های متناقض پیونگ‌یانگ و…

۱۳۹۷/۰۸/۲۶ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: آزمایش «سلاح راهبردی» جدید کره شمالی، هشدار چین به آمریکا ، هشدار لاوروف به غرب درخصوص بالکان ،افزایش شمار نظامیان بلژیک در افغانستان، تمایل روسیه برای ازسرگیری مذاکرات به شکل «۲+۲» با آمریکا، افزایش فشار برای برگزاری انتخابات زودهنگام در اراضی اشغالی، تاکید فرانسه و اتحادیه اروپا بر اصلاح ساختار سازمان تجارت جهانی ،کمک چین به کشورهای جزیره ای اقیانوس آرام جنوبی و نشست رهبران بیست و یک کشور حوزه اقیانوس آرام پیرامون عمیق ترکردن یکپارچه سازی اقتصاد منطقه ای از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

خبرگزاری فارس:  رسانه‌های دولتی کره شمالی گزارش دادند این کشور سلاح تاکتیکی جدیدی آزمایش و یک زندانی آمریکا را هم آزاد کرد. به گزارش خبرگزاری فارس، رسانه‌های دولتی کره شمالی گزارش داده‌اند رهبر این کشور روز جمعه بر آزمایش یک سلاح راهبردی که به تازگی ساخته شده نظارت کرده است. بازدید «کیم جونگ اون»، رهبر کره شمالی از سایتی که این سلاح راهبردی از آن آزمایش شد ممکن است مذاکرات میان پیونگ‌یانگ و واشنگتن که ظاهراً از قبل هم متوقف شده بود را با بن‌بست مواجه کند.

خبرگزاری صداو سیما:  هوآ چون‌یینگ سخنگوی وزارت امور خارجه چین اعلام کرد چین با اقداماتی که به بهانه “آزادی ناوبری و پرواز”صورت می گیرد و به حاکمیت و منافع امنیتی کشورهای حاشیه دریای چین جنوبی ضربه می زند، به شدت مخالف است. به گزارش خبرگزاری صداوسیما ،هوآ چون‌یینگ این سخنان را در یک کنفرانس مطبوعاتی و در پاسخ به سؤالی درباره اظهارات اخیر مایک پنس معاون رئیس جمهور آمریکا مطرح کرد. مایک پنس گفته بود دریای چین جنوبی به هیچ کشوری تعلق ندارد و آمریکا به ناوبری و پرواز در هر جایی که حقوق بین المللی اجازه دهد، ادامه خواهد داد.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  وزیر خارجه روسیه گفت، غرب تلاش می‌کند که کشورهای بالکان را در جبهه مقابل روسیه قرار دهد. به گزارش ایسنا ، سرگئی لاوروف با اشاره به روابط روسیه و صربستان گفت: سفر آتی ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه به صربستان و برگزاری مذاکرات با همتای صربی‌اش در جهت تقویت روابط دو کشور است. ما معتقدیم که مذاکرات سطح عالی پیش‌رو برای ارتقای روابط میان دو کشور بسیار مهم است.

 خبرگزاری مهر:  وزارت دفاع بلژیک از افزایش شمار نظامیان خود در افغانستان خبر داد. به گزارش خبرگزاری مهر، وزارت دفاع بلژیک اعلام کرد که تعداد نظامیان این کشور در افغانستان از ۸۰ نفر به ۱۲۰ نفر افزایش می یابد.پیش از این کشورهای آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلبانی، جمهوری آذربایجان و دانمارک نیز تعداد نظامیان خود در افغانستان را افزایش داده بودند.

خبرگزاری تسنیم: سفیر روسیه در آمریکا با تاکید بر ادامه توان بالقوه پیمان موشکی، از تمایل مسکو برای ازسرگیری مذاکرات با واشنگتن به شکل «۲+۲» و با شرکت وزرای خارجه و دفاع دو کشور خبر داد.به گزارش خبرگزاری تسنیم ، “آناتولی آنتونوف”سفیر روسیه در آمریکا اعلام کرد که مقامات مسکو علاقه‌مندند تا مذاکرات با واشنگتن به شکل گفت‌وگوهای 2+2 با شرکت وزرای امور خارجه و دفاع دو کشور از سر گرفته شوند، البته هنوز موفقیتی در این رابطه به دست نیامده است.

الکوثرفارسی: تشدید بحران در کابینه رژیم صهیونیستی به دنبال استعفای لیبرمن و شکست مذاکرات «نتانیاهو» و «بنت» موجب افزایش فشار برای برگزاری انتخابات زودهنگام در سرزمین های اشغالی شده است. به گزارش پایگاه شبکه الکوثر،  چهره های مختلف سیاسی رژیم صهیونیستی در دیدار با «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر این رژیم، خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام شده اند.

یورونیوز:  اتحادیه اروپا و فرانسه خواستار اعمال اصلاحات زیربنایی در ساختار سازمان تجارت جهانی شدند. نمایندگان فرانسه و اتحادیه اروپا در کنفرانسی که در پاریس برگزار شد، اعلام کردند سازمان تجارت جهانی برای توقف جنگ تجاری کنونی که ممکن است به یک «خودکشی اقتصادی» در جهان بینجامد، نیاز به اصلاحات «فوری» و «بلندپروازانه» دارد. آنها همچنین از چین خواستند که به تلاش برای اعمال این اصلاحات بپیوندد.

رادیو چین: شی جین پینگ رییس جمهوری چین در بندر مورزبی با سران کشورهای جزیره ای اقیانوس آرام که با چین روابط رسمی برقرار کرده اند، دیدار کرد و درباره تعمیق روابط دو کشور با آن ها به تبادل نظر پرداخت. رییس جمهوری چین در جریان این دیدار همچنین چهار پیشنهاد “تعمیق اعتماد متقابل، شکوفایی مشترک، تقویت دوستی، کمک به یکدیگر” را برای توسعه روابط دو طرف مطرح کرد.

ان .اچ.کی ژاپن: شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن قصد دارد از مجمع همکاری های اقتصادی آسیا- اقیانوس آرام برای ابراز عزم خود جهت ارتقا تجارت آزاد استفاده کند.رهبران بیست و یک کشور حوزه اقیانوس آرام پیرامون عمیق ترکردن یکپارچه سازی اقتصاد منطقه ای در بحبوحه گسترش حفاظت گرایی بحث و گفت و گو خواهند کرد.آبه قصد دارد بگوید که محدودیت های تجاری تلافی جویانه به نفع هیچ کشوری نیست.

تی .آر.تی ترکیه: آمریکا برای نخستین بار با تصویب «قطعنامه جولان» که متن آن بر محکومیت ادامه اشغال تپه‌های جولان توسط اسرائیل دلالت دارد، مخالفت کرد.به این پیش نویس که با رای موافق 150 کشور به تصویب رسید، آمریکا و اسرائیل رای مخالف و 14 کشور نیز رای ممتنع دادند. آمریکا که همه ساله به این پیش نویس رای ممتنع می داد امسال به اتفاق اسرائیل رای منفی داد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *