جدیدترین مطالب

طرح خطرناک غرب برای آینده غزه

طرح خطرناک غرب برای آینده غزه

به نظر می‌رسد که رژیم صهیونیستی در ادامه کشتار و جنایت ۸ ماهه خود به دنبال کلید زدن صفحه آخر کتاب تراژدی بشریت در نوار غزه است. علی رغم تمامی درخواست‌های منطقه‌ای و بین المللی از نتانیاهو برای عدم حمله به رفح، اشغالگران با انجام تدابیری خود را برای عملیات زمینی گسترده و تجاوز به جنوبی ترین شهر باریکه غزه آماده می‌کنند. طبق برآوردها و همچنین هشدار تحلیلگران و ناظران در صورت آغاز این تجاوز موج دیگری از کشتار مردم فلسطین به دلیل تجمع و تراکم زیاد فلسطینیان در این شهر رقم خواهد خورد.

پایان سفر رئیس جمهور به پاکستان

رئیس جمهور کشورمان در پایان سفر دو روزه خود به پاکستان در آخرین برنامه خود، در جمع فعالان اقتصادی، فرهنگی و دینی شهر کراچی که به میزبانی سروزیر و دولت محلی ایالت سند برگزار شده بود، حضور پیدا کرد.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

ترکیه، جدی ترین رقیب ایران در عراق

ترکیه، جدی ترین رقیب ایران در عراق

محمد صالح صدقیان می گوید: من بارها طی سال‌های گذشته، هم در اتاق بازرگانی ایران و عراق و هم در وزارت صنعت و معدن و تجارت به این نکته اشاره کردم که تجار ایرانی باید توجه خاصی روی کالاهای صادراتی خود به عراق داشته باشند. باید کیفیت مواد به کار رفته و بسته‌بندی آن قابلیت رقابت با محصولات دیگر به خصوص محصولات ترکیه‌ای را داشته باشد. شما خودتان یک سر به اتاق بازرگانی ایران و عراق بزنید و ببینید که میزان مشکلات و چالش های تجار عراقی و ایرانی چقدر زیاد است؛ از بسته‌بندی نامرغوب و کالاهای بی‌کیفیت تا محصولات تاریخ مصرف گذشته گرفته و مسئله تبادل ارزی و بانکی و پولی و هزار مسئله دیگر؛ طبیعتاً تاجر عراقی در این شرایط رغبت پیدا می‌کند که به سمت تجارت با ترکیه برود تا هم سرمایه‌اش حفظ شود و هم محدودیت‌ها و چالش‌ها و مشکلات تجارت با بازرگانان ایرانی را ندارد. من شخصاً در جریان این موضوعات و مشکلات هستم.

افزایش نظامی گری دولت انگلیس

نخست وزیر انگلیس با سفر به لهستان همسایه اوکراین، از بزرگ‌ترین بسته کمک‌های نظامی انگلیس به اوکراین رونمایی کرد.

Loading

أحدث المقالات

هشدار مسکو در مورد پیامدهای خطرناک رزمایش‌های ناتو نزدیک مرزهای روسیه

تهران-ایرنا- سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به رزمایش‌های سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) که قرار است از جمعه هفته جاری در فنلاند آغاز شوند، هشدار داد: رزمایش‌های ناتو نزدیک مرز روسیه، خطرات حوادث نظامی احتمالی را افزایش می‌دهند.

هشدار مسکو در مورد پیامدهای خطرناک رزمایش‌های ناتو نزدیک مرزهای روسیه

تهران-ایرنا- سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به رزمایش‌های سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) که قرار است از جمعه هفته جاری در فنلاند آغاز شوند، هشدار داد: رزمایش‌های ناتو نزدیک مرز روسیه، خطرات حوادث نظامی احتمالی را افزایش می‌دهند.

Loading

اهداف و پیامدهای عملیات نظامی ترکیه در شمال عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک عضو هیئت‌علمی پژوهشکده مطالعات راهبردی با بیان اینکه ترکیه می‌خواهد منابع گازی رژیم صهیونیستی را از طریق خط لوله گازی شمال عراق برای تامین نیاز خود و اروپا منتقل کند، گفت: در این صورت ترکیه به گذرگاه بزرگ گاز در منطقه تبدیل خواهد شد و با ورود رژیم صهیونیستی به تأمین گاز، شاهد درگیری و حضور بیشتر امنیتی - نظامی رژیم صهیونیستی در این منطقه خواهیم بود.

فرزاد پورسعید در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی، با اشاره به حملات ارتش ترکیه و بمباران مناطقی از شمال عراق طی عملیات «قفل پنجه» Claw-Lock)) علیه نیروهای شبه‌نظامی کُرد این منطقه، خاطرنشان کرد: بخش مهمی از اهداف ترکیه از این عملیات نظامی، سیاسی و با نگاه به دستیابی به خطوط گاز این مناطق انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه بعد از جنگ اوکراین، تأمین گاز با امنیت بین‌الملل گره خورده و آسیب‌پذیری‌های ترکیه نیز نمایان شده است، گفت: حدود 15 درصد از واردات گاز ترکیه وابسته به ایران است و 45 درصد دیگر از طریق روسیه تأمین می‌شود.

این کارشناس مسائل عراق توضیح داد: زمستان سال گذشته، یک هفته صادرات گاز ایران به ترکیه قطع شد و کارخانه‌ها و تأسیسات ترکیه‌ای مصرف‌کننده آن، با تعطیلی و بیکاری مواجه شدند. ایران اعلام کرد 250 میلیون مترمکعب کسری گاز داخلی داشت و به نظر می‌رسد امسال این رقم افزایش خواهد داشت.

 

ترکیه به دنبال منابع گازی شمال عراق و رژیم صهیونیستی

پورسعید اضافه کرد: تا سال 2026 قرارداد 15 ساله صادرات گاز ایران به پایان خواهد رسید و با توجه به شرایط موجود و عدم سرمایه‌گذاری ایران در این حوزه، ترکیه دیگر نمی‌تواند روی گاز ایران حساب کند و درواقع نمی‌خواهد این کار را بکند. از سوی دیگر، با توجه به تأکید ناتو برای ضرورت کاهش وابستگی اروپا به گاز روسیه، یکی از کشورهایی که در معرض این مطالبه غرب قرار خواهد گرفت، ترکیه است. به همین دلیل آن‌ها تصمیم گرفته‌اند با توجه به منابع گازی اقلیم کردستان و اکتشاف‌های گازی که دو میدان گازی بزرگ دریایی «تامار» و «لویاتان» تحت تسلط رژیم صهیونیستی انجام شده، اقداماتی انجام دهند.

وی ادامه داد: رژیم صهیونیستی اعلام کرده 12 میلیارد مترمکعبی که از این دو میدان استخراج می‌شود، در سال آینده به 21 میلیارد مترمکعب خواهد رسید. ترکیه می‌خواهد منابع گازی این دو بخش را به خط لوله گازی شمال عراق وصل کند و ازآنجا به اروپا برساند تا نیاز خود و اروپا را تأمین کند. این مسئله‌ای است که آمریکا، اروپا، صهیونیست‌ها و اقلیم کردستان عراق و ترکیه به دنبال آن هستند و برای آن‌ها اهمیت بالایی دارد. در این صورت ترکیه نیز به گذرگاه بزرگ گاز در منطقه تبدیل خواهد شد.

پورسعید به سفر مسعود بارزانی به ترکیه، یک روز قبل از آغاز عملیات نظامی «قفل پنجه» و دیدار او با اردوغان اشاره کرد و گفت: معاون خاورمیانه‌ای وزارت خارجه آمریکا نیز دو روز قبل از آغاز عملیات نظامی در سفری به اربیل، با مقامات اقلیم مذاکراتی انجام داد تا هماهنگی‌های آغاز این حملات انجام شود. درهرحال، مقامات ترکیه و اقلیم این ارزیابی را دارند که نیروهای مستقر در این مناطق، ممکن است در معرض نفوذ روسیه نیز باشند؛ بنابراین آن‌ها از مهم‌ترین موانع برای انتقال خطوط گازی هستند.

 

ورود رژیم صهیونیستی به تأمین گاز ترکیه و اروپا

این کارشناس مسائل عراق افزود: با ورود رژیم صهیونیستی به تأمین گاز، شاهد درگیری و حضور بیشتر امنیتی – نظامی رژیم صهیونیستی در این منطقه خواهیم بود که بیش از گذشته تضمین‌کننده این حضور نیز اروپا و آمریکا خواهند بود. از سوی دیگر نیز پیوند نظامی و امنیتی ترکیه، جمهوری آذربایجان و اقلیم کردستان با رژیم صهیونیستی، بعد اقتصادی نیز خواهد یافت.

 

ضربه به اقتصاد روسیه

وی این تحولات را ضربه مهمی به اقتصاد روسیه عنوان کرد و گفت: این مسئله باعث خواهد شد روس‌ها بیش از گذشته برای صادرات روی قدرت‌های آسیایی، خصوصاً چین و هند متمرکز شوند.

پورسعید اتصال این خطوط انرژی را عاملی برای افزایش فشارها به روسیه و تحقق هدف اروپا و آمریکا برای تبدیل روسیه از قدرتی اوراسیایی به آسیایی برشمرد و افزود: اگر آن‌ها در این راستا موفق شوند، روسیه به‌تدریج در یک دهه آینده به یک قدرت صرفاً آسیایی تبدیل خواهد شد.

این عضو هیئت‌علمی پژوهشکده مطالعات راهبردی در خصوص مواضع گروه‌های سیاسی عراق نسبت به اقدامات اقلیم کردستان و عملیات نظامی ترکیه در شمال عراق، تصریح کرد: معادلات نظامی – امنیتی در یک دهه اخیر به صورتی شکل گرفته که تا حد زیادی معادلات اقلیم را از عراق تفکیک کرده و از یکدیگر تأثیر زیادی نمی‌پذیرند. ازآنجاکه دولت عراق و ملی‌گراها به دنبال نوعی اعمال حاکمیت ملی و سراسری هستند و با چنین شعاری روی کار آمده است، به‌طور رسمی و اعلامی موضعی در مقابل این تحرکات خواهند گرفت، اما به لحاظ اعمالی دولت عراق نمی‌تواند حاکمیتش را به‌راحتی بر تمام قلمرو خود اعمال کند.

وی ادامه داد: در داخل عراق جریان‌های شبه‌نظامی و غیردولتی، خصوصاً روحانیت و اسلام‌گراها، به دلیل مخالفت و ضدیتی که با حضور رژیم صهیونیستی در منطقه دارند حتماً علیه این معادلات و مناسبات موضع‌گیری خواهند کرد، اما به نظر نمی‌رسد بتوانند اقدام مؤثری برای ممانعت از این اقدامات انجام دهند.

پورسعید درعین‌حال در خصوص برخی تحلیل‌ها مبنی بر احتمال تلاش اقلیم کردستان برای تحقق خواست جدایی کامل از عراق، گفت: با توجه به تحولات نظام بین‌الملل، قدرت‌های منطقه‌ای و آمریکا همچنان با استقلال کردستان موافق نیستند و این مسئله زمینه مساعد بین‌المللی ندارد. ضمن اینکه با توجه به‌حکم دادگاه عالی عراق مبنی بر ممنوعیت فروش نفت و گاز توسط اقلیم کردستان، اقلیم تلاش خواهد کرد نظر و موافقت دولت مرکزی عراق را با اختصاص درصدی از درآمد مربوطه به بودجه دولت و یا دادن امتیازاتی به دولت عراق جلب نماید.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *