جدیدترین مطالب

تنش نظامی میان طالبان و پاکستان؛ ادامۀ یک سناریوی استخباراتی

تنش نظامی میان طالبان و پاکستان؛ ادامۀ یک سناریوی استخباراتی

عبدالناصر نورزاد در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: بر کسی پوشیده نیست که طالبان مطلقا یک برنامه انگلیسی – امریکایی تحت مدیریت پاکستان اند. از سوی دیگر، پاکستان تلاش می کند با منطقه ای نشان دادن موضوع، پای منطقه را به این بحران خودساخته، بکشاند و خود امتیاز کسب کند. زیرا نظامیان پاکستانی، به‌خوبی می دانند که هر نوع دخالت بیرونی (منطقه ای و فرامنطقه ای) سرازیر شدن پول هایی را باعث می شود که بتوان از آن برای مقابله با بحران اقتصادی و مالی در پاکستان، استفاده کرد.

طرح خطرناک غرب برای آینده غزه

طرح خطرناک غرب برای آینده غزه

به نظر می‌رسد که رژیم صهیونیستی در ادامه کشتار و جنایت ۸ ماهه خود به دنبال کلید زدن صفحه آخر کتاب تراژدی بشریت در نوار غزه است. علی رغم تمامی درخواست‌های منطقه‌ای و بین المللی از نتانیاهو برای عدم حمله به رفح، اشغالگران با انجام تدابیری خود را برای عملیات زمینی گسترده و تجاوز به جنوبی ترین شهر باریکه غزه آماده می‌کنند. طبق برآوردها و همچنین هشدار تحلیلگران و ناظران در صورت آغاز این تجاوز موج دیگری از کشتار مردم فلسطین به دلیل تجمع و تراکم زیاد فلسطینیان در این شهر رقم خواهد خورد.

پایان سفر رئیس جمهور به پاکستان

رئیس جمهور کشورمان در پایان سفر دو روزه خود به پاکستان در آخرین برنامه خود، در جمع فعالان اقتصادی، فرهنگی و دینی شهر کراچی که به میزبانی سروزیر و دولت محلی ایالت سند برگزار شده بود، حضور پیدا کرد.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

ترکیه، جدی ترین رقیب ایران در عراق

ترکیه، جدی ترین رقیب ایران در عراق

محمد صالح صدقیان می گوید: من بارها طی سال‌های گذشته، هم در اتاق بازرگانی ایران و عراق و هم در وزارت صنعت و معدن و تجارت به این نکته اشاره کردم که تجار ایرانی باید توجه خاصی روی کالاهای صادراتی خود به عراق داشته باشند. باید کیفیت مواد به کار رفته و بسته‌بندی آن قابلیت رقابت با محصولات دیگر به خصوص محصولات ترکیه‌ای را داشته باشد. شما خودتان یک سر به اتاق بازرگانی ایران و عراق بزنید و ببینید که میزان مشکلات و چالش های تجار عراقی و ایرانی چقدر زیاد است؛ از بسته‌بندی نامرغوب و کالاهای بی‌کیفیت تا محصولات تاریخ مصرف گذشته گرفته و مسئله تبادل ارزی و بانکی و پولی و هزار مسئله دیگر؛ طبیعتاً تاجر عراقی در این شرایط رغبت پیدا می‌کند که به سمت تجارت با ترکیه برود تا هم سرمایه‌اش حفظ شود و هم محدودیت‌ها و چالش‌ها و مشکلات تجارت با بازرگانان ایرانی را ندارد. من شخصاً در جریان این موضوعات و مشکلات هستم.

افزایش نظامی گری دولت انگلیس

نخست وزیر انگلیس با سفر به لهستان همسایه اوکراین، از بزرگ‌ترین بسته کمک‌های نظامی انگلیس به اوکراین رونمایی کرد.

Loading

أحدث المقالات

ابراز امیدواری «داسیلوا» از لغو تحریم‌های آمریکا علیه ونزوئلا

تهران- ایرنا- رئیس‌جمهوری برزیل، تصمیم مخالفان دولت ونزوئلا مبنی بر اجماع و معرفی نامزد مورد نظر خود برای انتخابات ریاست جمهوری آتی را «فوق‌العاده» توصیف و ابراز امیدواری کرد که انتخابات پیش‌رو نقطه عطفی برای بازگشت این کشور به شرایط عادی و پایان تحریم‌های یکجانبه آمریکا باشد.

دوازدهمین اجلاس بین‌المللی مقام‌های عالی امنیتی در سن‌پترزبورگ آغاز به کار کرد

مسکو- ایرنا- دوازدهمین اجلاس بین‌المللی نمایندگان عالی کشورها در امور امنیتی امروز (چهارشنبه) با حضور دکتر علی اکبر احمدیان نماینده رهبر معظم انقلاب و دبیر شورای عالی امنیت ملی در سن‌پترزبورگ روسیه آغاز به کار کرد.

شمارش معکوس برای آغاز ماموریت فضایی سرنشین‌دار چین

تهران – ایرنا – سازمان فضایی انسانی چین (CMSA) امروز چهارشنبه اعلام کرد: فضاپیمای سرنشین‌دار «شنژو-۱۸» قرار است ساعت ۲۰:۵۹ پنجشنبه (به وقت پکن) از مرکز پرتاب ماهواره «جیوکوان» در شمال غربی این کشور به فضا پرتاب شود.

تنش نظامی میان طالبان و پاکستان؛ ادامۀ یک سناریوی استخباراتی

تنش نظامی میان طالبان و پاکستان؛ ادامۀ یک سناریوی استخباراتی

عبدالناصر نورزاد در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: بر کسی پوشیده نیست که طالبان مطلقا یک برنامه انگلیسی – امریکایی تحت مدیریت پاکستان اند. از سوی دیگر، پاکستان تلاش می کند با منطقه ای نشان دادن موضوع، پای منطقه را به این بحران خودساخته، بکشاند و خود امتیاز کسب کند. زیرا نظامیان پاکستانی، به‌خوبی می دانند که هر نوع دخالت بیرونی (منطقه ای و فرامنطقه ای) سرازیر شدن پول هایی را باعث می شود که بتوان از آن برای مقابله با بحران اقتصادی و مالی در پاکستان، استفاده کرد.

زالوژنی رسما سفیر اوکراین در انگلیس شد

دستیار ارشد رئیس‌جمهور اوکراین گفت انگلیس رسما «والری زالوژنی» فرمانده سابق نیروهای مسلح اوکراین را به عنوان سفیر در کشورش پذیرفت و به زودی قرار است مشغول به کار شود.

Loading

رسانه‌ها: مخالفت پوتین با طرح بایدن برای تأسیس پایگاههای نظامی در خاورمیانه و…

۱۴۰۰/۰۵/۲۹ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: اعلام آمادگی گوترش برای گفت‌وگو با طالبان، درخواست طالبان از جامعه بین الملل، نگرانی روسیه از قصد آمریکا برای افزایش حضور نظامی خود در لهستان، احتمال تمدید استقرار نیروهای آمریکایی در افغانستان، استقرار نیروی نظامی ترکیه در مرزهای ایران، شکایت لبنان از اسرائيل به سازمان ملل، مخالفت پوتین با طرح بایدن برای تأسیس پایگاههای نظامی در خاورمیانه، اعتراض به اعطای عضویت ناظر به رژیم صهیونیستی در اتحادیه آفریقا، اذعان رئیس جمهوری چک به شکست ناتو در افغانستان، اسماعیل صبری نخست وزیر جدید مالزی، وعده یک مقام ناتو بر خروج سریعتر از افغانستان، توافق دوحه با سازمان ملل و رژیم صهیونیستی برای کمک مالی به غزه و تصویب قانون سه فرزندی در چین از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

خبرگزاری فارس: آنتونیو گوترش»، دبیر کل سازمان ملل متحد گفته تمایل طالبان برای به رسمیت شناخته شدن در صحنه بین‌المللی، تنها اهرم فشار شورای امنیت برای مجاب کردن این گروه به تشکیل دولت فراگیر و احترام به حقوق مردم به ویژه زنان است. گوترش گفت که در نشست غیرعلنی شورای امنیت در روز دوشنبه با ۱۵ عضو این شورا درباره این اهرم فشار گفت‌وگو کرده و از آنها خواسته که متحد باشند. گوترش تصریح کرد که خودش حاضر است با طالبان گفت‌وگو کند البته به شرطی که مشخص باشد که باید با چه کسی و برای چه هدفی گفت‌وگو کند. او در ادامه تصریح کرد مقام‌های سازمان ملل در کابل در حال حاضر با طالبان در تماس نزدیک هستند.

الکوثر فارسی: ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان خاطرنشان کرد، این گروه خواهان توسعه روابط دوستانه با همه کشورهاست و انتظار دارد جامعه بین الملل  آن را به رسمیت بشناسد. این سخنگو در سخنانی به مناسبت روز استقلال افغانستان گفت، جهان نباید از طالبان بترسد، ما خواهان روابط دوستتانه با همه کشورها  هستیم و باید به رسمیت شناخته شویم. مجاهد افزود، بین طالبان امروز و طالبان بیست سال پیش تفاوت بزرگی وجود دارد. ما تلاش داریم که همه رهبران افغانستان که در میان مردم جایگاهی دارند در نظام آینده مشارکت داشته باشند. سخنگوی طالبان با گفتن این که افغانستان جای اشغالگران نیست افزود، در حکومت آینده همه گرایشات، اقوام و مردم در آن سهیم خواهد بود.

العالم فارسی: به نقل از خبرگزاری «نووستی»، “ماریا زاخارووا” سخنگوی رسمی وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که مسکو نگران برنامه‌های ایالات متحده برای افزایش حضور نظامی خود در خاک لهستان است. زاخارووا گفت: «مسلماً ما نگران افزایش حضور نظامی آمریکایی در لهستان هستیم. برنامه ریزی شده تا تعداد واحدهای نظامی آمریکا در این کشور افزایش یافته و علاوه بر 4 هزار و 500 نظامی مستقر، نیروهای مضاعفی به لهستان اعزام شود. زیرساختارهای نظامی ایجاد شده در خاک لهستان این امکان را بوجود آورده تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن تا 20 هزار نیروی نظامی آمریکایی در آنجا مستقر شوند.» این دیپلمات بلندپایه همچنین تأکید کرد، روسیه از کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) درخواست می‌کند تا به رعایت اصل بازدارندگی نظامی بازگردند.

 ان. اچ.کی ژاپن: جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، برای اولین بار گفت که نیروهای آمریکایی برای کمک به خروج اتباع آمریکایی از افغانستان می توانند پس از پایان مهلت مقرر روز سی و یکم ماه اوت در این کشور باقی بمانند. بایدن روز چهارشنبه در مصاحبه ای با تلویزیون ای بی سی، ​​از خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان دفاع کرد و گفت که نمی داند آیا «راهی برای خروج بدون هرج و مرج متعاقب آن» وجود داشت یا خیر. بایدن افزود که ماموریت تسهیل خروج آمریکایی ها و کسانی که به نیروهای آمریکایی در افغانستان کمک کرده اند، قابل تمدید است. او گفت اگر شهروندان آمریکایی باقی مانده باشند، «ما می مانیم تا همه آنها را خارج کنیم.» رئیس جمهور آمریکا همچنین پذیرفت که سازمان اطلاعات آمریکا انتظار نداشت طالبان به این سرعت کنترل را در دست بگیرد. او گفت که گزارشهای اطلاعاتی حاکی از آن بودند که طالبان احتمالا تا پایان سال کنترل را در دست خواهد گرفت.

خبرگزاری ایلنا: ترکیه ۷۵۰ نیروی نظامی را برای مقابله با مهاجران افغان در مرز خود با ایران مستقر کرد؛ زیرا نگرانی‌ها مبنی بر اینکه تسلط طالبان می‌تواند موج دیگری از مهاجرت به اروپا را به دنبال داشته باشد، افزایش یافته است. اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه گفت: ترکیه به “هتل مهاجران” تبدیل نخواهد شد.

آناتولی  ترکیه: وزارت امور خارجه لبنان طی بیانیه‌ای اعلام کرد که از طریق امال مدللی، نماینده لبنان در سازمان ملل نقض مکرر حریم هوایی این کشور توسط اسرائیل را به سازمان ملل شکایت کرده است. در همین راستا زینه عکر، وزیر دفاع و سرپرست وزارت خارجه لبنان نقض حریم کشورش توسط جنگنده های اسرائیل به منظور حمله به سوریه را محکوم کرد. وی افزود: این اقدام اسرائیل باعث رعب و وحشت بین شهروندان لبنانی شد وتهدیدی مستقیم برای روند دریانوردی و ایمنی پرواز هواپیماهای مدنی لبنان به شمار می رود. این در حالی است که حسان دیاب نخست وزیر دولت پیشبرد امور لبنان پیشتر تاکید کرد که تداوم نقض حاکمیت لبنان توسط اسرائیل، تهدیدی مستقیم برای قطعنامه 1701 سازمان ملل است. شب گذشته جنگنده های اسرائیل چندین بار حریم هوایی لبنان را نقض کردند که باعث وحشت بین شهروندان این مناطق شده است.

خبرگزاری مهر: روزنامه وال‌استریت ژورنال چاپ آمریکا در گزارشی مدعی شد که «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه در گفتگو با «جو بایدن» رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا، با تأسیس پایگاه نظامی در نزدیکی افغانستان مخالفت کرده است. بر اساس این گزارش، جو بایدن در گفتگو با پوتین پیشنهاد تأسیس چند پایگاه نظامی در خاورمیانه به منظور کنترل تحولات داخلی در افغانستان در دوران به قدرت رسیدن طالبان مطرح کرده بود. گفتنی است که «لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا روز  (چهارشنبه) هم در ارتباط تلفنی با «سرگئی شویگو» همتای روسیه‌ای خود پیرامون حمایت از تلاش‌های واشنگتن و مسکو برای حصول ثبات راهبردی گفتگو کرده بود.

خبرگزاری صدا و سیما: بیانیه پایانی اجلاس سران کشور‌های توسعه یافته جنوب آفریقا، تصمیم کمسیون آفریقا در اعطای عضویت ناظر به رژیم صهیونیستی اسرائیل را محکوم کرد. ۱۴ کشور آفریقایی در بیانیه پایانی چهل و یکمین اجلاس سران کشور‌های توسعه یافته جنوب آفریقا در پایتخت مالاوی، ضمن اعتراض به تصمیم یک جانبه کمیسیون اتحادیه آفریقا در اعطای عضویت ناظر به اسرائیل نگرانی خود را نسبت به این تصمیم ابراز داشتند.

ایران پرسرئیس‌ جمهوری چک به شکست سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در افغانستان اذعان کرد. «میلوش زمان» گفت، تصرف افغانستان از سوی گروه طالبان به معنی شکست ناتو در این کشور است. رئیس‌ جمهوری چک همچنین ضمن انتقاد از ناتو به علت خروج نیروهایش از افغانستان مدعی شد موافق جنگیدن با گروه طالبان است. طالبان عصر روز ( یکشنبه ) 15 اوت ، وارد کابل شد و محمد اشرف‌غنی رئیس جمهوری افغانستان همزمان با ورود این نیروها از کابل فرار کرد. با خروج اشرف غنی از کابل، دولت نیز سقوط کرد. گروه طالبان با تصرف کابل پایان جنگ در افغانستان را اعلام کرد.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): وزیر جنگ رژیم صهیونیستی از توافق با دوحه و سازمان ملل درباره مکانیزم تحویل کمک‌های مالی قطر به غزه خبر داد. به گزارش شبکه خبری روسیا الیوم، بنی گانتس، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی گفت: براساس توافق حاصل شده و مکانیزم جدید کمک‌های مالی قطر توسط سازمان ملل به صورت مستقیم و تحت نظارت اسرائیل به حساب بانکی هزاران غزه‌ای می‌ریزد. وی گفت: ما همچنان به فشارها برای بازگرداندن سربازان و شهروندان اسرائیلی که حماس آن‌ها را گروگان گرفته ادامه خواهد داد. در این راستا، کمیته قطری مسئول بازسازی غزه به نمایندگی از محمد العمادی، رئیس اسن کمیته تفاهم نامه‌ای را با سازمان ملل امضا کرد. العمادی توضیح داد که این تفاهم نامه شامل مکانیزم توزیع کمک‌های نقدی دولت قطر به خانواده‌های فقیر در نوار غزه است.

خبرگزاری ایرنا: اسماعیل صبری یعقوب از اعضای حزب سازمان ملی مالایی‌های متحد با تایید پادشاه این کشور به عنوان نهمین نخست وزیر مالزی منصوب شد. انتصاب وی به سمت نخست وزیر پس از مذاکره دو ساعته پادشاه مالزی با رهبران این کشور صورت گرفت.  صبری ۶۱ ساله که در گذشته سابقه نخست وزیر را نیز در کارنامه داشته، به دنبال عدم موفقیت محی الدین یاسینی نخست وزیر پیشین مالزی در کسب حمایت اکثریت پارلمان (متعاقبا استعفای وی) به این سمت دست پیدا کرد. یاسین کفیل نخست وزیری مالزی در پی استعفای روز دوشنبه اعلام کرد که تا زمان انتصاب نخست وزیر جدید با برخی محدودیت‌ها به وظایف اجرایی خود ادامه خواهد داد.

خبرگزاری تسنیم: یک مقام ناتو امروز (جمعه) با بیان اینکه پس از کنترل طالبان بر پایتخت افغانستان بیش از 18 هزار نفر از کابل خارج شده اند وعده داد که تلاش ها برای خروج از این کشور افزایش خواهد یافت. یک مقام ناتو که نخواست نامش فاش شود گفت هزاران نفر از مردم ناتوان از خروج از کشور همچنان به سمت فرودگاه هجوم می آورند. همزمان با انتشار تصاویر هجوم مردم افغانستان به فرودگاه کابل در سراسر دنیا انتقادها از ناتو و دیگر قدرتهای غربی به شدت افزایش یافته است.

اسپوتنیک روسیه: چین برای افزایش نرخ زاد و ولد به طور رسمی قوانین خود را در مورد داشتن فرزند تغییر داده تا به این ترتیب به زوج‌ها اجازه دهد که سه فرزند داشته باشند. به گزارش اسپوتنیک به نقل از ایسنا،‌ این قانون امروز (جمعه) در نشست کنگره ملی چین به تصویب رسیده است. چین در ماه مه سال جاری در چرخشی بزرگ در سیاست این کشور اعلام کرد که به زوج‌ها اجازه خواهد داد تا سه فرزند داشته باشند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *