جدیدترین مطالب

با این رفتارها منطقه امن نمی شود

با این رفتارها منطقه امن نمی شود

استفان والت می نویسد: وقتی اسرائیل به ساختمان کنسولی ایران حمله کرد واشنگتن حتی پلک هم نزد، در حالی که این کشور حمله اخیر اکوادور به سفارت مکزیک در کیتو را محکوم کرده بود.

روایت رسانه‌های پاکستانی از دستاورد‌های اولین سفر رئیس جمهور به اسلام آباد

رسانه‌های پاکستان با پرداختن به دستاورد‌های سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به اسلام آباد نوشتند ایران و پاکستان در جریان سفر سید ابراهیم رئیسی به پاکستان پیامی قاطع در مورد عزم مشترک خود برای تقویت روابط در تمامی حوزه‌های همکاری دوجانبه صادر کردند.

سفر موفق رئیس جمهور ایران به اسلام آباد یک «تحول بزرگ» است

درحالیکه بسیاری از رسانه های پاکستانی اخبار مبنی بر تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی واشنگتن درصورت توسعه مناسبات تجاری با جمهوری اسلامی ایران را منتشر می کنند، وزیر دفاع این کشور سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به اسلام آباد را موفق ارزیابی کرده و‌ آن را تحولی بزرگ قلمداد کرد.

پنج شنبه سیاه فرودگاه‌های فرانسه

اعتصاب کارکنان بخش‌های کنترل پرواز فرودگاه‌های فرانسه باعث شده هزاران پرواز لغو و برنامه ریزی صد‌ها هزارمسافر بهم بخورد و سرگردان شوند.

Loading

أحدث المقالات

طرح ارزی ایران

اگر دولت تا یکشنبه طرح ارزی ارائه نکند مجلس طرح خود را به رای میگذارد.

با این رفتارها منطقه امن نمی شود

با این رفتارها منطقه امن نمی شود

استفان والت می نویسد: وقتی اسرائیل به ساختمان کنسولی ایران حمله کرد واشنگتن حتی پلک هم نزد، در حالی که این کشور حمله اخیر اکوادور به سفارت مکزیک در کیتو را محکوم کرده بود.

باقری: ریشه ناآرامی‌ها در منطقه در دخالت خارجی است

معاون سیاسی وزیر امور خارجه در حاشیه نشست بریکس در مسکو با اشاره به تحولات منطقه تاکید کرد: وقتی به ناآرامی‌ها در کشورهای منطقه مانند عراق، سوریه و یمن نگاه می‌کنیم،  می‌بینیم که ریشه این‌ها در دخالت خارجی است.

اسپوتنیک، تنها کانال رادیویی خارجی در ایران

از امروز، رادیو “گفتگو”، برنامه هفتگی مشترک “راهبرد شرقی” را روی آنتن می برد. در این کانال رادیویی، کارشناسان دو طرف به مدت یک ساعت در مورد شکل گیری نظم جهانی چند قطبی و چندفرهنگی بحث خواهند کرد.

فلج سیاسی آمریکا

اخبار را ورق می زدم به مطلبی که نشریه واشنگتن پست در باره امضای لایحه کمک های آمریکا به کی یف اشاره می کند رسیدم.

Loading

نقش مشاوران ایرانی ترامپ در اشتباهات سیاست خارجی آمریکا

۱۴۰۰/۰۱/۰۶ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک عضو هیئت‌علمی دانشگاه با بیان اینکه تیم بایدن با هوشمندی مسیر حرکتشان را به صورتی كه در دوره آقای ترامپ بود، در اختیار منافقین یا سلطنت‌طلب‌ها قرار نداده‌اند، گفت: مشاوران و اعضای دولت فعلی روابطی كه فردی مثل بولتون با منافقین داشت را ندارند و متوجه هستند كه منافقین جایی در داخل كشور ایران نداشته و از پایگاه مردمی‌ برخوردار نیستند.

دکتر فؤاد ایزدی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به عملکرد مشاوران ایرانی دولت ترامپ و تأثیر آن‌ها در تدوین سیاست‌های نادرست در قبال ایران ازجمله تصور اشتباه تأثیر سیاست «فشار حداکثری»، خاطرنشان کرد: آقای بولتون قبل از اینکه در دولت ترامپ پستی بگیرد از منافقین برای سخنرانی علیه ایران پول می‌گرفت و با آن گروه آشنا بود. او سوابق منافقین را می‌دانست و از فعالیت‌های تروریستی آن‌ها در رابطه با ایران و ایرانی‌ها باخبر بود.

 

نزدیکی روابط بولتون و پمپئو با منافقین

وی بابیان اینکه ازآنجاکه منافقین تروریست‌های مطلوبی برای آمریکا هستند و در راستای اهداف آن‌ها اقدامات متعددی را علیه ایران دنبال می‌کنند بولتون با آن‌ها آشنایی داشت و همکاری می‌کرد، افزود: مایک پمپئو، وزیر خارجه پیشین آمریکا، هم‌چنین رویکردی نسبت به منافقین و سلطنت‌طلبان داشت.

این استاد دانشگاه تهران بابیان این اعتقاد که ترامپ شخصاً در این موارد لزوماً ورود جدی نداشت و تصمیم‌سازی‌ها را به مشاوران خود واگذار کرده بود، گفت: البته باید در نظر داشت که مسئله اصلی در دولت ترامپ رویکرد مسئولین دولت آمریکا بود، به‌هرحال منافقین و سلطنت‌طلبان 40 سال یا بیشتر است که علیه جمهوری اسلامی کار می‌کنند و خیلی هم سعی کردند در دولت‌های مختلف تأثیرگذاری‌شان را افزایش دهند.

ایزدی با تأکید بر اینکه شرایط در دوره بایدن نسبت به دولت قبل تفاوت‌هایی دارد، توضیح داد: مشاوران و اعضای دولت فعلی روابطی که فردی مثل بولتون با منافقین داشت را ندارند، دلیلشان هم این است که متوجه هستند که منافقین جایی در داخل کشور ایران ندارند و از پایگاه مردمی برخوردار نیستند. ازاین‌جهت تیم آقای بایدن هوشمندتر هستند که مسیر حرکتشان را، به صورتی که در گذشته و دوره آقای ترامپ بود، در اختیار منافقین یا سلطنت‌طلب‌ها قرار نداده‌اند.

 

دشمنی دولت بایدن هوشمندتر و تخصصی‌تر است

این تحلیلگر مسائل آمریکا اضافه کرد: توانمندی این تیم در حوزه شناخت ایران بیشتر است، اما ما باید این نکته را کنار نکته دیگری بگذاریم و آن اینکه دشمنی بایدن و اطرافیانش نسبت به ایران کمتر از ترامپ نیست؛ یعنی آن تقابلی که در برخورد با ایران در ذهن بایدن و اطرافیان او است چیزی کمتر از ترامپ ندارد، هوشمندتر و حرفه‌ای‌تر است ولی تقابل کمتری ندارد.

وی تأکید کرد: درنتیجه چنین رویکردی روابط آن‌ها با عواملی که تأثیرگذار نیستند و توصیه‌هایشان هم در عمل مناسب نیست، کمتر می‌شود اما دشمنی همچنان وجود دارد و دشمن هوشمندتر گاه از دشمنی که توانمندی تحلیلی پایینی دارد، می‌تواند مؤثرتر عمل کند. به همین دلیل است که در دوره بایدن جمهوری اسلامی باید هوشیاری و حساسیتش بیشتر باشد.

 

ضرورت افزایش هوشمندی ایران در مقابل آمریکا

ایزدی ادامه داد: لازم است اگر آنجا هوشمندی در تقابل با ایران افزایش پیداکرده، در داخل هم هوشمندی در تقابل با طرف مقابل افزایش پیدا کند. این اتفاق باید در ایران بیفتد؛ چون با آدم‌های جدی‌تری مواجه هستید که همان میزان دشمنی رادارند. دوره ترامپ نسبت به این مسائل راحت‌تر بود، ترامپ می‌آمد موضعی می‌گرفت و حرف‌های عجیب‌وغریب می‌زد و همه می‌خندیدند، اما اکنون بایدن و اطرافیانش ادبیات متفاوتی را استفاده می‌کنند منتها با همان اهداف جلو می‌روند.

وی با اشاره به برخی مواضع بایدن و اطرافیانش در روزهای گذشته علیه ایران و به‌ویژه در رابطه با توافق برجام، اضافه کرد: دو ماه است بایدن رئیس‌جمهور آمریکا شده، هنوز همان سیاست‌های ترامپ را جلو می‌برد. سیاست‌های بایدن هم‌جایی تغییر خواهد کرد که فکر می‌کنند آن تغییر دررسیدن به هدف ضربه زدن به ایران مؤثرتر است؛ بنابراین هوشمندی در داخل کشور نسبت به آمریکا باید افزایش پیدا کند.

وی با یادآوری عدم درک درست منافقین از مسائل داخلی و واقعیت‌های ایران، اظهار داشت: منافقین سال‌ها است که از کشور فرار کرده‌اند و به نظر می‌رسد نسبت به ایران در عمل اشراف زیادی ندارند. ممکن است بتوانند در عملیات تروریستی کمک کنند ولی در تغییر مسیر حرکت کشور همین‌الان شکست‌خورده‌اند. در سال‌های ابتدایی انقلاب هم همین حالت را داشتند.

 

تغییر مشاوران دولت آمریکا لزوماً به معنی بهتر شدن وضعیت نیست

ایزدی تأکید کرد: اینکه نقش منافقین در جهت‌دهی به سیاست‌های آمریکا کمتر شده، لزوماً خبر خوبی نیست، چراکه منافقین شکست‌خورده بودند و افرادی هم که از منافقین استفاده می‌کردند شکست‌خورده‌اند، طرف مقابل که شکست بخورد این‌طرف پیروز می‌شود.

وی گفت: تغییر مشاوران دولت آمریکا لزوماً به معنی بهتر شدن وضعیت نیست، بلکه به معنی پیچیده‌تر شدن وضعیت است. در دوره ترامپ مثلاً بحث «فشار حداکثری» را مطرح می‌کردند و بعد ترامپ سخنرانی ضد ایرانی می‌کرد و حرف‌هایی می‌زد که هرکسی که داخل ایران است متوجه می‌شد به لحاظ درک نسبت به تحولات و شرایط واقعی ایران تعادل درستی ندارد. این بهتر است یا زمانی که دشمن هوشمندتر باشد! هوشمندتر بودن طرف مقابل درنهایت نیاز به افزایش هوشمندی را در طرف خودی ایجاب می‌کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *