جدیدترین مطالب

دستاورد حمله ایران به اسرائیل

دستاورد حمله ایران به اسرائیل

شهریار شهریاری در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: عر بستان و ترکیه که داعی راهبری دنیای اسلام را داشتند چهره آنها بر همه مشخص شد و فهمیدند که تنها رهبر دنیای اسلام امام خامنه ای هستند.

پیام ایران به اسرائیل: از این پس دیگر می‌زنیم

پیام ایران به اسرائیل: از این پس دیگر می‌زنیم

اعظم ملایی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به حمله اول آوریل رژیم اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه، بیش از ۳۰۰ موشک و پهپاد روانه سرزمینهای اشغالی کرد تا یک پیام روشن به اسرائیل بدهد؛ از این پس دیگر می زنیم؛ آن هم نه از طریق نیروهای جبهه مقاومت، بلکه مستقیم از خاکمان به سرزمین‌های اشغالیتان!

اسرائیل در استفاده از توان هسته ای علیه ایران درنگ نخواهد کرد!

اسرائیل در استفاده از توان هسته ای علیه ایران درنگ نخواهد کرد!

مرتضی موسوی خلخالی با تاکید بر این نکته می گوید که اسرائیل تنها بازیگر خاورمیانه دارای قدرت اتمی است و متذکر می‌شود که، «اگر سلسله کنش‌ها و واکنش‌ها و حملات و ضدحملات بین تهران و تل‌آویو ادامه پیدا کند تا نقطه‌ای که اسرائیل موجودیت خود را در خطر ببیند، برای استفاده از تمام قدرت خود درنگ نخواهد کرد». به همین دلیل دیپلماته پیشین کشورمان دامن زدن به شرایط کنونی را و به تبعش احتمال وقوع یک جنگ منطقه‌ای با اسرائیل را به هیچ وجه به نفع خاورمیانه نمی‌داند، چرا که امنیت و حتی موجودیت کل غرب آسیا به شکل جدی تحت الشعاع قرار خواهد گرفت.

اسرائیل بدون توجه به مقررات به فکر حمله به ایران خواهد بود؟

اسرائیل بدون توجه به مقررات به فکر حمله به ایران خواهد بود؟

یوسف مولایی می گوید که چون شورای امنیت بدون صدور قطع‌نامه و حتی بیانیه‌ای برای محکومیت حمله ایران به کار خود پایان داده است، از یک سو می‌تواند دست اسرائیل را برای حمله متقابل علیه ایران را ببندد. چرا که پشتوانه و چراغ سبز شورای امنیت را ندارد، اما مولایی همزمان اذعان داد که قوانین و حقوق بین‌الملل مُصرح توسط کشورها رعایت نمی‌شوند، به خصوص اسرائیل که سابقه طولانی در نادیده گرفتن قوانین و حقوق بین‌الملل دارد. از این حیث وی هشدار می‌دهد که تل‌‌آویو با برخورداری از حمایت سیاسی قدرت‌های بین‌المللی به راحتی می‌تواند این حق را برای خود متصور شوند که از توسل به زور با هر شدتی بهره ببرد. در نتیجه به گفته این حقوقدان، «اسرائیل شاید بدون توجه به آنکه شورای امنیت چه نگاهی دارد مستقیماً دست به اقداماتی بزند».
Loading

أحدث المقالات

وزیر خارجه چین به همتای سعودی: ایران گفت که هدف ضدحمله اش، هیچ کشور همسایه‌ای نیست / تهران مایل است به سیاست‌های حسن همجواری ادامه دهد

وانگ یی گفت: چین قاطعانه با حمله به سفارت ایران در سوریه که به شدت قوانین بین المللی را نقض می‌کند، مخالف است؛ در عین حال متوجه شدیم که ایران اعلام کرده است که هدف ضدحمله‌اش هیچ کشور همسایه‌ای نیست و مایل است به سیاست‌های حسن همجواری و دوستانه ادامه دهد.

اعتراف لیبرمن: بدون رادارهای آمریکایی و اطلاعات آنها، مقابله با حمله ایران ممکن نبود

تهران- ایرنا- وزیر اسبق جنگ رژیم صهیونیستی امروز (سه شنبه) طی سخنانی در واکنش به تهدیدهای مقامات این رژیم مبنی بر ضرورت پاسخ به عملیات «وعده صادق» سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران، نسبت به هرگونه اشتباه در این باره و پاسخ دوباره تهران هشدار داد.

انتقاد شدید گاردین از دخالت‌های لندن در مناقشات بین‌المللی

تهران- ایرنا- روزنامه گاردین طی یادداشتی انتقادی، سیاست دخالت دولتمردان انگلیس در امور کشورهای دیگر و ادعای مهار بخشی از موشک‌ها و پهپادهای پرتاب شده ایران علیه رژیم صهیونیستی را تنها اشتهای سیاستمداران بریتانیا برای حضور در عرصه جهانی قدرت ارزیابی کرد.

Loading

اهداف پنهان سیاست بایدن در قبال جنگ یمن

۱۳۹۹/۱۲/۰۷ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شوراي راهبردي آنلاين-گفتگو: يك كارشناس مسائل خاورميانه درباره تفاوت سیاست خارجی ایالات متحده آمریکا در قبال یمن در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ و جو بایدن گفت: سیاست بایدن در خصوص پایان جنگ یمن به مسائل حقوق بشری مربوط نمی‌شود، بلکه وی به دنبال آن است که با پایان دادن به این جنگ به متحد خود عربستان سعودی که در این بحران گرفتار شده است، کمک کند.

سید رضا میرابیان در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی تأکید کرد: «سیاست ایالات متحده آمریکا در دوران دونالد ترامپ، درواقع تامین منافع خود با همسویی با عربستان سعودی در یمن بود. بدین معنا که برای آمریکایی‌ها مهم نبود که جنگ یمن ادامه داشته باشد یا برنده‌ای نداشته باشد. آنچه که برای ایالات متحده آمریکا اهمیت داشت فروش تسلیحات به عربستان بود، لذا به نتایج جنگ توجهی نداشتند و از این رو چشم خود را بر روی تمامی اقدامات عربستان در یمن از جمله نقض حقوق بشر، کشتار مردم بی‌دفاع و محاصره یمن بسته بودند.»

میرابیان با اشاره به اینکه گفته می‌شود بایدن فروش سلاح به عربستان را متوقف کرده، گفت: «باید توجه داشت که بایدن نیز همان سیاست‌ها را در قبال فروش تسلیحات دنبال می‌کند و این مسئله که گفته می‌شود فروش تسلیحات را به عربستان قطع کرده‌اند صحت ندارد؛ زیرا همچنان فروش تسلیحات آمریکا به عربستان ادامه دارد و تنها دو مورد قرارداد تسلیحاتی از جمله بمب‌های هوشمندی که محمدبن‌سلمان در اواخر دوره ترامپ خریداری کرده بود را تعلیق کرده است.»

این کارشناس ادامه داد: «تیم بایدن در مورد ادامه جنگ در یمن یک دیدگاه مشترک دارند مبنی بر اینکه چون از یک سو این جنگ نتیجه‌بخش نیست و پیروز هم ندارد و از سوی دیگر عربستان در این جنگ خسارت دیده و موقعیتش را از دست داده، باید برای نجات این کشور وارد شوند.»

به گفته میرابیان، اکنون آمریکایی‌ها در دوران بایدن به دنبال آن هستند که یک راهکار سیاسی برای حل بحران یمن پیدا کنند و همپیمان خود یعنی عربستان را از این گردابی که بدان دچار شده و پایان آن نیز مشخص نیست، نجات دهند.

این کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به اینکه مسائل حقوق بشری، پوششی برای آمریکا است تا بتواند اهداف خود را پیش ببرد، تأکید کرد: «اگر واقعا آمریکا در این موضوع جدی است، چرا تحریم یمن را لغو نمی‌کند؟ یا چرا بمباران عربستان علیه این کشور را متوقف نمی‌کند؟ امروز شاهد بمباران شدید از سوی عربستان در مارب هستیم و در عین حال کشتی‌های حامل مواد غذایی برای یمنی‌ها نزدیک یک سال است در دریای سرخ سرگردان است، اما سعودی‌ها اجازه ورود آن‌ها به بندر الحدیده را نمی‌دهند.»

وی ادامه داد: «اگر واقعا دولت بایدن در مسائل حقوق بشری جدی است، در وهله نخست باید اجازه دهد که کالاها و مواد غذایی وارد بندر الحدیده شود و بمباران‌ها متوقف شود.»

این کارشناس در رابطه با واکنش انصارالله یمن به سیاست‌های بایدن در خصوص جنگ در این کشور گفت: «انصارالله ضمن آنکه از هرگونه راه‌حل سیاسی استقبال کرده، اما شرط راه حل سیاسی را قطع بمباران‌ها و لغو تحریم‌ها دانسته است. اکنون برای انصارالله دیگر آتش بس بدون لغو تحریم و توقف بمباران‌ها در اولویت نیست و این گروه اخیرا صراحتا عنوان کرد که نمی‌توانند در سایه بمباران و تهدید به مذاکرات سیاسی ادامه دهد. بنابراین بحث آتش‌بس برای انصارالله همچون یک مقدمه است که در ادامه آن حتما باید لغو تحریم‌ها و توقف بمباران‌ها صورت بگیرد و گرنه هیچ ارزشی برای انصارالله نخواهد داشت.»

میرابیان در خصوص چشم‌انداز بحران در یمن با روی آمدن دولت جو بایدن و سیاست‌های اعلامی‌اش نیز توضیح داد: «این که فکر کنیم در آینده‌ای نزدیک صلحی در یمن برقرار شود، بسیار بعید است؛ اما امیدوار هستیم که شاهد یک آتش‌بس بلندمدت در این کشور باشیم؛ یعنی مذاکرات آغاز شود و آمریکا، سعودی‌ها را مجبور کنند که بمباران‌ها را متوقف و تحریم‌ها را لغو کنند.»

وی در رابطه با خارج کردن نام انصارالله از لیست گروه‌های تروریستی نیز گفت: «این اقدام نیز برای اهداف خود آمریکایی‌ها صورت گرفت، زیرا آن‌ها نمی‌توانستند با یک گروه به اصطلاح تروریستی وارد مذاکره شوند و بنابراین بایدن انصارالله را از لیست داخلی گروه‌های تروریستی خارج کرد تا با آن‌ها وارد گفتگو و مذاکره شوند.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *