جدیدترین مطالب

از نسل کشی آلمان در آفریقا چه می دانیم؟

از نسل کشی آلمان در آفریقا چه می دانیم؟

علی مفتح در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: نسل کشی نامیبیا توسط آلمان اولین نسل کشی قرن بیستم میلادی بود و از راه های مختلف همچون تحمیل گرسنگی و تشنگی، جلوگیری از رسیدن غذای کافی، کار اجباری، بردگی، تجاوز جنسی، قطع اعضا و انجام آزمایش های پزشکی بر روی ساکنان این سرزمین ثروتمند اتفاق افتاد چرا که آلمانی ها می خواستند تا مال، اموال و زمین های ساکنان نامیبیا را از آن خود کنند. 

زمان دیپلماسی است، نه جنگ

زمان دیپلماسی است، نه جنگ

عباس آخوندی در یادداشتی می نویسد: سیاست ما در برابر تجاوز مجدد اسرائیل باید خویشتنداری و احاله آن به موقعیت‌های دیگر و پاسخ‌های غیرمستقیم باشد. ما باید فضا را سرد کنیم. گرم نکنیم. گرم کردن فضا عین خواسته اسرائیل است. ‌
Loading

أحدث المقالات

بایدن در حال بررسی گزینه احیای برجام است

یک منبع نزدیک به دولت بایدن گفت که کاخ سفید در حال بررسی توافق هسته‌ای جدید با ایران در ازای لغو برخی تحریم‌های اقتصادی علیه تهران است تا از یک جنگ تمام عیار در منطقه جلوگیری کند. این منبع گفت: یک دیدگاه در داخل دولت این است که رئیس جمهور فرصتی را برای آغاز مذاکرات دیپلماتیک برای احیای مجدد توافق هسته‌ای ایران می‌بیند.

وضع تحریم‌های جدید علیه نفت ایران در بسته کمک‌های مالی آمریکا به اسرائیل و اوکراین / رویترز: دو مورد از این تحریم‌ها می‌توانند در صورت اجرا بطور مستقیم بر صادرات نفت ایران تأثیر بگذارند

قانونگذاران آمریکایی پس از حمله موشکی و پهپادی تهران به اسرائیل، در بسته کمک مجلس نمایندگان برای اوکراین و اسرائیل و دیگر متحدان این کشور، تحریم‌هایی را علیه صادرات نفت ایران گنجاندند. این تحریم‌ها در صورت تصویب در هر دو مجلس نمایندگان و سنا و امضای آن توسط جو بایدن و سپس اجرایی شدن، می‌توانند بر صادرات نفت ایران تأثیر بگذارند. زمان دقیق تصویب و اجرای این تحریم‌ها مشخص نیست، زیرا این اقدامات همچنان در حال بررسی است و به رئیس جمهور آمریکا اختیار تخصیص معافیت نیز می‌دهد.

واکنش وزیر خارجه ایران به ساقط شدن چند ریز پرنده توسط پدافند هوایی ایران در اصفهان

نیویورک – ایرنا-«حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در دیدار با سفرای کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی با تبیین تحولات اخیر در منطقه، در واکنش به ساقط شدن چند ریز پرنده توسط پدافند هوایی ایران در اصفهان گفت: حامیان رسانه ای اسرائیل در تلاشی مذبوحانه سعی داشند از شکست مجددشان پیروزی بسازند و این موضوع را بزرگنمایی کنند.

Loading

چشم‌انداز مذاکرات طالبان – آمریکا در دوره بایدن

۱۳۹۹/۱۱/۱۹ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه‌قاره گفت: با روی کار آمدن بایدن، راهبردی که آمریکایی‌ها برای افغانستان طراحی کرده‌اند، تغییر نخواهد کرد، اما شاید تاکتیک دولت فعلی در قبال مسئله طالبان و افغانستان متفاوت از دولت دونالد ترامپ باشد.

پیرمحمد ملازهی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی درباره این موضوع که بعد از روی کار آمدن جو بایدن به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا، مذاکرات با طالبان چه سمت و سویی خواهد گرفت؟ گفت باید توجه داشت که در خصوص مسائل سیاست خارجی همچون مسئله طالبان، رئیس‌جمهور آمریکا به‌تنهایی تصمیم نمی‌گیرد، بلکه وی فقط یکی از ارکان‌های تصمیم‌گیرنده است.

ملازهی افزود: «این مجموعه حاکمیت آمریکا است که تعیین می‌کند در ارتباط با مسائل مهم سیاست خارجی چه خط‌مشی را در پیش بگیرند.»

ملازهی با بیان اینکه در مورد افغانستان نیز همین وضعیت حاکم است، گفت: «با روی کار آمدن بایدن، راهبردی که آمریکایی‌ها برای افغانستان طراحی کرده‌اند، تغییر نخواهد کرد، اما شاید تاکتیک دولت فعلی در قبال مسئله طالبان و افغانستان متفاوت از دولت دونالد ترامپ باشد.»

کارشناس مسائل شبه‌قاره ادامه داد: «ازاین‌رو در حال حاضر تیم بایدن در نظر دارد تا در توافقی که در زمان ترامپ با طالبان امضا شد، تجدیدنظرهایی صورت گیرد.»

ملازهی تأکید کرد: «اگر این واقعیت به‌درستی فهمیده شود، راحت‌تر می‌توان درک کرد که آمریکا نسبت به صلح در افغانستان چگونه می‌اندیشد.»

این کارشناس در ادامه در رابطه با نگاه بایدن به مسئله طالبان گفت: «جو بایدن نسبت به این موضوع که طالبان در موضع مسلط در افغانستان نباشد، جدی است؛ یعنی اگر طالبان در این مقطع اشتباه کنند، ممکن است دچار مشکل شوند.»

وی در ادامه با اشاره به برنامه‌های ترامپ برای طالبان توضیح داد: «با در نظر گرفتن این موضوع می‌توان نتیجه گرفت که ترامپ با طالبان به تفاهمی رسیده بود تا طالبان در افغانستان به قدرت برسند و در حد امکان امارت اسلامی خود را احیا کنند.»

ملازهی افزود: «به‌بیان‌دیگر آمریکای ترامپ می‌خواست قدرت طالبان و در حد امکان امارت اسلامی را تجدید کند، اما جریان رادیکال اسلامی شکل گرفته در آنجا را به سمت رقبای آمریکا مانند چین و ایران هدایت کنند.»

کارشناس مسائل شبه‌قاره با اشاره به اینکه ممکن است بایدن و گروه وی این‌گونه فکر نکنند، افزود: «احتمالاً دموکرات‌ها در جهت نوعی تعامل درصحنه بین‌الملل به‌ویژه با روسیه، چین و ایران حرکت خواهند کرد و از این رویکرد ترامپ فاصله خواهند گرفت.»

به گفته ملازهی البته ممکن است دولت بایدن نتواند اهدافش را همان‌گونه که می‌خواهد به‌پیش ببرد.

وی در خصوص تفاوت نگاه ترامپ و بایدن در قبال مسئله افغانستان گفت: «دولت فعلی دموکرات‌ها نمی‌خواهد که طالبان قدرت کامل را در افغانستان به دست بگیرد. هرچند ممکن است در آینده سیاستشان را تعدیل کنند، اما در شرایط فعلی معتقد هستند که طالبان تنها می‌تواند یک بخش از قدرت را در اختیار بگیرد و قدرت باید در میان باقی گروه‌های قومی و مذهبی توزیع عادلانه شود.»

ملازهی با تأکید بر اینکه طالبان بر سر همین نگاه دمکرات‌ها با آمریکا دچار اختلاف‌نظر شده است، ادامه داد: «به همین دلیل شاهد هستیم که اخیراً هیئت طالبان به ایران، چین، روسیه و پاکستان سفرهایی داشتند؛ درواقع آن‌ها نگران هستند که توافقشان با آمریکا به‌جایی نرسد و به‌بیان‌دیگر آن توافق به زیان طالبان و به نفع دولت کابل تعدیل شود.»

این کارشناس ادامه داد: «در چنین شرایطی طالبان تلاش خواهند کرد که اکثریت قدرت را کسب کنند، ولی درنهایت به نظر می‌رسد که جو بایدن امکاناتی در اختیار دارد تا طالبان را مجبور به تعدیل سیاست‌هایش کند.»

وی تأکید کرد: «یکی از این امکانات ابزار حقوق بشر است و آمریکا می‌تواند این مسئله را در قبال عربستان سعودی و پاکستان که حامی اصلی طالبان هستند، به کار گیرد؛ یعنی کاخ سفیدروی این دولت‌ها فشار وارد آورد که حمایتشان از طالبان را کاهش دهند.»

ملازهی با بیان اینکه طالبان ضربه‌پذیر است، گفت: «اگر امکانات و کمک‌های خارجی نباشد آن‌ها نمی‌توانند به مسیر خود ادامه دهند.»

این کارشناس توضیح داد: «بایدن با استفاده از این ابزار می‌تواند طالبان را وادار کند که سیاست معتدل‌تری را در ارتباط با گروه‌های دیگر در پیش گیرد، اما این سیاست ساده نخواهد بود، زیرا طالبان بسیار ایدئولوژیک است و به مکتب دیوبندی پایبند است؛ لذا هیچ مکتب دیگری را ازنظر فکری به رسمیت نمی‌شناسد. همچنین طالبان انحصارطلب هستند و نگاهی بسیار قومی دارند. ازاین‌رو فقط پشتون‌ها را به رسمیت می‌شناسند.»

وی درنهایت تأکید کرد اگر آمریکا می‌خواهد در آمریکا صلح و ثبات برقرار شود، باید سیاست‌هایش را به‌گونه‌ای پیش ببرد که طالبان به شراکت در قدرت رضایت دهند و به دنبال انحصار قدرت نباشند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *