جدیدترین مطالب

انتقاد سناتور آمریکایی از کمک مالی به تل آویو

برنی سندرز در سنای آمریکا در مخالفت با تصویب بسته کمک مالی ۹۵ میلیارد دلاری برای اوکراین، تل آویو و تایوان گفت: مردم غزه با جنایت‌های غیرقابل توصیفی مواجه هستند که اسرائیلی‌ها عامل آن هستند.

آمار شهدای غزه به ۳۴۲۶۲ نفر رسید

بر اساس اعلام وزارت بهداشت غزه شمار قربانیان حملات رژیم صهیونیستی به نوارغزه از هفتم اکتبر گذشته به ۳۴۲۶۲ شهید و ۷۷۲۲۹ زخمی افزایش یافت.

توقعات آمریکایی‌ها تمامی ندارد

توقعات آمریکایی‌ها تمامی ندارد

رهبر انقلاب در دیدار هزاران نفر از کارگران تاکید کردند که برخی -ان‌شاءالله خیرخواهانه- دائم توصیه می‌کنند که یک خواسته آمریکا را قبول کنید تا مشکل حل شود؛ در حالی که توقعات آمریکایی‌ها تمامی ندارند.
Loading

أحدث المقالات

متنفر‌ها از بایدن و ترامپ چگونه سرنوشت انتخابات آمریکا را تغییر می‌دهند؟

برای پیروزی در انتخابات، ستاد بایدن باید دلایلی را که ترامپ برای این سمت مناسب نیست را به رای دهندگان یادآوری کند. رئیس جمهور لازم نیست تک تک ایالت‌های چرخشی را متقاعد کند که او کاندیدای ایده آل آنهاست. او صرفا باید خود را به عنوان گزینه‌ای بهتر از ترامپ عرضه نماید. هماطور که او تمایل دارد بگوید: «مرا با خدای قادر مقایسه نکنید، مرا با گزینه دیگر مقایسه کنید.»

جامائیکا کشور فلسطین را به رسمیت شناخت

بر اساس بیانیه وزارت امور خارجه جامائیکا که در صفحه اندرو هولنس، نخست وزیر این کشور در شبکه اجتماعی ایکس منتشر شده است، مقامات جامائیکا کشور فلسطین را به رسمیت شناختند.

پنج پیشنهاد ایران برای تقویت امنیت اطلاعات در جهان + فیلم

مسکو- ایرنا- نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی در دوازدهمین اجلاس بین‌المللی مقامات عالی کشورها در امور امنیتی، در سخنانی ضمن ارزیابی وضعیت کنونی امنیت اطلاعات در جهان، پنج پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران را برای کاستن از آسیب‌های ناشی از یکجانبه‌گرایی غرب در این عرصه مطرح کرد.

بازتاب گسترده سفر رئیس جمهوری ایران به سریلانکا

تهران- ایرنا- سفر روز چهارشنبه رئیس‌جمهوری ایران به سریلانکا که نخستین سفر یک مقام عالی ایرانی به کلمبو پس از ۱۶ سال است، بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های آسیایی و بین‌المللی داشته است.

Loading

نگرانی اسلام‌آباد از مداخلات تجزیه‌طلبانه در رابطه با پاکستان

۱۳۹۹/۰۹/۰۷ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه‌قاره با اشاره به تنش‌های اخیر در مرز شرقی هند و پاکستان و همچنین ابراز نگرانی مقامات پاکستان نسبت به تلاش برای اقدامات ضد امنیتی در کشورشان از سوی کشورهای خارجی، گفت: آنها معتقدند که سرویس‌های جاسوسی خارجی برای انتقال عناصر داعش از افغانستان به پاکستان و ایجاد بی‌ثباتی در این کشور سرمایه‌گذاری‌کرده اند.

پیرمحمد ملازهی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به ابراز نگرانی وزیر امور خارجه و سخنگوی ارتش پاکستان در نشست خبری مشترک در رابطه با صرف ده‌ها میلیون دلار توسط سرویس‌های جاسوسی خارجی برای انتقال عناصر داعش از خاک افغانستان به پاکستان و ایجاد بی‌ثباتی در این کشور، خاطرنشان کرد: داعشی که در منطقه افغانستان فعال‌شده با داعشی که در خاورمیانه بود تفاوت‌هایی دارد و آن‌ها چندین گروه قومی هستند که در سوریه و عراق در کنار نیروهای عرب جنگیده‌اند و آزموده شده‌اند.

این تحلیلگر مسائل شبه‌قاره افزود: علاوه بر این، پاکستانی‌ها از تشکیلاتی با عنوان «تحریک طالبان پاکستان» نیز ابراز نگرانی می‌کنند؛ که این گروه وابسته به داعش، از قوم پشتون هستند و علیه دولت مرکزی فعالیت می‌کنند. «لشکر طیبه» و «لشکر جنگوی سپاه صحابه» هم به این گروه پیوسته‌اند. همچنین «حرکه الانصار» بنگلادش و «تشکیلات مجاهدین هند» هم به داعش پیوسته‌اند. علاوه بر آن این ابراز نگرانی وجود دارد که داعش و القاعده دوباره به هم نزدیک شوند و فرماندهی واحدی پیدا کنند.

ملازهی با اشاره به اتهاماتی که پاکستان و افغانستان علیه یکدیگر در رابطه با سازماندهی داعش مطرح می‌کنند، ادامه داد: در مواردی اظهارات هر دو طرف نسبت به اینکه طرف مقابل از داعش حمایت می‌کند درست و در مواردی نادرست است و جنبه تبلیغاتی علیه یکدیگر دارد؛ اما آنچه اهمیت دارد این است که به‌هرحال داعش نیرویی خلافت گرا است که تقریباً تمام نیروهای رادیکال اهل سنت را دور خود جمع کرده و اکنون در افغانستان متمرکز شده و می‌خواهند خلافت شرقی یا خراسان بزرگ را احیا کنند.

وی با بیان اینکه این دیدگاه داعش به‌هرحال پاکستانی‌ها را هم در معرض خطر قرار می‌دهد، چراکه آن‌ها گروه‌های جهادی هستند که می‌توانند نیرو جذب کنند، گفت: تنش‌های جدید در مرز شرقی پاکستان و هند را هم باید در همین راستا تحلیل کرد. این تنش‌ها درواقع نوعی مقابله‌به‌مثل است که در واکنش به اقدامات پاکستان در کشمیر هند انجام می‌شود.

ملازهی اضافه کرد: پاکستان در مدتی طولانی از برخی گروه‌های رادیکال اسلامی در کشمیر و همچنین افغانستان حمایت کرد و در شرایط فعلی علت نگرانی پاکستانی‌ها این است که سازمان امنیت ملی هند با افغان‌ها به‌نوعی همکاری رسیده است تا پاکستان را مجبور کنددست از این اقدامات در کشمیر و افغانستان بردارد و به‌نوعی می‌خواهند با پاکستان مقابله‌به‌مثلی کنند.

به اعتقاد این کارشناس مسائل شبه‌قاره؛ به نظر می‌رسد پاکستانی‌ها از دو ناحیه بیشتر نگران این مسئله هستند؛ یکی مناطق پشتون نشین در مناطق قبایلی و ایالت خیبر پختون خا و دیگری منطقه بلوچستان شرقی که تحت کنترل پاکستان است.

وی تأکید کرد: به نظر پاکستانی‌ها دستگاه امنیت هند و افغانستان با هم هماهنگ شده اند تا با گروه‌های ضد پاکستانی ارتباط پیدا کنند.

ملازهی با بیان اینکه پاکستانی‌ها به‌شدت نگران این مسئله هستند و از جانب آن احساس خطر کرده‌اند، توضیح داد: پاکستان به لحاظ ملی یک ملت واحد نیست و از چهار قومیت مهم در چهار ایالت تشکیل‌شده است. پنجابی‌ها به دلیل اینکه اکثریت جمعیت را دارند بر بقیه مسلط هستند و این مسئله واکنش منفی در میان سایر گروه‌ها ایجاد کرده است. در میان سایر قومیت‌ها، گروهایی خواستار استقلال و خودمختاری هستند.

وی ادامه داد: پاکستان ازاین‌جهت ضربه‌پذیر است و اگر واقعاً این ابراز نگرانی‌ای که دارند درست باشد در آن صورت هیچ راهی ندارند جر اینکه با افغانستان و هند کنار بیایند و به تفاهم برسند.

ملازهی ضمن تأکید بر ضرورت ایجاد تفاهم میان هند و پاکستان در این راستا، گفت: قبایل پشتون در میران شاه، نشستی داشتند که در آنجا سران قبایل مهم مسلح جمع شدند و با افغانستان اعلام همبستگی کردند و خواستار بازگشت پشتون‌ها به افغانستان شدند. این مسئله برای پاکستانی‌ها بسیار خطرناک است.

این تحلیلگر مسائل شبه‌قاره با اشاره به سفر عمران خان، رئیس‌جمهور پاکستان، به کابل، مذاکره در رابطه با این مسائل را یکی از اهداف این سفر عنوان کرد و گفت: آن‌ها در این رابطه به‌شدت احساس نگرانی می‌کنند چراکه آن قبایل مسلح‌اند و جنگجو هستند و سوابق جنگاوری دارند آن‌ها بودند که انگلیسی‌ها و روس‌ها را شکست دادند.

وی تأکید کرد: به نظر می‌آید پاکستان به مرحله‌ای رسیده است که باید تصمیم بگیرد. یا باید وحدت ملی‌اش را حفظ کند و سیاست‌هایش را در سطح منطقه بازنگری کنند و یا اینکه ضربه‌پذیر هستند و ممکن است کارشان به تجزیه هم بکشد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *