جدیدترین مطالب

ادامه سرکوب اعتراض ضد صهیونیستی در آمریکا

تجمع‌های مسالمت آمیز ضد صهیونیستی در آمریکا، با این بهانه که اقدامات و تحرکات ضد یهودی است به شدت سرکوب می‌شود. این در حالی است که بسیاری از دستگیرشدگان شرکت کننده در این تجمع‌ها و راهپیمایی‌های ضد صهیونیستی، خود یهودی هستند.

افشای فساد جنسی یک سیاستمدار دیگر در انگلیس

جفری دونالدسون رهبر پیشین حزب سلطنت طلب و اتحادگرای ایرلند شمالی، ” دی یو پی” (DUP)، امروز در دادگاهی در ایرلند شمالی، با ۱۱ اتهام تعرض جنسی، از جمله یک فقره تجاوز جنسی روبرو و متهم شد.

Loading

أحدث المقالات

آمریکا قانونی کردن شهرک سازی‌های اسرائیل در کرانه باختری را خطرناک خواند

نیویورک – ایرنا- معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تلاش اسرائیل قانونی کردن پاسگاه‌های شهرک‌نشینان یهودی در کرانه باختری اشغالی را محکوم کرد و هشدار داد که چنین اقدامی «خطرناک و غیرمسئولانه» است.

آمریکا: برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تلاش می‌کنیم

نیویورک – ایرنا- معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش به ادعاهای رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی ایران مبنی بر اینکه ایران تا دستیابی به اورانیوم با غنای مورد نیاز برای تولید سلاح اتمی، چند هفته فاصله دارد، گفت که برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته ای تلاش می‌کنیم.

مسکو: قطعنامه آمریکا درباره سلاح‌های هسته‌ای در فضا فراتر از توافقنامه‌های بین‌المللی بود

تهران- ایرنا- ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه بامداد پنجشنبه گفت که قطعنامه پیشنهادی آمریکا درباره عدم استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا فراتر از چارچوب حقوقی توافقنامه‌های بین‌المللی بود و به همین دلیل، مسکو آن را وتو کرد.

Loading

اقتصاد جهانی: در مسیر زمستانی تاریک؟

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اقتصاد جهانی در دوره‌ای دشوار قرار دارد. بزرگ‌ترین اقتصادهای اروپا برای دومین بار مجبور به تعطیلی هستند. فواید محرک‌های اقتصادی آمریکا از میان رفته است. آسیا با توجه به آمارها بهداشتی ظاهراً در جایگاه بهتری قرار دارد اما احیای آسیا تابه‌حال تا حدودی به تقاضا در دیگر بخش‌های جهان متکی بوده و ازاین‌رو، در برابر رکود اقتصادی جهانی مصونیت نخواهد داشت.

اروپا: نیازمند محرک‌های بیشتر

براد استیسر در یادداشتی که شورای روابط خارجی آمریکا آن را منتشر کرد؛ نوشت: هم آمریکا و هم اروپا از احیای اقتصادی در سه‌ماهه سوم خبر داده‌اند. در سه‌ماهه سوم منطقه یورو کمی سریع‌تر از اقتصاد آمریکا رشد کرده اما این گمراه‌کننده است، زیرا احیای سریع در سه‌ماهه سوم پس از سقوط شدید در سه‌ماهه دوم بوده است. تولید در منطقه یورو تقریباً 4 درصد کمتر از سطح قبل از همه‌گیری بوده درحالی‌که این کاهش تولید در آمریکا حدود 3.5 درصد بوده است.

واضح است که اروپا در سه‌ماهه چهارم عملکرد ضعیفی خواهد داشت. رئیس بانک مرکزی اروپا اظهار کرده است که «کاهش سرعت احیای اقتصادی منطقه یورو بیش‌ازحد انتظار خواهد بود». حتی اگر تعطیلات جاری اختلالی کمتر از تعطیلات بهار داشته باشد، بازهم مانع از احیای اقتصادی خواهد شد.

بانک مرکزی اروپا باید در دیدار دسامبر حمایت‌های بیشتری از احیای اروپا به عمل آورد. واکنش مالی اروپا به شوک کووید-19 قابل‌تحسین است، اما نمی‌توان انتظار داشت که مهار مؤثر این ویروس به‌طور طبیعی منجر به فعالیت‌هایی شود که باعث افزایش درآمدها و کاهش کسری بودجه سال 2020 گردد. بانک مرکزی اروپا می‌داند که در نبود بهبود بهداشت عمومی سریع، حمایت‌های مالی بیشتر در سال 2020 ضروری است.

 

آمریکا: ریکاوری ضعیف بدون اقدامات بیشتر

قدرت ظاهری احیای آمریکا در سه‌ماهه سوم نیز گمراه‌کننده است. اقتصاد این کشور در اوت و سپتامبر شتاب خود را از دست داده است و افزایش متوسط فعالیت‌ها در سه‌ماهه سوم نسبت به سه‌ماهه دوم عمدتاً به خاطر این است که فعالیت‌ها در ماه‌های مه و ژوئن بیشتر از مارس و آوریل بوده است. علت آن واضح است؛ حمایت مالی کنگره در بهار درآمدهای خانوارها را تأمین کرده و موجب افزایش مصرف کالاها شده است هرچند که تقاضا برای بسیاری از خدمات همچنان پایین بوده است؛ اما افزایش تقاضا برای کالاهای خانگی برای احیای قدرتمند تولیدات صنعتی آمریکا کافی نبوده است زیرا صنایع آمریکا عمدتاً کالاهای سرمایه‌ای برای کسب‌وکارها (نظیر هواپیما) را تولید می‌کنند نه لوازم‌خانگی. ازاین‌رو، صادرات ضعیف در عین افزایش تقاضا برای کالاهای مصرفی، کسری تجاری را به دنبال داشته است.

اخیراً کاهش شتاب احیای اقتصادی به همراه عدم توافق در مورد بسته حمایتی پیشاانتخابات، در بهترین حالت احیای ضعیفی برای آمریکا به تصویر می‌کشد. همچنین، افزایش موارد کووید-19 خطر رکود مضاعف را به دنبال دارد. حتی در بهترین سناریو، اگر یک واکسن مؤثر در آینده نزدیک مورد تائید قرار گیرد، واکسیناسیون بخش بزرگ جمعیت زمان زیادی خواهد برد؛ بنابراین، شکی نیست که اقتصاد آمریکا نیازمند حمایت مالی بیشتر است.

 

آسیا: وابسته به تقاضای دیگر بخش‌های جهان

آسیا باید موتور احیای جهان باشد. این ویروس از چین نشات گرفته است و این کشور در حال حاضر جزو معدود کشورهایی است که ظاهراً تولید آن کم‌وبیش به روند قبل از همه‌گیری بازگشته است. کره جنوبی و تایوان رکوردهای بهداشتی خوبی داشته‌اند و اقتصاد آن‌ها سال‌به‌سال رونق دارد. در شرایط عادی، احیای قدرتمند چین باعث افزایش واردات ازجمله واردات تولیدی خواهد شد؛ اما اکنون شرایط عادی نیست. تغییر تقاضای جهانی از خدمات به کیت‌های پزشکی، لوازم‌خانگی و لپ‌تاپ برای این کشور سودمند بوده است که این اقلام را با تعداد زیاد تولید می‌کند؛ اما چین ازلحاظ سیاست حمایت از مصرف داخلی خویش کار چندانی نکرده است. درنتیجه، احیای تولیدات صنعتی از احیای مصرف پیشی گرفته و مازاد تجاری چین در حال رکوردشکنی است. بااین‌حال، احیای چین منشأ داخلی نداشته و به تقاضای جهانی وابسته است.

 

اقتصادهای نوظهور: هنوز نقطه عطفی نداشته‌اند

اگر چین را کنار بگذاریم، اقتصادهای نوظهور جهان عملکرد مطلوبی ندارند. غالب این اقتصادها، در مقایسه با اقتصادهای پیشرفته، محرک مالی ناچیزی تأمین کرده‌اند و بیشتر بازارهای نوظهور اکنون مازاد تجاری قابل‌توجهی دارند، یعنی پس‌اندازهای آن‌ها به جبران کسری مالی اقتصادهای پیشرفته کمک می‌کند. بر اساس گزارش صندوق بین‌المللی پول، کشورهای آفریقایی کمک‌های مالی کمتری نسبت به سال 2008 به اقتصاد تزریق کرده‌اند زیرا این کشورها پس از افت قیمت کالا در سال 15-2014، با خزانه خالی وارد شوک کووید-19 شدند. نرخ پایین بهره در اقتصادهای پیشرفته نیز باعث نشد که سود وام در همه کشورها پایین بیاید. به همین خاطر، گروه سی (Group of Thirty) برای کمک به کشورهای فقیر در تأمین مالی شوک‌های همه‌گیری، خواستار بسیج حمایت‌های بین‌المللی شده است. انجام چنین کمکی هزینه زیادی بر بودجه جدید اقتصادهای پیشرفته تحمیل نخواهد کرد اما می‌تواند به احیای اقتصادی کل جهان از این بحران کمک کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *