جدیدترین مطالب

پیام ایران به اسرائیل: از این پس دیگر می‌زنیم

پیام ایران به اسرائیل: از این پس دیگر می‌زنیم

اعظم ملایی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: جمهوری اسلامی ایران در پاسخ به حمله اول آوریل رژیم اسرائیل به کنسولگری ایران در سوریه، بیش از ۳۰۰ موشک و پهپاد روانه سرزمینهای اشغالی کرد تا یک پیام روشن به اسرائیل بدهد؛ از این پس دیگر می زنیم؛ آن هم نه از طریق نیروهای جبهه مقاومت، بلکه مستقیم از خاکمان به سرزمین‌های اشغالیتان!

اسرائیل در استفاده از توان هسته ای علیه ایران درنگ نخواهد کرد!

اسرائیل در استفاده از توان هسته ای علیه ایران درنگ نخواهد کرد!

مرتضی موسوی خلخالی با تاکید بر این نکته می گوید که اسرائیل تنها بازیگر خاورمیانه دارای قدرت اتمی است و متذکر می‌شود که، «اگر سلسله کنش‌ها و واکنش‌ها و حملات و ضدحملات بین تهران و تل‌آویو ادامه پیدا کند تا نقطه‌ای که اسرائیل موجودیت خود را در خطر ببیند، برای استفاده از تمام قدرت خود درنگ نخواهد کرد». به همین دلیل دیپلماته پیشین کشورمان دامن زدن به شرایط کنونی را و به تبعش احتمال وقوع یک جنگ منطقه‌ای با اسرائیل را به هیچ وجه به نفع خاورمیانه نمی‌داند، چرا که امنیت و حتی موجودیت کل غرب آسیا به شکل جدی تحت الشعاع قرار خواهد گرفت.

اسرائیل بدون توجه به مقررات به فکر حمله به ایران خواهد بود؟

اسرائیل بدون توجه به مقررات به فکر حمله به ایران خواهد بود؟

یوسف مولایی می گوید که چون شورای امنیت بدون صدور قطع‌نامه و حتی بیانیه‌ای برای محکومیت حمله ایران به کار خود پایان داده است، از یک سو می‌تواند دست اسرائیل را برای حمله متقابل علیه ایران را ببندد. چرا که پشتوانه و چراغ سبز شورای امنیت را ندارد، اما مولایی همزمان اذعان داد که قوانین و حقوق بین‌الملل مُصرح توسط کشورها رعایت نمی‌شوند، به خصوص اسرائیل که سابقه طولانی در نادیده گرفتن قوانین و حقوق بین‌الملل دارد. از این حیث وی هشدار می‌دهد که تل‌‌آویو با برخورداری از حمایت سیاسی قدرت‌های بین‌المللی به راحتی می‌تواند این حق را برای خود متصور شوند که از توسل به زور با هر شدتی بهره ببرد. در نتیجه به گفته این حقوقدان، «اسرائیل شاید بدون توجه به آنکه شورای امنیت چه نگاهی دارد مستقیماً دست به اقداماتی بزند».

فضای ملتهب اقتصادی و اجتماعی در روزهای آتی فروکش می‌کند

فضای ملتهب اقتصادی و اجتماعی در روزهای آتی فروکش می‌کند

علی مطهری می گوید: چون اگر بنیامین نتانیاهو حمله متقابلی به ایران داشته باشد تنها به گرفتاری و بحران‌های فعلی خود اضافه کرده است. در حال حاضر اسرائیل و نتانیاهو با مشکلات بسیار زیادی دست به گریبان است. به همین دلیل من تصور می‌کنم که نتانیاهو مجبور است از کنار آن بگذرد و پاسخی به ایران ندهد. به هر حال اسرائیل دو هفته پیش با حمله به سفارت ایران در دمشق یک اشتباه جدی مرتکب شد و بایستی تاوان آن را می‌داد؛ اکنون هم که ایران این حمله را انجام داده است، من بعید می‌دانم که نتانیاهو بخواهد موضوع را بیش از این ادامه بدهد.

ایران تصویر جدیدی از موازنه قوا در منطقه ایجاد کرد

کارشناس مسائل بین الملل گفت: ایران در دفاع موشکی و پهپادی خودش، تصویر جدیدی را در زمینه موازنه قوا در منطقه ایجاد کرده که حامل این پیام برای رژیم صهیونیستی است که این رژیم نمی‌تواند به تجاوزات خود ادامه دهد و هر تجاوز با هزینه سنگینی مواجه خواهد شد.

Loading

أحدث المقالات

پاسخ نظامی اسرائیل به تهران ممکن است در قالب حمله به نیرو‌های نیابتی در خارج از ایران باشد / انتظار نمی‌رود که تل آویو مقامات ارشد ایرانی را هدف قرار دهد

مقامات ایالات متحده انتظار دارند که پاسخ احتمالی اسرائیل به حمله آخر هفته ایران محدود باشد و به احتمال زیاد شامل حمله به نیرو‌های نظامی ایران و نیرو‌های نیابتی تحت حمایت ایران در خارج از ایران باشد.

بورل: اتحادیه اروپا در شرایط فعلی نمی‌تواند سپاه را «تروریستی» اعلام کند / تحریم‌های جدید علیه تهران مستلزم وجود چیز‌هایی است که قابل تحریم باشد

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در سخنانی گفت که این اتحادیه در شرایط فعلی نمی‌تواند سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران را «تروریستی» اعلام کند.

Loading

رویکرد متفاوت بایدن به امارات و بحرین

شورای راهبردی آنلاین - رصد: تمرکز جو بایدن بر خاورمیانه متفاوت از سلف خود خواهد بود.

جاناتان فرزیگر در تحلیلی که فارن پالیسی منتشر کرد، نوشت: جو بایدن، رئیس‌جمهور منتخب ایالات‌متحده دستاورد سیاست خارجی خلف خود را که توافق‌نامه عادی‌سازی روابط اسرائیل با امارات و بحرین است، به ارث خواهد برد.

این توافقنامه که بدون سروصدا موردحمایت عربستان سعودی قرارگرفته است، مطلوب آمریکا و اسرائیل است. گرچه این توافقنامه حاوی محدودیت‌هایی برای کشورهای خلیج‌فارس است، اما ممکن است با پذیرش نه‌چندان گرم دولت بایدن در سال آینده میلادی مواجه شود.

دولت بایدن ممکن است که جای وسوسه فروش جنگنده‌های اف-۳۵ به امارات که مسیر عادی‌سازی روابط با اسرائیل را هموار کرد، به موضوعات ناخوشایندتری از نگاه این کشورها، همچون پیوستن دوباره به توافق هسته‌ای با ایران، سابقه حقوق بشر در منطقه و قتل جمال خاشقچی توسط عوامل سعودی بپردازد.

بایدن گرچه در ماه اوت به‌عنوان نامزد انتخابات از توافق عادی‌سازی روابط با اسرائیل حمایت کرده است، اما گفته که روابط آمریکا و سعودی نیازمند بازنگری مجدد است؛ امری که ممکن است بزرگ‌ترین و ثروتمندترین کشور حاشیه جنوبی خلیج‌فارس را از پیوستن به ترتیبات جدید دیپلماتیک با اسرائیل بازدارد.

محمد بن زائد، ولیعهد ابوظبی از این روند شگفت‌زده نشده است، او روز شنبه به بایدن پیروزی‌اش را تبریک گفت. محمد بن زائد از همان ابتدا مراقب شرط‌بندی خود بود، به‌طوری‌که تصدیق کرده بود ترامپ ممکن است رئیس‌جمهوری یک دوره‌ای باشد. او بایدن را از زمان معاونت در دولت اوباما می‌شناسد. ولیعهد ابوظبی زیرکی به خرج داد و در مراسم امضای توافق با اسرائیل در ماه سپتامبر در کاخ سفید حضور پیدا نکرد، بلکه وزیر امور خارجه خود را به این نشست اعزام کرد تا پس از توافقنامه‌ای که احتمال می‌داد با محکومیت شدید فلسطینی‌ها مواجه شود، با بنیامین نتانیاهو دست دهد.

امارات و بحرین که میزبان ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا هستند، جای پای محکمی در واشنگتن دارند و به مدت چند دهه با دشواری توانسته‌اند روابط سازنده‌ای را با جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها در کاخ سفید برقرار سازند.

درحالی‌که روابط با اسرائیل ممکن است با همان شدتی که ترامپ تلاش داشت با فروش اف-۳۵‌ها پیگیری کند، پیش نرود، اما دولت‌های خلیج (فارس) دستور کارهایی فراتر از خرید جت‌های جنگنده دارند و فرصت را برای گرم کردن روابط با دولت بایدن پس‌ازاین دوره گذار از دست نخواهند داد.

در همین حال روند عادی‌سازی روابط آن‌ها با اسرائیل در حوزه‌های تجارت، سرمایه‌گذاری، سفر و گردشگری ادامه خواهد یافت.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *