جدیدترین مطالب

دست‌و‌دل‌بازی غرب در میان تهدیدهای روسیه ‌

دست‌و‌دل‌بازی غرب در میان تهدیدهای روسیه ‌

بریتانیا درحالی‌که فقط چند روز از تصویب یک بسته حمایتی چندمیلیاردی برای اوکراین در آمریکا می‌گذرد، وعده داد که ۵۸۰ میلیون یوروی دیگر تجهیزات نظامی جدید ازجمله موشک‌های دوربرد را در اختیار کی‌یف خواهد گذاشت. به‌این‌ترتیب هم‌زمان با تشدید حملات روسیه به اوکراین، متحدان کی‌یف نیز سطح حمایت‌های مالی و نظامی خود را افزایش می‌دهند.

ادامه سرکوب اعتراض ضد صهیونیستی در آمریکا

تجمع‌های مسالمت آمیز ضد صهیونیستی در آمریکا، با این بهانه که اقدامات و تحرکات ضد یهودی است به شدت سرکوب می‌شود. این در حالی است که بسیاری از دستگیرشدگان شرکت کننده در این تجمع‌ها و راهپیمایی‌های ضد صهیونیستی، خود یهودی هستند.

افشای فساد جنسی یک سیاستمدار دیگر در انگلیس

جفری دونالدسون رهبر پیشین حزب سلطنت طلب و اتحادگرای ایرلند شمالی، ” دی یو پی” (DUP)، امروز در دادگاهی در ایرلند شمالی، با ۱۱ اتهام تعرض جنسی، از جمله یک فقره تجاوز جنسی روبرو و متهم شد.

Loading

أحدث المقالات

پاکستان: سفر آیت‌الله رئیسی موفقیت‌آمیز بود/مخالفت‌های خارجی اهمیتی ندارد

اسلام‌آباد – ایرنا – وزیر دفاع پاکستان سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به اسلام آباد را بسیار حائز اهمیت و موفقیت آمیز دانست و تاکید کرد: ما به یافتن راهی برای پیشبرد پروژه مشترک گازی با تهران خوشبین هستیم.

تظاهرات دانشجویان در آمریکا یادآور اعتراض‌ها به جنگ ویتنام است

تهران- ایرنا- روزنامه عرب زبان رای الیوم نوشت: تظاهرات دانشجویان در دانشگاه های آمریکا در محکومیت کشتار جمعی علیه فلسطینیان روز به روز گسترده تر می شود؛ تظاهراتی که یادآور مخالفت ها با جنگ آمریکا علیه ویتنام است.

Loading

اهداف و دلایل تظاهرات ضد نژادپرستی در اروپا

۱۳۹۹/۰۴/۰۲ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک استاد ژئوپلیتیک ضمن تشریح دلایل ظهور اعتراضات ضد نژادپرستی در اروپا گفت: نفرت از ترامپ به اروپا هم کشیده شده و حتی دولتمردان اروپا هم تماماً آرزو دارند چنین رئیس‌جمهوری مجدداً روی کار نیاید. احساسات مردم در قضیه برخورد نژادپرستانه پلیس آمریکا با سیاه‌پوستان، جریحه‌دار شده و تا زمانی که دستاوردی نداشته باشند، طبیعتاً این تظاهرات ممکن است ادامه داشته باشد.

دکتر عبدالرضا فرجی‌راد در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به تظاهرات ضد نژادپرستی در اروپا هم‌زمان با آمریکا، در تشریح دلایل این اعتراضات، خاطرنشان کرد: به‌هرحال مفاهیمی چون «دموکراسی» و «حقوق بشر» در اروپا شکل گرفته، هرچند که این مسائل به‌صورت ناقص در آنجا اجرا می‌شود و با توجه به تبلیغاتی که در این زمینه می‌شود، انتظارات را چندان برآورده نمی‌کند؛ اما به‌هرحال مردم برخی از این کشورها بر روی اصول حقوق بشری خود ایستاده‌اند و برایشان اهمیت دارد.

وی افزود: وقتی مردم این کشورها که خود را حامی حقوق بشر می‌دانند، شاهد صحنه دلخراشی هستند که فردی فریاد می‌زند «نمی توانم نفس بکشم» و با فریاد از مادرش کمک می‌طلبد و کسی به کمکش نمی‌شتابد و چند پلیس هم نظاره‌گر هستند، احساساتشان جریحه‌دار می‌شود.

این استاد ژئوپلیتیک با بیان اینکه جمعیت سیاه‌پوست در اروپا کم نیست و در کشورهایی مانند بریتانیا، آلمان و به ویژه فرانسه جمعیت زیاد سیاه‌پوست زندگی می‌کنند، گفت: اکثرشان هم تبعه آن کشورها هستند و وقتی حرکت شکل می‌دهند، از سوی دوستان و آشنایان سفیدپوست و رنگین‌پوستشان حمایت می‌شوند.

فرجی راد در رابطه با دلایل دیگر وقوع تظاهرات در کشورهای اروپایی هم‌زمان با آمریکا اظهار داشت: تحولات آمریکا بی‌تأثیر در تحولات اروپا نیست و درعین‌حال تحولات اروپا نیز بر تحولات آمریکا اثر می‌گذارد. علاوه بر این مردم اروپا و حتی آمریکا، بعد از مشاهده صحنه دل‌خراش قتل یک سیاه‌پوست و اعتراضات گسترده به آن، حساسیت بیشتری به این مسائل نشان داده‌اند و با مطالعاتی که به‌ویژه در فضای مجازی و برخی رسانه‌ها داشته‌اند نسبت به اینکه درگذشته چه اتفاقاتی رخ‌داده، آگاهی‌هایی به دست آورده‌اند.

 

افزایش آگاهی مردم نسبت به نمادهای نژادپرستی در اروپا و آمریکا

وی توجه و پردازش کتاب‌های درسی در اروپا را به اتفاقات زمان برده‌داری و استعمار بسیار گذرا دانست و ادامه داد: مردم بامطالعه‌ای که داشته‌اند، می‌بینند بیشتر مجسمه‌های شخصیت‌هایی که سابقه رهبری استعماری و برده‌داری داشتند در شهرهایشان نصب‌شده است؛ شخصیت‌هایی که برایشان مورداحترام بوده، مانند چرچیل، درواقع نماد نقض حقوق بشر، برده‌داری و استعمار هستند. به همین دلیل هم مجسمه او را پایین کشیدند. احساسات مردم در این قضایا جریحه‌دار شده و تا زمانی که دستاوردی نداشته باشند طبیعتاً این تظاهرات ممکن است ادامه داشته باشد.

فرجی راد درعین‌حال مشکلات ناشی از نژادپرستی را در اروپا به‌مراتب کم‌تر از آمریکا عنوان کرد و گفت: البته این مسائل در فرانسه مقداری دیده می‌شود، اما در این کشور مسلمانان شمال آفریقا بیشتر تحت‌فشار هستند تا سیاه‌پوستان. در همین حال، نژادپرستی در آمریکا در وجود بسیاری از سفیدپوستان به‌ویژه اعضای حزب جمهوری‌خواه ریشه دوانده است. به خاطر دارم وقتی اوباما، به‌عنوان یک سیاه‌پوست، رئیس‌جمهور این کشور شد، اعضای بلندپایه و شخصیت‌های برجسته حزب جمهوری‌خواه چند روز بعد از انتخابات در جلسه‌ای تصمیم گرفتند حتی با اقدامات مثبت او هم برخورد کنند و چوب لای چرخ دولت بگذارند.

 

برآمدن ترامپ نژادپرست پس از اوبامای سیاه‌پوست

این استاد ژئوپلیتیک اضافه کرد: جمهوری‌خواهان تأکید داشتند که نباید فعال، مردمی و کارآمد بودن و توسعه‌گرا بودن یک سیاه‌پوست در جامعه آمریکا جا بیفتد و در دوره هشت‌ساله ریاست جمهوری اوباما هم این فشارها ادامه داشت تا اینکه از درون آن ایده‌ها و فعالیت‌ها، نژادپرستی مانند ترامپ بیرون آمد.

فرجی راد یکی از دلایل مخالفت حزب جمهوری‌خواه و شخص ترامپ را برای اعلام ممنوعیت و جمع‌آوری اسلحه، ایجاد امنیت بیشتر در مقابل رنگین‌پوستان و سیاه‌پوستان ارزیابی کرد و افزود: این تفکر در آمریکا ریشه دارد و به‌راحتی از بین نمی‌رود؛ مگر اینکه این تظاهرات ادامه یابد و قوانین به‌صورت جدی و پایدار تغییر کند.

این استاد ژئوپلیتیک با تأکید بر اینکه ترامپ تاکنون رئیس‌جمهوری نبوده که با همراهی با مردم بتواند این مسئله را کنترل کند، ادامه داد: اگر از ابتدا ترامپ با مردم همراهی می‌کرد اعتراضات تا این میزان گسترش پیدا نمی‌کرد، اما او بیشتر با اظهارات نژادپرستانه و حمایت‌هایی که از پلیس داشت، بر آتش خشم مردم افزود و با برخورد با فرمانداران یا شهردارانِ همراه با مردم، درواقع به آن‌ها توهین کرد.

 

نفرت از ترامپ در اروپا

وی با بیان اینکه مردم هوشیارند و متوجه نژادپرستی ریشه‌دار در تفکر ترامپ شده‌اند، گفت: نفرت از ترامپ به اروپا هم کشیده شده و دولتمردان اروپا هم تماماً آرزو دارند چنین رئیس‌جمهوری مجدداً روی کار نیاید. مردم اروپا هم به‌ویژه سه کشور بریتانیا، فرانسه و آلمان او را نمی‌پذیرند و صرف حضور ترامپ بر میزان تظاهرات در شهرهای آمریکایی و اروپایی می‌افزاید.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *