جدیدترین مطالب

با این رفتارها منطقه امن نمی شود

با این رفتارها منطقه امن نمی شود

استفان والت می نویسد: وقتی اسرائیل به ساختمان کنسولی ایران حمله کرد واشنگتن حتی پلک هم نزد، در حالی که این کشور حمله اخیر اکوادور به سفارت مکزیک در کیتو را محکوم کرده بود.

روایت رسانه‌های پاکستانی از دستاورد‌های اولین سفر رئیس جمهور به اسلام آباد

رسانه‌های پاکستان با پرداختن به دستاورد‌های سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به اسلام آباد نوشتند ایران و پاکستان در جریان سفر سید ابراهیم رئیسی به پاکستان پیامی قاطع در مورد عزم مشترک خود برای تقویت روابط در تمامی حوزه‌های همکاری دوجانبه صادر کردند.

سفر موفق رئیس جمهور ایران به اسلام آباد یک «تحول بزرگ» است

درحالیکه بسیاری از رسانه های پاکستانی اخبار مبنی بر تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی واشنگتن درصورت توسعه مناسبات تجاری با جمهوری اسلامی ایران را منتشر می کنند، وزیر دفاع این کشور سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به اسلام آباد را موفق ارزیابی کرده و‌ آن را تحولی بزرگ قلمداد کرد.

پنج شنبه سیاه فرودگاه‌های فرانسه

اعتصاب کارکنان بخش‌های کنترل پرواز فرودگاه‌های فرانسه باعث شده هزاران پرواز لغو و برنامه ریزی صد‌ها هزارمسافر بهم بخورد و سرگردان شوند.

Loading

أحدث المقالات

طرح ارزی ایران

اگر دولت تا یکشنبه طرح ارزی ارائه نکند مجلس طرح خود را به رای میگذارد.

با این رفتارها منطقه امن نمی شود

با این رفتارها منطقه امن نمی شود

استفان والت می نویسد: وقتی اسرائیل به ساختمان کنسولی ایران حمله کرد واشنگتن حتی پلک هم نزد، در حالی که این کشور حمله اخیر اکوادور به سفارت مکزیک در کیتو را محکوم کرده بود.

باقری: ریشه ناآرامی‌ها در منطقه در دخالت خارجی است

معاون سیاسی وزیر امور خارجه در حاشیه نشست بریکس در مسکو با اشاره به تحولات منطقه تاکید کرد: وقتی به ناآرامی‌ها در کشورهای منطقه مانند عراق، سوریه و یمن نگاه می‌کنیم،  می‌بینیم که ریشه این‌ها در دخالت خارجی است.

اسپوتنیک، تنها کانال رادیویی خارجی در ایران

از امروز، رادیو “گفتگو”، برنامه هفتگی مشترک “راهبرد شرقی” را روی آنتن می برد. در این کانال رادیویی، کارشناسان دو طرف به مدت یک ساعت در مورد شکل گیری نظم جهانی چند قطبی و چندفرهنگی بحث خواهند کرد.

فلج سیاسی آمریکا

اخبار را ورق می زدم به مطلبی که نشریه واشنگتن پست در باره امضای لایحه کمک های آمریکا به کی یف اشاره می کند رسیدم.

Loading

دلایل مخالفت روسیه با تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران

۱۳۹۹/۰۳/۲۵ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: روسیه شریک تسلیحاتی ایران است و در گذشته تعاملات تسلیحاتی زیادی بین تهران و مسکو وجود داشت. به همین دلیل روسیه منافع جدی و زیادی را در این خصوص پیش‌روی خود متصور است و تمایل دارد که در آینده چنین تعاملاتی را با ایران ادامه دهد. علاوه بر این، روسیه خود یکی از امضاکنندگان توافق برجام است و به همین خاطر نسبت به این امر که یک عضو دیگر بخواهد این توافق را تفسیر به رأی کند و آن را زیر سؤال ببرد موضع منفی دارد. علاوه بر این روسیه این نگرانی را دارد که اگر تحریم تسلیحاتی ایران تمدید شود این مسئله منجر به خروج ایران از توافق هسته‌ای و پایان یافتن برجام شود. محمود شوری - کارشناس مسائل روسیه

وزیر امور خارجه روسیه در نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل مخالفت مسکو را با تلاش آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی نامحدود بر ایران اعلام کرد. پیش‌تر و در روز شنبه یک مقام آمریکایی اعلام کرد که پیش‌نویس قطعنامه تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران در اختیار روسیه و برخی دیگر از اعضای شورای امنیت قرار گرفته است. ممنوعیت‌های مربوط به معاملات تسلیحاتی با ایران روز ۱۸ اکتبر (۲۷ مهر) به پایان می‌رسد و آمریکا به دنبال جلوگیری از انقضای این تحریم‌ها است.

در واکنش به این تلاش ایالات‌متحده، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، دولت دونالد ترامپ را به ایجاد کارزاری باانگیزه سیاسی علیه ایران متهم کرد و خواستار «محکومیت جهانی» تلاش آمریکا برای ترغیب شورای امنیت سازمان ملل به اعمال تحریم تسلیحاتی دائمی بر ایران شد.

هم‌زمان جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در واکنش به تلاش آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران در چارچوب برجام گفت که آمریکا از برجام خارج شده و نمی‌تواند ادعا کند هنوز عضوی از آن است.

مخالفت روسیه با تمدید تحریم تسلیحاتی ایران از چند بعد مهم است. باید توجه داشت که روسیه هم به‌عنوان یک عضو شورای امنیت، هم یکی از اعضای گروه ۵+۱، هم کشوری که به لحاظ سیاسی مواضع نزدیکی به ایران دارد و درعین‌حال کشوری که درگذشته تبادلات و تعاملات تسلیحاتی با کشورمان داشته و در آینده هم قرار است داشته باشد طبعاً اهداف و منافع گوناگونی دارد برای اینکه اجازه ندهد آمریکا در پیگیری اهداف خود جهت تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران موفق شود. همچنین روسیه به‌عنوان یک عضو شورای امنیت بدون شک از این مسئله که کشوری مانند آمریکا بخواهد تمامی توافقات بین‌المللی را بر هم زند و یک‌جانبه تفسیر خود را از توافقات و رویدادها به دیگر کشورها تحمیل کند مطلوبش نیست و به همین دلیل نسبت به این امر موضع‌گیری کرده است.

البته به‌جز این عامل که شاید مهم‌ترین دلیل موضع‌گیری مسکو در برابر واشنگتن است دلایل دیگری را نیز می‌توان ذکر کرد. ازجمله اینکه روسیه خود یکی از امضاکنندگان توافق برجام است و به همین خاطر نسبت به این امر که یک عضو دیگر بخواهد این توافق را تفسیر به رأی کند و آن را زیر سؤال ببرد موضع منفی دارد. همچنین روسیه این نگرانی را دارد که اگر تحریم تسلیحاتی ایران تمدید شود این مسئله منجر به خروج ایران از توافق هسته‌ای و پایان یافتن برجام شود؛ این امر نیز موضوعی نیست که مطلوب کرملین باشد و بنابراین در پی تداوم توافق هستند؛ زیرا کشورهای عضو برجام مدعی هستند که در صورت پایان یافتن این توافق، دست ایران برای ادامه فعالیت‌های هسته‌ای‌اش بازخواهد بود و روند هسته‌ای شدن ایران به سمت و سویی می‌رود که خارج از کنترل بین‌المللی باشد. در این راستا کرملین در تلاش است تا ضمن آنکه به ایران فشاری را تحمیل نکند در عین‌حال فعالیت تسلیحاتی و هسته‌ای ایران خارج از کنترل نیز نباشد.

از سوی دیگر باید در نظر داشت که روسیه شریک تسلیحاتی ایران است و درگذشته تعاملات تسلیحاتی زیادی بین تهران و مسکو وجود داشته است. به همین دلیل روسیه منافع جدی و زیادی را در این خصوص پیش روی خود متصور است و تمایل دارد که در آینده چنین تعاملاتی را با ایران ادامه دهد؛ زیرا تعامل تسلیحاتی با ایران برای روسیه منافع اقتصادی زیادی دارد. این دلائل باعث شده است تا روس‌ها نسبت به تلاش‌های آمریکا با هدف تمدید تحریم تسلیحاتی ایران واکنش نشان دهند.

در حال حاضر این موضوع به‌صورت پیش‌نویس در اختیار روسیه قرار گرفته و آمریکا در تلاش است تا از طریق رایزنی‌های گسترده، موضع روسیه و چین را در این خصوص نرم‌تر و نسبت به خود جلب کنند؛ هرچند بعید است چنین امری محقق شود. دراین‌بین باید توجه داشت که اگر بحث تمدید تحریم تسلیحاتی ایران به‌صورت قطعنامه به شورای امنیت برود حتماً باید پیش‌تر بین مسکو و واشنگتن توافقی صورت گرفته باشد. در غیر این صورت اگر آمریکایی‌ها بخواهند بدون توافق با روسیه، قطعنامه‌ای را علیه ایران به شورای امنیت ببرند حتماً مسکو چنین قطعنامه‌ای را وتو خواهد کرد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *