جدیدترین مطالب

با این رفتارها منطقه امن نمی شود

با این رفتارها منطقه امن نمی شود

استفان والت می نویسد: وقتی اسرائیل به ساختمان کنسولی ایران حمله کرد واشنگتن حتی پلک هم نزد، در حالی که این کشور حمله اخیر اکوادور به سفارت مکزیک در کیتو را محکوم کرده بود.

روایت رسانه‌های پاکستانی از دستاورد‌های اولین سفر رئیس جمهور به اسلام آباد

رسانه‌های پاکستان با پرداختن به دستاورد‌های سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به اسلام آباد نوشتند ایران و پاکستان در جریان سفر سید ابراهیم رئیسی به پاکستان پیامی قاطع در مورد عزم مشترک خود برای تقویت روابط در تمامی حوزه‌های همکاری دوجانبه صادر کردند.

سفر موفق رئیس جمهور ایران به اسلام آباد یک «تحول بزرگ» است

درحالیکه بسیاری از رسانه های پاکستانی اخبار مبنی بر تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی واشنگتن درصورت توسعه مناسبات تجاری با جمهوری اسلامی ایران را منتشر می کنند، وزیر دفاع این کشور سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به اسلام آباد را موفق ارزیابی کرده و‌ آن را تحولی بزرگ قلمداد کرد.

پنج شنبه سیاه فرودگاه‌های فرانسه

اعتصاب کارکنان بخش‌های کنترل پرواز فرودگاه‌های فرانسه باعث شده هزاران پرواز لغو و برنامه ریزی صد‌ها هزارمسافر بهم بخورد و سرگردان شوند.

Loading

أحدث المقالات

لاپید: نتانیاهو باید استعفا دهد

تهران-ایرنا- رئیس اپوزیسیون رژیم صهیونیستی که پیشتر استعفای رئیس سازمان اطلاعات نظامی این رژیم را «اقدامی شایسته» خوانده بود، از «بنیامین نتانیاهو» هم خواست به دلیل ناتوانی در برابر مقاومت فلسطین از سمت خود کناره‌گیری کند.

ایروانی: رژیم صهیونیستی با حمله به اماکن دیپلماتیک مرتکب نقض آشکار منشور ملل متحد شد

سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل با بیان اینکه ایران به‌طور کامل از دولت سوریه در تلاش‌های ضد تروریسم حمایت می‌کند، تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران اقدامات تجاوزکارانه رژیم تروریستی اسرائیل علیه حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه را که با مصونیت کامل و بدون هیچ واکنشی از سوی شورای امنیت ادامه دارد، به شدت محکوم می‌کند.

ایروانی:تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده اسرائیل است

نیویورک – ایرنا- امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل تاکید کرد: تنها راه عملی برای بازگرداندن صلح و امنیت به منطقه این است که شورای امنیت رژیم سرکش اسرائیل را مجبور کند تا فورا جنگ و نسل‌کشی در غزه را متوقف و آتش‌بس فوری و دائمی برقرار کند و به فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده‌اش در منطقه پایان دهد.

الحوثی: در ۲۰۲ روز، ۱۰۲ کشتی هدف قرار گرفتند

رهبر انقلاب یمن در بخش پایانی سخنان خود به عملیات‌های ارتش یمن علیه کشتی‌های اسرائیلی و کشتی‌هایی که به سمت بندر ایلات (ام الرشراش) حرکت می‌کنند پرداخت و گفت که در ۲۰۲ روز گذشته ۱۰۲ کشتی مورد هدف قرار گرفته‌اند.

Loading

تاثیر بحران کرونا بر روابط چین و روسیه

شورای راهبردی آنلاین – رصد: پس از بروز شکاف در روابط روسیه-آمریکا، پوتین برای مقابله با تحریم‌های غرب به چین روی آورده است. در اکتبر 2019، رئیس جمهور روسیه کمک مسکو به پکن در ساخت سامانه هشدار زودهنگام حمله موشکی را تایید کرده و روابط چین-روسیه را به عنوان «روابط ائتلافی در معنای کامل مشارکت راهبردی چندبعدی» توصیف کرده است.

وب سایت اندیشکده کارنگی در یادداشتی نوشت: اگرچه مرحله اول شیوع کرونا ویروس ضربه‌ای بر دیدگاه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، درباره شبه ائتلاف چین-روسیه وارد کرد، اما به هر حال، این همه‌گیری باعث تعمیق روابط این دو کشور خواهد شد. با تشدید رقابت جهانی بین آمریکا و چین، تغییر جهت پکن به سمت روسیه و منطقه وسیع اوراسیای پسا شوروی احتمالا پیامدهای جهانی خواهد داشت.

پس از موضوع کریمه و در پی تیرگی روابط چین-آمریکا تحت ریاست جمهوری دونالد ترامپ، اساس سیاست کرملین گسترش سریع روابط امنیتی، اقتصادی و انرژی با پکن بوده است. از سال 2014، مسکو و پکن به تدریج به دنبال رزمایش نظامی مشترک و توافق بهره‌برداری از انرژی و خط لوله بوده و برای مهار قدرت آمریکا در مسائلی نظیر جنگ سوریه، بحران هسته‌ای کره شمالی و آینده اداره اینترنت، نقش پلیس بد و پلیس خوب را دنبال کرده‌اند.

اکنون بروز کرونا ویروس، بدگمانی عمیق موجود بین این دو همسایه غول‌آسا را نمایان کرده است. از نظر چین، روسیه برای رقابت با چین یا آمریکا در رهبری جهان یک ابرقدرت واقعی محسوب نمی‌شود. اگرچه بطور رسمی بیان نمی‌شود، اما بسیاری از ناظران صریح‌اللهجه روسی و چینی، روسیه را در شرایط افولی بلندمدت و در بحبوحه کاهش جمعیت توصیف می کنند که دارای مشکلات داخلی فزاینده و وابستگی تک بعدی به صادرات نفت و گاز است.

از طرف دیگر، روسیه جزو اولین کشورهایی بود که از ماه فوریه ورود شهروندان چین را ممنوع کرده و به سرعت مرز 2600 مایلی خود با چین را بست. دانشجویان چینی از سراسر روسیه اخراج شدند و اتباع چینی در خیابان‌های شهرهای روسیه مورد آزار و اذیت قرار گرفتند، به‌طوری‌که این مسئله موجب اعتراض رسمی پکن شد.

با این حال، درست چند هفته بعد شرایط تغییر کرده است. در حالی که روسیه و کشورهای آسیای مرکزی برای مقابله با چالش ناشی از همه گیری دست و پا می زنند، چین بیش از پیش در کانون محاسبات آنها قرار گرفته است. تحت این شرایط چالش‌آور، چین بی‌تردید مهم‌ترین شریک خارجی این دولت‌های درگیر با این چالش ها محسوب می شود. احتمالا تنها روزنه امید صادرکنندگان کالا در روسیه و آسیای مرکزی این است که چین احتمالا اقتصاد خود را زودتر از آمریکا و اروپا احیا خواهد کرد. در حالی که صادرات نفت روسیه به اروپا رو به کاهش است، حجم این صادرات به چین تا به حال به لطف تمایل پکن به پرکردن ذخایر راهبردی به قیمت مطلوب، ثابت بوده است.

نخبگان کرملین امیدوار هستند که چین در حمایت از اقتصاد متزلزل روسیه و پیشگیری از بیکاری فزاینده و به تبع آن، ناآرامی‌های اجتماعی اقدامات گسترده‌ای خواهد کرد و به سرمایه‌گذاری دولتی در ساخت و ساز و زیرساخت ها، از جمله تسریع ارائه شبکه 5 جی، ادامه خواهد داد. رهبران متزلزل کشورهای اوراسیا برای تقلید از مدل نظارت و کنترل اجتماعی چین اشتهای زیادی دارند. تا قبل از همه‌گیری کرونا ویروس، شرکت‌های چینی ازجمله هواوی، محصولات خود را به طور تهاجمی به رهبران اقتدارگرای این منطقه تحمیل کرده‌اند.

اهمیت فزاینده شبکه مخابراتی در اقتصاد روسیه بدین معناست که کرملین نیز به برنامه خود برای ارتقای زیرساخت‌های دیجیتال روسیه، ازجمله ارائه 5 جی، شتاب خواهد بخشید. با توجه به بی‌اعتمادی عمیق سرویس‌های امنیتی روسیه به شرکت‌های فن آوری غربی، شرکت ZTE و هوواوی در صدر رقابت تامین سخت افزارهای اصلی بازار 5 جی روسیه قرار دارند. به لطف محدودیت‌های بودجه دولتی روسیه، شرکت‌های چینی در ارائه فن آوری‌های پیشرفته با قیمت پایین نسبت به شرکت‌های غربی مزیت واضحی دارند.

قبل از همه‌‌گیری کرونا ویروس، امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، تلاش می کرد تا کرملین را متقاعد کند که همه تخم‌مرغ‌های خود را در سبد چین نگذارد. وی برای جلوگیری از ظهور محور چین-روسیه، آشکارا به بهبودی روابط اروپا با روسیه فرا خواند. بر اساس مصاحبه مکرون با اکونومیست، غرب باید گزینه‌ای پیش روی پوتین قرار دهد تا وی را به آغوش چین نسپارد.

در حال حاضر پرداختن به این بحث ها بسیار دشوار است، زیرا اروپا خود در رکود دردناکی افتاده است. در هر حال، پکن می خواهد به عنوان عامل عمده رشد اقتصادی، تامین کننده فن‌آوری‌های حساس و موسس شکل‌های جدیدی از کنترل سیاسی برای رژیم‌های متزلزل، نقش خود را در اوراسیا گسترش دهد. به طور متناقضی، شیوع کرونا ویروس احتمالا چین را یک گام به برقراری یک نظم منطقه‌ای با محوریت پکن نزدیک سازد که بخش وسیعی از مناطق اوراسیا را پوشش می دهد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *