جدیدترین مطالب

روایت رسانه‌های پاکستانی از دستاورد‌های اولین سفر رئیس جمهور به اسلام آباد

رسانه‌های پاکستان با پرداختن به دستاورد‌های سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به اسلام آباد نوشتند ایران و پاکستان در جریان سفر سید ابراهیم رئیسی به پاکستان پیامی قاطع در مورد عزم مشترک خود برای تقویت روابط در تمامی حوزه‌های همکاری دوجانبه صادر کردند.

سفر موفق رئیس جمهور ایران به اسلام آباد یک «تحول بزرگ» است

درحالیکه بسیاری از رسانه های پاکستانی اخبار مبنی بر تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی واشنگتن درصورت توسعه مناسبات تجاری با جمهوری اسلامی ایران را منتشر می کنند، وزیر دفاع این کشور سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به اسلام آباد را موفق ارزیابی کرده و‌ آن را تحولی بزرگ قلمداد کرد.

پنج شنبه سیاه فرودگاه‌های فرانسه

اعتصاب کارکنان بخش‌های کنترل پرواز فرودگاه‌های فرانسه باعث شده هزاران پرواز لغو و برنامه ریزی صد‌ها هزارمسافر بهم بخورد و سرگردان شوند.

Loading

أحدث المقالات

فلج سیاسی آمریکا!!!

اخبار را ورق می زدم به مطلبی که نشریه واشنگتن پست در باره امضای لایحه کمک های آمریکا به کی یف اشاره می کند رسیدم.

Loading

عربستان سعودی به دنبال خروج از یمن

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اقدام عربستان سعودی در اتخاذ آتش بس یک جانبه در یمن، نشان دهنده بحران شدید اقتصادی و اجتماعی پادشاه سعودی به دلیل شیوع ویروس کرونا و کاهش قیمت نفت است. البته حوثي ها هم شرايط خاص خود را دارند.

بروس ریدل در یادداشتی که وب سایت اندیشکده بروکینگز آن را منتشر کرد؛ نوشت: در حالی که سعودی‌ها بعد از ماه ها مذاکره با سازمان ملل و تماس مستقیم با حوثی ها، نتوانستند به آتش بس پایدار و توافق سیاسی دست یابند، هفته گذشته آتش بس را به صورت یک جانبه اعلام کردند. این در حالی است که حوثی‌ها خواستار برداشته شدن کامل محاصره یمن هستند. چرا که مردم یمن، به واردات غذا و دارو نیاز فوری دارند. حدود 80 درصد از جمعیت 24 میلیون نفری یمن نیازمند کمک های بشردوستانه بوده و دو سوم آنها دچار سوء تغذیه هستند. بویژه کودکان یمنی که در شرایط آسیب پذیرتری قرار دارند.

براساس یک پژوهش جدید که در انگلستان انجام شده است، حملات هوایی عربستان پنج سال است که بیمارستان‌ها و دیگر اماکن غیرنظامی یمن را مورد هدف قرار داده است. یک سوم از مجموع حملات هوایی عربستان به اهداف غیرنظامی از جمله بیمارستان‌ها و مدارس شلیک شده است. به دلیل بمب گذاری و محاصره یمن، فقط نیمی از بیمارستان ها و مراکز درمانی در این کشور فعالیت می کنند.

شاید حوثی‌ها فرشته نباشند، اما چاره کار قطع کردن کمک‌ها مانند اقدام ترامپ نیست. بلکه باید محاصره یمن برداشته شده، مرزهای این کشور برای دریافت کمک‌های خارجی باز شود و حضور رسانه‌ها آزاد شود. ایالات متحده نیز باید مستقیماً با حوثی‌ها وارد مذاکره شود.

عربستان سعودی نیز به دلیل شیوع بیماری کرونا، درگیر بحران انسانی است. این کشور عملاً در ریاض و دیگر شهرها با اجرای مقررات نظامی تعطیل است. زیارت مکه و مدینه نیز برگزار نمی شود و حج سالانه‌ای که برای ماه ژوئیه برنامه‌ریزی شده بود در حال حاضر به حالت تعلیق در آمده است. گردشگری مذهبی منبع اصلی درآمد عربستان سعودی، به ویژه در منطقه حجاز است. سعودی‌ها در بین شش کشور حاشیه خلیج فارس بدترین شرایط را در مورد شیوع ویروس کرونا دارند. خانواده پادشاهی سعودی به سختی ضربه شدیدی از این ویروس خورده‌اند و فرماندار ریاض به این بیماری مبتلا شده و در بیمارستان بستری است.

کاهش شدید فعالیت‌های اقتصادی جهانی، باعث کاهش بی‌سابقه تقاضای نفت و انرژی شده است. سعودی‌ها برای متعادل کردن بودجه خود نیاز دارند تا قیمت نفت را  به 85 دلار در هر بشکه برسانند که هم اکنون ارزش آن تقریباً یک چهارم این مقدار است. هفته گذشته، سعودی‌ها با کمال بی میلی با روسیه و دیگر تولید کنندگان نفت توافق کردند تا عرضه را کاهش دهند اما بهبود قیمت نفت بعید به نظر می‌رسد. سعودی‌ها چاره‌ای به جزء استفاده از منابع مالی ذخیره شده خود ندارند که از زمان به قدرت رسیدن بن سلمان و شروع ناخواسته جنگ در یمن، کاهش شدیدی داشته است. تحقق برنامه چشم انداز 2030 شاهزاده بن سلمان نیز هم اکنون یک معجزه به نظر می‌رسد.

شیوع ویروس کرونا و همزمانی آن با افت شدید قیمت نفت، بدترین بحران اقتصادی در عربستان سعودی از  زمان رکود بزرگ دهه 1930 تا به حال را به وجود آورده است. عربستان سعودی فوراً باید اتلاف منابع در باتلاق یمن را متوقف کند.

یمن به تازگی اولین مورد مبتلا به ویروس را در استان شرقی حضرموت گزارش کرده است. این ناحیه یک منطقه تکه تکه شده است که سعودی‌ها برخی مناطق آن را در تصرف دارند، القاعده نیز در برخی مناطق کنترل دارد و شبه نظامیان نیز در برخی دیگر از مناطق این استان حضور دارند. کمیته بین المللی نجات گفته است که شیوع ویروس کرونا در یمن یک «سناریوی کابوس وار» خواهد بود. شیوع این بیماری در یمن می تواند برای این کشور که در حال حاضر بدترین بحران بشردوستانه جهان را تجربه می کند، فاجعه بار باشد.

امروز سعودی ها خواستار صلح هستند. آنها هیچ گزینه جایگزین واقعی برای اعطای بخش اعظم یمن به حوثی ها در مرز جنوبی خود ندارند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *