جدیدترین مطالب

تنش نظامی میان طالبان و پاکستان؛ ادامۀ یک سناریوی استخباراتی

تنش نظامی میان طالبان و پاکستان؛ ادامۀ یک سناریوی استخباراتی

عبدالناصر نورزاد در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: بر کسی پوشیده نیست که طالبان مطلقا یک برنامه انگلیسی – امریکایی تحت مدیریت پاکستان اند. از سوی دیگر، پاکستان تلاش می کند با منطقه ای نشان دادن موضوع، پای منطقه را به این بحران خودساخته، بکشاند و خود امتیاز کسب کند. زیرا نظامیان پاکستانی، به‌خوبی می دانند که هر نوع دخالت بیرونی (منطقه ای و فرامنطقه ای) سرازیر شدن پول هایی را باعث می شود که بتوان از آن برای مقابله با بحران اقتصادی و مالی در پاکستان، استفاده کرد.

طرح خطرناک غرب برای آینده غزه

طرح خطرناک غرب برای آینده غزه

به نظر می‌رسد که رژیم صهیونیستی در ادامه کشتار و جنایت ۸ ماهه خود به دنبال کلید زدن صفحه آخر کتاب تراژدی بشریت در نوار غزه است. علی رغم تمامی درخواست‌های منطقه‌ای و بین المللی از نتانیاهو برای عدم حمله به رفح، اشغالگران با انجام تدابیری خود را برای عملیات زمینی گسترده و تجاوز به جنوبی ترین شهر باریکه غزه آماده می‌کنند. طبق برآوردها و همچنین هشدار تحلیلگران و ناظران در صورت آغاز این تجاوز موج دیگری از کشتار مردم فلسطین به دلیل تجمع و تراکم زیاد فلسطینیان در این شهر رقم خواهد خورد.

پایان سفر رئیس جمهور به پاکستان

رئیس جمهور کشورمان در پایان سفر دو روزه خود به پاکستان در آخرین برنامه خود، در جمع فعالان اقتصادی، فرهنگی و دینی شهر کراچی که به میزبانی سروزیر و دولت محلی ایالت سند برگزار شده بود، حضور پیدا کرد.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

ترکیه، جدی ترین رقیب ایران در عراق

ترکیه، جدی ترین رقیب ایران در عراق

محمد صالح صدقیان می گوید: من بارها طی سال‌های گذشته، هم در اتاق بازرگانی ایران و عراق و هم در وزارت صنعت و معدن و تجارت به این نکته اشاره کردم که تجار ایرانی باید توجه خاصی روی کالاهای صادراتی خود به عراق داشته باشند. باید کیفیت مواد به کار رفته و بسته‌بندی آن قابلیت رقابت با محصولات دیگر به خصوص محصولات ترکیه‌ای را داشته باشد. شما خودتان یک سر به اتاق بازرگانی ایران و عراق بزنید و ببینید که میزان مشکلات و چالش های تجار عراقی و ایرانی چقدر زیاد است؛ از بسته‌بندی نامرغوب و کالاهای بی‌کیفیت تا محصولات تاریخ مصرف گذشته گرفته و مسئله تبادل ارزی و بانکی و پولی و هزار مسئله دیگر؛ طبیعتاً تاجر عراقی در این شرایط رغبت پیدا می‌کند که به سمت تجارت با ترکیه برود تا هم سرمایه‌اش حفظ شود و هم محدودیت‌ها و چالش‌ها و مشکلات تجارت با بازرگانان ایرانی را ندارد. من شخصاً در جریان این موضوعات و مشکلات هستم.

افزایش نظامی گری دولت انگلیس

نخست وزیر انگلیس با سفر به لهستان همسایه اوکراین، از بزرگ‌ترین بسته کمک‌های نظامی انگلیس به اوکراین رونمایی کرد.

Loading

أحدث المقالات

تنش نظامی میان طالبان و پاکستان؛ ادامۀ یک سناریوی استخباراتی

تنش نظامی میان طالبان و پاکستان؛ ادامۀ یک سناریوی استخباراتی

عبدالناصر نورزاد در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: بر کسی پوشیده نیست که طالبان مطلقا یک برنامه انگلیسی – امریکایی تحت مدیریت پاکستان اند. از سوی دیگر، پاکستان تلاش می کند با منطقه ای نشان دادن موضوع، پای منطقه را به این بحران خودساخته، بکشاند و خود امتیاز کسب کند. زیرا نظامیان پاکستانی، به‌خوبی می دانند که هر نوع دخالت بیرونی (منطقه ای و فرامنطقه ای) سرازیر شدن پول هایی را باعث می شود که بتوان از آن برای مقابله با بحران اقتصادی و مالی در پاکستان، استفاده کرد.

زالوژنی رسما سفیر اوکراین در انگلیس شد

دستیار ارشد رئیس‌جمهور اوکراین گفت انگلیس رسما «والری زالوژنی» فرمانده سابق نیروهای مسلح اوکراین را به عنوان سفیر در کشورش پذیرفت و به زودی قرار است مشغول به کار شود.

کنعانی: آمریکا به مطالبات قانونی دانشجویان احترام بگذارد

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به سرکوب تظاهرات دانشجویان آمریکایی در حمایت از فلسطین نوشت: لازم است دولت آمریکا آزادی بیان و تجمع دانشجویان و اساتید دانشگاه را تضمین کند و به مطالبات و حقوق قانونی آن‌ها احترام بگذارد.

Loading

قدرت‌نمایی تنها گزینه انصارالله برای پایان جنگ یمن

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: برخلاف برداشت‌های موجود، انصارالله در انتخاب سناریو برای پایان بحران یمن دچار محدودیتی است که به نمایش قدرت نظامی و افزایش آن محدود و منحصر می‌شود. البته مردم یمن نیز در صحنه‌های مختلف توانایی خود را برای اجرای چنین سناریویی به خوبی به نمایش درآورده‌اند و با انصارالله کاملا همراهی می‌کنند؛ این از جمله پارامترهای مهم در تعیین سرانجام این جنگ خانمانسوز است. جعفر قنادباشی - کارشناس مسائل خاورمیانه

با آغاز سال ششم جنگ خانمان‌سوز و ویرانگر ائتلاف عربستان علیه یمن و در حالی که بسیاری از کشورها بر ضرورت پایان دادن هرچه سریعتر این جنگ تاکید دارند، جنبش انصارالله و ارتش‌های مردمی نیز تلاش‌های گسترده‌ای را به منظور پایان جنگ و واداشتن عربستان به چنین امری به اجرا گذاشته‌اند.

این در حالی است که موضوع بیماری کرونا و فراگیری آن در شبه‌جزیره عربستان سبب شده است حتی برخی از دست‌اندرکاران سازمان‌های بین‌المللی نیز بر لزوم پایان هرچه سریع‌تر این جنگ تاکید داشته باشند. به هر حال در چنین وضعیتی است که جنبش انصارالله بار دیگر عملیات موشکی گسترده‌ای را علیه عربستان تدارک دیده و با هدف قرار دادن ریاض و همچنین برخی از نقاط استراتژیک در داخل عربستان توانایی خود را در ضربه وارد آوردن به متجاوزان به نمایش درآورده تا به این طریق خاتمه سلسله عملیات تجاوزکارانه نظامی عربستان را خواستار شود.

درواقع جنبش انصارالله با این عملیات گسترده و بسیار قابل ملاحظه موشکی باردیگر به مقامات ریاض و حامیان غربی رژیم سعودی هشدار داده است که مردم یمن این توانایی را دارند تا ضربات فلج‌کننده‌ای را به متجاوزان وارد کنند و با وارد آوردن خسارات سنگین اقتصادی و نظامی آنها را از ادامه جنگ آن هم در آستانه ششمین سال آن پشیمان کنند.

این در حالی است که اوضاع سیاسی در عربستان به دلیل آغاز یک سلسله از بازداشت‌های سیاسی و گسترش دامنه اختلافات میان شاهزادگان سعودی همچنان رو به وخامت است و توان رژیم عربستان را برای دریافت ضربات تازه نظامی و موشکی به حداقل کاهش داده است.

علاوه بر آن، کاهش بی‌سابقه بهای نفت دامنه بحران اقتصادی در عربستان سعودی را وسعت بخشیده و دولت ریاض را از این لحاظ نیز در مسیر قهقرا و بسیار نگران‌کننده‌ای قرار داده است. با این حال مقامات سعودی همچون پنج سال گذشته هیچ نشانه‌ای مبنی بر تغییر شیوه‌ تجاوزکارانه خود در یمن بروز نداده‌ و این امر را به اثبات رسانده‌اند که تصمیم‌گیرندگان آغاز و پایان جنگ در یمن در مراکزی خارج از عربستان قرار دارند.

درواقع این ارتش عربستان و رژیم سعودی است که به صورت مزدورانه‌ای سیاست‌های جنگ‌افروزانه و خانمان‌سوز کشورهای غربی را در یمن به اجرا درآورده است، چرا که انتظار آن بود که با خروج علنی و آشکار امارات از ائتلاف سعودی و فراخوانی سربازان سودانی از جانب دولت این کشور مقامات عربستان به این جنگ پرهزینه پایان داده و درصدد حل مشکلات در داخل عربستان باشند که آنها را به تدریج به صورت باتلاقی فلج کننده در خود فرو می‌برد.

این در حالی است که سرکردگان رژیم سعودی نه تنها هشدارها و اخطارهای کشورهای مختلف و سازمان‌های بین‌المللی را نادیده گرفتند، بلکه توافقی را که خود در استکهلم به منظور برقراری صلح در الحدیده به امضا رسانده‌اند نیز با بمباران هر روزه این بندر آشکارا نقض کرده‌اند و با وجود اوضاع فاجعه‌بار انسانی در یمن، همچنان به محاصره همه‌جانبه این کشور با جمعیتی نزدیک به ۳۰ میلیون ادامه می‌دهند.

طبیعی است که در چنین شرایطی مردم یمن و جنبش انصارالله به ناگزیر باید در مسیر اجرای سیاست‌های دفاعی خود گام بردارند و با بکارگیری توانمندی‌های موشکی و همچنین تجاربی که در عرصه زمین، هوا و دریا دارند ماشین جنگی رژیم متجاوز سعودی را از هم فروپاشند. به عبارت دیگر در این شرایط، گزینه‌های متعددی در برابر مردم یمن برای مجبور کردن رژیم سعودی به توقف جنگ وجود ندارد، چرا که تجربه نشان داده که هرگونه تلاشی برای برقراری صلح و آتش‌بس و یا برای گفتگوهای سازنده و ثمربخش نتایجی موثر را در پی نخواهد داشت و مقامات ریاض را به پایان تجاوز نظامی و بی‌رحمانه‌شان به مناطق مسکونی ناگزیر نخواهد کرد.

بر اساس آنچه گفته شد برخلاف برداشت‌های موجود، انصارالله در انتخاب سناریو برای ادامه این راه دچار محدودیتی است که به نمایش قدرت نظامی و افزایش آن محدود و منحصر می‌شود. البته مردم یمن نیز در صحنه‌های مختلف توانایی خود را برای اجرای چنین سناریویی به خوبی به نمایش درآورده‌اند و با انصارالله کاملا همراهی می‌کنند؛ این از جمله پارامترهای مهم در تعیین سرانجام این جنگ خانمانسوز است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *