جدیدترین مطالب

ریزپرنده‌های ساقط شده هیچ خسارتی برجا نگذاشتند

وزیر امور خارجه در واکنش به ساقط شدن چند ریزپرنده توسط پدافند کشورمان در اصفهان گفت: حامیان رسانه‌ای رژیم صهیونیستی در تلاشی مذبوحانه سعی داشتند از شکست مجددشان، پیروزی بسازند و این موضوع را بزرگ‌نمایی کنند.

عضویت فلسطین در سازمان ملل مانع آزادی اسرائیل برای کشتار است

کارشناسان روابط بین الملل می‌گویند: اسراییلی‌ها با هرگونه هویت یابی دولت فلسطینی مخالفند، زیرا امروز از آزادی عمل برای کشتن، تخریب و نابودکردن برخوردارند در حالیکه اگر فلسطین عضو سازمان ملل شود در آن شرایط هرگونه اقدام تهاجمی اسراییل می‌تواند آثار و پیامد‌های پرمخاطره‌ای را بوجود بیاورد.

گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران در مسکو

مراسم گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران با حضور سفرا و شخصیت‌های سیاسی بیش از ۸۰ کشور جهان و نیز مقامات بلندپایه دفاعی و مدیران اندیشکده‌های راهبردی روسیه در مسکو برگزار شد.

Loading

أحدث المقالات

وزیر خارجه ایران: نتانیاهو باید مهار شود + فیلم

نیویورک – ایرنا – حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در دیدار با «تور ونسلند» هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل در امور صلح خاورمیانه گفت: (بنیامین) نتانیاهو (نخست وزیر اسرائیل) از کنترل خارج شده است و باید مهار شود.

امیرعبداللهیان: رویکردهای سیاست زده و غلط باعث بی نتیجه بودن تلاشها در غزه شده است + فیلم

نیویورک – ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجاه ایران در دیدار با رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ گفت: متأسفانه رویکردهای سیاست‌زده، دوگانه و غلط تاکنون باعث شده است تلاش‌های سیاسی برای پایان بحران غزه بی‌نتیجه باقی بماند.

Loading

دلایل شناسایی الحاق کریمه به روسیه

شورای راهبردی آنلاین – رصد: رویدادهای مرتبط با شبه‌جزیره کریمه توسط جریان‌های اصلی رسانه‌ای در آمریکا وارونه جلوه داده‌ می‌شود. به این دلیل سیاست دولت آمریکا مغایر ارزش‌های دمکراتیک و حق تعیین سرنوشت است.

هانتر کاود در مطلبی که شورای امور بین‌الملل روسیه منتشر کرد، نوشت: امسال ششمین سالگرد الحاق شبه‌جزیره کریمه به روسیه است. همچنین ششمین سال تحریم تمام عیار آمریکا علیه شبه‌جزیره کریمه است که مردم این شبه‌جزیره را به‌واسطه اجرای دمکراسی تنبیه می‌کند.

شبه‌جزیره کریمه به منشاء داستان خصومت بین آمریکا و روسیه در سال‌های اخیر تبدیل شده است. وضعیت این منطقه عمدتاً به‌درستی فهمیده نشده و برای افکار عمومی آمریکا بد به تصویر کشیده شده است.

رسانه‌های آمریکا به‌طور مستمر وضعیت شبه‌جزیره کریمه را نادرست جلوه داده‌اند و با روایت جعلی مبنی‌بر اینکه همه‌پرسی در سال 2014 در این شبه‌جزیره با زور اسلحه برگزار شد و مردم چاره دیگری نداشتند کنشگری مردم آن را نادیده گرفته‌اند. البته این امر درست نیست. تمامی شواهد در ارتباط با نظر مردم شبه‌جزیره کریمه نسبت به همه‌پرسی عکس تصویرسازی منفی رسانه‌های آمریکا است.

نظرسنجی قبل و در جریان برگزاری همه‌پرسی و بعد از آن نشان می‌دهد که اکثریت قریب به اتفاق مردم شبه‌جزیره کریمه ترجیح می‌دهند بخشی از خاک روسیه باشند. حتی جدیدترین نظرسنجی مربوط به سال 2019 نشان می‌دهد 89 درصد از مردم شبه‌جزیره کریمه از الحاق شبه‌جزیره به روسیه حمایت می‌کنند و اگر همه‌پرسی دیگری برگزار شود بار دیگر به آن رﺃی مثبت خواهند داد.

آمریکا بجای اینکه نیرویی برای حل و فصل اختلافات باشد، سیاست تحریمی با هدف آسیب رساندن به مردم عادی شبه‌جزیره کریمه را در پیش گرفته است، اما این تحریم‌ها بلااثر است. نکته روشن و حائز اهمیت این است که مردم شبه‌جزیره کریمه دیدگاه آمریکا را برای آینده خود در پیش نخواهند گرفت و بیش از پیش در روسیه ادغام شده‌اند.

دلایل پنج‌گانه‌ای وجود دارد که زمان آن فرا رسیده است شبه‌جزیره کریمه به‌عنوان بخشی از خاک روسیه مورد شناسایی قرار گیرد.

 

دلیل اول: سلب حق رﺃی مردم شبه‌جزیره کریمه

در سال 2014، ویکتور یانوکوویچ، رئیس جمهور وقت اوکراین برکنار شد و شورش سیاسی موجی از شوک در سراسر اوکراین و بقیه جهان ایجاد کرد. بجای پیگیری روند استیضاح و حاکمیت قانون مندرج در قانون اساسی اوکراین که مستلزم متهم ساختن ویکتور یانوکوویچ بود و علیرغم بررسی جرم توسط دادگاه قانون اساسی اوکراین و اکثریت سه چهارم موافق استیضاح، پارلمان اوکراین قانون اساسی را دور زد و رﺃی به تشکیل دولت موقت داد که نه دمکراتیک بود و نه براساس استانداردهای سنتی مشروع بود.

در چنین شرایطی از بیش از 12 میلیون نفر و بیش از 80 درصد از مردم کریمه که به ویکتور یانوکوویچ رﺃی دادند سلب رﺃی شد. بجای تقویت مقررات استیضاح مصرح در قانون اساسی اوکراین، برکنارکنندگان ویکتور یانوکوویچ دغدغه مشروع مردم کریمه را بیش‌تر کردند که حق تعیین سرنوشت از آن‌ها سلب شد. بسیاری از مردم کریمه بر این باورند که اراده و خواست آن‌ها نادیده گرفته شده است.

 

دلیل دوم: همه‌پرسی دقیق

شرایط اوکراین مردم شبه‌جزیره کریمه را به سازماندهی مستقل همه‌پرسی در خصوص وضعیت این شبه‌جزیره رهنمون ساخت. شواهد کافی وجود دارد دال بر اینکه همه‌پرسی آزاد و عادلانه بوده و منطبق با خواست همه مردم این شبه‌جزیره برگزار شد.

سال‌ها به افکار عمومی آمریکا گفته شده که همه‌پرسی شبه‌جزیره کریمه با زور اسلحه برگزار شد، اما واقعیت حاکی از آن است که همه‌پرسی کاملاً آزاد و عادلانه بوده است و ازجمله دلایل و شواهد آزاد و عادلانه بودن همه‌پرسی این است که نظرسنجی‌های متعدد برنامه توسعه ملل متحد بین سال‌های 2009 لغایت 2011 نشان می‌دهد اکثریت مردم کریمه موافق الحاق به روسیه قبل از برگزاری همه‌پرسی 2014 بودند.

دلیل دوم دال بر آزاد و عادلانه بودن همه‌پرسی شبه‌جزیره کریمه، مطالعات صورت‌گرفته توسط موسسه گالوپ است که مدتی کوتاه پس از برگزاری همه‌پرسی انجام شد. مطالعات این موسسه نشان می‌دهد مردم شبه‌جزیره کریمه همه‌پرسی یادشده را دقیق می‌دانند.

 

دلیل سوم: استدلال حقوقی

دلیل سوم دال بر آزاد و عادلانه بودن همه‌پرسی این است که مردم شبه‌جزیره کریمه نسبت به الحاق به خاک روسیه راضی هستند.

همه‌پرسی شبه‌جزیره کریمه از آزمون حقوقی لیتموس سربلند بیرون آمد. شورای عالی شبه‌جزیره کریمه با استناد به منشور سازمان ملل متحد قاطعانه صحبت از تعیین حق سرنوشت کرد.

وقتی اوکراین از شوروی سابق جدا شد، استدلال مشابه را مطرح ساخت. حال چرا استدلال مذکور برای اوکراین قابل قبول است، اما برای شبه‌جزیره کریمه قابل قبول نیست؟

بعلاوه، دیوان بین‌المللی دادگستری سابقه یادشده را در نظر مشورتی خود در باره کوزوو اعمال کرد. شورای عالی شبه‌جزیره کریمه و شورای شهر سواستوپول برای اعلام استقلال از اوکراین به همین سابقه حقوقی استناد کردند.

 

دلیل چهارم: مشکل پیام‌رسانی

آمریکا و متحدانش موضعی را در ارتباط با شبه‌جزیره کریمه اعلام کردند که یقیناً غیردمکراتیک است. این موضع غیردمکراتیک در قبال همه‌پرسی دمکراتیک شبه‌جزیره کریمه با تحریم علیه روسیه همراه شد؛ تحریمی که شبه‌جزیره کریمه و مردم آن را هدف قرار داده است.

چند ماه پس از همه‌پرسی سال 2014، اوباما فرمان اجرایی شماره 13685 صادر کرد که سرمایه‌گذاری، واردات و صادرات از و به شبه‌جزیره کریمه را ممنوع کرد که نزدیک به تحریم کامل بود. این تحریم‌ها مردم شبه‌جزیره کریمه را هدف قرار داده است.

 

دلیل پنجم: سیاست باید مبتنی‌بر واقعیات باشد

سال گذشته مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا با اعلام شناسایی حاکمیت اسرائیل بر بلندی‌های جولان، جهان را متحیر ساخت. وی در توجیه این اقدام گفت ما جهان را آنگونه که هست می‌بینیم نه آنگونه که باید باشد.

جالب اینکه مقامات واشنگتن سیاست مبتنی‌بر واقعیت را فقط برای آمریکا نه دیگران می‌خواهند.

واقعیت این است که شبه‌جزیره کریمه به‌طور کامل در روسیه ادغام شده است و مردم این شبه جزیره این کار را به خواست و اراده خود انجام داده‌اند.

از دید کسانی که برای دمکراسی ارزش قائل هستند و به پیام خود اهمیت می‌دهند و آن‌هایی که برای سیاست مبتنی‌بر واقعیت و اصول ارزش قائل هستند، باید پذیرای دمکراسی در همه نقاط ازجمله در شبه‌جزیره کریمه باشند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *