جدیدترین مطالب

پایبندی جمهوری اسلامی ایران به پیمان منع اشاعه هسته ای و موافقتنامه پادمان

پایبندی جمهوری اسلامی ایران به پیمان منع اشاعه هسته ای و موافقتنامه پادمان

مسعود نوری در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: در سپتامبر ۲۰۲۳، تاکید شد که ایران دیگر نمی‌تواند به عدم ایفاء تعهدات خود ادامه دهد و از ایران خواستند بدون تأخیر برای حل همه مسائل باقی‌مانده اقدام کند و اضافه کردند که اگر ایران نتواند اقدامات ضروری و فوری مندرج در قطعنامه نوامبر ۲۰۲۲ و بیانیه مشترک ۴ مارس به طور کامل اجرا کند، شورای حکام باید آماده باشد تا اقدامات بیشتری از جمله صدور قطعنامه انجام دهد. در سپتامبر ۲۰۲۳ آمریکا و ۶۲ کشور عضو آژانس در بیانیه‌ای بر ادامه تحقیقات آژانس تأکید و بر نیاز فوری شفاف‌سازی از سوی ایران و حل این مسائل به‌گونه‌ای که برای آژانس رضایت‌بخش باشد تأکید کردند. آمریکا به صراحت اعلام کرده که هرگونه راه حل دیپلماتیک برای برنامه هسته ای ایران باید بر راستی آزمایی موثر بنا شود.

بررسی دستاورد‌های ایران در مرکز شرق شناسی روسیه 

اندیشمندان، ایران‌شناسان، مورخان و شرق‌شناسان روسیه و حوزه اوراسیا، در همایشی علمی- بین‌المللی به میزبانی مرکز (انستیتو) شرق‌شناسی روسیه، عملکرد جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های مختلف و نقش کشورمان در صحنه تحولات منطقه و جهان را واکاوی کردند.

Loading

أحدث المقالات

وزرای خارجه کشور‌های گروه ۷ (G۷): از ایران و اسرائیل می‌خواهیم از هرگونه تشدید تنش اجتناب کنند /: ایران باید به خاطر اقدامات بی‌ثبات‌کننده‌اش در خاورمیانه پاسخگو باشد

وزرای خارجه کشورهای گروه ۷ اعلام کردند: از همه طرف ها می خواهیم که هرگونه تشدید تنش در خاورمیانه را متوقف کنند. آنها گفتند: از ایران و اسرائیل می‌خواهیم از هرگونه تشدید تنش اجتناب کنند.

وزیر خارجه روسیه: مسکو از طریق کانال‌های دیپلماتیک به تل‌آویو اطلاع داده که تهران خواهان افزایش درگیری نیست

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه درباره تنش‌های اخیر بین اسرائیل و ایران اظهار داشت: «مسکو از طریق کانال‌های دیپلماتیک به تل‌آویو اطلاع داده که تهران خواهان افزایش درگیری نیست».

پاسخ بلینکن به پرسشی درباره اطلاع واشنگتن از حمله منتسب به اسرائیل: آمریکا در هیچ حمله‌ای دخالت نداشته است

اولین سوال خبرنگاران از آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در کاپری ایتالیا درباره گزارش‌ها از حمله منتسب به اسرائیل به ایران بود و اینکه آیا آمریکا از این حمله مطلع بود یا نه. او به این سوال پاسخ نداد و فقط گفت که «آمریکا در هیچ حمله‌ای دخالت نداشته است.»

گروه ۷ کشورهای همکاری کننده با روسیه را تهدید به تحریم کرد

در بیانیه کشورهای گروه ۷ آمده است: «ما اقدام به اعمال تحریم‌های مضاعف علیه شرکت‌ها و افراد در کشور‌های ثالث که به روسیه در دستیابی به ابزار‌ها و تجهیزات دیگر مناسب تولید تسلیحات و یا توسعه صنایع نظامی کمک می‌کنند، خواهیم کرد.»

Loading
رصد اندیشکده‌های خارجی

از اقتصاد آسیب‌پذیر چین تا افول نظم جهانی در عصر ترامپ

شورای راهبردی آنلاین – رصد: دیدگاه‌های آمریکایی درباره چین و غرب، بررسی امکان احیای نفوذ غرب برجهان، افول نظم جهانی در عصر دونالد ترامپ، ظهور پوپولیسم در سیاست‌های آمریکایی و اروپایی، نیاز اروپا به راهبرد در قبال چین، تشریح سیاست جدید واشنگتن در طرفداری از آنکارا ، اقتصاد قدرتمند اما آسیب‌پذیر چین از برجسته‌ترین موضوعاتی بودند که در رصد این هفته اندیشکده‌های خارجی جلب توجه می‌کرد.

گزیده‌‎ای از این مطالب برای کمک به غنای مطالعاتی نخبگان و علاقه‌مندان به موضوعات راهبردی بین‌المللی در پی از نظرتان می‌گذرد. رصد و ارائه چکیده‌ای از این مطالب به منزله تائید دیدگاه نویسندگان یا این اندیشکده‌ها نیست.

 

کارنگی

تغییرشکل ناتمام اروپا: دیدگاه‌های رقیب درباره این که اتحادیه اروپا به چه چیزی باید تبدیل شود، غرب را تضعیف یا تقویت خواهد کرد.

دیدگاه‌های آمریکایی درباره چین و غرب: اروپایی‌ها باید دور غرب را خط بکشند و نگران چین، روسیه و رژیم‌های غیرلیبرال باشند.

آیا غرب می‌تواند نفوذش را احیاء کند؟ : بررسی موضوع افول غرب در کنفرانس امنیتی مونیخ 2020 بازتابی از بحران رویاروی غرب و زوال نظم چندجانبه تحت رهبری غرب است که بعد از سال 1945 بر جهان حاکم شد. اما آیا می‌توان آن را احیا کرد؟

صدای جدید آلمان در مونیخ: متحد نگه‌داشتن اروپا، محکم نگه‌داشتن رابطه ترانس‌آتلانتیک و حفظ ارزش‌های غرب تا حد زیادی به آلمان بستگی دارد.

 

بروگل

اروپا به یک دارپای جدید نیاز دارد: آلمان به یک احیای صنعتی از نوعی که در اواخر قرن 19 تجربه کرد نیاز دارد اما این تنها در صورتی ممکن می‌شود که از شرکت‌های آلمانی به لحاظ فنی حمایت شود. برنامه موفق دولت آمریکا در آژانس پروژه‌های پژوهشی پیشرفته دفاعی (دارپا) می‌تواند یک الگو برای این امر باشد.

 

رند

دلایل نظامی برای تمدید توافق استارت جدید: این مقاله به تشریح راه‌هایی می‌پردازد که در آن توافق استارت جدید 2010 (که در سال 2021 ملغی می‌شود) می‌تواند از اهداف نظامی آمریکا حمایت ‌کند. همچنین بحث کنونی درباره این که آیا این توافق باید برای پنج سال دیگر تمدید شود یا خیر را بررسی می‌کند.

 

بروکینگز

ظهور پوپولیسم در سیاست‌های آمریکایی و اروپایی: دو پژوهشگر بروکینگز که اخیرا در نیوهمپشایر و آیووا بوده‌اند تا سیاست آمریکا را از نزدیک بررسی کنند دیدگاه‌های خود را درباره آنچه مشاهده کرده‌اند بیان می‌کنند و به مقایسه سیاست آمریکا و اروپا در راستای پوپولیسم، ملی گرایی و استفاده از رسانه‌های اجتماعی می‌پردازند.

نیاز اروپا به راهبرد در قبال چین: تحرک اروپا برای تدوین رویکردی روشن در قبال چین متوقف شده است. در مارس 2019 کمیسیون اروپایی گزارشی را منتشر و چین را رقیبی سیستمی و اقتصادی خواند.

 

شورای روابط خارجی آمریکا

چرا ویروس کرونا باید شیوه تفکر ما درباره چین را تغییر دهد؟: کرونا بزرگ‌ترین چالش حزب کمونیست چین از زمان اعتراضات تیانانمن در سال 1989 تا کنون بوده است.

تحلیل نظم جهانی در عصر دونالد ترامپ: آیا جهان همچنان می‌تواند در مهم‌ترین چالش‌های جهانی امروز کنار هم بماند؟ نظم اقتصادی شکست خورده، سیاست خارجی نامنسجم ترامپ و تضعیف اعتماد باعث می‌شود دلایل زیادی برای خوشبینی در این باره وجود نداشته باشد.

در زیمبابوه پساموگابه تغییر چندانی رخ نداده است: رابرت موگابه بعد از 35 سال با کودتایی نظامی در نوامبر 2017 از قدرت کنار زده شد. جانشین او وعده داد از قواعد استبدادی دوران موگابه و سوء مدیریت اقتصادی آن فاصله بگیرد و «زیمبابوه‌ای جدید» روی کار بیاید. اما حالا بعد از دو سال چه اندازه به وعده هایش عمل کرده است؟

 

میدل ایست فوروم

تشریح سیاست جدید واشنگتن در طرفداری از آنکارا: آمریکا امیدوار است ترکیه را به سوی اقدام شدیدتر در برابر سوریه و روسیه در استان ادلب سوق دهد.

 

فارین پالسی این فوکس

اقتصاد قدرتمند اما آسیب‌پذیر چین: رشد اقتصادی سریع چین فقر را کاهش داده و رفاه به بار آورده اما در عین حال نابرابری شدید، فاجعه محیط زیستی و حباب‌های مالی خطرناکی را نیز رقم زده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *