جدیدترین مطالب

با این رفتارها منطقه امن نمی شود

با این رفتارها منطقه امن نمی شود

استفان والت می نویسد: وقتی اسرائیل به ساختمان کنسولی ایران حمله کرد واشنگتن حتی پلک هم نزد، در حالی که این کشور حمله اخیر اکوادور به سفارت مکزیک در کیتو را محکوم کرده بود.

روایت رسانه‌های پاکستانی از دستاورد‌های اولین سفر رئیس جمهور به اسلام آباد

رسانه‌های پاکستان با پرداختن به دستاورد‌های سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به اسلام آباد نوشتند ایران و پاکستان در جریان سفر سید ابراهیم رئیسی به پاکستان پیامی قاطع در مورد عزم مشترک خود برای تقویت روابط در تمامی حوزه‌های همکاری دوجانبه صادر کردند.

سفر موفق رئیس جمهور ایران به اسلام آباد یک «تحول بزرگ» است

درحالیکه بسیاری از رسانه های پاکستانی اخبار مبنی بر تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی واشنگتن درصورت توسعه مناسبات تجاری با جمهوری اسلامی ایران را منتشر می کنند، وزیر دفاع این کشور سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به اسلام آباد را موفق ارزیابی کرده و‌ آن را تحولی بزرگ قلمداد کرد.

پنج شنبه سیاه فرودگاه‌های فرانسه

اعتصاب کارکنان بخش‌های کنترل پرواز فرودگاه‌های فرانسه باعث شده هزاران پرواز لغو و برنامه ریزی صد‌ها هزارمسافر بهم بخورد و سرگردان شوند.

Loading

أحدث المقالات

ایروانی: رژیم صهیونیستی با حمله به اماکن دیپلماتیک مرتکب نقض آشکار منشور ملل متحد شد

سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل با بیان اینکه ایران به‌طور کامل از دولت سوریه در تلاش‌های ضد تروریسم حمایت می‌کند، تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران اقدامات تجاوزکارانه رژیم تروریستی اسرائیل علیه حاکمیت و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه را که با مصونیت کامل و بدون هیچ واکنشی از سوی شورای امنیت ادامه دارد، به شدت محکوم می‌کند.

ایروانی:تنها راه بازگشت امنیت به منطقه، پایان دادن به فعالیت‌های بی‌ثبات کننده اسرائیل است

نیویورک – ایرنا- امیرسعید ایروانی سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل تاکید کرد: تنها راه عملی برای بازگرداندن صلح و امنیت به منطقه این است که شورای امنیت رژیم سرکش اسرائیل را مجبور کند تا فورا جنگ و نسل‌کشی در غزه را متوقف و آتش‌بس فوری و دائمی برقرار کند و به فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده‌اش در منطقه پایان دهد.

الحوثی: در ۲۰۲ روز، ۱۰۲ کشتی هدف قرار گرفتند

رهبر انقلاب یمن در بخش پایانی سخنان خود به عملیات‌های ارتش یمن علیه کشتی‌های اسرائیلی و کشتی‌هایی که به سمت بندر ایلات (ام الرشراش) حرکت می‌کنند پرداخت و گفت که در ۲۰۲ روز گذشته ۱۰۲ کشتی مورد هدف قرار گرفته‌اند.

حملات موشکی، راکتی و پهپادی مقاومت لبنان و فلسطین به پایگاه‌های مختلف صهیونیست‌ها

تهران-ایرنا- حزب‌الله لبنان و گردان‌های مجاهدین و القسام، مرکز تازه تاسیس جاسوسی ارتش رژیم صهیونیستی را در مرکز نوار غزه و مقر فرماندهی لشکر غزه را در شهرک «رعیم» و همچنین توپخانه «عین مارگالیوت» را هدف حمله موشکی، راکتی و پهپادی قرار داده‌اند.

استفاده از گوشی آیفون در مراکز نظامی کره‌جنوبی ممنوع شد

ارتش کره جنوبی استفاده از گوشی تلفن همراه آیفون را برای پرسنل نظامی این کشور ممنوع و دلیل آن را عدم انطباق دستگاه‌های آیفون با محدودیت‌های مشخص شده در سند امنیت دفاع ملی ارتش این کشور برای کنترل دستگاه‌های تلفن همراه و نشت اطلاعات حساس از طریق ضبط صدا اعلام کرده است.

Loading
رصد هفتگی اندیشکده‌ها

از مخالفت دموکرات‌ها با ترامپ تا حکمرانی جهان در سال 2100

شورای راهبردی آنلاین – رصد: مخالفت دموکرات‌ها با ترامپ درباره ایران، مشکلات سیاست خارجی آمریکا، سال پیش روی زیمبابوه، ژئوپلیتیک‌های جزایر اقیانوس هند در سال 2019، چرایی وام دادن بانک جهانی به چین، ارزیابی استفاده و تأثیر تحریم‌های اقتصادی بر سیاست خارجی آمریکا، بازگشت ترامپ به سیاست اوباما در قبال ارز چین از برجسته‌ترین موضوعاتی بودند که در رصد این هفته اندیشکده‌های خارجی جلب‌توجه می‌کرد.

گزیده‌‎ای از این مطالب برای کمک به غنای مطالعاتی نخبگان و علاقه‌مندان به موضوعات راهبردی بین‌المللی در پی ازنظرتان می‌گذرد. رصد و ارائه چکیده‌ای از این مطالب به‌منزله تائید دیدگاه نویسندگان یا این اندیشکده‌ها نیست.

بلفر

دروغگویی: مشکل ترامپ با حقیقت درباره ترور سلیمانی: ترور سردار قاسم سلیمانی در عراق حقوق بین‌الملل را نقض کرد مگر درصورتی‌که به‌وضوح اقدام برای دفاع از خود در برابر تهدیدی قریب‌الوقوع بوده باشد. انتقام کافی نیست. دولت ترامپ ادعا کرده است که تهدیدی قریب‌الوقوع در راه بوده است اما برای گواه این ادعا عمدتاً به اقدامات ایران درگذشته اشاره دارد.

مخالفت دموکرات‌ها با ترامپ درباره ایران: هر شش کاندیدای دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا که سه‌شنبه‌شب مناظره کردند در یک مورد با هم توافق داشتند: ترامپ توافقی را دور انداخت که کارآمد بود و حالا با سرعتی بی‌پروا به سمت جنگ با ایران حرکت می‌کند.

تاثیر تحریم‌های آمریکا بر اتحاد ایران – عراق: در بحبوحه خشم از ترور قاسم سلیمانی، آمریکا اخیراً تهدید کرده است که در صورت اصرار دولت بغداد به خروج سربازان آمریکایی از این کشور، عراق را تحریم خواهد کرد. بررسی تأثیر این تحریم‌ها امری مهم است.

چرا سیاست خارجی آمریکا این اندازه بد است: موضوع فقط ترامپ نیست. واشنگتن چندین دهه است که یک راهبرد منسجم ندارد.

شورای روابط خارجی آمریکا

آیا سلیمانی تهدید قریب الوقوع بود؟: دولت ترامپ اشتباه می‌کند که دلایل حقوقی مبهم و متغیری را برای ترور یک ژنرال ایرانی ارائه می‌کند.

سال پیش روی زیمبابوه: سخت اما نه بدون امید: سال پیش روی زیمبابوه سال دشواری به نظر می‌رسد. اکثریت مردم این کشور هم چنان در رنج خواهند بود و رهبرانش همچنان به مقصر دانستن دیگران برای قصوراتشان ادامه خواهند داد.

فارین پالسی این فوکوس

10 ضربه ناشی از حمله ترامپ به ایران برای آمریکایی‌ها و منطقه : اشتباهات ترامپ ما را در مسیر یک جنگ فاجعه‌بار قرار داده است که موانع دروغ تمامی راه‌های خروج از آن را می‌بندد.

کارنگی

مشاجره اروپایی‌ها درباره برنامه هسته‌ای ایران به چه معناست؟: وزیران امور خارجه انگلیس، فرانسه و آلمان به‌طور رسمی ایران را به نقض مفاد توافق هسته‌ای 2015 متهم کرده‌اند، گامی که می‌تواند به تحریم منجر شود. آیا اروپایی‌ها برای رها کردن این توافق آماده می‌شوند؟

ترس و درس در ناآرامی‌های عربی: درحالی‌که دهمین سالروز اولین شورش بهار عربی نزدیک می‌شود، ناآرامی‌های گسترده و پایدار مردمی در سودان، الجزایر، عراق و لبنان نشان داده است که جهان عرب با مسئله دموکراسی فاصله زیادی دارد.

آیا ناتو باید از خاورمیانه دور بماند: جمعی از کارشناسان به پرسش جودی دمپسی درباره چالش‌های سیاست خارجی و امنیتی که به نقش اروپا در جهان شکل می‌دهند، پاسخ می‌دهند.

ژئوپلیتیک‌های جزایر اقیانوس هند در سال 2019: درحالی‌که قدرت‌های سنتی در اقیانوس هند همچنان به همکاری با یکدیگر برای حفظ توازن قدرت در سراسر این حوزه دریایی ادامه می‌دهند، اغلب نقش جزایر این اقیانوس در شکل‌دهی به یک معماری امنیتی جدید نادیده گرفته می‌شود.

آیا اروپا می‌تواند کاتالیزوری برای نوآوری دموکراتیک باشد؟: بهبود دموکراسی در اتحادیه اروپا در صدر دستور کار اتحادیه در کنفرانس آتی آینده اروپا است. آیا واقعاً  اصلاحات رادیکال برای بهبود دموکراسی اروپا بر روی میز قرار دارد.

چرا بانک جهانی هنوز به چین وام می‌دهد؟: قرض گرفتن از بانک جهانی نه‌تنها برای چین معنای اقتصادی دارد بلکه به نفع بانک جهانی هم هست.

آِیا پوتین خودش را رئیس جمهور مادام العمر کرده است؟: پیشنهاد غیرمنتظره پوتین برای تغییر قانون اساسی روسیه به استعفای دولت روسیه منجر شد. او قصد دارد چه‌کار کند و آیا موفق خواهد شد؟

بروکینگز

آیا بازدارندگی با ایران احیا شده است؟: مایک پمپئو، وزیر امور خارجه آمریکا بعد از ترور قاسم سلیمانی، فرمانده نظامی ایران، این حمله را با این ادعا توجیه کرد: راهبرد کلی بازدارندگی بوده است. درواقع تاریخ بر این مبنا که آیا این اقدام به حملات بیشتر ایران و آمریکا منجر شد یا این‌که ایران را متقاعد کرد، درباره این ترور قضاوت خواهد کرد.

آیا توافق تجاری جدید میان آمریکا و چین به این جنگ تجاری پایان خواهد داد؟:  آمریکا و چین اخیراً چیزی را امضا کردند که «فاز اول» یک توافق تجاری نامیده می‌شود، که برخی تعرفه‌های گمرکی بر کالاهای چینی را درازای وعده چین به افزایش خرید کالاها و خدمات آمریکایی لغو کرد.

تحریم‌های اقتصادی: ارزیابی استفاده از تحریم و تاثیرات آن بر سیاست خارجی آمریکا: طی حدود به دو دهه بعد از حملات یازده سپتامبر آمریکا استفاده از تحریم‌های اقتصادی را برای پاسخ دادن به طیفی از اهداف امنیت ملی و سیاست خارجی افزایش داده است.

تایوان در برابر چین مقاومت می‌کند: پیروزی تسای اینگ ون به‌عنوان رئیس‌جمهور در انتخابات تایوان باعث دلسردی شدید پکن شد.

بحران آمریکا – ایران فرونشست اما دیگر هیچ چیز مانند قبل نخواهد شد: روابط ایران و آمریکا هرگز به حالت عادی بازنخواهد گشت و این بحران در بلندمدت پیامدهایی مهم برای ثبات منطقه‌ای خواهد داشت.

اصلاح اقتصادهای عربی در زمان بی اعتمادی: شهروندان در سراسر جهان عرب در الجزایر، مصر، اردن، کویت، لبنان و عراق، یک‌بار دیگر به خیابان‌ها ریخته‌اند.

کشوری که در سال 2030 در هوش مصنوعی پیش رو باشد، تا 2100 بر جهان حکمرانی خواهد کرد: دو سال قبل پوتین به روس‌ها هشدار داد کشوری که در فن‌آوری‌هایی که از هوش مصنوعی استفاده می‌کنند پیشرو باشد برجهان مسلط خواهد شد. او حق داشت نگران باشد.

چرا پنتاگون گزینه ترور سلیمانی را به ترامپ داد: اعزام نیروی نظامی برای توسل به‌زور ازجمله تصمیمات مهمی است که یک رئیس‌جمهور می‌تواند اتخاذ کند. ممکن است حتی با دقیق‌ترین برنامه‌ریزی هم موضوعات از کنترل خارج شود. از قلم انداختن چنین گام‌هایی نشان‌دهنده بی‌توجهی به جان و منافع آمریکایی‌ها است؛ و شواهدی قاطع وجود دارد که ترامپ در هفته‌های گذشته بدون در نظر گرفتن چنین ملاحظاتی چرخه تشدید تنش را در رابطه با یک دشمن آمریکا به حرکت درآورد.

موسسه اقتصاد بین‌الملل پترسون

انگلیس به دنبال توافق «فاز اول» در رابطه با برگزیت است: بعد از دو سال تهدید و جنجال، ترامپ و چین به «فاز اول» یک توافق تجاری دست یافتند که شامل برخی پیروزی‌های کوچک است و موضوعات دشوار را به آینده دورتر موکول می‌کند. ممکن است بوریس جانسون در آماده‌سازی برای مذاکرات تجاری درباره رابطه اقتصادی با اتحادیه اروپا به دنبال توافقی ابتدایی باشد که گزینه‌های دشوار را به آینده موکول می‌کند.

بازگشت ترامپ به سیاست اوباما در قبال ارز چین: فاز اول توافق اقتصادی و تجاری آمریکا و چین تلویحاً سیاست پیشین دولت ترامپ در قبال نرخ ارز چین را رد می‌کند.

ثبات همچنان برای چین اهمیت دارد: 2019 سالی چالشی برای چین بود که ویژگی آن کاهش سریع رشد بود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *