جدیدترین مطالب

–    معادلات پیچیده اسرا

-    معادلات پیچیده اسرا

با وجود آنکه رژیم صهیونیستی سعی دارد خود را پیروز معادلات سیاسی و میدانی جنگ غزه نشان دهد، اما واقعیت‌های جاری حکایت از چیز دیگری دارد؛ واقعیت‌هایی که یادآور می‌شوند حماس به رغم ۸ ماه جنایت و کشتار اشغالگران کماکان دست برتر خود را دارد و می‌تواند روند تحولات را بر خلاف ارزیابی و برنامه‌ریزی صهیونیست‌ها پیش ببرد. در این میان حماس با اظهارنظر جدید فرمانده خود می تواند اشغالگران را به سمتی بکشاند که صهیونیست ها را از کلید زدن جنگ گسترده در رفح باز بدارد و حتی مجبور به بازگشت به میز مذاکره کند. چرا که بسیاری از تحلیلگران و ناظران معتقد بودند به دلیل شکست مذاکرات به دلیل کارشکنی‌های رژیم صهیونیستی در قطر اکنون نتانیاهو خود را برای حمله به رفع آماده می‌کند. اما مواضع مقامات حماس تمام محاسبات بی بی را به هم خواهد ریخت. چون آنگونه یک چهره کلیدی حماس گفته است این گروه (حماس) به تنهایی ۳۰ ژنرال و افسر بلندپایه اسرائیلی شین بت را در اختیار دارد.

دست‌و‌دل‌بازی غرب در میان تهدیدهای روسیه ‌

دست‌و‌دل‌بازی غرب در میان تهدیدهای روسیه ‌

بریتانیا درحالی‌که فقط چند روز از تصویب یک بسته حمایتی چندمیلیاردی برای اوکراین در آمریکا می‌گذرد، وعده داد که ۵۸۰ میلیون یوروی دیگر تجهیزات نظامی جدید ازجمله موشک‌های دوربرد را در اختیار کی‌یف خواهد گذاشت. به‌این‌ترتیب هم‌زمان با تشدید حملات روسیه به اوکراین، متحدان کی‌یف نیز سطح حمایت‌های مالی و نظامی خود را افزایش می‌دهند.

ادامه سرکوب اعتراض ضد صهیونیستی در آمریکا

تجمع‌های مسالمت آمیز ضد صهیونیستی در آمریکا، با این بهانه که اقدامات و تحرکات ضد یهودی است به شدت سرکوب می‌شود. این در حالی است که بسیاری از دستگیرشدگان شرکت کننده در این تجمع‌ها و راهپیمایی‌های ضد صهیونیستی، خود یهودی هستند.

Loading

أحدث المقالات

واکنش ایران به گسترش اعتراضات دانشجویان آمریکا

سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با اشاره به اعتراضات گسترده دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های آمریکا علیه جنایت‌های رژیم صهیونیستی گفت: افکار عمومی جهان بیدار شده و مصمم به متوقف کردن جنایات جنگی در نوار ‎غزه و کرانه باختری است .

رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام/ از رابطه با یک پورن استار تا خارج کردن اسناد طبقه شده

دونالد ترامپ در حالی وارد یک مسابقه جدید انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری با «جو بایدن» شده که این بار هم‌زمان درگیر بزرگترین پرونده‌های قضایی مرتبط با اتهام‌های متعدد است. برای نخستین‌بار در آمریکا، در کنار نام ترامپ در فهرست رئیسان جمهوری، موارد متعدد اتهام‌ها و پرونده‌های حقوقی_قضایی ثبت شده است.

کشف 140 گور دسته‌جمعی در غزه و افشای جنایات جدید صهیونیست‌ها

سازمان دیده‌بان حقوق بشر اروپا مدیترانه با اشاره به کشف بیش از 140 گور دسته‌جمعی در نوار غزه اعلام کرد که بسیاری از اجساد فلسطینی‌ها در این گورها تکه تکه هستند و باید یک کمیته تحقیقات بین‌المللی برای رسیدگی به این جنایت وحشتناک اسرائیل تشکیل شود.

واکنش تند نتانیاهو به اعتراضات ضد اسرائیلی دانشجویان در آمریکا

با افزایش اعتراضات دانشجویی در آمریکا به جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر این رژیم طرفداران فلسطینی در دانشگاه‌های آمریکا را «یهودستیز» دانست و با «وحشتناک» خواندن این اعتراضات گفت که تظاهرات «باید متوقف شود.»

Loading

کاهش تجارت علیرغم افزایش اعضای شورای کشورهای ترک‌زبان

۱۳۹۸/۰۸/۰۱ | اقتصادی, خبر تاپ, رصد

شوراي راهبردي آنلاين – رصد: ازبکستان به طور رسمی به پنجمین عضو شورای کشورهای ترک‌زبان در نشست سالیانه این گروه در باکو تبدیل شد؛ اما به اين ترتيب ازبکستان وارد چه نهادي شده است؟

دیوید تریلینگ در یادداشتی که پایگاه اینترنتی اوراسیانِت منتشر کرد، نوشت: وقتی شورای کشورهای ترک‌زبان در سال 2009 تاسیس شد، به نظر می‌رسید که چنین طرح و برنامه‌ای، سفارشی برای توسعه نفوذ ترکیه در آسیای مرکزی و قفقاز، به‌ویژه در کشورهایی با پیوندهای زبانی و فرهنگی همچون آذربایجان، قزاقستان است.

تجارت در صدر دستورکار این شورا قرار داشت. منشور شورای کشورهای ترک‌زبان وعده داد که شرایط و فضای مناسبی برای تجارت و سرمایه‌گذاری در میان کشورهای عضو این شورا ایجاد کند، ساده‌سازی بیشتری در رویه‌های گمرکی و تجاری با هدف تسهیل جابجایی کالا، سرمایه، خدمات و فناوری صورت گیرد و عملیات بانکی و مالی نیز ساده‌سازی شود.

متاسفانه از دید آنکارا، سال‌های بعد برای اقتصاد ترکیه، واحد پولی این کشور یا نفوذ منطقه‌ای آن مهربان نبوده ‌است. در سال 2009، ترکیه همچنان از سیاست خارجی با مشکلات و تنش صفر با همسایگان پشتیبانی و دفاع می‌کرد، اما امروز، این کشور با همه اطراف و اکناف خود مشکل دارد و نشست‌های سالیانه شورای کشورهای ترک‌زبان محفلی برای عکس‌های یادگاری انداختن است.

قبل از نشست 15 اکتبر 2019 در باکو، دبیرکل شورای کشورهای ترک‌زبان تلاش کرد تا با چاپ مقاله‌ای، هیجان برای تقویت و گسترش تجارت ایجاد کند و در این مقاله خاطرنشان ساخت که سال 2019، برای اعضای شورای کشورهای ترک‌زبان سال اقتصاد  و تجارت است.

اما در 10 سال اول از زمان تاسیس شورای یادشده، دلایل اندکی برای خوش‌بینی اقتصادی وجود دارد.

براساس آمارهای منتشر شده توسط صندوق بین‌المللی پول، آذربایجان و قزاقستان قبل از تشکیل شورای کشورهای ترک‌زبان تجارت بیشتری با ترکیه انجام می‌دادند. تجارت ترکیه و قرقیزستان افزایش پیدا کرده‌است، اما ارزشی که بیشتر ناشی از گرد کردن اعداد برای ترک‌ها است.

به عنوان درصدی از کل تجارت بین‌المللی اعضای شورای کشورهای ترک‌زبان، تجارت و مراودات اقتصادی با کشورهای هم‌عضو در شورای یادشده برای اقتصاد بزرگ این شورا افزایش پیدا نکرده‌است. سهم قرقیزستان از تجارت با این گروه رشد اندکی داشت و از 13 درصد در سال 2008 به 15 درصد در سال 18 افزایش پیدا کرده‌است.

با تجزیه و تحلیل سهم تجارت جهانی هر یک از اعضای شورای کشورهای ترک‌زبان که با ترکیه است، آنکارا می‌تواند موفقیت نسبی را با نزدیکتر ساختن آذربایجان و قرقیزستان به دست آورد. البته قزاقستان همچنان دور از دسترس باقی مانده‌است.

سرانجام اینکه تجارت در درون اعضای شورای کشورهای ترک‌‍‌زبان از حیث ارزش دلاری کاهش یافته‌است. بعد از رشد تجارت و گسترش مراودات اقتصادی میان اعضای شورای یادشده در چند سال اول تاسیس آن، مجموع تجارت شامل صادرات و واردات هر عضو با دیگری به کمتر از سطح سال 2009، کاهش یافته‌است.

با اضافه شدن ازبکستان به جمع اعضای شورای کشورهای ترک‌زبان که بزرگترین کشور بعد از ترکیه از حیث جمعیت به شمار می‌رود، شورای مذکور تاحدودی از توجه عمومی برخوردار شده‌است. ازبکستان به سرعت در حال گشودن کشور خود به روی دیگران است و به دنبال قرارداد و موافقتنامه‌ها و سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت و بلندمدت می‌باشد. البته معلوم نیست که شورای کشورهای ترک‌زبان به ازبکستان چه چیزی خواهد داد، اما عضویت در این شورا نباید آسیبی به این کشور وارد سازد.

با این حال، تاشکند که مورد توجه مسکو و واشنگتن است، به آرامی و با احتیاط در این شورا حرکت خواهد کرد. در شرایط فعلی و با تنش بین ترکیه و آمریکا، ممکن است اینک زمان مناسبی برای قرار گرفتن در پشت سر ترکیه نباشد.

پائول استرونسکی، محقق بنیاد کارنگی در توئیتی در ارتباط با تحولات امروز ترکیه چنین بیان داشت: با توجه به اینکه در شرایط فعلی، ترکیه مشغله‌های زیادی در اطراف و اکناف خود دارد، ممکن است آنکارا قادر نباشد به آسیای مرکزی و قفقاز توجه زیادی داشته باشد.

 

 

 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *