جدیدترین مطالب

رژیم صهیونیستی پس از ۶ ماه همچنان سردرگم است

عضو دفتر سیاسی حماس گفت تلاش‌های نتانیاهو و کابینه او برای آزادی اسرای اسرائیلی با گزینه نظامی شکست خورد و هیچ جایگزینی برای یک توافق حقیقی برای مبادله اسرا با مقاومت وجود ندارد.

ایران در حمله به اسرائیل از حق قانونی دفاع از خود استفاده کرد

نماینده مجلس انگلیس خطاب به اسرائیل و حامیانش گفت: شما تصور می‌کردید صبر راهبردی ایران، یک بلوف است و فقط حرف می‌زند و از عمل خبری نیست، آنچه روی داد نشان داد که درباره جمهوری اسلامی ایران، اشتباه می‌کردید.

نتانیاهو تصمیم گرفت جنگ غزه را بین المللی کند

تحلیلگر فرانسوی گفت: این نتانیاهو بود که تصمیم گرفت جنگ غزه را با حمله به کنسولگری ایران بین المللی کند و اکنون به جای آنکه موضوع روز ادامه کشتار در غزه باشد، رهگیری ۹۰ درصد موشکهاست.

Loading

أحدث المقالات

شورای همکاری خلیج فارس: تنش‌های نظامی در خاورمیانه نگران‌کننده است / تمام طرف ها باید با خویشتنداری منطقه را از جنگ دور کنند

شورای همکاری خلیج فارس امروز-دوشنبه- در بیانیه‌ای تاکید کرد: نسبت به تحولات اخیر منطقه و تنش‌های نظامی در خاورمیانه و تاثیر آن بر امنیت و ثبات منطقه‌ای ابراز نگرانی شدید می‌کنیم.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: انتظار حمله‌ای از سوی اسرائیل در واکنش به عملیات ایران را دارم

بورل گفت: انتظار حمله‌ای از سوی اسرائیل در واکنش به عملیات ایران را دارد، اما امیدوار است که این مساله به تنش بیشتر منجر نشود. رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا همچنین ادامه داد، یک اختلاف‌نظر فاحش در داخل ائتلاف جناح راستی اسرائیل بین افراط‌گرایان حامی اقدام تلافی‌جویانه خشن و یک فراکسیون میانه‌روتر و معقول وجود دارد.

توصیه آژانس هوانوردی اروپا به رعایت “احتیاط” در حریم هوایی ایران و اسرائیل

آژانس ایمنی هوانوردی اتحادیه اروپا (EASA) روز دوشنبه ۱۴ آوریل همچنان بر رعایت “احتیاط” در حریم هوایی اسرائیل و ایران تاکید کرد. آژانس ایمنی هوانوردی اروپا با اشاره به تنش‌های آخر هفته پیرامون حملات پهپادی و موشکی ایران به اسرائیل، یادآوری کرد: «هیچ پرواز غیرنظامی در معرض خطر قرار نگرفت.»  
 

مکرون: به درخواست اردن موشک‌ها و پهپاد‌های ایرانی را رهگیری کردیم؛ اسرائیل از تنش پرهیز کند

امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه تأیید کرد که ارتش فرانسه در طول شنبه شب تا بامداد یکشنبه به درخواست اردن در عملیات «رهگیری» موشک‌ها و پهپادهایی که ایران به سوی اسرائیل شلیک کرده بود، شرکت کرده است.مکرون گفت: «ما در اردن یک پایگاه هوایی داریم […] و حریم هوایی اردن با این حملات نقض شده بود. هواپیماهای‌مان را به پرواز در آوردیم و آنچه را که باید رهگیری می‌کردیم، کردیم.»

ترامپ در دادگاه نیویورک: این حمله‌ به یک رقیب سیاسی است

«دونالد ترامپ» نامزد انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا روز دوشنبه و پس از ورود به دادگاه منهتن جهت رویارویی با ۳۴ اتهام جنایی در اولین دادگاه کیفری یک رئیس‌جمهور سابق آمریکا، اعلام کرد که «هیچ پرونده‌ای وجود ندارد». وی ادامه داد: این تعقیبات سیاسی است… این یک حمله به آمریکاست.

واشنگتن تحریم‌ها علیه ایران را گسترش می‌دهد؛ مجلس نمایندگان آمریکا لایحه تحریم‌های خرید نفت خام ایران از سوی موسسات چینی را به رای می‌گذارد

به گزارش بلومبرگ، مجلس نمایندگان آمریکا در چند ساعت آینده در زمینه لایحه ممنوعیت خرید نفت خام ایران از سوی چین رای‌گیری می‌کنند. بر اساس این لایحه که بخشی از قانون ۵۹۲۳ کنگره مبنی بر تحریم‌های انرژی ایران و چین در سال ۲۰۲۳ است، تحریم‌های علیه ایران را گسترش می‌دهد تا تمامی معاملات بین موسسات مالی چینی و بانک‌های ایرانی برای خرید نفت و فرآورده‌های نفتی را پوشش دهد.

Loading

ابعاد راهبردی راهپیمایی اربعین

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: در حال حاضر با در نظر گرفتن شرایط ناآرام منطقه، برخی اعتراضاتی که در عراق وجود دارد و همچنین دخالت بیگانگان در امور داخلی منطقه خاورمیانه و مسائل مسلمانان، مراسم اربعین می‌تواند به عنوان الگویی برای همبستگی، وحدت و امنیت‌آفرینی ملت‌های مسلمان تلقی شود. سعدالله زارعی - کارشناس مسائل خاورمیانه

هر ساله با نزدیک شدن به اربعین حسینی، عاشقان امام حسین(ع) از کشورهای مختلف راهی عراق می‌شوند و پیاده به سمت کربلا حرکت می‌کنند. این مراسم میلیونی یکی از قدرتمندترین نمادهای همبستگی میان جهان تشیع است. در گردهمایی اربعین از جمله گروه‌های مسلمانان شیعه، مسلمانان سنی، مسیحی، ایزدی و دیگر ادیان و مذاهب هم حضور دارند. در واقع، این رویداد بزرگترین گردهمایی سالانه مذهبی در جهان است.

در موضوع اربعین چند محور حائز اهمیت است که به روابط خارجی بین دولت‌ها و ملت‌ها نیز کمک می‌کند؛ یکی از جنبه‌های اربعین حسینی به صحنه آمدن مردم در مسائل معنوی، مسائل متعالی و ارزش‌های بزرگ است. وقتی ملت‌هایی به این ارزش‌ها توجه می‌کنند طبیعتا در محیط پیرامونی از برخی چالش‌ها و درگیری‌ها اجتناب می‌کنند.

به بیان دیگر روح وقتی متعالی می‌شود روحیه خودمحوری، تجاوز، تعدی و ستم از این افراد رخت برمی‌بندد. کسانی که در راهپیمایی اربعین شرکت می‌کنند و به حسین‌بن علی(ع) اقتدا می‌کنند روحیه ضدظلم و ضدتعدی پیدا می‌کنند و امید می رود قبل از هر چیز این روحیه را در خود متجلی ‌سازند. امام حسین(ع) در سفر به کربلا فرمودند:« انّی لم أخرج أشراً ولا بطراً ولا مفسداً ولا ظالماً» ( من از روی طغیانگری و فساد و ظلم قیام نکردم)؛ در واقع این اولین جنبه اربعین است که حتما در روابط خارجی نیز تاثیرگذار است.

جنبه دوم جنبه وحدت‌گرایی و همدلی است که در اینجا قومیت‌ها و ملیت‌ها در کنار هم قرار می‌گیرند، در یک امر مشترک حضور پیدا می‌کنند و برای وحدت حتی شاید برخی ناملایمات را نیز تحمل می‌کنند. تحمل ناملایمات، سختی‌ها و تفاوت‌ها منجر به درک بهتر وتحمل همنوعان و تقویت همزیستی مسالمت‌آمیز بین ملت‌ها و دولت‌ها می‌شود.

جنبه سوم در مسئله اربعین تاثیر مانورگونه‌ای است که این راهپیمایی بر موضوع امنیت باقی می‌گذارد. راهپیمانی چند میلیونی اربعین که بین 20 تا ۳۰ میلیون هم ذکر شده بیشتر از چند ارتش روی امنیت ملی تاثیر می‌گذارد. اگر درنظر بگیریم که عدد یک ارتش به طور میانگین صد هزار نفر است راهپیمایی ۲۰ یا ۳۰ میلیونی در حکم ۲۰۰ تا ۳۰۰ ارتش به حساب می‌آید و بدون شک این حضور یک امنیت پایدار، مستمر، درونی و کم‌هزینه را برای کشورها و ملت‌ها به ارمغان می‌آورد و آنها را در برابر خطرات آسیب‌ناپذیر می‌کند.

جنبه دیگر به بحث تمدنی مربوط می‌شود؛ چرا که یکی از کارکردهای ملت ها تمدن‌سازی است و مراسم اربعین حسینی که هر ساله برگزار می‌شود یک واقعه تمدن‌ساز است و آهنگ مشترک ملت‌ها در یک حوزه وسیع معنوی به شمار‌ می‌رود. این آهنگ مشترک ملت‌ّها، روح یک تمدن را می‌سازد و این مسئله نیز به نوعی در روابط بین کشورهای مسلمان و ملت‌هایشان تاثیرگذار است.

در عین حال در راهپیمایی اربعین، مشترکات دینی و انسانی پررنگ‌تر و اختلافات و تفاوت‌های بین شرکت‌کنندگان کمرنگ‌تر می‌شود.

در مورد خاص ایران و عراق نیز این مراسم باعث پیوند بیش از پیش دو ملت و دولت می‌شود و همچنین یک هشدار به دشمنانی است که در تلاش هستند تا بین ملت‌های مسلمان اختلاف‌افکنی کنند.

در نهایت باید توجه داشت که در حال حاضر با در نظر گرفتن شرایط ناآرام منطقه، برخی اعتراضاتی که در عراق وجود دارد و همچنین دخالت بیگانگان در امور داخلی منطقه خاورمیانه و مسائل مسلمانان، مراسم اربعین می‌تواند به عنوان الگویی برای همبستگی، وحدت و امنیت‌آفرینی ملت‌های مسلمان تلقی شود. درواقع مراسم اربعین، امنیت‌ساز است و خوشبختانه طی سال‌های گذشته مشاهده کردیم که کسی جرات نکرد به راهپیمایان اربعین نزدیک شود و آنها را مورد تهدید قرار دهد. این مسئله بیانگر امنیتی است که در مراسم اربعین از سوی طوایف، مذاهب و گروه‌های مختلف ایجاد می‌‌شود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *