جدیدترین مطالب

لزوم توجه ویژه به کشورهای حوزه تمدنی ایران و فارسی زبان

لزوم توجه ویژه به کشورهای حوزه تمدنی ایران و فارسی زبان

اشکان پیرزاده در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: یکی از اصولی که در سیاست خارجی دولت سیزدهم پیگیری می شود تعامل موثر با کشورهای همسایه خصوصا تعامل با کشورهای حوزه تمدنی ایران و کشورهای فارسی زبان بوده است که در دولت های قبل به دلیل عدم اهتمام به این راهبردها، خالق تهدیداتی برای کشور شد.

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

همانطور که از قبل هم قابل پیش‌بینی بود و مقامات آمریکایی هم اعلام کرده بودند، ایالات متحده قطعنامه عضویت دائم فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد؛ اقدامی مسجل، اما پرحاشیه برای جو بایدن که خود را در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می‌بیند. در گزارش‌های پیشین «ایران» به این نکته اشاره شده بود که تداوم حمایت‌های سیاسی، دیپلماتیک، نظامی، اقتصادی و تجاری آمریکایی ها از اشغالگران آثار مخربی را برای رئیس جمهور آمریکا به دنبال داشته است تا جایی که آمارها از احتمال شکست او خبر می‌دهند. با این وجود دولت بایدن تصمیم گرفت کماکان به سیاست خود مانند هفت ماه گذشته برای حمایت از رژیم صهیونیستی ادامه دهد.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

قانون «عوامل خارجی» دست غرب را در گرجستان می‌بندد؟- بخش اول

یک سال پس از ارائه اولیه لوایح مربوط به شفافیت فعالیت عوامل خارجی در سازمان‌ها و رسانه‌های غیرانتفاعی گرجستان مجدداً این طرح توسط حزب حاکم رویای گرجستان با اصلاحاتی به مجلس بازگرداند که همانند سال قبل با مخالفت‌هایی در مجلس و میان مردم مواجه شد.

قانون «عوامل خارجی» دست غرب را در گرجستان می‌بندد؟- بخش اول

یک سال پس از ارائه اولیه لوایح مربوط به شفافیت فعالیت عوامل خارجی در سازمان‌ها و رسانه‌های غیرانتفاعی گرجستان مجدداً این طرح توسط حزب حاکم رویای گرجستان با اصلاحاتی به مجلس بازگرداند که همانند سال قبل با مخالفت‌هایی در مجلس و میان مردم مواجه شد.

Loading
گزيده هاي راهبردي 20 بهمن 1394

رسانه ها؛ از چراغ سبز آمریکا به عربستان تا یک میلیون آواره در راه اروپا

۱۳۹۴/۱۱/۲۰ | رصد

شورا آنلاین: دیدار کری و الجبیر برای اعزام نیروی زمینی به سوریه، تایید ورود بیش از یک میلیون پناهجو به اروپا و تاکید روسیه بر حضور کردها در مذاکرات صلح سوریه از جمله اخبار راهبردی است که امروز در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه می‌توانید گزیده ای از این خبرها را مطالعه کنید.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): وزیر خارجه عربستان اعلام کرد که واشنگتن از پیشنهاد ریاض برای استقرار نیروی ویژه در سوریه استقبال کرده است. عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان در پایان دیدار خود با جان کری، همتای آمریکایی‌اش در واشنگتن گفت:‌ هرگونه عملیاتی باید به رهبری آمریکا باشد و عربستان نیز باید نقش اصلی در این عملیات داشته باشد. جان کری در همین حال در گفتگو با خبرنگاران گفت: طی هفته آینده احتمالا مذاکراتی سازنده درباره چگونگی پایان دادن به بحران یمن برگزار می‌شود.

خبرگزاری اسپوتنیک: سازمان بین المللی مهاجرت اعلام کرد پیش‌بینی می شود در سال 2016 نیز مانند سال گذشته 2015، شمار پناهجویانی که وارد اروپا می شوند از یک میلیون نفر بیشتر شود. این سازمان گزارش داد فقط در ماه ژانویه 2016، حدود 65 هزار پناهجو وارد اروپا شدند. اگر این روند در ماه‌های آینده ادامه پیدا کند، 780 هزار پناهجوی دیگر تا پایان سال 2016 وارد اروپا می شود. بر اساس داده‌های سازمان بین المللی مهاجرت، سال گذشته 2015، یک میلیون و 4356 پناهجو وارد اروپا شد که در مقایسه با سال 2014 چهار برابر بیشتر بود.

خبرگزاری تاس: وزارت امور خارجه روسیه پس از دیدار  “میخاییل بوگدانف” معاون وزیر امورخارجه و نماینده رئیس جمهوری روسیه در امورخاورمیانه و “صالح مسلم” رئیس اتحادیه دمکراتیک کردهای سوریه در مسکو با صدور بیانیه ای اعلام کرد، مشارکت کردها در مذاکرات صلح سوریه، از هرگونه اخلال در روند صلح در این کشور جلوگیری می کند. در ادامه بیانیه وزارت امور خارجه روسیه آمده است، حضور کردها در مذاکرات سوریه ثبات صلح در این کشور را تضمین‌ می‌کند. مذاکرات صلح سوریه میان طرفین سوری با میانجیگری سازمان ملل متحد 29 ژانویه در ژنو آغاز شد، اما با کارشکنی معارضان سوری، این مذاکرات تا 25 فوریه به تعویق افتاد.

خبرگزاری اینترفکس: در پی تعلیق مذاکرات صلح ژنو 3، “منذر ماخوس” از مسوولان ارشد مخالفان در مذاکرات سوریه، آغاز مذاکرات صلح با دولت دمشق را به توقف حملات هوایی روسیه به مواضع گروه های تروریستی در سوریه مشروط کرد. این در حالیست که استفان دی میستورا، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه، در گزارشی درباره تعویق مذاکرات میان مخالفان و دولت سوریه، اعمال فشار بر طرف های سوری را برای آغاز مذاکرات خواستار شد.

مرکز اطلاع رسانی فلسطین: رژیم صهیونیستی در شناسایی تونل های مقاومت ناکام مانده است. رسانه های عبری زبان روز سه شنبه فاش کردند اسراییل با وجود اینکه تاکنون 900 میلیون دلار برای شناسایی و تخریب تونل های غزه هزینه کرده است، اما هنوز نتوانسته کاری از پیش ببرد. این رسانه های همچنین از اختلافات شدید میان اعضای کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی درباره نحوه مقابله با تونل های جنبش مقاومت اسلامی حماس پرده برداشتند. ایسنا: حدود 250 هزار نظامی از کشورهایی شامل امارات، مصر، اردن، سودان، یمن و پاکستان روز سه شنبه رزمایش نظامی “رعد شمال” را در استان حفر الباطن در شمال شرق عربستان برگزار کردند.

خبرگزاری صدا و سیما: وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد واشنگتن امیدوار است سامانه پدافند موشکی پیشرفته ای را در نزدیک‌ترین زمان ممکن به کره جنوبی ارسال کند. پیتر کوک، سخنگوی پنتاگون گفت: درحال حاضر رایزنی‌هایی را با کره جنوبی آغاز کرده ایم و پیش بینی می کنیم این اقدام با سرعت انجام شود.

سی ان ان: برنی سندرز، نامزد انتخابات ریاست جمهوری از حزب دمکرات آمریکا در نخستین انتخابات مقدماتی، درون حزبی در دیکسویل ناچ، واقع در ایالت نیوهمپشایر با کسب چهار رای پیروز شد. در این رای‌گیری که در نخستین ساعات روز (سه شنبه) به وقت محلی بنابر یک سنت دیرینه در دیکسویل ناچ برگزارشد، تنها 9 نفر، شامل هشت مرد و یک زن شرکت داشتند. طبق این گزارش سندرز چهار رای کسب کرد و هیچ کس به هیلاری کلینتون رای نداد. از حزب جمهوریخواه نیز جان کاسیچ سه رای و دونالد ترامپ نیز تنها دو رای به دست آورد. جان کاسیچ 69 ساله فرماندار کنونی ایالت اوهایو است. دیکسویل ناچ روستای کوچکی در شمال ایالت نیوهمپشایر آمریکا است که بطور سنتی نخستین حوزه رای گیری در آمریکا به شمار می رود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *