جدیدترین مطالب

حمله شدید هوایی رژیم صهیونیستی به حلب سوریه

منابع سوری اعلام کردند مواضع و انبار‌های تسلیحاتی در نزدیکی فرودگاه حلب، کارخانه‌های وزارت دفاع سوریه در مناطق السفیره و کفرجوم در غرب حلب و چندین نقطه دیگر هدف ۱۵ حمله هوایی قرار گرفته است.

اشتباه محاسبات در روابط با همسایگان را جدی بگیریم

اشتباه محاسبات در روابط با همسایگان را جدی بگیریم

حسام الدین حجت زاده در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: رصد و ارزیابی سیر تحولات ماه های اخیر در روابط تهران با سایر کشورها و به ویژه همسایگان، گویای سرعت گرفتن روند قهقرایی در روابط خارجی کشورمان است. این یادداشت ناظر بر بررسی و تحلیل رفتارهای آن دسته از سیاست زدگان غیرمتخصصی است که بی توجه به شعارهای دولت های جمهوری اسلامی ایران طی چهار دهه گذشته همواره بدون برخورداری از دانش سیاسی در حوزه روابط خارجی کشور دخالت کرده و پیامدهای ناخوشایند و پرهزینه ای را به طور مشخص از ناحیه دو کشور پاکستان و افغانستان به مردم، کشور و نظام تحمیل کرده اند. 

ملت یمن علی رغم همه فشارها همچنان حامی فلسطین است

سید عبدالملک بدرالدین دبیرکل جنبش انصارالله یمن در سخنرانی خود با تاکید بر اینکه موضوع جنایت صهیونیست ها در غزه ننگی بر همه انسان هاست گفت : ملت یمن با وجود تمام فشارها تغییری در موضع اش در قبال فلسطین نداشته است . 

Loading

أحدث المقالات

لاوروف: طرح صلح اوکراین بی‌نتیجه است

تهران- ایرنا- «سرگئی لاوروف» با بیان اینکه «طرح صلح پیشنهادی اوکراین بی‌نتیجه است»، تصریح کرد: این طرح بر تصورات غیرقابل قبول از جمله عقب‌نشینی مسکو از مناطق تصرف شده، مبتنی است.

تنش در دریای جنوبی چین / رئیس‌جمهور فیلیپین: به حملات خطرناک چین، واکنش نشان خواهیم داد

فردیناند مارکوس جونیور، رئیس‌جمهوری فیلیپین روز پنجشنبه هشدار داد که کشورش به «حملات خطرناک» گارد ساحلی چین واکنش نشان خواهد داد. سخنان رئیس‌جمهوری فیلیپین از تشدید تنش در روابط چین و فیلیپین حکایت دارد. دو کشور بر سر مالکیت و کنترل آب‌های دریای جنوبی چین اختلاف دارند. ویتنام، مالزی، تایوان و برونئی از دیگر طرف‌هایی هستند که ادعاهایی را در مورد آب‌های جنوبی چین مطرح کرده‌اند.

لاوروف: طرح صلح اوکراین بی معنی است / احیای مرزهای اوکراین پس از شوروی در سال ۱۹۹۱، غیرقابل قبول است

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه گفته که طرح صلح پیشنهادی اوکراینی از آن جهت بی معناست که بر اساس گزینه‌های غیرقابل قبولی چون خروج روسیه از مناطق تحت کنترلش بنا شده است.

Loading
دکتر خرازی در دیدار سفیران آسیایی و آفریقایی مقیم ایران:

ایران برج امن دیده بانی منطقه است

۱۳۹۵/۱۱/۱۶ | خبرهای شورا

شورای راهبردی آنلاین: رئیس شورای راهبردی روابط خارجی گفت: هر سفیری که مدتی را در تهران مامور باشد، از امتیاز بالایی برخوردار است و آن امتیاز این است که می تواند از برج امن دیده بانی ایران، اوضاع منطقه را رصد کند.

دکتر سیدکمال خرازی عصر امروز در دیدار جمعی از سفیران کشورهایی آسیایی و آفریقایی مقیم ایران به مناسبت ایام الله دهه فجر گفت: این برج دیده بانی در منطقه ای آشوب زده و دچار درگیری، به عنوان یک دموکراسی از امنیت لازم برخوردار است.

وی این امنیت را مرهون تلاش، ایثار و فداکاری بسیار زیاد ملت ایران دانست و گفت: در حالی سی و هشتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را جشن می گیریم که از ابتدای پیروزی این انقلاب با سختی های بسیار زیادی از تلاش برای کودتا و جنگ تحمیلی هشت ساله گرفته تا اقسام تحریم ها مواجه بوده ایم.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به اینکه هیچ کشور در هشت سال جنگ تحمیلی حامی جمهوری اسلامی نبود، گفت: با اتکا به قدرت مردم بود که توانستیم با تجاوزگری رژیم صدام که مورد حمایت غرب و شرق و کشورهای عربی منطقه بود، مقابله و جنگ را اداره کنیم و با همت مردم خود پیروز شویم.

دکتر خرازی با بیان اینکه با اتکا به همین قدرت مردمی است که امروز جمهوری اسلامی ایران قدرتی در منطقه است، افزود: این کشور باثبات، مردم سالار و متکی به آرای ملت، نمی تواند در قبال تحولات منطقه بی تفاوت باشد.

وی با تاکید بر اینکه یکی از محورهای مهم سیاست خارجی جمهوری اسلامی کمک به کشورهای منطقه است، تصریح کرد: به همین دلیل با دعوت دولت های سوریه و عراق به کمک این کشورها شتافتیم و خوشبختانه امکان پیروزی و موفقیت ملت های سوریه و عراق را فراهم آوردیم.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ادامه داد: این بسیار متفاوت از اقدامات برخی کشورهایی است که موجب ظهور ارتش های تروریستی در این منطقه شده اند و می بینیم که این سازمان های تروریستی چه فجایعی را در این کشورها مرتکب شده اند.

دکتر خرازی گفت: اگر روزی گروه القاعده را در افغانستان شاهد بودیم، امروز لشکر داعش در عراق و سوریه سر برآورده که مجهز به تسلیحات و منابع مالی فراوان است.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران برای حفظ امنیت خود هم که شده خود را موظف می داند به درخواست کمک این ملت ها و دولت ها پاسخ دهد.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی در ادامه بر اهمیت جایگاه کشورهای آسیایی و آفریقایی در سیاست خارجی جمهوری اسلامی تاکید کرد و گفت: نگاه ما به آسیا و آفریقاست، اما این به معنای صرف نظر از همکاری با دیگر کشورهای جهان نیست.

دکتر خرازی در بخش دیگری از سخنرانی خود برای سفیران آسیایی و آفریقایی مقیم ایران به تشریح فعالیت ها و جایگاه شورای راهبردی روابط خارجی پرداخت.

در ابتدای این جلسه، صلاح زواوی، سفیر فلسطین در جمهوری اسلامی ایران به عنوان مقدم السفرا سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی را تبریک گفت و پیروزی انقلاب اسلامی را عامل تغییر وضعیت منطقه و همچنین روابط بین الملل خواند.

همچنین ابراهیم رحیم‌پور، معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه در این جلسه گفت: سیاست خارجی جمهوری اسلامی کاملا شفاف و بر اساس دوستی ملت ها و کشورهاست.

وی همچنین با اشاره به اوضاع کنونی در آمریکا ابراز امیدواری کرد ثبات سیاسی به واشنگتن برگردد.

معاون آسیا و اقیانوسیه وزارت امور خارجه دوره ماموریت در جمهوری اسلامی ایران را همچون دوره ای دانشگاهی برای سفیران خارجی خواند و گفت: امیدواریم این تجربه توشه راه ادامه مسیر کاری تان و عامل پیوند هر چه بیشتر کشورهای مان باشد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *