جدیدترین مطالب

لزوم توجه ویژه به کشورهای حوزه تمدنی ایران و فارسی زبان

لزوم توجه ویژه به کشورهای حوزه تمدنی ایران و فارسی زبان

اشکان پیرزاده در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: یکی از اصولی که در سیاست خارجی دولت سیزدهم پیگیری می شود تعامل موثر با کشورهای همسایه خصوصا تعامل با کشورهای حوزه تمدنی ایران و کشورهای فارسی زبان بوده است که در دولت های قبل به دلیل عدم اهتمام به این راهبردها، خالق تهدیداتی برای کشور شد.

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

همانطور که از قبل هم قابل پیش‌بینی بود و مقامات آمریکایی هم اعلام کرده بودند، ایالات متحده قطعنامه عضویت دائم فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد؛ اقدامی مسجل، اما پرحاشیه برای جو بایدن که خود را در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می‌بیند. در گزارش‌های پیشین «ایران» به این نکته اشاره شده بود که تداوم حمایت‌های سیاسی، دیپلماتیک، نظامی، اقتصادی و تجاری آمریکایی ها از اشغالگران آثار مخربی را برای رئیس جمهور آمریکا به دنبال داشته است تا جایی که آمارها از احتمال شکست او خبر می‌دهند. با این وجود دولت بایدن تصمیم گرفت کماکان به سیاست خود مانند هفت ماه گذشته برای حمایت از رژیم صهیونیستی ادامه دهد.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

تهدید چاد به اخراج نیروهای آمریکایی

همزمان با اینکه دولت چاد نامه‌ای تهدیدآمیز را به وزارت دفاع ایالات متحده مبنی بر خاتمه توافق امنیتی ارسال کرده است، آمریکا در خطر از دست دادن حضور نظامی خود در یک کشور آفریقایی دیگر قرار دارد و این درحالیست که روسیه سعی می‌کند حضور خود را در آفریقا گسترش دهد.

روایت «سی ان ان» از سردرگمی واشنگتن در معادلات جدید میان ایران و اسرائیل

تهران-ایرنا- تارنمای شبکه خبری «سی ان ان» در تحلیلی با اشاره به پاسخ تنبیهی ایران به حمله اسرائیل به کنسولگری این کشور در دمشق تاکید کرد: آمریکا کاملا متوجه شد که از این پس، پیش‌بینی این‌که ایران چگونه به تحریکات محسوس طرف مقابل پاسخ می‌دهد، دشوارتر از همیشه شده است.

Loading
کمال خرازی:

برای حالت خروج آمریکا از برجام آماده هستیم

۱۳۹۶/۰۴/۳۱ | خبرهای شورا

شورای راهبردی آنلاین- خبرهای شورا:رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران در مصاحبه‌ با فرانس‌24 تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران را ناقض توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 خواند.

«کمال خرازی»، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران در مصاحبه‌ای روز جمعه با فرانس‌24 تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران را ناقض توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 خواند.

وی گفت: «تحریم‌های جدید آمریکا علیه شخصیت‌ها و سازمان‌های ایرانی مخالف با توافق دانسته می‌شود. علاوه بر آن، اعمال فشار بر بانک‌ها برای عدم همکاری با ایران، مورد دیگر نقض توافق هسته‌ای است. تمامی این اقدامات آمریکا ناقض توافق هستند.»

مقام ایرانی با بیان اینکه «علی‌رغم اینها آمریکا هنوز ادعا می‌کند که به توافق پایبند است» گفت: «ما برای حالتی که آمریکا از توافق خارج شود، آماده هستیم.»

آقای خرازی در پاسخ به این سوال که آیا مباحثات در پارلمان ایران برای افزایش بودجه بخش موشکی بخشی از اقدامات تلافی‌جویانه تهران است گفت: «ساخت موشک حق ما برای مقاصد دفاعی است.»

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران در پاسخ به سوالی از مجری برنامه مبنی بر درخواست مقام‌های آمریکایی از سران شرکت‌های اروپایی برای عدم تجارت با ایران گفت: «این اقدامی است که خلاف متن توافق هسته‌ای است، زیرا طبق بندهای 26 و 29 امضاکنندگان برجام بایستی حسن نیت (در اجرای توافق) و اجرای مناسب توافق را ضمانت کنند.»

خرازی تأکید کرد اقدام ایالات متحده خلاف متن برجام است.

وی در بخشی از این مصاحبه در پاسخ به این سوال که خط قرمز ایران درباره برجام چیست، گفت: «خط قرمز ما زمانی است که آنها از توافق خارج شوند که وضعیت کاملاً جدیدی پدید می‌آورد.»

دیپلمات ارشد ایران در ادامه به موضوع تصمیم دولت آمریکا برای متوقف کردن برنامه مخفیانه سیا برای تسلیح و آموزش معارضان مسلح سوریه پرداخت و گفت: «آنها (آمریکایی‌ها) به گروه‌های تروریستی کمک‌های زیادی کرده‌اند. طبق چیزی که خانم کلینتون گفته آنها به ایجاد داعش هم کمک کرده‌اند.»

آقای خرازی اضافه کرد: «بنابراین اقدام آنها برای متوقف کردن ارسال سلاح و اطلاعات برای این گروه‌های تروریستی نشان می‌دهد که دولت سوریه در بیرون راندن گروه‌های تروریستی به مناطق دیگر موفق بوده است و اکنون زمان آن است که همه به این بیندیشند که چگونه می‌توان به صلح دست یافت.»

او تأکید کرد: «بدین ترتیب، آنها مجبور شده‌اند حمایت خود از گروه‌های تروریستی را متوقف کنند.»

آقای خرازی از موضع اخیر «امانوئل ماکرون»، رئیس‌جمهور فرانسه مبنی بر اینکه پاریس دیگر کناره‌گیری «بشار اسد» از ریاست‌جمهوری سوریه را پیش‌شرط حل بحران این کشور جنگ‌زده نمی‌داند، تمجید کرد.

وی گفت: «ما موضع رئیس‌جمهور ماکرون را تحسین می‌کنیم. این نشان می‌دهد که ایشان واقع‌بین است و ما مطمئنا آماده همکاری با دولت فرانسه برای ارتقا‌ صلح و امنیت هستیم.»

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ایران درباره راهکار ایران در قبال اقدام اخیر کویت برای کاهش روابط دیپلماتیک با ایران گفت: «ما طرفدار گفت‌وگو هستیم.»

آقای خرازی ضمن تأیید این موضوع که عربستان سعودی کویت را به این اقدام تحریک کرده خاطرنشان کرد: «عربستان سعودی، مرتکب اشتباهات زیادی شده است: در یمن، در بحرین، در عراق، در سوریه، اما ما هنوز طرفدار گفت‌وگو هستیم.»

وی اضافه کرد: «ما معتقدیم که تنها از طریق گفت‌وگوهای صادقانه است که موضوعات منطقه‌ای را می‌توان حل کرد.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *