شورای راهبردی آنلاین: دومین نشست تخصصی «کاربرد هوش مصنوعی در روابط خارجی» به میزبانی شورای راهبردی روابط خارجی برگزار شد و صاحبنظران حوزه هوش مصنوعی به تشریح ضرورتهای به کارگیری این فناوری در حوزه های مختلف روابط خارجی، فرصتها، الزامات و مخاطرات آن پرداختند.
به گزارش سایت شورای راهبردی روابط خارجی، در این نشست دکتر سورنا ستاری، رئیس کمیسیون علمی – فناوری شورای راهبردی روابط خارجی، دکتر عباس ملکی، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی انرژی دانشگاه صنعتی شریف، دکتر سعید چهرآزاد، فوق دکتری دانشگاه علامه طباطبایی و محمد اسلامی، همبنیانگذار و مدیرعامل aiAble سخنرانی کردند.
دکتر ستاری با تاکید بر اینکه به کارگیری هوش مصنوعی در روابط خارجی بسیار ضروری است و عدم استفاده از آن و همچنین به کارگیری آن، مخاطراتی خواهد داشت، به اهمیت حجم دادهها و نحوه استفاده از آن برای هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: چهار سال پیش در بازدیدی از چین، شاهد بودم که این کشور چه حجم عظیمی از داده ها را جمع آوری کرده است. ضمن اینکه هوش مصنوعی، در آینده از حالت دستیار خارج خواهد شد.
رئیس کمیسیون علمی – فناوری شورای راهبردی روابط خارجی با بیان اینکه هوش مصنوعی متوجه احساسات افراد می شود و براساس آن پاسخ می دهد، از امکان تشخیص صدها نوع لهجه در یک زبان از سوی هوش مصنوعی به عنوان یکی از کاربردهای این فناوری اشاره کرد و ادامه داد: استفاده از این فناوری با بهرهگیری از علوم شناختی، میتواند شرایط را خطرناکتر هم بکند. برای نمونه، در صورت ارتباط میان مغز و ماشین، فرد میتواند بدون اینکه اقدامی انجام دهد، مرتکب اقدامی در جایی دیگر شود.
دکتر ستاری تاکید کرد: شرکتهای داخلی می توانند به کارگیری هوش مصنوعی را در وزارت خارجه پیش ببرند، البته واقعیت این است که این جزء موضوعاتی است که نمی توان آن را به شرکتهای خارجی داد، چرا که به هر حال باید از طریق این داده ها، تصمیم سازی صورت گیرد. هوش مصنوعی اکنون در شرکتهای خصوصی داخلی نیز کاربردهای جدی دارد و اکنون در حوزههای مختلف از آن استفاده میکنند.
در این نشست، دکتر سعید چهرآزاد و محمد اسلامی نیز به تشریح الزامات به کارگیری هوش مصنوعی در سیاست خارجی پرداختند. در ادامه، دکتر عباس ملکی، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی انرژی دانشگاه صنعتی شریف، با اشاره به نحوه به کارگیری هوش مصنوعی در برخی کشورها، اهمیت استفاده از هوش مصنوعی در دیپلماسی انرژی را مورد توجه قرار داد.
همچنین دکتر سیدعباس عراقچی، دبیر شورای راهبردی روابط خارجی با تاکید بر اهمیت استفاده از هوش مصنوعی برای دیپلماتها به عنوان دستیار، تصریح کرد: هر چند در نهایت انسان است که تصمیم می گیرد، اما دستیاری که بتواند در کسری از ثانیه حجم عظیمی از اطلاعات را طبقه بندی کند و در اختیار قرار دهد، اهمیت زیادی خواهد داشت.
0 Comments