أحدث المقالات

امیرعبداللهیان: صرفا منشأ حمله به سفارت ایران را هدف قرار دادیم

وزیر خارجه ایران گفت با وجودی که جمهوری اسلامی ایران قادر بود عملیات «وعده صادق» را در شعاع گسترده‌تری انجام دهد، اما صرفاً آن بخش از مواضع نظامی رژیم صهیونیستی را هدف قرار داد که از آنجا حمله به سفارت ایران در دمشق صورت گرفته بود.

ببینید | لحظه وتوی آمریکا برای عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل

در رای گیری پیش نویس قطعنامه عضویت کامل کشور فلسطین در سازمان ملل ۱۲ کشور روسیه، چین، فرانسه، مالت، اسلوونی، اکوادور، گویان، روسیه، ژاپن، موزامبیک، سیرالئون، و الجزایر رای مثبت دادند. دو کشور بریتانیا، سوئیس رای ممتنع دادند اما ایالات متحده آمریکا با رای مخالف این قطعنامه‌ را وتو کرد.

Loading
دکتر خرازی در دیدار قائم‌مقام وزیر امور خارجه کره جنوبی:

آینده‌ای متفاوت در انتظار روابط ایران و کره جنوبی است

۱۳۹۹/۱۰/۲۲ | خبر تاپ, خبرهای شورا

شورای راهبردی آنلاین: رئیس شورای راهبردی روابط خارجی تأکید کرد: در چهار سال اخیر تغییرات راهبردی در روابط جمهوری اسلامی ایران و کره جنوبی رخ داده است و این موجب می‌شود آینده روابط متفاوت از گذشته باشد.

چویی جونک کان، قائم‌مقام وزیر امور خارجه کره جنوبی در ملاقات با دکتر سید کمال خرازی، رئیس شورای راهبردی روابط خارجی ضمن تأکید بر اهمیت روابط ایران و کره جنوبی و اراده سئول برای گسترش همکاری‌ها از مشکلات ناخواسته‌ای که بر روابط دو کشور تحمیل شده است، ابراز تأسف و در همین حال، اظهار امیدواری کرد که بتوان با رفع مشکلات موجود، گام‌های مؤثری در جهت توسعه پایدار روابط و همکاری‌های بین دو کشور برداشت.

دکتر خرازی با اشاره به احترام مردم ایران به مردم کره از رویکرد دولت کره و شرکت‌های کره‌ای در تسلیم نسبت به فشارهای آمریکا و مشارکت در تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه مردم ایران شدیداً انتقاد کرد و اظهار داشت: در گذشته روابط خوبی میان ایران و کره جنوبی برقرار بود اما در حال حاضر متأسفانه به دلیل تبعیت دولت کره از فشارهای آمریکا 7 میلیارد دلار دارایی‌های ایران در بانک‌های کره‌ای گروگان گرفته شده است و ما حتی برای خرید دارو نمی‌توانیم از حساب‌های خود برداشت کنیم.

وی افزود: در سال‌های اخیر شرکت‌های کره‌ای فرصت‌های خوبی را در ایران از دست دادند و تحریم‌ها باعث تمرکز ایران بر توان تولید داخلی شده است به‌طوری‌که اینک ما ازنظر بسیاری از نیازها ازجمله لوازم‌خانگی خودکفا هستیم و اگر هم روابط دو کشور در آینده عادی شود شرکت‌های کره‌ای ازاین‌پس باید به‌جای فروش کالاهای خود به ایران، درباره سرمایه‌گذاری، انتقال دانش فنی و مشارکت در تولید در ایران فکر کنند.

قائم‌مقام وزیر امور خارجه کره جنوبی هم در این ملاقات با ارائه گزارشی از دیدارهایش در تهران و همچنین ابراز خشنودی از برقراری امکان تماس تلفنی‌اش با ناخدای کشتی توقیف‌شده کره جنوبی در ایران و دسترسی کنسولی سفارت کره به خدمه این کشتی، بر ضرورت بهبود و ارتقای روابط سئول – تهران تأکید و تصریح کرد سفرش به ایران باید پیش‌ازاین صورت می‌گرفت و کره جنوبی بر ارتقای روابط با ایران تأکید دارد.

دکتر خرازی در پاسخ به درخواست قائم‌مقام وزیر امور خارجه کره جنوبی برای مساعدت در رفع توقیف کشتی کره‌ای و تسریع این روند اظهار داشت: توقیف کشتی کره‌ای موضوعی کاملاً فنی و حقوقی است که پرونده آن در اختیار قوه قضائیه است که به‌صورت مستقل پیگیری و رسیدگی به این پرونده را در دست دارد.

وی افزود: تردد کشتی‌های کره‌ای همانند دیگر کشتی‌ها در خلیج‌فارس ادامه دارد و این نشان از سیاسی نبودن توقیف این کشتی است.

رئیس شورای راهبردی روابط خارجی همچنین ابراز امیدواری کرد سفر قائم‌مقام وزیر امور خارجه کره جنوبی به درک بهتر مقامات این کشور از واقعیت‌های ایران و فرصت‌های جدید همکاری کمک کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *