جدیدترین مطالب
عوامل و پیامدهای گسترش تهدیدهای امنیتی در کرانه باختری
شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: در بحبوحه جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه، کرانه باختری نیز «اوضاع ناپایداری» را تجربه میکند، بهطوریکه در ماههای اخیر و به موازت تشدید حملات صهیونیستی علیه غزه، تنشها در این منطقه حساس، روند تصاعدی یافته و «تهدیدهای امنیتی» علیه رژیم صهیونیستی چنان اوج گرفته که محافل امنیتی و اطلاعاتی آن را بهشدت نگران کرده است.
افزایش تعرفه ورود خودروهای برقی عامل تنش جدید بین اروپا و چین
شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل اروپا گفت: اخیرا، وزارت بازرگانی چین نسبت به اعمال تعرفههای اضافی از سوی اتحادیه اروپا بر خودروهای برقی چینی به سازمان تجارت جهانی (WTO) شکایت کرد. به گفته وزارت بازرگانی چین، این اقدام اروپا، قوانین سازمان تجارت جهانی (WTO) را به شدت نقض کرده و همکاریهای جهانی در زمینه تغییرات اقلیمی را به چالش میکشد. پکن از اتحادیه اروپا خواسته تا به سرعت اقدامات غلط خود را اصلاح و با همکاری یکدیگر هم از ثبات همکاریهای اقتصادی و تجاری چین – اتحادیه اروپا و هم از زنجیره صنعتی و تامین خودروهای برقی محافظت کنند.
تفاوت انتخاب ترامپ یا هریس برای چین؟
شورای راهبردی آنلاین-رصد: دونالد ترامپ در طول دوران ریاست جمهوری خود در سال های 2016-2020 از مهار فزاینده چین حمایت کرد. لفاظیهای ضد چینی ترامپ با اقداماتی محدودکننده علیه پکن همراه شد. در واقع اقدام علیه پکن هم توسط قوه مجریه و هم توسط کنگره انجام شد. در دوران ریاست جمهوری جو بایدن، سیاست ضد چین معتدلتر شد اما دامنه آن همچنان گسترش یافت. نتیجه انتخابات ریاست جمهوری پیش رو در آمریکا بر ماهیت سیاست ایالات متحده در قبال چین تأثیری نخواهد داشت. با این حال، پیروزی ترامپ میتواند وخامت روابط دوجانبه را تسریع کند.
دیپلماسی هنجارگرای ایران در قبال رژیم صهیونیستی
شورای راهبردی آنلاین – یادداشت مهمان: در حالی که به نظر می رسید تک و پاتک های ایران و رژیم اسرائیل پس از عملیات وعده صادق ایران در برابر حمله تروریستی این رژیم به ساختمان کنسولی سفارت ایران در دمشق در فروردین 1403 (آوریل 2024)، پایان یافته، اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در به شهادت رساندن اسماعیل هنیه در تهران در بامداد چهارشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۳ (31 ژوئیه 2024) نشان داد آتش باری مستقیم در روابط تهران و تلآویو ادامه دارد و احتمال بازگشت آن به شرایط منازعه غیرمستقیم دشوار است.
أحدث المقالات
ملک سلمان باج می دهد
عباسعلی منصوری آرانی درخصوص قرارداد نظامی 110 میلیارد دلاری ریاض – واشنگتن افزود: اگرچه این قرارداد ظاهر نظامی دارد اما هدف اصلی استحکام رژیم سعودی و به نوعی باج دهی به آمریکایی هاست.
وی به شرایط بی ثبات و ناپایدار رژیم سعودی در عرصه های داخلی و منطقه ای اشاره کرد و اظهارکرد: رژیم سعودی با افزایش مطالبات نسل جوان روبروست، جوانان این کشور با پیشرفت های فناوری اطلاعات هر روز شاهد مشارکت مردم دیگر کشورها در فرآیندهای سیاسی و تعیین سرنوشت خود هستند و در عین حال می بینند که خودشان هیچ اختیاری ندارند.
وابسته نظامی سابق ایران در عربستان خاطرنشان کرد: از سوی دیگر جامعه عربستان به لحاظ قومی و مذهبی ساختار منسجمی ندارد، در این کشور شیعیان و اسماعیلیه حضور دارند و همه اهل سنت هم الزاما وهابی نیستند، همچنین این کشور با توجه به تعداد کم جمعیت خود میزبان هفت میلیون کارگر عمدتا یمنی است و علاوه بر اینها شاهد آمیختگی قبایل و طوایف یمنی و سعودی هستیم.
منصوری آرانی اضافه کرد: اینها را باید به مشکلاتی که عربستان سعودی با همسایگان خود دارد، اضافه کرد به طوری که این کشور با امارات و کویت بر سر حوزه مشترک نفتی اختلافاتی دارد.
وی ادامه داد:عربستان اساسا کویت را یکی از استان های خود می داند و معتقد است عبدالعزیز اول حکومت خود را از کویت آغاز کرد و این کشور با عراق هم مشکلاتی دارد.
وی یادآورشد:در عین حال سعودی ها توهم خاصی نسبت به ایران پیدا کرده اند و سعی می کنند مشکلاتی را که دارند با پدیده ایران هراسی فرافکنی کنند.
عضو پیشین کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با یادآوری منابع قدرت عربستان سعودی گفت: جمعیت یکی از عوامل قدرت هر کشوری به ویژه در عرصه نظامی است و نباید فراموش کرد که از حدود 25 میلیون جمعیت ساکن عربستان هفت میلیون نفر کارگر غیر بومی هستند.
منصوری آرانی با بیان این که جمعیت بومی عربستان حدود 18 میلیون نفر است، خاطرنشان کرد: اساسا مردم این کشور مردمی نیستند که روحیه و انگیزه نظامی داشته باشند و در واقع این کشور فاکتورهای نیروی انسانی کارآمد در عرصه های نظامی را ندارد. این کشور با ایران مرز مشترک و اختلاف مرزی ندارد و مردم عربستان هم به این مسئله واقف هستند.
وی اضافه کرد: از سوی دیگر آمریکایی ها اجازه نمی دهند سمت و سوی نظامی عربستان سعودی در هر صورت علیه رژیم صهیونیستی باشد علاوه براین هزینه کرد این همه دلار نفتی برای بمباران مردم یمن هم نه نتیجه بخش و نه منطقی است.
وی اضافه کرد: سلاح هایی که آمریکا به عربستان می دهد سلاح های استراتژیک نیستند و این بار هم آمریکایی ها همانند گذشته سلاح های نسل دوم خود را به قیمت های گزافی به سعودی ها فروخته اند.
وی یادآور شد: از سوی دیگر ترامپ هم تلاش کرده جبران حمایت کارتل های تسلیحاتی در زمان انتخابات ریاست جمهوری خود را کرده باشد، وی با این قرارداد قصد دارد حمایت 200 ژنرال آمریکایی را جبران کند.
این کارشناس ارشد مسائل سیاسی و دفاعی به مشکلات پیش روی ساختار سیاسی عربستان سعودی نیز اشاره کرد و افزود: در حالی که فرآیند انتقال قدرت در عربستان باید به فرزندان نسل اول باشد، بن سلمان تلاش می کند قدرت را به نوه عبدالعزیز آن هم کسی که ارشد ترین نوه نیست، بدهد.
منصوری آرانی اضافه کرد:چهار الی پنج هزار شاهزاده سعودی این اتفاقات را رصد می کنند، کسانی همچون متعب پسر عبدالهد یا خالد بن سلطان یا خاندان فیصل سکوت نخواهند کد چرا که در فرهنگ سعودی قابل قبول نیست که فردی که حدود 30 سال دارد بر شاهزاده هایی که بین 60 تا 70 سال سن دارند، قدرت بالاتری داشته باشد.
وی در پاسخ به این سوال که با این شرایط بی ثبات آمریکایی ها چرا این تسلیحات را در اختیار سعودی ها قرار می دهند، گفت: آمریکا سلاح های استراتژیک را به عربستان نمی دهد و خود آمریکایی ها این سلاح ها را در اختیار دارند.
این کارشناس ارشد مسائل سیاسی و نظامی افزود: از سوی دیگر آنها معتقدند تروریست ها هزاران کیلومتر با آمریکا فاصله دارند و اگر هم قرار است کسی کشته شود از مسلمانان خواهند بود .نهایت این که اختیار تروریست ها هم دست خود اینهاست و در حال حاضر هم این آمریکا و غرب است که تروریست ها را تغذیه می کنند.
منصوری آرانی همچنین در خصوص نحوه مواجهه و واکنش ایران به لفاظی ها و تحرکات خصمانه سعودی ها گفت: با انتخابات پرشوری که در ایران برگزار شد و اعتماد مردم به نظام سیاسی جایگاه مستحکمی دارد و لزومی ندارند ما چندان نگران چنین تحرکاتی باشیم .
وی ادامه داد: ایران هیچ گاه شروع کننده درگیری و تنش نبوده اما هرگاه مورد هجوم قرار گیرد ابزارهای لازم برای دفاع از خود را دارد و این را همه می دانند.
وی با تاکید بر این که شرایط منطقه به نفع ایران است، اظهار کرد: ایران در عرصه دیپلماسی، سیاست گفت و گو و تعامل با کشورهای دیگر را در دستور کار قرار داده و در عرصه نظامی هم تئوری دفاعی و بازدارندگی را در پیش گرفته است و به نظر می رسد با توجه به شرایط منطقه هزینه کرد سرسام آور سعودی ها در نهایت نفعی رای آنها نخواهد داشت.
0 Comments