جدیدترین مطالب

پیامدهای تنش نظامی مرزی اخیر پاکستان و افغانستان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: تنش‌های اخیر نظامی مرزی بین پاکستان و افغانستان دارای ویژگی‌هایی است که آن را از روند منازعه فزاینده و تدریجی میان دو کشور طی سه سال و نیم گذشته و حتی قبل از آن کاملا متمایز کرده و پیامدهای آن رایزنی کشورهای همسایه را ضروری می‌نماید.

اهداف و راهبرد آمریکا برای احیای داعش در منطقه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با تسلط گروه‌های مسلح بر سوریه و تشدید احتمالی هرج‌ومرج سیاسی، نظامی و امنیتی در این کشور از یک سو و مداخلات گسترده خارجی از سوی دیگر، خطر احیای داعش نه تنها در سوریه بلکه در محیط پیرامونی این کشور از جمله در عراق، مجددا قوت گرفته است.

اوکراین: نقطه عطف در هم‌پیمانی راهبردی چین و روسیه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «درگیری‌های جاری در اوکراین باعث تغییر قابل توجهی در پویایی قدرت جهانی شده و به طور خاص همکاری میان چین و روسیه را تقویت کرده است. این رابطه به یک هم‌پیمانی راهبردی بادوام تکامل یافته، اگرچه هنوز به یک اتحاد نظامی کامل تبدیل نشده است. این تحول، فرضیات سنتی غرب درباره محدودیت‌های همکاری میان قدرت‌های اقتدارگرا را به چالش می‌کشد و ممکن است الگویی جدید را برای مشارکت بین‌المللی معرفی کند.»

منافع، رویکرد و مسئولیت قدرت‌های بزرگ در قبال بحران سوریه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «سقوط ناگهانی رژیم بشار اسد در سوریه برای همه بازیگران خارجی، از جمله مسکو، غافلگیرکننده بود. اگرچه کارشناسان منطقه‌ای هشدارهایی داده بودند اما هیچکس نمی‌توانست وقایع دراماتیک اواخر نوامبر تا اوایل دسامبر، به ویژه عدم تمایل ارتش سوریه برای دفاع از رهبری که تقریباً ربع قرن قدرت را در سوریه به دست داشت، پیش‌بینی کند.»

تحلیلی بر رویکرد عربستان در قبال دولت موقت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه، سفر وزیر خارجه دولت موقت سوریه به عربستان را اقدامی رو جلو و مهم ارزیابی کرد و گفت: برخلاف برخی اخبار و تحلیل‌ها درباره موافقت و همراهی عربستان با تحولات جدید در سوریه و تشکیل دولت موقت توسط نیروهای معارض سوری، دولت ریاض دغدغه‌ها و نگرانی‌های جدی نسبت به آینده این حکومت دارد.

راهبرد ملی آمریکا برای مقابله با اسلام هراسی و رویه‌های عملی متناقض با آن

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: راهبرد ملی ایالات متحده در مقابله با اسلام‌هراسی، ظاهراً با هدف توجیه و تبیین سیاست‌های دفاع از حقوق اقلیت‌های نژادی، به‌ویژه مسلمانان مقیم آمریکا، در شرایطی توسط کاخ سفید در 12 دسامبر2024 رو نمایی می شود که افکار عمومی جهان بیش از یکسال است با شگفت زدگی شاهد افزایش بی سابقه ارسال تسلیحات مرگبار و حمایت سیاسی، حقوقی، بین المللی و رسانه‌ای تمام قد ایالات متحده از نسل کشی و ارتکاب جنایات فجیع رژیم اشغالگر و کودک کش اسراییل در باریکه غزه، کرانه باختری و سایر بخش های سرزمین ها اشغالی علیه فلسطینیان، بویژه شهروندان غیر نظامی، زنان، کودکان، سالمندان، خبرنگاران، بیمارستان ها و همه مراکز و زیر ساخت های حیاتی ساکنین اراضی اشغالی است.

عوامل دخیل در راهبرد کشورهای شرق آسیا در قبال خیزش چین

شورای راهبردی آنلاین-رصد: کشورهای شرق آسیا در مواجهه با خیزش چین، راهبرد‌های متفاوتی از جمله ایجاد موازنه، محافظه‌کاری یا همراهی را اتخاذ می‌کنند. این تصمیمات عمدتاً تحت تأثیر جغرافیا، دموکراسی و هویت تاریخی این کشورها قرار دارد. عوامل مذکور، بر نحوه نگرش به تهدیدها و تدوین سیاست‌ها تاثیر می‌گذارد و نشان‌دهنده یک وضعیت پیچیده منطقه‌ای است که تحت تأثیر مجاورت جغرافیایی، نظام‌های سیاسی و حافظه جمعی قرار دارد.

تاثیر تحولات سوریه بر عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: عراق از جهات مختلف برای ایران مهم است و امنیت این کشور، امنیت ایران است؛ از این رو، بعد از تحولات سوریه، هر تحول سیاسی و امنیتی در عراق مستقیما بر امنیت ایران تاثیرگذار است، و نمی‌توان نسبت به آن بی‌تفاوت بود.

Loading

أحدث المقالات

Loading

آمریکا در پی ایجاد داعش جدید در جنوب شرق آسیا

1396/06/19 | گفتگو

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: آمریکا و رژیم صهیونیستی امروز پس از شکست های مفتضحانه داعش در خاورمیانه به دنبال ایجاد داعش جدید در جنوب شرق آسیا بویژه میانمار هستند.

ابوالفضل حسن بیگی روز یکشنبه در گفت وگویی ضمن محکومیت کشتار مسلمانان روهینگیا اظهارکرد: حضور مسلمانان در کشور میانمار به 500 سال گذشته باز می گردد، مسلمانان از سال ها قبل در کشور میانمار ساکن بودند و جزو با سابقه ترین ساکنان آن کشور محسوب می شوند.
وی افزود: در سال 1982 با فشار شدید آمریکا در میانمار اعلام شد که مسلمانان این کشور جزو اقلیت هایی هستند که به این کشور مهاجرت کردند و از آن زمان فشار بر مسلمان میانمار افزایش یافت.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یادآور شد: در آن زمان با پیگیری مراکز بین المللی به این جمع بندی رسیدند که حرف دولت میانمار مضحک و دروغ است و مسلمانان میانمار از صدها سال قبل ساکن این کشور هستند.
وی گفت: این روند ادامه داشت تا زمانی که خانم آن سان سوچی رهبر کنونی میانمار از زندان آزاد شد و با پرچم آزادی خواهی به دیدار اوباما رفت و طی گفت وگو هایی با وی و دستورات موساد و سیا به میانمار بازگشت و دولت را به دست گرفت و جنایات دولت این کشور از سر گرفته شد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با تاکید بر این که میانمار یک منطقه گازی است که از اهمیت ویژه ای برخوردار است، گفت: این منطقه برای آمریکایی ها و رژیم صهیونیستی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و آنان تلاش می کنند به هر طریقی این منطقه را در دست بگیرند.
حسن بیگی با یادآوری کشتار مسلمانان در میانمار خاطرنشان کرد: امروز متاسفانه کشتار مردم بیگناه میانمار با سکوت مجامع بین المللی و کشورهای اسلامی زیر سلطه آمریکا مواجه شده است.
وی تصریح کرد: داعش امروز در خاورمیانه با شکست مضحکی مواجه شده است این شکست باعث شده که آمریکا بخواهد جبهه ای جدید را در جنوب شرق آسیا باز کند و داعش را به آن بخش منتقل کند، این اتفاق شرایط سختی را برای چین، مالزی، بنگلادش و اندونزی ایجاد می کند از این رو در مرحله اول این کشورها باید در مقابله با این مساله بایستند.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس یادآور شد: جمهوری اسلامی ایران با هر نوع ترور و تروریسم مخالف است، ایران مبارزه با تروریسم را جزو وظایف خود می داند و در این راستا این جنایات را محکوم می کند.
حسن بیگی اضافه کرد: وزیر امور خارجه ایران و معاونانش در این زمینه نامه هایی اعتراضی نگاشته و موضوع را پیگیری می کنند، همچنین نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل پیگیر این موضوع است و در چندین مرحله ملاقات هایی را داشته است.
وی ادامه داد: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز هفته گذشته جلسه ای در این زمینه تشکیل داد و با انتشار بیانیه ای این جنایات را محکوم کرد، در جلسه این کمیسیون مقرر شد که ما هر کمکی که از دستمان بر می آید، انجام دهیم.
به گزارش ایرنا، بر اثر خشونت های هفته های گذشته در میانمار تاکنون صدها نفر کشته و دهها هزار نفر نیز آواره شده اند.
گروهی مسلح که این حملات را آغاز کرد خود را ارتش رستگاری روهینگایی آراکان (راخین) می نامند، حملات بودایی های تندرو به اقلیت مسلمان و نژادی روهینگیا از دهه های پیش آغاز شده و در روزهای اخیر به شدت افزایش یافته است.

منبع: ایرنا

0 Comments

Submit a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Samir Design Group گروه طراحی سمیر