جدیدترین مطالب

تحلیلی بر تحولات اخیر در روابط مصر و ترکیه و پیامدهای آن

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: مصر و ترکیه روابط رو به پیشرفتی را طی می‌کنند. در 7 ماه گذشته، شاهد دو «تحول مهم» در مناسبات ترکیه و مصر بوده‌ایم؛ نخست سفر اردوغان به مصر (۱۴ فوریه ۲۰۲۴ / ۲۵ بهمن ۱۴۰۲) که برای نخستین بار بعد از حوادث سال 2013 مصر و برکنار مرسی از قدرت انجام شد. دوم، سفر اخیر سیسی، رئیس جمهور مصر به ترکیه (14 شهریور 1403) که بعد از 12 سال انجام شد و می‌توان آن را بسیار مهم و آغاز مرحله جدیدی در روابط مصر و ترکیه عنوان کرد.

کریدور زنگزور؛ دربردارنده منافع ناتو و غرب در منطقه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در آذربایجان گفت: کریدور غیر قابل پذیرش زنگزور، مسیری برای عبور غرب و ناتو به سمت دریای خزر است که باز کردن این مسیر در راستای منافع روسیه نیست و نمی‌تواند در سیاست راهبردی این کشور جایی داشته باشد.

چشم‌انداز مذاکرات آتش‌بس در غزه

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: پژوهشگر مسائل خاورمیانه گفت: نشست قاهره برای آتش‌بس در غزه بی‌نتیجه پایان یافت و در آستانه یک‌سالگی شروع این درگیری‌ها، همچنان خبری از توافق برای پایان جنگ نیست.

تحلیلی بر دکترین نظامی ژاپن

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ژاپن گفت: روند افزایش بودجه نظامی ژاپن به‌شکلی است که پیش‌بینی می‌شود تا سال 2027 در مقام سوم رشد بودجه نظامی دنیا قرار گیرد، اما این به‌معنای قرار گرفتن این کشور در موقعیت جنگی و نظامی شدید نیست.

عوامل و پیامدهای گسترش تهدیدهای امنیتی در کرانه باختری

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: در بحبوحه جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه، کرانه باختری نیز «اوضاع ناپایداری» را تجربه می‌کند، به‌طوری‌که در ماه‌های اخیر و به موازت تشدید حملات صهیونیستی علیه غزه، تنش‌ها در این منطقه حساس، روند تصاعدی یافته و «تهدیدهای امنیتی» علیه رژیم صهیونیستی چنان اوج گرفته که محافل امنیتی و اطلاعاتی آن را به‌شدت نگران کرده است.

انتیموان: جبهه جدید جنگ تجاری چین و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: اخیرا چین اعلام کرد که از پانزدهم سپتامبر سال جاری میلادی، محدودیت‌هایی را برای صادرات انتیموان خود اعمال می‌کند؛ محدودیت‌های صادراتی شامل شش محصول مرتبط با انتیموان از جمله سنگ معدن انتیموان، فلزات انتیموان و فناوری ذوب و جداسازی طلا – انتیموان می‌شود.

افزایش تعرفه ورود خودروهای برقی عامل تنش جدید بین اروپا و چین

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل اروپا گفت: اخیرا، وزارت بازرگانی چین نسبت به اعمال تعرفه‌های اضافی از سوی اتحادیه اروپا بر خودروهای برقی چینی به سازمان تجارت جهانی (WTO) شکایت کرد. به گفته وزارت بازرگانی چین، این اقدام اروپا، قوانین سازمان تجارت جهانی (WTO) را به شدت نقض کرده و همکاری‌های جهانی در زمینه‌ تغییرات اقلیمی را به چالش می‌کشد. پکن از اتحادیه اروپا خواسته تا به سرعت اقدامات غلط خود را اصلاح و با همکاری یکدیگر هم از ثبات همکاری‌های اقتصادی و تجاری چین – اتحادیه اروپا و هم از زنجیره صنعتی و تامین خودروهای برقی محافظت کنند.

تفاوت انتخاب ترامپ یا هریس برای چین؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: دونالد ترامپ در طول دوران ریاست جمهوری خود در سال های 2016-2020 از مهار فزاینده چین حمایت کرد. لفاظی‌های ضد چینی ترامپ با اقداماتی محدودکننده علیه پکن همراه شد. در واقع اقدام علیه پکن هم توسط قوه مجریه و هم توسط کنگره انجام شد. در دوران ریاست جمهوری جو بایدن، سیاست ضد چین معتدل‌تر شد اما دامنه آن همچنان گسترش یافت. نتیجه انتخابات ریاست جمهوری پیش رو در آمریکا بر ماهیت سیاست ایالات متحده در قبال چین تأثیری نخواهد داشت. با این حال، پیروزی ترامپ می‌تواند وخامت روابط دوجانبه را تسریع کند.

Loading

أحدث المقالات

تحلیلی بر تحولات اخیر در روابط مصر و ترکیه و پیامدهای آن

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: مصر و ترکیه روابط رو به پیشرفتی را طی می‌کنند. در 7 ماه گذشته، شاهد دو «تحول مهم» در مناسبات ترکیه و مصر بوده‌ایم؛ نخست سفر اردوغان به مصر (۱۴ فوریه ۲۰۲۴ / ۲۵ بهمن ۱۴۰۲) که برای نخستین بار بعد از حوادث سال 2013 مصر و برکنار مرسی از قدرت انجام شد. دوم، سفر اخیر سیسی، رئیس جمهور مصر به ترکیه (14 شهریور 1403) که بعد از 12 سال انجام شد و می‌توان آن را بسیار مهم و آغاز مرحله جدیدی در روابط مصر و ترکیه عنوان کرد.

کریدور زنگزور؛ دربردارنده منافع ناتو و غرب در منطقه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در آذربایجان گفت: کریدور غیر قابل پذیرش زنگزور، مسیری برای عبور غرب و ناتو به سمت دریای خزر است که باز کردن این مسیر در راستای منافع روسیه نیست و نمی‌تواند در سیاست راهبردی این کشور جایی داشته باشد.

تعطیلی همه مدارس آنروا در نوار غزه

تهران- ایرنا- آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) از تعطیلی همه ۲۰۰ مدرسه ای خبر داد که زیر نظر این آژانس در نوار غزه فعالیت داشتند.

راهبرد جدید یمنی‌ها در قبال اسرائیل/ روزهای سختی در انتظار تل‌آویو و حامیانش است

تهران- ایرنا- یک تحلیلگر مسائل نظامی یمن سخنرانی اخیر رهبر جنبش انصارالله یمن درباره مرحله جدید مقابله با رژیم صهیونیستی را به منزله تحولی راهبردی دانست و از روزهای سختی خبر داد که در انتظار تل آویو و حامیان آن است.

پلوسی: اوضاع غزه «غیرقابل تحمل» است

تهران-ایرنا- نانسی پلوسی رئیس پیشین مجلس نمایندگان آمریکا  اوضاع غزه را «بشدت غیرقابل تحمل» خواند اما مدعی شد رژیم صهیونیستی حق دارد از خود دفاع کند.

ادعای مقام آمریکایی در مورد تلاش روسیه برای پیروزی ترامپ در انتخابات ۱۵ آبان

تهران – ایرنا – روزنامه واشنگتن پست به‌نقل از یک مقام اطلاعاتی آمریکایی مدعی شد که روسیه با استفاده از هوش مصنوعی و تمرکز بر ایالات‌ رقابتی به دنبال پیروزی رئیس‌جمهوری سابق آمریکا در انتخابات نیمه پاییز است.

Loading

پیامدهای غیرامنیتی رفراندوم کردستان عراق

۱۳۹۶/۰۶/۲۱ | گفتگو

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: در شرایطی که عراق به مرحله پایانی رها سازی خاک خود از دست تروریست های تکفیری نزدیک می شود، این اقدامات که وجاهت و اعتبار قانونی نیز ندارند به طور قطع اثرات غیر امنیتی بر منطقه، عراق و به ویژه اقلیم کردستان خواهد داشت.

علی شمخانی آزادسازی دیرالزور که در ادامه سلسله عملیات والفجر انجام شد را ضربه نهایی بر بقایای گروهک تروریستی تکفیری داعش در سوریه دانست.

نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی در گفت‌وگو با روزنامه الوفاق، با تاکید بر تاثیر راهبردی موفقیت در این عملیات ها و به ویژه موقعیت ویژه دیرالزور به لحاظ ژئوپلتیکی و اقتصادی که موجب تقویت محور مقاومت و جبهه واقعی مقابله با تروریسم شده است خاطر نشان کرد: با پاکسازی تدریجی مرزهای عراق و سوریه عرصه بر گروه های تروریستی تنگ تر خواهد شد.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص پیام آزادسازی شهرهای مهم موصل و تلعفر توسط ارتش و نیروهای مردمی(الحشد الشعبی) عراق گفت: این دستاوردهانشان داد عراق نیازی به دخالت نیروهای فرامنطقه ای و خارجی برای پیشبرد راهبردهای دفاعی و امنیتی خود ندارد و با اتکا به نیروهای بومی قادر است از تهدیدها عبور کند.

شمخانی افزود: مردم عراق با وحدت خود و پاسخ به ندای مرجعیت و بسیج ارتش و نیروهای مردمی توانستند تروریسم تفکیری را در هم بشکنند و امروز پس از آزادسازی موصل و ساقط کردن خلافت خرافی آنان در این شهر، با پیروزی نهایی و پاکسازی تمام عراق فاصله کمی دارند، که به زودی محقق خواهد شد.

نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی اضافه کرد: نبرد با داعش در عرصه امنیتی، فرهنگی و اعتقادی همچنان ادامه دارد و باید برای نابودی ریشه های تفکر داعش ساز که مورد حمایت برخی کشورهای منطقه است  مقابله ی مستمری را دنبال نمود.

وی در پاسخ به سوالی درباره مواضع اخیر مسئولان اقلیم کردستان عراق در خصوص برگزاری رفراندوم گفت: در شرایطی که عراق به مرحله پایانی رها سازی خاک خود از دست تروریست های تکفیری نزدیک می شود، این اقدامات که وجاهت و اعتبار قانونی نیز ندارند به طور قطع اثرات غیر امنیتی بر منطقه، عراق و به ویژه اقلیم کردستان خواهد داشت.

شمخانی خاطر نشان کرد: مشکل مردم عراق با تجزیه مبتنی بر گرایشات قومی و مذهبی حل نشده و این گونه اقدامات به واسطه تضعیف ژئوپلتیک و انسجام داخلی می تواند معظلات جدیدی را نیز به دنبال داشته باشد و  موجب سوء استفاده قدرت های فرامنطقه ای و سیطره اقتصادی و سیاسی آنان در منطقه  گردد.

شمخانی در پاسخ به سوالی در خصوص انتقال نیروهای داعش و خانواده های آنها به منطقه البادیه سوریه گفت: اجازه دادن حزب الله به جابه جایی تعدادی از عناصر تحت محاصره از یک محور عملیاتی در خاک سوریه به محور دیگر در آن کشور یک تاکتیک عملیاتی است و تغییری در راهبرد جنگ با تروریست ها ندارد.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران و سوریه از اقدام حزب الله لبنان در پاکسازی لبنان از وجود عناصر تروریستی داعش حمایت می کند و اگر این قدرت و توانایی در حزب الله وجود نداشت، لبنان نیز امروز میزبان تروریست های داعشی از سراسر جهان بود.

شمخانی تاکید کرد: امروز دولت، ارتش و ملت لبنان مدیون این جانفشانی حزب الله هستند.

امیر دریابان شمخانی گفت: این اتفاق در منطقه قلمون در مرز لبنان و سوریه، قبلا در منطقه حلب هم صورت گرفت و اجازه داده شد تا عناصر مسلح پس از خلع سلاح سنگین به ادلب منتقل شوند و این مسئله تغییری در عزم و اراده مبارزه با تروریست ها ایجاد نمی کند.

دبیر شورای عالی امنیت ملی خاطر نشان کرد: ما همانطور که در جنگ با تروریست ها جدی و محکم هستیم در پیشگیری از وقوع جنایت انسانی نسبت به خانواده، زنان و کودکان تروریست ها هم مصمم هستیم و این تفاوت نبرد جبهه مقاومت با داعش نسبت به ائتلاف آمریکایی است که طی آن با بمباران های بی هدف غیرنظامیان بسیاری را قربانی کرده است.

وی برخی از کشورهایی که مدعی مبارزه با تروریسم هستند را فاقد صداقت و جدیت  دانست و گفت این کشورها و در راس ائتلاف ادعایی آنها که آمریکا  قرار دارد، تاکنون چه اقدامی موثری را در مبارزه با تروریست ها و یا آزادسازی مناطق اشغالی توسط داعش و دیگر گروه های تکفیری انجام داده اند؟

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: به کرات گزارش های مستندی در اختیار ما قرار گرفته که ائتلاف به رهبری آمریکا به جای جنگ با داعش، به دنبال مدیریت داعش بوده است و در مواردی که امکان سرکوب وجود داشته نه تنها اقدام نکرده بلکه برای فرار آنها از معرکه به آنها کمک کرده است.

مقام عالی امنیتی جمهوری اسلامی ایران اضافه کرد: آمریکا امروز برای سرپوش گذاشتن بر حمایت هایی که از داعش در این سال  ها داشته، ژست مقابله با داعش و جلوگیری از اجرای توافق حزب الله برای خروج خانواده تروریست ها را در سوریه گرفته است.
شمخانی افزود: آنچه که ما تا کنون از آمریکا و همپیمانانش دیده ایم بمباران مناطق مسکونی و قتل عام زنان و کودکان و هدف قرار دادن مواضع ارتش سوریه و نیروهای مردمی عراق و برخی عملیات های محدود غیر موثر و در لوای آن ارسال کمک های لجستیکی به تروریست ها بوده است.

نماینده مقام معظم رهبری تصریح کرد: امروز محور مقاومت با حضور ایران و عراق و سوریه و حزب الله با اخلاص و صداقت و با عزمی راسخ  و عملکردی روشن و کارنامه ای درخشان در حال مبارزه با و نابودی تروریسم هستند و توانسته اند با تحمیل شکستهای سنگین به گروههای تروریستی انها  را به سراشیبی سقوط بکشانند و جهان را از خطر گسترده افراط گرایان تکفیری نجات دهند .

وی افزود: جبهه مقاومت در این راه سرمایه های عظیمی از جمله فرزندان عزیز خود را به خاطر امنیت و استقرار ملتهای منطقه تقدیم کرده که شهید محسن حججی نمونه ای بارز از این جوانان شجاع و فداکار است.

منبع: ایسنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *