جدیدترین مطالب

آیا مقدمات صلح پایدار در قفقاز فراهم می شود؟

آیا مقدمات صلح پایدار در قفقاز فراهم می شود؟

رسول اسماعیل زاده دوزال در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: با توجه به تحلیل ها و گزارش ها و موضع گیری های اخیر پیش بینی می شود در صورتی که دو کشور با یک توافق منطقی و مبتنی بر اصول بین المللی و لحاظ منافع همه کشورهای درون قفقازی و همسایگان قفقاز مانع ورود و دخالت قدرت های بیگانه شوند، این توافق پایدار بستر مناسبی برای صلح دائمی در قفقاز خواهد بود.

ادامه تظاهرات سراسری حمایت از غزه در جهان

تظاهرکنندگان اردنی که سفارت رژیم صهیونیستی در اردن را برای اعلام حمایت از مردم مظلوم غزه محاصره کرده اند، شعار می‌دهند: نه سفارت می‌خواهیم و نه سفیر… برو بیرون‌ ای خوک.

ادامه تظاهرات سراسری حمایت از غزه در جهان

تظاهرکنندگان اردنی که سفارت رژیم صهیونیستی در اردن را برای اعلام حمایت از مردم مظلوم غزه محاصره کرده اند، شعار می‌دهند: نه سفارت می‌خواهیم و نه سفیر… برو بیرون‌ ای خوک.

Loading

أحدث المقالات

Loading

عملیات «شاخه زیتون » و پیچیدگی‌های بحران سوریه

۱۳۹۶/۱۱/۰۸ | گفتگو

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها:یک کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: حمله ترکیه به عفرین در شمال سوریه موسوم به عملیات شاخه زیتون باعث ایجاد ابهام در مورد نشست گفت‌وگوهای ملی سوریه در سوچی شده است.

اصغر زارعی ، در گفت‌وگویی با بیان اینکه نشست گفت‌وگوهای ملی سوریه در سوچی روسیه بر اساس روند آستانه برگزار می‌شود، اظهار کرد: برگزاری این نشست در حالت عادی می‌توانست تاثیر مثبتی در حل بحران سوریه در ادامه روند آستانه باشد اما با توجه به حمله ترکیه به شهرستان عفرین در شمال سوریه امیدها در این زمینه کم‌رنگ‌تر شده و شرایط پیچیده‌تر شده است.

وی با بیان این‌که «اقدام ترکیه در حمله به این منطقه به بهانه مبارزه با کردهای سوریه این زمینه را فراهم کرد که ارتش آزاد سوریه نیز جان مجددی بگیرد و به همراهی ترکیه در عملیات شاخه زیتون مشارکت کند»، افزود: این اتفاق در شرایطی رخ داد که به تازگی در پی نشست آستانه مناطق کاهش تنش در سوریه ایجاد شده بودند و گروه‌های تروریستی از قسمت زیادی از مناطق سوریه خارج شده بودند.

وی با تاکید بر این‌که «شرایط جدید عفرین، معادلات میدانی در بحث سوریه را پیچیده‌تر کرده است»، خاطرنشان کرد: روسیه در برگزاری نشست سوچی مصر است و در همین چارچوب علاوه بر کشورهای مشارکت‌کننده در روند آستانه از کشورهایی چون عربستان، مصر، عراق و قطر نیز دعوت کردیم که در این نشست شرکت کنند تا نشستی فراگیر در این زمینه برگزار شود ولی همان‌طور که اشاره کردم اقدام ترکیه بر ابهامات و پیچیدگی‌های بحران سوریه افزوده است و مذاکرات سوچی را در ابهام قرار داده است.

این کارشناس مسائل خاورمیانه با اشاره به این‌که «ترکیه خود یکی از اضلاع نشست آستانه بوده و به همراه ایران و روسیه اقداماتی را در ایجاد کاهش بحران در سوریه انجام داده است»، ادامه داد: در پی این همکاری‌ها بحث تروریسم در سوریه کاهش پیدا کرده است اما اقدام ترکیه سناریوی امنیت و ثبات در سوریه را تحت تاثیر قرار داد و تعدادی از کشورهای منطقه از جمله ایران از ترکیه درخواست کرده‌اند که به این عملیات پایان دهد.

وی با بیان این‌که «ارتش آزاد سوریه از عملیات شاخه زیتون حمایت کرده است و تصور دارد که با این حمایت‌ها می‌تواند در بحث سوریه به امتیازاتی دست پیدا کند»، خاطرنشان کرد: از دیگر سو ترک‌ها از تقویت کردهای سوریه نگران هستند چرا که معتقدند تقویت آن‌ها باعث اثرگذاری بر روی کردهای ترکیه می‌شود و درگیری‌های تاریخی بین کردهای ترکیه و دولت مرکزی این کشور را تشدید می‌کند.

از یکشنبه هفته گذشته ،ارتش ترکیه طی عملیاتی به نام شاخه زیتون  به بهانه مقابله با کردهای سوریه به منطقه عفرین در حلب سوریه حمله کرده است ،تاکنون کشورهای زیادی از جمله ایران از ترکیه درخواست کرده‌اند که به حملات خود به این منطقه پایان دهد و به حاکمیت ملی سوریه احترام بگذارد .

منبع: ایسنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *