شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: اعضای ائتلاف راست افراطی در رژیم صهیونیستی دنبال نابودی کامل حماس هستند و نتانیاهو برای جلب رضایت آنها به جنگ ادامه میدهد.
هادی سید افقهی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی درباره تحولات و فضای داخلی سرزمینهای اشغالی اظهار داشت: جنگ و تاثیرات آن بر مسائل داخلی رژیم صهیونیستی واضح و روشن است؛ هر وقت احتمال مذاکرات رژیم صهیونیستی با طرفهای فلسطینی مطرح میشود و صحبت از گشایش احتمالی در مسائل است، نتانیاهو میز مذاکره را بهم میزند و این نشان میدهد که منفعت این رژیم و شخص او در ادامه جنگ است.
وی ادامه داد: تا پیش از 7 اکتبر، نتانیاهو چند مشکل اساسی داشت؛ پرونده فساد مالی خود و اعضای خانوادهاش و اصلاحات قضایی که بر اساس این اصلاحات، احکامی که قوه قضاییه این رژیم صادر میکند، باید از سد کنست رد شود و طبیعی است اگر کنست به نفع نتانیاهو نباشد ممکن است احکام مربوط به فساد مالی او و خانوادهاش رای بیاورند و این یک بحران جدی را در دولت نتانیاهو ایجاد میکرد.
این کارشناس مسائل منطقه گفت: بعد از 7 اکتبر، موضوع حملات حماس و مساله گروگانها که هنوز هم کامل حل نشده است به این مسائل اضافه شده است و هنوز 59 نفر از گروگانها آزاد نشدهاند و البته هر چقدر این روند ادامه پیدا کند به ضرر نتانیاهو خواهد بود.
وی در پاسخ به این پرسش که چرا نتانیاهو آتشبس را نقض کرده و به حملات در غزه ادامه میدهد؟ اظهار داشت: اول اینکه ترامپ دست نتانیاهو را در غزه کاملا باز گذاشته است، اما برای او سقف زمانی قرار داده است که به سمت صلح و حل مساله برود، طبیعی است که ادامه این وضعیت در غزه و نقض قوانین بشردوستانه به نفع ترامپ نخواهد بود.
این کارشناس مسائل منطقه با تاکید بر اینکه در حال حاضر وضعیت نتانیاهو در کنست خوب است و یکی از دلایلی که او به راحتی با مساله گروگانها کنار آمده و تعجیلی برای آزادی باقی گروگان ها ندارد، حمایت کنست از وی است، گفت: نتانیاهو با جا به جاییها و عزل و نصبهایی که انجام میدهد، و امتیازاتی که به جریانهای راست دینی و افراطی در سرزمینهای اشغالی میدهد، طبعا حمایت بیشتری را دریافت کرده است. در حال حاضر نتانیاهو 68 کرسی را در حمایت از خودش در کنست دارد که تعداد قابل توجهی است. اگر تظاهرات داخلی در تل آویو مخل امنیت داخلی رژیم اسرائیل شود در آن صورت ممکن است کنست شرایط اضطراری اعلام کند و این به نفع نتانیاهو نیست.
وی ادامه داد: استعفا یا عزل رئیس شاباک از جمله اقداماتی بود که نتانیاهو برای بقاء خود در قدرت انجام داد. اما رییس شاباک یک فرد نبود که با این روند مخالفت داشت، بلکه یک جریان بود که تمام آنها در مقابل نتانیاهو قد علم کردند و بعد از آن شاهد امضای طومارهای بیسابقه در رژیم صهیونیستی شامل خلبانان، پزشکان، ارتشیها و کارمندان موساد بودیم که به اعتراضات داخلی پیوستند. اخیرا ایهود باراک و لاپید هم اعلام کردند که تا جنگ داخلی چیزی باقی نمانده است. اگر این روند تشدید شود رژیم صهیونیستی با وضعیت خطرناکی مواجه خواهد شد. البته تا وقتی نتانیاهو حمایت کنست را دارد دست برتر را داشته و به جنگ ادامه میدهد.
این کارشناس مسائل منطقه گفت: اعضای ائتلاف راست افراطی در رژیم صهیونیستی دنبال نابودی کامل حماس هستند و نتانیاهو برای جلب رضایت آنها به جنگ ادامه میدهد. از طرفی موضوع خارج کردن مردم از غزه مسالهای است که هم ترامپ از آن حمایت می کند و هم راست افراطی در رژیم اسرائیل.
سیدافقهی ادامه داد: فارغ از بحرانهای اقتصادی و سیاسی، تاکید نتانیاهو برای بازگرداندن کسانی که با شروع جنگ از سرزمینهای اشغالی مهاجرت کردند، نشان میدهد که این مساله برای نتانیاهو بسیار مهم است. نتانیاهو تهدید کرده بود که اگر تا دو ماه دیگر کسانی که مهاجرت کردهاند، برنگردند، امکانات و امتیازات آنها را قطع میکند اما به خاطر شرایط نامتعادل مجبور شد که این مدت را تمدید کند.
وی درباره مذاکرات ایران و آمریکا و نگاه رژیم اسرائیل به این مذاکرات اظهار داشت: نتانیاهو حتما از این مذاکرات خشنود نیست و دنبال این بود که رفتاری مشابه آنچه با لیبی شد، با ایران انجام شود. اینها مسائلی است که فشار میآورد و نتانیاهو برای فرار از فشار، دامنه جنگ را توسعه میدهد و به این بهانه سعی دارد وضعیت خود را تثبیت کند. اگر دورنمای مذاکرات ایران و آمریکا مثبت باشد، ترامپ مانع از تکروی و اقدامات خصمانه نتانیاهو میشود، چرا که او بیش از هر چیز نگاه اقتصادی به مسائل دارد. او حتی به موضوعات کاملا امنیتی مثل موضوع ادامه فعالیت ناتو هم نگاه اقتصادی دارد.
سیدافقهی تصریح کرد: نتانیاهو از یک طرف در داخل سرزمینهای اشغالی وضعیت شکننده دارد و هر آن ممکن است اوضاع به شدت بحرانی شود. از طرف دیگر جنگ مجدد شروع شده است و حماس و جهاد اسلامی دوباره برای مقابله با رژیم اسرائیل فعال شدهاند؛ چنانکه وقتی نیروهای رژیم صهیونیستی سعی کردند به صورت زمینی وارد غزه شوند، حماس واکنش نشان داد. اما نتانیاهو به همان اندازه که در داخل وضعیت شکنندهای دارد، در کنست قدرت گرفته است، از همین رو باید دید در آینده کفه ترازو به کدام سمت سنگینی میکند.
وی در پایان گفت: نتانیاهو در داخل به احزاب راست مذهبی و رقبایش در حزب لیکود تکیه کرده است وبا هر گامی که در راستای بقای حماس برداشته شود مانند آتشبس، شدیدا مقابله و مخالفت میکند. در عین حال بسیاری بر این اعتقادند که حمایت راست افراطی از نتانیاهو دوام نخواهد داشت و او مجبور است برای آرام کردن آمریکا به مذاکرات صلح وتوافق آتشبس روی آورد.
0 Comments