جدیدترین مطالب

–    معادلات پیچیده اسرا

-    معادلات پیچیده اسرا

با وجود آنکه رژیم صهیونیستی سعی دارد خود را پیروز معادلات سیاسی و میدانی جنگ غزه نشان دهد، اما واقعیت‌های جاری حکایت از چیز دیگری دارد؛ واقعیت‌هایی که یادآور می‌شوند حماس به رغم ۸ ماه جنایت و کشتار اشغالگران کماکان دست برتر خود را دارد و می‌تواند روند تحولات را بر خلاف ارزیابی و برنامه‌ریزی صهیونیست‌ها پیش ببرد. در این میان حماس با اظهارنظر جدید فرمانده خود می تواند اشغالگران را به سمتی بکشاند که صهیونیست ها را از کلید زدن جنگ گسترده در رفح باز بدارد و حتی مجبور به بازگشت به میز مذاکره کند. چرا که بسیاری از تحلیلگران و ناظران معتقد بودند به دلیل شکست مذاکرات به دلیل کارشکنی‌های رژیم صهیونیستی در قطر اکنون نتانیاهو خود را برای حمله به رفع آماده می‌کند. اما مواضع مقامات حماس تمام محاسبات بی بی را به هم خواهد ریخت. چون آنگونه یک چهره کلیدی حماس گفته است این گروه (حماس) به تنهایی ۳۰ ژنرال و افسر بلندپایه اسرائیلی شین بت را در اختیار دارد.

دست‌و‌دل‌بازی غرب در میان تهدیدهای روسیه ‌

دست‌و‌دل‌بازی غرب در میان تهدیدهای روسیه ‌

بریتانیا درحالی‌که فقط چند روز از تصویب یک بسته حمایتی چندمیلیاردی برای اوکراین در آمریکا می‌گذرد، وعده داد که ۵۸۰ میلیون یوروی دیگر تجهیزات نظامی جدید ازجمله موشک‌های دوربرد را در اختیار کی‌یف خواهد گذاشت. به‌این‌ترتیب هم‌زمان با تشدید حملات روسیه به اوکراین، متحدان کی‌یف نیز سطح حمایت‌های مالی و نظامی خود را افزایش می‌دهند.

ادامه سرکوب اعتراض ضد صهیونیستی در آمریکا

تجمع‌های مسالمت آمیز ضد صهیونیستی در آمریکا، با این بهانه که اقدامات و تحرکات ضد یهودی است به شدت سرکوب می‌شود. این در حالی است که بسیاری از دستگیرشدگان شرکت کننده در این تجمع‌ها و راهپیمایی‌های ضد صهیونیستی، خود یهودی هستند.

Loading

أحدث المقالات

پیام‌های حمله به پایگاه‌های آمریکا در شرق سوریه

پس از حمله پهپادی به مقر فرماندهی حشدالشعبی در پایگاه کالسو در غرب سوریه و ادعای آمریکا در عدم‌قبول مسئولیت این تجاوز، به‌فاصله کمتر از 24 ساعت، دو پایگاه اشغالگران آمریکایی در خراب الجیر و میدان نفتی العمر در شرق سوریه هدف حملات قرار گرفت.

–    معادلات پیچیده اسرا

-    معادلات پیچیده اسرا

با وجود آنکه رژیم صهیونیستی سعی دارد خود را پیروز معادلات سیاسی و میدانی جنگ غزه نشان دهد، اما واقعیت‌های جاری حکایت از چیز دیگری دارد؛ واقعیت‌هایی که یادآور می‌شوند حماس به رغم ۸ ماه جنایت و کشتار اشغالگران کماکان دست برتر خود را دارد و می‌تواند روند تحولات را بر خلاف ارزیابی و برنامه‌ریزی صهیونیست‌ها پیش ببرد. در این میان حماس با اظهارنظر جدید فرمانده خود می تواند اشغالگران را به سمتی بکشاند که صهیونیست ها را از کلید زدن جنگ گسترده در رفح باز بدارد و حتی مجبور به بازگشت به میز مذاکره کند. چرا که بسیاری از تحلیلگران و ناظران معتقد بودند به دلیل شکست مذاکرات به دلیل کارشکنی‌های رژیم صهیونیستی در قطر اکنون نتانیاهو خود را برای حمله به رفع آماده می‌کند. اما مواضع مقامات حماس تمام محاسبات بی بی را به هم خواهد ریخت. چون آنگونه یک چهره کلیدی حماس گفته است این گروه (حماس) به تنهایی ۳۰ ژنرال و افسر بلندپایه اسرائیلی شین بت را در اختیار دارد.
Loading
کارشناس ارشد شورای آتلانتیک:

ایران و دوران ناپایدار آمریکای ترامپ

۱۳۹۷/۰۳/۱۳ | گفتگو

شورای راهبردی آنلاین: کارشناس ارشد شورای آتلانتیک، سیاست داخلی آمریکا را متلاطم توصیف کرد و با تاکید بر اینکه رئیس جمهوری آمریکا در داخل این کشور محبوبیت ندارد، گفت: ایران می تواند فشارهای دوران ناپایدار ترامپ را پشت سر بگذارد.

«باربارا اسلاوین» در گفتگویی درباره سیاست های خصمانه دولت ترامپ علیه ایران، اظهار داشت: آمریکا حتی در میان متحدانش منزوی شده است و جبهه ضد ایرانی با مشارکت تل آویو و ریاض را نمی توان ائتلافی بین المللی نامید.‏
وی با اشاره به آسیب تحریم های یکجانبه آمریکا اظهار کرد: در مقابل، ایران با فروش نفت به مشتریان در هند، ترکیه ‏و چین و ادامه حضور شرکت های سطح متوسط اروپایی که با آمریکا روابط مالی ندارند، می تواند وضعیت فشارهای دوران ‏ناپایدار سیاسی ترامپ را پشت سر بگذارد و برای همین دولت ترامپ به دشواری بتواند سیاست های خود را بر تهران تحمیل ‏کند.‏

افزایش شکاف با اروپا ‏
این تحلیلگر امور خاورمیانه درباره راهبرد کاخ سفید در طرح شرط های دوازده گانه برای ایران گفت: دولت ترامپ از آغاز دنبال ‏این بود تا کاری کند که ایران از برجام خارج شود. آنها وضعیتی نامشخص را به وجود آوردند و پس از آن، خود از برجام خارج ‏شدند.
اسلاوین افزود: آنها لیستی از خواسته ها را به میان کشیدند که به نظر من واقع بینانه نیست. هدف آنها این است که با طرح موضوعاتی ‏درباره سیاست های دفاعی ایران، تهران را وادار به خروج از برجام کنند.
وی با بیان اینکه نمی دانم می توان این رویکرد را راهبرد نامید یا نه، ادامه داد: ‏موضوع به این بستگی دارد که آیا ایران در توافق هسته ای بماند و بتواند در برابر دولت ترامپ که همیشه بر سرکار نخواهد ‏بود، تاب بیاورد.‏
ایرنا از این تحلیلگر آمریکایی پرسید که از نظر دولت ترامپ، دستاورد این فشارها برای خارج شدن ایران از برجام چه می ‏تواند باشد؟
اسلاوین گفت: با توجه به سیاست افزایش فشارها، این کار زمینه را برای برقراری مجدد تحریم ها هموار کرده است. این کار به ‏اقتصاد ایران صدمه خواهد زد، اما به نظر من نیت ترامپ را برای تغییر دادن سیاست منطقه ای ایران محقق نخواهد کرد.
وی افزود: آنها ‏اینگونه استدلال می کنند که با این کار، ایران پول کمتری برای سیاست هایش در سوریه، یمن یا لبنان خواهد داشت اما به نظر ‏من، به مردم ایران فشار خواهد آورد. ‏
کارشناس شورای آتلانتیک با تاکید بر اینکه این سیاست، به افزایش شکاف میان آمریکا و متحدانش می انجامد، یادآور شد: این شرایط، فرصتی در اختیار ایران قرار می ‏دهد تا از این شکاف بهره برداری کند. با توجه به اینکه افکار عمومی، ایران را در این قضیه بر حق می بیند، ایران ‏می تواند از اروپایی ها و آسیایی ها امتیازاتی بگیرد.
اسلاوین تصریح کرد: بنابراین با وجود مشکلات، به باور من از منظر قانون بین المللی ماندن ‏ایران در برجام درست بوده است.‏ اگر ایالات متحده در برجام می ماند، این شانس را داشت تا بر مبنای آن نوعی ائتلاف بین المللی در ‏خصوص موضوعات مورد نظرش علیه ایران ایجاد کند.
وی اضافه کرد: اروپایی در این زمینه تلاش کردند تا حداکثر همکاری و همراهی را، ‏به خصوص در زمینه برنامه موشک بالستیک ایران، به خرج بدهند تا در حاشیه برجام، به توافقی جانبی با ترامپ دست یابند. اما ‏همه این تلاش ها مورد بی توجهی قرار گرفت. کارشناس مسایل بین الملل به پیشنهاد امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه که از یک توافق با ‘چهار پایه’ سخن گفته بود، اشاره کرد و افزود: با بی توجهی به ‏پیشنهادهای اروپا و خروج از برجام، دولت ترامپ اهرم های لازم را برای ایجاد یک ائتلاف بین المللی از دست داده است. ائتلاف ‏واقعی همراه آمریکا، اسراییل، عربستان سعودی، امارات متحده عربی و بحرین است. ‏
اسلاوین با اشاره به اینکه حتی انگلیس به عنوان نزدیک ترین شریک آمریکا در این ائتلاف حضور ندارد، اظهار کرد: این ائتلاف ‏بدون حضور متحدان اروپایی، وزن بالایی ندارد و حتی نمی توان از آن به یک ائتلاف تعبیر کرد.‏
وی درباره اهداف رژیم صهیونیستی و بن سلمان تصریح کرد: این اتلاف به دنبال تضعیف اقتصاد ایران است. من فکر نمی کنم ‏لزوما به دنبال جنگ باشد اما از سوی دیگر، این وضعیت به افزایش قمیت بنزین در آمریکا انجامیده است که دود آن به چشم مردم آمریکا می ‏رود.
عضو ارشد شورای آتلانیتک گفت: ما در این شورا مطرح کرده ایم که این سیاست به پایگاه داخلی ترامپ ضربه خواهد زد. از طرف دیگر در سطح ‏منطقه، خوشحالم که ایران با اروپا در حال مذاکره است تا راه ‏حلی برای حل جنگ یمن پیدا شود. این به کاستن تنش ها میان ایران و عربستان کمک می کند.
اسلاوین ادامه داد: همچنین بهبود وضع حقوق بشر ‏در ایران و اصلاح اقتصادی، می تواند به بهبود وضعیت ایران کمک کند. مساله عدم شفافیت و اشکالات ساختاری اقتصاد ایران، عواملی بودند که حتی قبل از برجام، باعث دلسردی سرمایه گذاران خارجی شده بود. ایران می تواند از این فرصت تهدید ‏خارجی، برای اصلاح و انسجام داخلی بهره برداری کند.‏

انتخابات سرنوشت ساز کنگره در نوامبر ‏
این کارشناس سیاسی در پاسخ به اینکه واکنش هفته های اخیر کشورهای اروپایی به سیاست های خصمانه آمریکا علیه ‏ایران را چگونه ارزیابی می کند، گفت: به نظر من آنها از لحاظ سیاسی و موضعگیری، قوی ظاهر شدند اما مشکل در اینجاست که خیلی از ‏شرکت های اروپایی گفته اند که به دلیل تهدید منافع اقتصادی آنها در ایالات متحده، از ایران خارج می شوند.
اسلاوین در عین حال خاطرنشان کرد: نقش شرکت ‏های متوسط و کوچک اروپایی می تواند در اینجا مهم باشد. خیلی از آنها در ایران هستند و رابطه مالی با ایالات متحده ندارند. ‏فکر می کنم اینجاست که می توان راهی به جلو یافت. ‏
وی افزود: از سوی دیگر، ما از یک وضعیت موقتی داریم سخن می گوییم. دونالد ترامپ در داخل محبوبیت ندارد و این احتمال ‏خواهد بود که در جریان انتخابات نوامبر (آبان ماه)، کنگره از دست وی خارج شود. من این نکته را مطرح کرده ام که ایران ‏حداقل تا ماه نوامبر صبر کند تا نتیجه انتخابات کنگره مشخص شود.
کارشناس شورای آتلانتیک ادامه داد: پس از آن، بهتر می توانند درباره قدرت ترامپ ارزیابی کرده ‏و همچنین ببینند که مشتریان جایگزین برای تداوم صادرات نفتی چه وضعیتی خواهند داشت. فروش نفت به کشورهایی چون ‏هند، ترکیه یا چین، خیلی مهمتر از سرمایه گذاری اروپایی هاست. ‏
ایرنا از اسلاوین پرسید که کنگره آمریکا نقش کم رنگی در سیاست خارجی دارد و ترامپ می تواند به واسطه قدرت اجرایی ‏خود، تحریم و فشارها را بر ضد ایران ادامه دهد. چرا باید انتخابات کنگره اهمیت داشته باشد؟
وی با تایید نقش کم رنگ کنگره در سیاست خارجی کشورش گفت: انتخابات نوامبر، نخستین تجلی احساسات مردم در دوران ‏ریاست جمهوری ترامپ است و مهم خواهد بود. هرچند نمی خواهم پیش بینی کنم، اما نظرسنجی ها نشان دهنده دست بالای ‏دمکرات هاست و این احتمال است که شاهد خارج شدن مجلس نمایندگان از دست جمهوریخواهان باشیم.
این روزنامه نگار آمریکایی افزود: این می تواند ‏تحولی مهم باشد و تصویب بسیاری از قوانین را بدون موافقت دمکرات ها ناممکن کند. در عین حال، کنگره دارای اهرم های ‏بسیاری برای تحقیق و تفحص است که می تواند درباره اعضای دولت ترامپ استفاده شود.
اسلاوین خاطرنشان کرد: گزارش رابرت مولر درباره دخالت ‏روسیه در انتخابات آمریکا، قرار است در پاییز منتشر شود. مجموعه اینها می تواند به تضعیف ترامپ انجامیده و حتی زمینه ‏ساز استیضاح ترامپ باشد. این مساله در سیاست خارجی موثر بوده و از قدرت وی برای فشار به ایران تاثیر منفی می گذارد.‏
وی تاکید کرد: نکته ای که می خواهم بگویم این است که سیاست داخلی آمریکا در تلاطم است و ایران این موضوع را در ‏تصمیم گیری خود در نظر داشته باشد.‏
ایرنا از کارشناس ارشد شورای آتلانتیک پرسید آیا آمریکا با ماندن در برجام و عمل به وعده هایش، زمینه بهتری برای طرح ‏مسایل دیگر مورد نظرش در منطقه نمی داشت؟
اسلاوین با تایید این موضوع گفت: این درست است اما نباید مانع از گفت وگوهای ایران و تلاش برای حل مسایل منطقه شود. به ‏نظرم مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا، به روند گفت وگوهای اروپا با ایران توجه دارد. ‏
با این حال این روزنامه نگار آمریکایی اذعان کرد: ایالات متحده در جهت کاستن تنش ها و در گیری ها بین ایران و عربستان ‏عمل نمی کند. این بسیار شرم آور است اما این به معنای عدم توان ایران برای تنش زدایی نیست. ‏
دونالد ترامپ 18 اردیبهشت با قرار گرفتن در مقابل دوربین رسانه های مستقر در کاخ سفید، رسما از توافق بین المللی سال 2015 به نام برنامه جامع اقدام مشترک که با موضوع برنامه هسته ای ایران بود، خارج شد و بازگرداندن تحریم های ثانویه این کشور را که به موجب برجام اسقاط شده بود، خواستار شد.
پس از آن، مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا با حضور در بنیاد هریتیج، استراتژی جدیدی را برای پس از برجام اعلام کرد.

منبع: ایرنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *