جدیدترین مطالب

تحلیلی بر آتش‌بس در غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: ادامه جنگ غزه که برای نتانیاهو به مسأله‌ای غیرقابل تحمل تبدیل شده بود، که در نهایت با فشار ترامپ، او را مجبور به عقب‌نشینی از تمام مواضع جنگی و قبول آتش‌بس نمود.

آینده لبنان پس از انتخاب جوزف عون

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: آینده لبنان در گرو همکاری طوایف مختلف این کشور و همچنین کشورهای صاحب نفوذ در لبنان است.

تحلیلی بر نشست اخیر ریاض درباره سوریه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سوریه کماکان میدان رقابت کشورهای عربی خصوصا عربستان سعودی و امارات در مقابل قطر خواهد بود و در صورت‌بندی معادلات سیاسی و امنیتی هر یک از این کشورها، سوریه اهمیت زیادی خواهد داشت.

انتقال تمرکز روسیه از سوریه به لیبی

شورای راهبردی آنلاین-رصد: سقوط دمشق نشان‌دهنده‌ی تغییری با ابعاد تاریخی است. سوریه که زمانی نماد بازگشت روسیه به صحنه جهانی بود، اکنون به وضوح شکنندگی اتحادهایی که بر اساس اجبار و مصلحت ساخته شده‌ بودند، به نمایش گذاشته است.

تحلیلی بر سفر نخست وزیر عراق به انگلیس

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل، سفر نخست‌وزیر عراق به انگلیس و توافق‌های حاصله در این سفر را برای آینده عراق در غرب آسیا حائز اهمیت دانست و گفت: عراق در مسیر عبور از یک دولت “نابسامان” به لحاظ سیاسی، اقتصادی و امنیتی به سمت یک دولت با ثبات اقتصادی‌، سیاسی و امنیتی در منطقه است.

نگاهی به ابعاد و پیامدهای آتش‌بس غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: برقراری آتش‌بس دائمی یکی از شروط مهم حماس برای توافق بود و رژیم اسرائیل ناچار به اجرای آن خواهد بود.

Loading

أحدث المقالات

حماس چهار اسیر نظامی زن اسرائیلی را تحویل صلیب سرخ داد / در مقابل امروز اسرائیل ۲۰۰ اسیر فلسطینی را آزاد می‌کند

گردان‌های شهید عزالدین القسام شاخه نظامی جنبش حماس امروز شنبه چهار اسیر نظامی زن اسرائیلی را در راستای اجرای مرحله دوم تبادل اسرا با اسرائیل به نمایندگان سازمان صلیب سرخ تحویل داد.

ماسک میانجی میان تهران و واشینگتن می شود؟!

ماسک میانجی میان تهران و واشینگتن می شود؟!

پرستو بهرامی راد در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: در طول دوران انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا، ترامپ حمایت خود را از مذاکره با ایران برای یافتن راه‌حل مشکلات موجود بین دو کشور اعلام کرده است. همچنین سعی داشت نشان دهد که سیاست او در قبال ایران در دوره دوم بسیار متفاوت از دوره اول ریاست جمهوری او خواهد بود. ترامپ سیاست تغییر رژیم را رد کرده و تأکید کرده که می‌خواهد ایران موفق باشد، اما در عین حال با دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای مخالف است.

ترکیه شریک استراتژیک اتحادیه اروپا

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت ترکیه به عنوان شریک استراتژیک و بازیگر مهم در مسائل منطقه‌ای، نقشی کلیدی در همکاری‌های دوجانبه ایفا می‌کند.

بارزانی: دیدار با پزشکیان عالی بود

رئیس حزب دموکرات کردستان عراق در گفت‌وگو با یک رسانه عرب زبان به تحولات اخیر منطقه و به ویژه روابط ایران و عراق و سفر رئیس‌جمهور ایران به اقلیم کردستان عراق پرداخت.

بارزانی: دیدار با پزشکیان عالی بود

رئیس حزب دموکرات کردستان عراق در گفت‌وگو با یک رسانه عرب زبان به تحولات اخیر منطقه و به ویژه روابط ایران و عراق و سفر رئیس‌جمهور ایران به اقلیم کردستان عراق پرداخت.

Loading

تحلیلی بر رویکرد عربستان در قبال دولت موقت سوریه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه، سفر وزیر خارجه دولت موقت سوریه به عربستان را اقدامی رو جلو و مهم ارزیابی کرد و گفت: برخلاف برخی اخبار و تحلیل‌ها درباره موافقت و همراهی عربستان با تحولات جدید در سوریه و تشکیل دولت موقت توسط نیروهای معارض سوری، دولت ریاض دغدغه‌ها و نگرانی‌های جدی نسبت به آینده این حکومت دارد.

صباح زنگنه در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی درباره سفر «اسعد الشیبانی»، وزیر خارجه دولت موقت سوریه به عربستان که اولین سفر خارجی و دیپلماتیک یک مقام دولت موقت سوریه پس از تشکیل این دولت محسوب می‌شود، اظهار داشت: با توجه به نحوه شکل‌گیری دولت موقت سوریه، این دولت به دنبال تثبیت موقعیت خود در منطقه و در بین کشورهای عربی است. در حالیکه گفته می‌شد عربستان موضع مثبتی نسبت به قدرت رسیدن نیروهای مسلح در سوریه ندارد، اما از آنجایی که حضور ترکیه پشت صحنه این تحولات برای عربستان یک هشدار به حساب می‌آید، سفر وزیر خارجه دولت موقت سوریه به عربستان حائز اهمیت است.

وی با اشاره به اهمیت عربستان در منطقه و در بین کشورهای عربی به عنوان بزرگترین کشور عرب منطقه تصریح کرد: این سفر حتما برای مقامات دولت موقت سوریه تاثیرات سیاسی، دیپلماتیک و اقتصادی‌ مهمی دارد. به هر حال همراهی عربستان با دولت موقت در دمشق یکی از مهم‌ترین عوامل موفقیت احتمالی این دولت در آینده خواهد بود.

این کارشناس مسائل منطقه و بین الملل خاطرنشان کرد: این سفر برای دولت موقت بسیار مغتنم است، چرا که مقدمه به رسمیت‌ شناختن این دولت تلقی می‌شود و بر روابط این دولت با سایر کشورهای منطقه هم تاثیرگذار خواهد بود.

زنگنه در پاسخ به این پرسش که چرا با وجود حمایت همه جانبه ترکیه، مقامات دولت موقت، مقصد اولین سفر سیاسی خود را ترکیه انتخاب نکردند ؟ اظهار داشت: دولت موقت سوریه از حمایت مطلق ترکیه اطمینان دارد و احساس نیاز به نمایش گذاشتن تعاملاتش با ترکیه را در سطح منطقه و جهان ندارد، اما سفر به عربستان که بزرگترین کشور عربی منطقه است و نگرانی‌هایی نسبت به دولت موقت دارد، می‌تواند به تعامل و تلطیف مواضع میان دو کشور بینجامد و از سویی، این سفر برای دولت موقت اعتباری در بین سایر کشورهای عرب و منطقه ایجاد می‌کند.

وی در پاسخ به اینکه مهم‌ترین نگرانی‌های عربستان نسبت به دولت موقت سوریه چیست؟ گفت: این نگرانی‌ها از ابعاد سیاسی و امنیتی در سطح منطقه و بین الملل برخوردار است و حتما در این سفر بررسی و بیان شده و نقطه نظرات عربستان به مقامات دولت موقت سوریه منتقل شده است. عربستان نگرانی‌های متعددی از جانب نیروهای مسلحی که در سوریه به قدرت رسیده‌اند، دارد. یکی از مهم‌ترین نگرانی‌ها، نحوه ورود این نیروها و گروه‌های مسلح به پایتخت سوریه است. به هر حال، این گروه‌ها برای سال‌ها، جزو نیروهای معارض در سوریه بودند و نامشان در لیست تروریست‌ها و داعش بوده است و حالا با حمایت برخی کشورها در آرامش وارد پایتخت شدند و قدرت را به دست گرفتند. برای عربستان و هر کشور دیگری در منطقه، این شیوه و روش می تواند خطرساز باشد.

زنگنه افزود: به لحاظ دیدگاه‌های مذهبی این نیروها نیز باید بررسی شود و از آنها نسبت به نوع برخوردشان در آینده در ابعاد گوناگون تضمین‌ گرفته شود. اینها قبل از ورود به پایتخت دیدگاه‌ها و اعتقاداتی داشتند که باید دید با قدرت گرفتن‌شان، رفتارها و برخوردهای قبلی آنها چه سمت و سویی می‌گیرد. حتما عربستان سعی خواهد کرد تضمین‌هایی را از مقامات دولت موقت بگیرد که این نیروها در آینده شبیه به داعش نشوند یا زمینه‌ای برای فعالیت داعش در سوریه و کشورهای دیگر ایجاد نکنند. این نگرانی جدی است که این نیروها با قدرت گرفتن در سوریه، بر روی نیروهایی با تفکرات مشابه در مصر، اردن، امارات و عربستان تاثیر بگذارند.

این کارشناس مسائل منطقه یکی دیگر از مهم‌ترین دغدغه‌های عربستان نسبت به دولت موقت سوریه را نگرانی بابت همراهی و همسویی مطلق این دولت با سیاست‌های ترکیه در منطقه و جهان دانست و افزود: این مساله که سوریه در آینده به عاملی برای اجرای سیاست‌های ترکیه در سوریه و منطقه تبدیل شود از نگرانی‌های عمده عربستان است.

وی درباره درخواست‌ و انتظار دولت موقت سوریه از عربستان در مرحله فعلی گذار سیاسی اظهار داشت: عربستان ممکن است بتواند تا حدودی در کنترل عوامل تنش‌زا از جمله ورود رژیم اسرائیل به سوریه و نقض حاکمیت این کشور، جلوگیری از تشدید درگیری‌ها بین تشکیلات دموکراتیک کرد سوریه با تندروهای ترکیه و از طرفی چگونگی حضور آمریکا و تسلط‌‌ آن بر منابع نفتی و حمایت از نیروهای کرد نقشی حتی کم رنگ داشته باشد.

0 Comments

Samir Design Group گروه طراحی سمیر