جدیدترین مطالب

آینده لبنان پس از انتخاب جوزف عون

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: آینده لبنان در گرو همکاری طوایف مختلف این کشور و همچنین کشورهای صاحب نفوذ در لبنان است.

تحلیلی بر نشست اخیر ریاض درباره سوریه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سوریه کماکان میدان رقابت کشورهای عربی خصوصا عربستان سعودی و امارات در مقابل قطر خواهد بود و در صورت‌بندی معادلات سیاسی و امنیتی هر یک از این کشورها، سوریه اهمیت زیادی خواهد داشت.

انتقال تمرکز روسیه از سوریه به لیبی

شورای راهبردی آنلاین-رصد: سقوط دمشق نشان‌دهنده‌ی تغییری با ابعاد تاریخی است. سوریه که زمانی نماد بازگشت روسیه به صحنه جهانی بود، اکنون به وضوح شکنندگی اتحادهایی که بر اساس اجبار و مصلحت ساخته شده‌ بودند، به نمایش گذاشته است.

تحلیلی بر سفر نخست وزیر عراق به انگلیس

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل، سفر نخست‌وزیر عراق به انگلیس و توافق‌های حاصله در این سفر را برای آینده عراق در غرب آسیا حائز اهمیت دانست و گفت: عراق در مسیر عبور از یک دولت “نابسامان” به لحاظ سیاسی، اقتصادی و امنیتی به سمت یک دولت با ثبات اقتصادی‌، سیاسی و امنیتی در منطقه است.

نگاهی به ابعاد و پیامدهای آتش‌بس غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: برقراری آتش‌بس دائمی یکی از شروط مهم حماس برای توافق بود و رژیم اسرائیل ناچار به اجرای آن خواهد بود.

Loading

أحدث المقالات

رویترز: ترامپ همه کمک‌های خارجی به استثنای کمک به اسرائیل را متوقف کرد

تهران – ایرنا – براساس گزارش رویترز، وزارت امور خارجه آمریکا دستور «توقف فعالیت» را برای کمک‌های خارجی موجود و جدید صادر کرده اما معافیت‌هایی برای تأمین مالی نظامی رژیم صهیونیستی و مصر در نظر گرفته کرده است.

برای اولین بار تصاویر و اسناد محرمانه از لحظات قبل از شهادت یحیی سنوار منتشر شد/نفوذ اطلاعاتی به یگان ۸۲۰۰ ارتش اسرائیل+عکس

شبکه الجزیره قطر در گزارشی برای نخستین بار تصاویری از شهید «یحیی سنوار» رئیس دفتر سیاسی حماس و «محمد ضیف» رئیس ستاد گردان های القسام شاخه نظامی این جنبش را در میدان نبرد با رژیم صهیونیستی در جریان عملیات طوفان الاقصی منتشر کرد.

بیگدلی: شاید درهای مذاکره با آمریکا باز شود/ ایران را زیر هجمه رسانه‌ای برده‌اند

یک کارشناس مسائل بین‌الملل می‌گوید: الان خیلی مشخص نیست که ما می‌خواهیم با ایالات متحده چه‌کار کنیم یا آمریکا می‌خواهد با ما چه کند. اما اینکه بخواهیم بین سیاست آمریکا و اتحادیه اروپا خط کشیده و فاصله بگذاریم؛ کارساز نیست. به‌نظر می‌رسد تروئیکای اروپایی و آمریکا سیاست واحدی را در قبال ایران در پیش بگیرند.

مواجهه با دولت ترامپ چگونه باید باشد؟ / کاسبان تحریم از افرادی که دارای وجاهت انقلابی هستند برای متهم کردن مخالفان خود استفاده می کنند

ترامپ هر چند در برخی راهبردها درصدد تداوم دور اول ریاست‌جمهوری خویش است، اما در تاکتیک‌های نیل به هدف تغییراتی اساسی داده است. کنار نهادن مثلث پومپئو، بولتون و برایان هوک و انتخاب چهره‌هایی چون جی‌دی ونس در کنار بازیگردانی چهره‌هایی چون ایلان ماسک نشان از یک راهبرد واقع‌بینانه‌تر می‌دهد.

Loading

پیشنهاد گزارشگر ویژه سازمان ملل درباره توقف فروش سلاح به رژیم اسرائیل؛ ابتکاری مفید و قابل پیگیری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل حقوق بین‌الملل گفت: با وجود اینکه قوانین و قواعد مناسبی در رابطه با عدم ارسال سلاح به کشورهای ناقض حقوق بشر و حقوق بشردوستانه وجود دارد، اما پیشنهاد اخیر گزارشگر ویژه سازمان ملل با توجه به جنایاتی که در غزه و فلسطین اشغالی از سوی رژیم اسرائیل رخ داده است، می‌تواند تکمیل‌کننده و بهبود دهنده قوانین فعلی باشد و به آنها به لحاظ اجرایی کمک کند.

مهدی ذاکریان در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی درباره پیشنهاد گزارشگر ویژه سازمان ملل مبنی بر اینکه کشورهای عضو سازمان ملل باید تضمین دهند که به کشورهای ناقض حقوق بشر سلاح نمی فروشند، اظهار داشت: این ابتکار گزارشگر ویژه یک ایده متمدنانه و مترقیانه در حقوق بین‌الملل، حقوق بین‌الملل بشردوستانه و حقوق بشر محسوب می‌شود. بر این اساس، کشورهایی که در هنگام مخاصمات مسلحانه اعم از مخاصمات داخلی و بین المللی، حقوق بشر و حقوق بشردوستانه را نقض کنند، ارسال سلاح به آنها باید متوقف شود یا محدودیت‌هایی اعمال شود و این مساله اگر به مرحله اجرا برسد، یک تحول بزرگ در حقوق بین‌الملل است.

وی درباره ضمانت اجرای این ایده در صورت تبدیل آن به قانون تصریح کرد: این مساله از یک کشور به کشور دیگر متفاوت است. به طور خاص این ایده تحت تاثیر اقدامات رژیم اسرائیل در برخورد با مردم در غزه و فلسطین مطرح شده است، اما این رژیم تحت هر شرایطی، اقدامات مخالفان خود را تحت عنوان یهودستیزی ترجمه و تفسیر می‌کند و با توجه به حمایت آمریکا از این رژیم و تبلیغات رسانه‌ای که در این رابطه به نفع خود دارد به راحتی از اتهامات در رابطه با استفاده از تسلیحات علیه مردم بی‌گناه و نقض حقوق بشر طفره می‌رود. از این رو وقتی به نقض حقوق بشردوستانه متهم می‌شود، برخی کشورها و نهادهای بین‌المللی چشم‌شان را به روی آن می‌بندند.

این کارشناس مسائل حقوق بین‌الملل گفت: متاسفانه امروز شاهد ادامه ارسال سلاح از سوی برخی کشورها به سرزمین‌های اشغالی علیرغم فشارهای نسبی بین‌آلمللی هستیم و این رژیم از این سلاح‌ها علیه اماکن و افراد بی‌گناه و غیرنظامی استفاده می‌کند و تمامی این اقدامات را با عنوان دفاع مشروع از خود عنوان می‌‎کند. در این شرایط، وقتی از سلاح نظامی علیه بیمارستان‌ها، آمبولانس‌ها و اتوبوس خبرنگاران و مدارس و اماکن مذهبی استفاده می‌کند، خیلی مورد توجه قرار نمی‌گیرد، چون از قبل مبانی حقوقی و رسانه‌ای این حملات را شکل داده است.

وی با اشاره به تفاوت حمایت آمریکا و اروپا از رژیم اسرائیل در رابطه با استفاده از تسلیحات علیه اماکن غیرنظامی اظهار داشت: آمریکایی‌ها تا حد زیادی از رژیم اسرائیل چشم بسته حمایت می‌کنند و به آن سلاح می‌فروشند و از اقداماتش در نقض حقوق بشر هم دفاع می‌کنند، اما اتحادیه اروپا تا اندازه‌ای در زمینه رعایت قوانین حقوق بشر مواردی را رعایت می‌کند، همچنانکه آلمان و فرانسه درباره اعمال برخی محدودیت‌ها نسبت به ارسال سلاح به سرزمین‌های اشغالی اقدام کرده‌اند.

ذاکریان با بیان اینکه در حال حاضر قوانین خوبی برای جلوگیری از فروش سلاح به کشورهای ناقض حقوق بشر وجود دارد، اما تحت نفوذ برخی کشورها و سازمان‌های بین‌المللی به درستی اجرا نمی‌شود، اظهار داشت: پیشنهاد گزارشگر ویژه می‌تواند مورد پیگیری کشورها قرار گیرد و بعدها به عرفی در جامعه بین‌الملل تبدیل شود.

این کارشناس مسائل حقوق بین‌الملل درباره سازوکار اجرای این پیشنهاد گفت: گزارشگر ویژه می‌تواند به شورای حقوق بشر در این رابطه گزارش دهد که چه کشورهایی این مساله را رعایت کردند. اما بهتر است، شورای حقوق بشر مصوبه‌ای در این زمینه داشته باشد یا قطعنامه‌ای در مجمع عمومی حاوی این ایده صادر شود تا بتواند به عنوان موضوع شورای امنیت هم مطرح شود.

وی خاطرنشان کرد: ایران هم می‌تواند حامی این قطعنامه و پیشنهاد دهنده آن باشد، چون ایران خودش قربانی نقض این قوانین در زمان جنگ تحمیلی از سوی صدام حسین بوده است که علیه مدارس، بیمارستان‌ها و آمبولانس‌ها و به طور کلی مناطق مسکونی حملاتی را انجام داد که برخلاف قوانین بین‌المللی و قوانین مربوط به مناقشات و درگیری‌های مسلحانه بود.

ذاکریان ادامه داد: در حال حاضر کشورهای زیادی هستند که تعاملات اقتصادی، سیاسی و فرهنگی و همچنین نظامی خود را با رژیم اسرائیل بعد از تحولات 7 اکتبر یا قطع کرده یا کاهش داده‌اند، اما همان‌طور که در گزارش‌ها آمده است، امروز صرفا آلمان و آمریکا هستند که بیشترین فروش تسلیحات را به رژیم اسرائیل دارند و این مساله نشان می‌دهد که موضوع حقوق بشر مورد توجه کشورهای زیادی است، از این رو پیشنهاد گزارشگر ویژه می‌تواند به طور جدی مورد توجه قرار گیرد، چرا که زمینه اجرای آن به لحاظ سیاسی و بین‌المللی فراهم است.

0 Comments

Samir Design Group گروه طراحی سمیر