جدیدترین مطالب

چرا سیاست خارجی ترامپ به سختی قابل تعریف است؟

شورای راهبردی آنلاین – رصد: معمولاً دونالد ترامپ در عرصه روابط خارجی یک انزواگرا توصیف می‌شود. به گفته منتقدان، ترامپ سزاوار این عنوان است، زیرا او راهبرد دیرینه آمریکا در زمینه مداخله عمیق را رها می‌کند، راهبردی که خواستار ترویج و حفاظت از نظم جهانی لیبرال با استفاده از قدرت اقتصادی و نظامی آمریکا است؛ اما این توصیف انزواگرایانه دقیق نیست.

بیانیه شورای راهبردی روابط خارجی درباره آتش‌بس جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین: شورای راهبردی روابط خارجی با صدور بیانیه‌ای ضمن تبریک آتش‌بس جنگ غزه به ملت قهرمان فلسطین، اعضای محور مقاومت و همه آزادیخواهان جهان، خطاب به فلسطینیان اعلام کرد: شما بار دیگر به اثبات رساندید که نمی‌توان با قدرت نظامی اراده ملت‌ها را منکوب ساخت. 

پشتیبانی غرب از نقش نیابتی امارات در غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: طی حدود ۱۵ سال اخیر امارات نقش متفاوتی از آنچه که تصور می‌رود را به عهده گرفته است؛ یعنی نقشی فراتر از نقش منطقه‌ای و نقشی که دارای ابعاد سیاسی و نظامی است.

نقش و اهمیت حشدالشعبی در تضمین امنیت و ثبات عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: حشدالشعبی یکی از «مؤلفه‌های مهم قدرت در عراق» است که در کنار نیروهای مسلح این کشور «نقش مؤثری» در حفظ امنیت و تأمین منافع ملی عراق دارد. حشدالشعبی بعد از شکست‌های ارتش عراق در مقابل داعش، در 17 دسامبر 2014 با فتوای مرجعیت عراق شکل گرفت و در 25 نوامبر 2016 با تصویب قانونی در پارلمان، هویت و موجودیت قانونی و رسمی پیدا کرد.

تحولات سوریه و خطر گسترش تروریسم به سین کیانگ چین

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سقوط دولت بشار اسد در سوریه رخداد مهمی است که بر نقش‌آفرینی بسیاری از قدرت‌های منطقه‌ای و بین‌المللی در منطقه غرب آسیا اثرگذار خواهد بود و این اتفاق از منظر جمهوری خلق چین نیز موضوعی دارای اهمیت تلقی می‌شود. آنچه در سوریه رخ داد، توانایی ایجاد برخی از تهدید‌های جدی علیه منافع چین را دربردارد و به همین سبب، پکن رویکردی محافظه‌کارانه در خصوص تحولات سوریه اتخاذ کرده است.

پیامدهای تنش نظامی مرزی اخیر پاکستان و افغانستان

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: تنش‌های اخیر نظامی مرزی بین پاکستان و افغانستان دارای ویژگی‌هایی است که آن را از روند منازعه فزاینده و تدریجی میان دو کشور طی سه سال و نیم گذشته و حتی قبل از آن کاملا متمایز کرده و پیامدهای آن رایزنی کشورهای همسایه را ضروری می‌نماید.

اهداف و راهبرد آمریکا برای احیای داعش در منطقه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: با تسلط گروه‌های مسلح بر سوریه و تشدید احتمالی هرج‌ومرج سیاسی، نظامی و امنیتی در این کشور از یک سو و مداخلات گسترده خارجی از سوی دیگر، خطر احیای داعش نه تنها در سوریه بلکه در محیط پیرامونی این کشور از جمله در عراق، مجددا قوت گرفته است.

اوکراین: نقطه عطف در هم‌پیمانی راهبردی چین و روسیه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «درگیری‌های جاری در اوکراین باعث تغییر قابل توجهی در پویایی قدرت جهانی شده و به طور خاص همکاری میان چین و روسیه را تقویت کرده است. این رابطه به یک هم‌پیمانی راهبردی بادوام تکامل یافته، اگرچه هنوز به یک اتحاد نظامی کامل تبدیل نشده است. این تحول، فرضیات سنتی غرب درباره محدودیت‌های همکاری میان قدرت‌های اقتدارگرا را به چالش می‌کشد و ممکن است الگویی جدید را برای مشارکت بین‌المللی معرفی کند.»

Loading

أحدث المقالات

رئیس جمهور به کشور بازگشت

تهران- ایرنا- مسعود پزشکیان رئیس جمهور اسلامی ایران پس از سفر به کشورهای تاجیکستان و روسیه دقایقی پیش به تهران بازگشت.

Loading

سودای کشورگشایی ترامپ؛ از تهدید تا واقعیت

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل آمریکا معتقد است تهدیدات سرزمینی و حاکمیتی دونالد ترامپ علیه دانمارک، کانادا و مکزیک ناشی از رویکرد ملی‌گرایی او و برای وادار کردن این کشورها به پذیرش افزایش قیمت تعرفه‌های تجاری از سوی آمریکا است.

امیرعلی ابوالفتح در گفت‌وگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی درباره مواضع دونالد ترامپ درباره جنگ تعرفه‌ای آمریکا و کانادا و ادعاها درباره کانال پاناما اظهار داشت: آمریکای ترامپ به ویژه آمریکای “ترامپ دوم” فقط برای دشمنانش خطر ندارد، بلکه برای متحدانش هم خطرناک است، زیرا او به طور جدی دنبال تحقق “اول آمریکا” است و اعلام کرده اگر کسی می‌خواهد از مواهب و مزایای اقتصاد آمریکا و از قوای نظامی و چتر امنیتی این کشور استفاده کند، باید باج دهد. الان حرف ترامپ این است که کانادا و مکزیک با استفاده از مزایای آمریکا در حال سود کردن هستند و این به ضرر مردم آمریکاست؛ اگر اینطور است پس باید بخشی از خاک آمریکا شوند.

وی تصریح کرد: به عبارتی می‌توان گفت روح توسعه طلبی سرزمینی که به نظر در پایان قرن 19 فروکش کرده بود، دوباره در حال فوران است.

این کارشناس مسائل آمریکا با بیان اینکه ایالات متحده آمریکا خود را در آستانه ورود به یک جنگ جهانی تجاری می‌بیند، اظهار داشت: از منظر آمریکا، این کشور در این جنگ باید مناطق مهم جهان را تحت کنترل داشته باشد و یکی از این مناطق کانال پاناماست، چون با در اختیار داشتن این کانال می‌تواند لطمه شدیدی به چین بزند.

وی با بیان اینکه چین اگر بخواهد کشتی‌هایش به بازارهای اروپا و به بخش‌های شرقی قاره آمریکا دسترسی داشته باشد، باید از کانال پاناما عبور کند، افزود: از این رو کنترل احتمالی این کانال در جنگ جهانی با چین حائز اهمیت است. گرینلند هم در بین راه اروپا و آمریکاست و آمریکا در این فکر است که اروپا را بیش از پیش به آمریکا وابسته کند، بنابراین یا باید نفت و گاز بیشتر از آمریکا بخرند یا تعرفه‌ها را افزایش می‌دهد.

وی ادامه داد: اگر ترامپ نتواند تسلط سرزمینی ایجاد کند که به نظر می‌رسد این کار برایش سخت باشد، متحدانش را آنچنان تحت فشار قرار خواهد داد که به خواسته‌های او تن دهند. از نظر ملی گرایان در آمریکا، کانادا، ژاپن، سنگاپور، آلمان، فرانسه، تایوان، عربستان و قطر و غیره ثروت خود را مدیون آمریکا هستند و اگر آمریکا نبود هیچ کدام از این کشورها قدرت و ثروت فعلی را نداشتند.

ابوالفتح با تاکید بر اینکه اکنون دو طیف در آمریکا وجود دارد که هیچ ربطی به دو حزب جمهوری خواه و دموکرات ندارند، اظهار داشت: یک طیف جهان گرایان هستند که چند نژادی و طرفدار همکاری با دیگران برای تامین امنیت هستند و یک طیف ملی گرایان افراطی هستند که معتقند جهانی شدن به جز فقر و بدبختی برای آمریکا چیزی ندارد. در این چارچوب ترامپ یک ملی گراست و معتقد به صلح رومی است؛ همانند زمانی که دشمنان روم آنچنان از ارتش روم می‌ترسیدند که به صلح تن می‌دادند. این طیف اکنون می‌گویند که دنیا باید آنچنان از آمریکا بترسد که به خواسته‌هایش تن دهند.

وی گفت: ترامپ قبلا به پادشاه عربستان گفته بود که اگر چتر امنیتی آمریکا نباشد دو هفته‌ای فارسی صحبت می‌کنید یا به اروپایی‌ها می‌گفت اگر پول ندهید به پوتین می‌گویم شما را به روسیه منضم کند. الان درباره دانمارک و کانال پاناما هم همین رویکرد را دارد. مواضع ترامپ به نوعی به مرگ گرفتن است که این کشورها به تب راضی شوند و خواسته‌های ترامپ را بپذیرند.

ابوالفتح درباره نگاه حزب جمهوری خواه به این رویکرد ترامپ با تاکید بر اینکه الان حزب جمهوری خواه و کاندیدای این حزب مطرح نیست، بلکه حزب ترامپ مطرح است، گفت: حزب جمهوری خواه مرعوب دونالد ترامپ شده است. بلایی که ترامپیست‌ها بر سر حزب جمهوری خواه آورده‌اند، طوری است که این حزب نتواند حرفی بزند. حتی ایلان ماسک جمهوری‌خواهانی را که از ترامپ حمایت نکردند، تهدید کرده است. در درون حزب دموکرات هم کسانی هستند که ملی‌گرا هستند. بنابراین دموکرات‌هایی هم هستند که ایده‌های ترامپ را می‌پسندند و با او همراهی می‌کنند. لذا می‌توان گفت این ایده‌ها در آمریکا به طور کلی مورد پسند مردم است.

این کارشناس مسائل آمریکا ادامه داد: هدف از تهدیدات سرزمینی ترامپ علیه دیگر کشورها این است که به نوعی این کشورها حاضر به پرداخت تعرفه‌های سنگین آمریکا شوند. درباره کانادا باید گفت که به هر حال جاستین ترودو به زودی از قدرت کنار می‌رود و احتمالا فردی محافظه کار همفکر ترامپ روی کار می‌آید.

0 Comments

Samir Design Group گروه طراحی سمیر