شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک پژوهشگر گفت: سطح و عمق جنایات رژیم اسرائیل در غزه به حدی است که حتی صدای رسانههای خارجی را هم درآورده است و اگر این وضعیت تشدید شود، حتما به ضرر این رژیم و حامیانش خواهد بود که از آن حمایت رسانهای، سیاسی و امنیتی میکنند.
مجید تفرشی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی درباره سانسور شدید خبری رسانههای صهیونیستی و رسانههای اروپایی و آمریکایی حامی این رژیم در جریان جنگ غزه اظهار داشت: بخشی از برنامه رژیم اسرائیل برای پیشبرد اهدافش در سرزمین های اشغالی، همیشه با خشونت و ترور همراه بوده است و بخشی نیز از طریق ایجاد کمپینهای خبری و ژورنالیستی دنبال شده است. از فاصله 1948 تا 1988 چندین گروه رسانهای توسط صهیونیستها ایجاد شده بود و رویکرد توجیه اقدامات، مردم فریبی و مردم هراسی در دستور کار رژیم اسرائیل بود. بعد از 1988 موضوع سازمان یافتهتر شد و امروز رژیم اسرائیل در تمامی بخش های سیاسی، جاسوسی و اطلاعاتی یک دستگاه خبری دارد که رفتار دولت را توجیه میکند یا روایت را در ذهن افکار عمومی خود و مردم منطقه و جهان وارونه جلوه میدهد.
وی ادامه داد: در یک سال اخیر که جنگ غزه جریان دارد، این مساله تشدید شده است. تا پیش از آن، رژیم اسرائیل، مخالفان خود را یهودستیز میخواند، همچنانکه نه تنها مسلمانان، چپها و آزادیخواهان بلکه حتی یهودیهایی که خانوادههایشان قربانی هولوکاست بودند و به سیاستهای دولت انتقاد داشتند، را متهم میکرد، ضمن آنکه از طریق لابیگری، پول و زور تعدادی از غربیها و مسلمانان و مسیحیان صهیونیست را برای پیشبرد اهداف مدنظر خود به خدمت گرفته است.
تفرشی گفت: اما این روند چند سالی است که پیچیدهتر شده، چرا که دیگر نمیتوانند همه چیز را پنهان کنند و بر روی آن، سرپوش بگذارند. همچنانکه مجبور شدند بسیاری از روزنامهنگاران و خبرنگاران را کشتند یا زندانی کردند که نمونه بارز آن قتل شیرین ابوعاقله بود که با شلیک مستقیم نیروهای رژیم اسرائیل شهید شد، در حالی که او لباس مشخص خبرنگاری به تن داشت و فردی شناخته شده بود. از طرفی، وقتی رژیم اسرائیل به خاطر جنایات در غزه مورد مواخذه افکار عمومی جهان قرار میگیرد با حمایت حامیانش در اروپا و آمریکا یا سکوت میکند، یا تکذیب مینماید و در مواردی نیز به دروغ اعلام میکند که فرد خاطی تنبیه شده است، اما هیچ وقت، آن موضوع پیگیری نمی شود.
این پژوهشگر ادامه داد: بسیاری از روزنامهنگاران بعد از جنگ 7 اکتبر مورد هدف نیروهای نظامی رژیم اسرائیل قرار گرفتند و تا الان بر اساس آمار رسمی 116 روزنامهنگار در غزه و سرزمینهای اشغالی کشته شدهاند.
وی گفت که علیرغم همه محدودیتهای خبری از سوی رژیم اسرائیل و حامیانش در اروپا و آمریکا، گزارشهای زیادی علیه این رژیم و اقداماتش علیه فلسطینیان و مردم در غزه منتشر شده است، اما رژیم اسرائیل همه آن ها را به بهانه اینکه در شرایط جنگی قرار دارند، توجیه میکند. در تمام اقداماتی که از رژیم اسرائیل در این هفت دهه و بهویژه در یک سال اخیر صورت گرفته است، هیچ وقت تا این حد، ادعای این رژیم و غرب درباره دموکراسی و دفاع از حقوق بشر و آزادی بیان را زیر سوال نبرده است. اروپاییها و آمریکا همواره حامی اقدامات این رژیم بودهاند و در برخی مواقع همچون جنایات جنگ غزه و نسلکشی در آن که از سوی افکار عمومی خود تحت فشار قرار گرفتهاند، سعی بر لاپوشانی آن داشته و حتی برای افکار عمومی خودشان هم پاسخی نداشتهاند.
تفرشی اظهار داشت: درحالیکه روزنامهنگاران همچنان در غزه، لبنان و دیگر نقاط مورد هدف قرار میگیرند و کشته میشوند، اروپاییها در قبال رژیم اسرائیل استاندارد دوگانه دارند و اعتراضی نمیکنند و با توجیه اینکه رژیم اسرائیل در حال دفاع مشروع از خود است، چشم بر روی جنایات آن بستهاند. نهادهای حقوق بشر و سازمان ملل هم عملا در سایه حمایت اروپا و آمریکا از این رژیم ساکت هستند و سعی دارند متجاوز را جای قربانی بنشانند. البته بعضا شاهد هستیم که گزارشهایی از سوی گزارشگران رسانههای اروپایی و آمریکایی و نیز از سوی برخی کشورهای عرب منطقه به طور واقعبینانه منتشر میشود، اما به طور کلی، رسانههای خارجی اجازه انتشار گزارش مستقل درباره اتفاقات در غزه را ندارند و این محدودیت حتی گروههای مدنی و حقوق بشری داخل سرزمینهای اشغالی را هم شامل میشود و آنها هم تحت فشار هستند.
وی ادامه داد: آنچه رژیم اسرائیل برای تحقق آن شکست خورده است، تلاش برای تحت تاثیر قراردادن و یا انحراف اذهان عمومی بود که نتوانست در این رابطه کاری از پیش ببرد و جدای از اینکه در این جنگ به اهدافش برسد یا نه، این بزرگترین شکستی است که متحمل شده است. وجهه بین المللی رژیم اسرائیل نه تنها در منطقه و در بین کشورهای عربی و مسلمان بلکه در سطح اروپا و امریکا مورد خدشه جدی قرار گرفته است.
این پژوهشگر گفت: البته دستگاه تبلیغات رژیم اسرائیل و تلاش برای کنترل افکار عمومی و رسانهها در جریان جنگ در غزه در حال بهروز شدن است و از امکانات بسیاری برای این کار برخوردار است، اما سرعت کنترل و بهروز شدن آن به اندازه سرعت تحولات و انتقال اخبار جنایات این رژیم در غزه و لبنان به دنیا نیست.
وی با اشاره به توسعه و دسترسی به اینترنت از سوی مردم در غزه، در شرایطی که رسانهها به کلی از پرداختن به مسائل و تحولات ممنوع هستند یا روزنامهنگاران و گزارشگران مورد هدف قرار میگیرند و کشته می شوند، اظهار داشت: اگرچه استفاده از تلفن همراه هوشمند و فضای مجازی و امکاناتی که اینترنت در اختیار مردم قرار میدهد به کلی در این منطقه با محدودیت مواجه بود، اما در عین حال این امکانات و ابزارها، علیرغم محدودیت آن، موجب شد تا انحصار خبری شکسته شود. مردم در غزه به خوبی توانستند در غیاب رسانههای جمعی بینالمللی در این منطقه، تحولات و رخدادها را به دنیا ارسال کنند، در غیر این صورت مردم دنیا متوجه روی دادن چنین جنایات و تحولاتی در سرزمین های اشغالی نمیشدند. به هر حال، سطح و عمق جنایات رژیم اسرائیل به حدی است که حتی صدای رسانههای خارجی را هم درآورده است و اگر این وضعیت تشدید شود، حتما به ضرر این رژیم و حامیانش خواهد بود که از آن حمایت رسانهای، سیاسی و امنیتی میکنند.
0 Comments