جدیدترین مطالب

الزامات ایران پس از مواجهه مقتدرانه با اسرائیل

الزامات ایران پس از مواجهه مقتدرانه با اسرائیل

محمدمهدی مظاهری در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: هر چند مقامات کشورمان پیش از این حمله اعلام کرده بودند در صورت عملیات تلافی جویانه رژیم اسرائیل به خاک ایران، سریع و سخت به آن پاسخ خواهند داد؛ اما حمله اسرائیل (البته اگر حمله نهایی همین باشد) به حدی کم اثر  بود که به نظر نمی رسد جمهوری اسلامی ایران قصد پاسخگویی به آن را داشته باشد. با این وجود رسیدن اوضاع منطقه به این شرایط و قرار گرفتن در لبه مرز جنگ منطقه ای حاوی برخی درس ها و نکات است که باید به آنها توجه کرد. 

قدرت از غرب به شرق در حال انتقال است

کارشناس مسائل بین الملل گفت: قدرت در دنیا در حال جابه جایی از تمدن غرب به شرق است، با افول تدریجی آمریکا و همین طور کشور‌های غربی و وضعیت موجود، قدرت در طول زمان جابه جا می‌شود.

محکومیت تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی آمریکا

دبیرکل شورای علمای شیعه پاکستان در واکنش به اظهارات اخیر سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان مبنی بر تهدید به تحریم کشور‌های علاقه‌مند به توسعه روابط با جمهوری اسلامی ایران گفت: این رویکرد یکجانبه را شدیداً محکوم می‌کنیم.

Loading

أحدث المقالات

کرملین: شرکت مستقیم آمریکا در درگیری اوکراین نتیجه عملیات ویژه نظامی روسیه را تغییر نخواهد داد

دیمیتری پسکوف، سخنگوی ریاست جمهوری روسیه به خبرنگاران گفت که ایالات متحده مستقیماً در درگیری در اوکراین دخالت دارد، اما این نمی تواند نتیجه عملیات ویژه نظامی روسیه را تغییر دهد.

ریابکوف: هدف بلینکن تضعیف روابط روسیه و چین است

معاون وزیر امور خارجه روسیه با اشاره به اینکه واشنگتن می‌خواهد با سفر بلینکن به چین «ارتباط مسکو و پکن» را تضعیف کند، گفت: محرومیت شهروندان روس از پروازهای ترکیه به مقصد کشورهای منطقه آمریکای لاتین با اعمال فشار آمریکا مربوط است.

واکنش تند بیروت به فرود یک هواپیما با عبارت حک‌شده «تل‌آویو»

بعد از فرود یک هواپیمای اتیوپیایی در فرودگاه بین‌المللی رفیق حریری در بیروت که روی آن عبارت «تل‌آویو» حک شده بود، سازمان هواپیمایی لبنان فورا شرکت صاحب این هواپیما را مجبور کرد تا عبارت مذکور را پاک کند و دیگر چنین موضوعی تکرار نشود.

تصاویری از بقایای موشک های بالستیک شلیک شده ایران در اسرائیل

در این گالری اسپوتنیک تصاویری از بقایای موشک های بالستیک شلیک شده ایران در اسرائیل به شما تقدیم می شود. قتل ژنرال های ایرانی در کنسولگری ایران ایران در سوریه در روز 1 آوریل باعث اقدام تلافی جویانه ایران در 14 آوریل شد که طی آن از بیش از 300 موشک و پهپاد استفاده شد.

Loading
دکتر خرازي:

دلایل بی‌اعتمادی به آمریکا

۱۳۹۸/۰۴/۲۵ | دیدگاه, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین: رییس شورای راهبردی روابط خارجی امکان هرگونه مذاکره با آمریکا را رد کرد و گفت: تجربه ایران در مذاکره با آمریکا نشان می‌دهد واشنگتن به گفت‌وگوهایی که انجام می‌دهد و اسنادی که خودش امضا می‌کند، پایبند نیست.

دکتر سیدکمال خرازی که برای شرکت در هفتمین مجمع جهانی صلح به پکن سفر کرده است، روز دوشنبه در گفت‌وگو با ایرنا افزود: ایران دو بار در مسئله افغانستان و موضوع انرژی هسته ای مذاکراتی با آمریکا انجام داد که در هر دو مورد واشنگتن به تعهداتش پایبند نبوده است.

وی تصریح کرد برای حل مسائل منطقه ای نیازی به مداخله و مذاکره آمریکا نیست، بیگانگان باید مداخله ها را کنار بگذارند و بازیگران اصلی منطقه با یکدیگر وارد گفت و گو شوند و مسایل را خودشان حل کنند.

دکتر خرازی گفت: اگر قرار باشد کشورهای منطقه برای گفت و گو به سمت آمریکا بروند، سمت و سوی مسایل تغییر می‌کند و منافع همین کشورها در مخاطره می‌افتد.

رییس شورای راهبردی روابط خارجی با انتقاد از ترویج تروریسم توسط برخی از کشورهای منطقه تاکید کرد، بازیگران اصلی و مهمی چون ایران، عراق، مصر و عربستان در منطقه حضور دارند و امنیت منطقه در گرو ساختاری است که این کشورها باید در خصوص آن تصمیم گیری کنند و نیازی به دخالت های آمریکا نیست.

اعزام نمایندگان ایران به منطقه با هدف روشنگری

رییس شورای راهبردی روابط خارجی اعزام نمایندگان ایران به کشورهای منطقه را «تلاشی برای روشنگری» و «بیان مواضع » دانست و گفت لازم است مواضع جمهوری اسلامی به صورت شفاف برای این کشورها تشریح شود تا آگاهی ها برای تعامل با کشور و مقابله با «یکجانبه گرایی آمریکا» افزایش یابد.

وی اظهار کرد گفت و گو با کشورها باعث تشویق همفکری و رویارویی با سیاست های ویرانگر دولت آمریکا می‌شود که هم اکنون نیز نگرانی های زیادی را در کشورهای دنیا به دنبال داشته است.

او با اشاره به اینکه شیوه های رفتاری دونالد ترامپ، رییس جمهوری آمریکا، آینده جهان را تهدید می‌کند، اظهار داشت: جهان در برخورد با ترامپ سردرگم است، او همه روابط را به هم زده است و در جهت خودمحوری هر روز یک تصمیم جدید اتخاذ می‌کند.

همایش جهانی صلح، راهی برای صلح و ثبات خاورمیانه

خرازی، حضور جمهوری اسلامی ایران در همایش جهانی صلح را مهم ارزیابی کرد و گفت که برگزاری این نشست در چین نشان می‌دهد که کشورها می‌توانند با رایزنی، مواضع خود را به یکدیگر نزدیک کرده و راه هایی برای برقراری امنیت، مبارزه با تروریسم و حراست از صلح و ثبات خاورمیانه پیدا کنند.

او تصریح کرد: در این همایش این مسایل مورد بررسی و رایزنی قرار گرفت و کشورها راهکارهایی را برای مبارزه با تروریسم مطرح کردند و درباره بحران سوریه و خاورمیانه رایزنی های گسترده ای صورت گرفت.

عربستان عامل افراط گرایی در منطقه

رییس شورای راهبردی روابط خارجی با انتقاد از ترویج وهابیت توسط عربستان گفت ریشه بسیاری از درگیری های افراطی در خاورمیانه وهابیت است که متاسفانه عربستان آن را ترویج کرده است.

به گفته وی در مجمع جهانی صلح بر این موضوع تاکید شد که قدرت های بیگانه مداخله ها را پایان دهند و بازیگران اصلی منطقه کنار هم قرار گرفته و مسایل را حل و فصل کنند.

وی از جامعه بین المللی و سازمان ملل خواست از چنین گفت و گوهایی حمایت کنند تا خاورمیانه و کشورهای منطقه بتوانند با قوت، همکاری و اتحاد، از چالش ها عبور کرده و ساختار امنیتی مستحکمی در منطقه بدون توسل به قدرت های بیگانه شکل گیرد.

هفتمین همایش جهانی صلح با حضور شماری از مقام ها و شخصیت های سراسر جهان از جمله دکتر سیدکمال خرازی، رییس شورای راهبردی روابط خارجی جمهوری اسلامی ایران بعد از سه روز، امروز به کار خود پایان داد.

1 Comment

  1. به نظر من ایران بایستی بر دو پیشنهاد تاکید کنه یکی توافقی نهایی و دیگری توافق موقت که فعالیت های هسته ای رو در سطح بالا تعلیق میکنه اما سانتریفوژها جمع آوری نشند و فقط فعال نباشند و به بازرسان آژانس و دوربینهاشون امکان نظارت مستمر بده. در مقابل امریکا هم تحریمهای مرتبط با برجام رو تعلیق کنه. توافق نهایی موکول به تصویب توافق با دو سوم آرا در کنگره آمریکا و مجلس ایران و پارلمان اروپا و روسیه و چین بشه. ممکنه چنین تعلیقی ده ها سال ادامه داشته باشه مثل آتش بس ایران و عراق که خاتمه جنگ نیست ولی با گذشت زمان، خصومت با ایران هم رها بشه و نیاز به توافق محکم تر نباشه. مهم این هستش که الان نیازی نیست تحریم ادامه پیدا بکنه و با تعلیق میشه حداقل تا زمانی که دوباره ترامپ بیاد از مزایای رهایی از تحریم استفاده کرد. باید توجه داشت که با گذر زمان و قدرت گرفتن روز افزون چین، آمریکا نزاع با ایران را رها خواهد کرد تا از هزینه تراشی برای خود اجتناب کند. مثال این قضیه، مسئله افغانستان است که امریکا در نهایت نزاع با طالبان را رها کرد. بنابراین توافق موقت میتواند راهگشای خوبی برای تقابل ایران با غرب باشد.

    پاسخ

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *