جدیدترین مطالب

تحلیلی بر آتش‌بس در غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: ادامه جنگ غزه که برای نتانیاهو به مسأله‌ای غیرقابل تحمل تبدیل شده بود، که در نهایت با فشار ترامپ، او را مجبور به عقب‌نشینی از تمام مواضع جنگی و قبول آتش‌بس نمود.

آینده لبنان پس از انتخاب جوزف عون

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: آینده لبنان در گرو همکاری طوایف مختلف این کشور و همچنین کشورهای صاحب نفوذ در لبنان است.

تحلیلی بر نشست اخیر ریاض درباره سوریه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سوریه کماکان میدان رقابت کشورهای عربی خصوصا عربستان سعودی و امارات در مقابل قطر خواهد بود و در صورت‌بندی معادلات سیاسی و امنیتی هر یک از این کشورها، سوریه اهمیت زیادی خواهد داشت.

انتقال تمرکز روسیه از سوریه به لیبی

شورای راهبردی آنلاین-رصد: سقوط دمشق نشان‌دهنده‌ی تغییری با ابعاد تاریخی است. سوریه که زمانی نماد بازگشت روسیه به صحنه جهانی بود، اکنون به وضوح شکنندگی اتحادهایی که بر اساس اجبار و مصلحت ساخته شده‌ بودند، به نمایش گذاشته است.

تحلیلی بر سفر نخست وزیر عراق به انگلیس

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل، سفر نخست‌وزیر عراق به انگلیس و توافق‌های حاصله در این سفر را برای آینده عراق در غرب آسیا حائز اهمیت دانست و گفت: عراق در مسیر عبور از یک دولت “نابسامان” به لحاظ سیاسی، اقتصادی و امنیتی به سمت یک دولت با ثبات اقتصادی‌، سیاسی و امنیتی در منطقه است.

نگاهی به ابعاد و پیامدهای آتش‌بس غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: برقراری آتش‌بس دائمی یکی از شروط مهم حماس برای توافق بود و رژیم اسرائیل ناچار به اجرای آن خواهد بود.

Loading

أحدث المقالات

این انتصاب مهم ترامپ در پنتاگون نشان می‌دهد استراتژی او درمورد ایران تغییر کرده / رئیس جدید سیاستگذاری پنتاگون در خاورمیانه مخالف همراهی با حمله اسرائیل به تهران است / او می‌گوید «ایران تهدید درجه یکی برای واشنگتن نیست؛ اینجاست که راه منافع آمریکا و اسرائیل از یکدیگر جدا می‌شود»

المانیتور در گزارشی تحت عنوان «ترامپ با گزینه ی جدید خود در پنتاگون این سیگنال را می دهد که از جنگ‌طلبان خسته شده و استراتژی در قبال ایران تغییر کرده است» نوشت: دولت ترامپ مایکل پی. دیمینو، یک افسر سابق سیا در حوزه مبارزه با تروریسم و حامی رویکرد خویشتنداری در برابر ایران، را به عنوان رئیس بعدی سیاست‌گذاری پنتاگون برای خاورمیانه منصوب کرد.

Loading

انتخابات ریاست جمهوری لبنان و نقش رو به افول فرانسه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه نشست کمیته پنج‌جانبه در نیویورک با شکست مواجه شده است، گفت: شکستی که مکرون، رئیس جمهور فرانسه، بعد از حوادث مربوط به انفجار بندر بیروت، داشت، نشان داد فرانسه با اینکه تلاش می‌کند مانند گذشته، در لبنان ایفای نقش کند، جایگاه لازم را برای برای حل و فصل اختلافات، در افکارعمومی این کشور ندارد.

سیدرضا صدرالحسینی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با یادآوری اینکه دو میلیون نفر در لبنان در فقر شدید زندگی می‌کنند که نیمی‌از آنان لبنانی و نیمی‌دیگر سوری هستند، تصریح کرد: لبنان بیش از 9 ماه است که رئیس جمهوری ندارد و مسئولیت‌های پست نخست وزیری که باید بعد از انتخاب رئیس جمهور تعیین شود، در شرایط فعلی، توسط فردی انجام می‌شود که به دلیل مدیریت موقتش نمی‌تواند اقدامات کلان، اساسی و دراز مدت را برنامه ریزی و مصوب کند و تنها کارهای روزمره نخست وزیر پیش برده می‌شود.

وی ضمن اشاره به برگزاری نشست نمایندگان کشورهای عضو کمیته 5 جانبه برای رسیدگی به بحران ریاست جمهوری در لبنان، در حاشیه اجلاس مجمع عمومی‌سازمان ملل متحد متشکل از مصر، فرانسه، قطر، عربستان و آمریکا، افزود: براساس گزارش رسانه‌ها، در این نشست تمام نامزدهای مطرح شده، مورد بررسی قرار گرفته‌اند، اما هیچ کدام مورد اجماع قرارنگرفته اند. ضمن اینکه نماینده آمریکا آمریکا اعلام کرد با تداوم شرایط فعلی، این کشور دیگر نمی‌تواند به کمکهای خود به ارتش لبنان ادامه دهد.

این کارشناس مسائل غرب آسیا، با بیان اینکه نشست کمیته پنج‌جانبه در نیویورک با شکست مواجه شده است، به اختلافات آمریکا و فرانسه در رابطه با پرونده لبنان و درخواست آمریکا درخصوص ایجاد چارچوب زمانی مشخص برای ماموریت لودریان اشاره کرد و گفت: لودریان، به عنوان نماینده ویژه فرانسه در امور لبنان، تاکنون ابتکار قابل توجه و ویژه ای را برای حل مسائل لبنان، مطرح نکرده است. درست است که او با همه گروه ها و جریانات سیاسی نشستهایی داشته و دیدارهایی با نمایندگان برخی کشورها مانند قطر، عربستان، مصر و آمریکا صورت داده، اما فرانسه طرح عملیاتی برای حل و فصل اختلافات ندارد.

صدرالحسینی ادامه داد: شکستی که مکرون، رئیس جمهور فرانسه، بعد از حوادث مربوط به انفجار بندر بیروت، داشت، نشان داد فرانسه با اینکه تلاش می‌کند مانند گذشته، در لبنان ایفای نقش کند، جایگاه لازم را برای برای حل و فصل اختلافات، در افکارعمومی این کشور ندارد. اکنون لودریان، تلاش می‌کند با نزدیکی به نظر آقای نبیه بری، به عنوان رئیس پارلمان، مبنی بر اینکه برای برون رفت از شرایط کنونی، هیچ راهی به جز گفتگو وجود ندارد وارد صحنه شود.

وی با بیان اینکه ناظران سیاسی، هیچ ابتکار و رویکرد تازه ای از فرانسه نمی‌بینند، خاطرنشان کرد: فرانسه حتی نتوانسته مجموعه اهل تسنن را بر روی یک شخص یا یک روش متمرکز کند. وی افزود: یکی از دلایل اصلی به نتیجه نرسیدن دوازده دور نشست پارلمانی برای تعیین رئیس جمهور، هم موضوع اختلافات میان اهل تسنن است. در حالی که تقریبا در گذشته، اهل تسنن، یک نماینده واحد داشتند. اما در حال حاضر این قدرت حزبی و تشکیلاتی در لبنان میان اهل تسنن وجود ندارد.

این کارشناس مسائل غرب آسیا، به اظهارات چهره های سیاسی لبنان در انتقاد از نتایج نشست گروه پنج جانبه در نیویورک اشاره کرد و گفت: آنها نیز معتقدند این نشستها، صرفا بازی دادن لبنانیها و مسیری به سوی ناکجا آباد بوده است.

صدرالحسینی، با اشاره به تلاشهای فرانسه برای جلب نظر عربستان و راهبرد آمریکا برای دادن دست برتر به قطر درخصوص حل بحران لبنان، افزود: در شرایط فعلی، فرانسه نیازمند این است که بتواند در اتحادیه اروپا و در مقابل کشورهای اروپایی و آمریکا به عنوان استعمارگران نو، خودی نشان دهد؛ چراکه حرکتهای ضدفرانسه در آفریقا، به شدت پاریس را در مواضع سیاسی خود تضعیف کرده و تنفر کاملا آشکار از فرانسه در قاره آفریقا و به تبع آن افت جایگاه این کشور در دیگر نقاط همچون لبنان را شاهد هستیم. با این همه، به نظر نمی‌رسد تلاش لودریان بتواند لبنان را از شرایط کنونی خارج کند و موفقیتی برای فرانسه رقم بزند. از سوی دیگر آمریکا خواستار اعمال محدودیت زمانی برای حل این مساله شده است.

وی با بیان اینکه پیش از نشست نیویورک اعلام شد لودریان با حمایت از ابتکارعمل گفت‌وگوی نبیه بری، دیگر کشورهای عضو این کمیته را به اجماع رسانده است، اما نتایج این نشست چنین چیزی را نشان نداد، یادآورشد: لودریان اعلام کرد که برای پیگیری ابتکار رئیس پارلمان لبنان و پیشبرد گفتگوی ملی میان لبنانی‌ها برای انتخاب رئیس جمهور اوایل ماه آینده به بیروت برمی‌گردد، اما از دو سال پیش شاهد اُفت جایگاه فرانسه در میان مردم لبنان و حتی تعدادی از مسیحیانی که سالها با تشکیل گروها و جریانات حزبی، پیشنهادات و راهبردهای فرانسه را در لبنان پیش می‌بردند و اطاعت کامل داشتند، هستیم. در این شرایط، اوضاع سیاسی در لبنان، همچنان چشم انداز مبهمی دارد.

صدرالحسینی با تاکید براینکه تشدید اختلافات میان اهل تسن باعث به تاخیر افتادن رای گیری در پارلمان برای انتخاب رئیس جمهور و نخست وزیر شده و قطعا آقای لودریان حرف تازه ای نداشته و خودش نیز چنین ادعایی در این رابطه ندارد، گفت: با اینکه لبنان به حیات سیاسی خود ادامه می‌دهد، اما در شرایط فعلی، امکان توسعه و اقدامات قابل توجه میان مدت و بلندمدت برای حل مسائل اقفتصادی ندارد.

این کارشناس مسائل غرب آسیا ادامه داد: اگرچه مردم لبنان، بحرانهای سیاسی طولانی تری را نیز تجربه کرده اند، اما در شرایط کنونی امکان پیشبرد هرگونه طرحی برای حل مشکلات زیربنایی این کشور منتفی است و این چیزی است که مورد خواست دشمنان لبنان و رژیم صهیونیستی است.

0 Comments

Samir Design Group گروه طراحی سمیر