جدیدترین مطالب

افزایش شهدای غزه به ۳۴۰۴۹ نفر

وزارت بهداشت غزه اعلام کرد: آمار شهدا در نوار غزه از تاریخ ۷ اکتبر گذشته به سی و چهار هزار و ۴۹ نفر رسید و هفتاد و شش هزار و ۹۰۱ نفر هم تاکنون زخمی شدند.

Loading

أحدث المقالات

تنش با ایران، اشتهای متحدان اونجلیست نتانیاهو برای آخرالزمان را تقویت کرد / می‌گویند حمله ایران ثابت کرد که «از نظر پیش بینی‌های انجیلی، ما در آستانه جنگ یاجوج و ماجوج قرار داریم»

نتانیاهو بار‌ها ادعا کرده که مسئله فلسطین از دستور کار جهانی خارج شده و اینکه تشکیلات خودگردان فلسطینی باید تضعیف و حاکمیت حماس در غزه تقویت شود. وی روابط با یهودیان آمریکا و حزب دموکرات را به نفع پیش بینی جنگ یاجوج و ماجوج هیگی تخریب نموده است؛ و پس از تمام اینها، راست گرایان همچنان به خود جرات می‌دهند بگویند که این اردوگاه چپ است که باید از خواب غفلت برخیزد.

«وعده صادق» و سقوط پروپاگاندای رسانه‌ای اسرائیل

علاوه بر دستاوردهای راهبردی متعددی که عملیات «وعده صادق» سپاه پاسداران علیه رژیم صهیونیستی در عمق فلسطین اشغالی داشت، یکی از بارزترین نتایج این عملیات، نابود کردن پروپاگاندای رسانه‌ای و جنگ روانی صهیونیست‌ها و حامیانشان بود.

دام‌چاله آمریکایی در رویارویی ایران و اسرائیل

تهران- ایرنا- «مهدی مطهرنیا» استاد دانشگاه آزاد اسلامی معتقد است آمریکا از دل تحولات اخیر منطقه می‌خواهد هم رژیم صهیونیستی را کنترل کند و هم از این رژیم در جهت عبور از مساله ایران استفاده کند تا برای درگیری‌هایش در شرق آسیا چاره‌ای بیاندیشد.

Loading

نگرانی بروکسل از پس لرزه های برگزیت در شرق اروپا

۱۳۹۷/۰۹/۰۷ | دیدگاه, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین - گفتگو: اتحادیه اروپایی به دنبال آن است تا سخت‌گیری‌هایی را علیه بریتانیا داشته باشد و دلیلش این است که اگر بروکسل در پرونده برگزیت کوتاه بیاید بدون تردید در آینده نزدیک باید با خواسته‌ کشورهای دیگر اروپا مبنی بر خروج از جمع کشورهای قاره سبز دست و پنجه نرم کند.

عبدرالرضا فرجی‌راد» سفیر اسبق ایران در نروژ در تشریح آخرین وضعیت پرونده خروج بریتانیا از جمع کشورهای عضو اتحادیه اروپایی اظهار داشت: در وضعیت کنونی در نشستی که روز یکشنبه برگزار شد، توافقی در مورد کلیات خروج بریتانیا از جمع کشورهایی اروپایی به ثمر رسیده است اما اشکالاتی در آن وجود دارد و باید در مورد جزئیات این پرونده بحث شود. مسائلی مانند وضعیت پرداخت بدهی‌های بریتانیا و مدل ادامه همکاری‌ها از جمله موضوعاتی است که باید مجدداً مورد بحث قرار بگیرد؛ چراکه پیشنهادهای متفاوتی در این راستا ارائه شده است. در این راستا اتحادیه اروپایی به دنبال آن است تا سخت‌گیری‌هایی را علیه بریتانیا داشته باشد و دلیلش این است که اگر بروکسل در پرونده برگزیت کوتاه بیاید بدون تردید در آینده نزدیک باید با خواسته‌ کشورهای دیگر اروپا مبنی بر خروج از جمع کشورهای قاره سبز دست و پنجه نرم کند.

وی ادامه داد: وضعیت در اروپا (خصوصاً کشورهای اروپای شرقی) به صورتی است که برخی از کشورها همانند بریتانیا، خواستار خروج از جمع کشورهای عضو اتحادیه اروپایی هستند و این بدان معناست که شکاف اختلاف در قاره کهن در حال تعمیق است. بنابراین بسیار عادی و منطقی است که اتحادیه اروپا در مورد پرونده برگزیت و خروج لندن، سخت‌گیری‌هایی را داشته باشد. مساله دیگری که جدیداً مطرح شده بود، مساله اختلاف اسپانیا و بریتانیا بر سر مالکیت «جبل‌الطارق» بود. بسیاری معتقدند که نخست‌وزیر اسپانیا قصد دارد از این موضوع برای مصرف داخلی و افزایش وجهه سیاسی خود استفاده کند اما به هر ترتیب مادرید اعلام کرده بود که اگر خواسته‌هایش تامین نشود بدون تردید اقدام به سنگ‌اندازی در پرونده برگزیت خواهد کرد؛ این در حالی است که شهروندان جبل الطاق خواهان آن هستند تا زیر نظر بریتانیا بمانند.

این استاد ژئوپلییتک دانشگاه با اشاره به دشوار بودن راه لندن برای خروج از جمع کشورهای اتحادیه اروپایی، گفت: مجموع مشکلاتی که بدان اشاره شد باعث شده تا لندن به راحتی نتواند از جمع کشورهای اروپایی خارج شود. در این بین بریتانیا به دنبال آن است تا مکانیزمی فراهم شود و بتواند پس از برگزیت تابع برخی از قوانین اتحادیه اروپایی باشد. به عنوان مثال لندن به دنبال این است تا قوانین مهاجرتی را به نفع خود تغییر دهد و تابع آن نباشد. باید توجه داشت که بریتانیا برای بسیاری از مهاجران جذابیت خاصی دارد و بیشتر آنها از اروپای شرقی به این کشور مهاجرت می‌کردند و در مشاغل ساختمانی و کشاورزی مشغول به کار می‌شدند. از این جهت لندن به دنبال آن است تا قوانین را به نفع خود تغییر دهد.

وی افزود: یکی از دلایل سخت‌گیری اتحادیه اروپا و اینکه دیده می‌شود هجمه‌هایی از سوی بروکسل به این کشور وارد می‌شود، بدان دلیل است که بروکسل در حال دست و پنجه نرم کردن با کشوری مانند لهستان است که خواهان جدا شدن از اتحادیه بوده و این بدان معناست که در آینده نزدیک باید شاهد خیزش چالش جدید از شرق اروپا علیه بروکسل باشیم. کشورهای اروپای شرقی معتقدند که سایر کشورهای اروپایی نمی‌توانند از آنها در برابر تهدید روسیه دفاع کنند و از سوی دیگر، چین تا حد زیادی به این مناطق نزدیک شده و در حال توسعه روابط اقتصادی خود با آنها است که می‌تواند نیاز اروپای شرقی به کشورهای حاضر در غرب اروپا را کم کند. این بدان معناست که فاصله میان کشورهای اروپایی در حال تعمیق و پیشرفت است.

سفیر سابق ایران در مجارستان در پایان در پاسخ به این پرسش که آیا نخست‌وزیر بریتانیا استیضاح خواهد شد یا خیر، خاطرنشان کرد: در هفته‌های اخیر فشارهایی از سوی محافظه‌کاران بر «ترزا مِی» وارد شد و حتی عده‌ای در داخل و خاریج از لندن معتقدند بودن که وی از قدرت کنار گذاشته خواهد شد، اما چنین اتفاقی رخ نداد. واقعیت این است که خانم نخست‌وزیر با اجرای یک مانور حساب شده سیاسی توانست به یک‌باره موج رسانه‌ای مشخصی را به نفع خود را بیاندازد که نهایتاً مشخص شد که او موفق به تصویب کلیات برگزیت با طرف اروپایی شده است. بنابراین نمی‌توان تصور کرد که ترزا می در هفته‌های آینده با مشکل خاصی روبه‌رو شود؛ اما به هر حال چالش همچنان وجود دارد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *