جدیدترین مطالب

آغاز به کار اجلاس بین‌المللی سن‌پترزبورگ

دوازدهمین اجلاس بین المللی نمایندگان عالی کشور‌ها در امور امنیتی روز چهارشنبه با حضور مقامات امنیتی و دفاعی بیش از یکصد کشور، از جمله جمهوری اسلامی ایران در سن پترزبورگ روسیه آغاز شد.

تداوم سیاستی بی‌تاریخ

تداوم سیاستی بی‌تاریخ

مجید خورشیدی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: چهل و چهارسال قبل در یک تصمیم ناسنجیده و مغرورانه، جیمی کارتر و مشاورنش تصمیم گرفتند تا با عملیات و حمله ای مشابه فیلم های هالیوودی به خاک ایران بتوانند جاسوس هایشان را از تهران خارج کرده و پیروزمندانه در واشنگتن و نیویرک رژه افتخار بروند. آن روز طوفان شن در آستین دست انتقام الهی در روزهای نخست انقلاب اسلامی که هنوز شیرازه امور قوام کافی نیافته بود و نوعی از پراکندگی و ابهام بر فضا حاکم بود آمریکایی ها را ناکام و سرافکنده کرد.
Loading

أحدث المقالات

کره‌شمالی: یک کلاهک موشک کروز فوق‌العاده بزرگ و یک موشک ضد هوایی جدید را آزمایش کردیم

کره‌شمالی امروز -شنبه- اعلام کرد که یک کلاهک موشک کروز «فوق‌العاده بزرگ» و یک موشک ضد هوایی جدید را در منطقه ساحلی غربی آزمایش کرده است تا در مواجهه با تشدید تنش‌ها با ایالات متحده و کره‌جنوبی، توانایی‌های نظامی خود را گسترش دهد.

واکنش عراق به حادثه اخیر اصفهان: تنش اخیر نباید باعث منحرف شدن نگاه‌ها از اتفاقات غزه شود

وزارت خارجه عراق نسبت به اقدام تخریبی در اصفهان و خطرات تنش نظامی در منطقه هشدار داد. وزارت خراجه عراق تاکید کرد: این تنش نباید باعث منحرف شدن نگاه‌ها از اتفاقات غزه و ویرانی و کشته شدن مردم بی‌گناه در آن باریکه شود.

وال استریت ژورنال: حماس بنا دارد از قطر به یک کشور عربی دیگر نقل مکان کند / رهبری حماس در روز‌های اخیر با حداقل دو کشور از جمله عمان ارتباط برقرار کرده

رسانه‌های آمریکایی‌ به نقل از منابع آگاه فاش کردند که رهبری سیاسی جنبش حماس ‌قصد دارد از قطر به یک کشور عربی دیگر نقل مکان کند. این روزنامه اشاره کرد که رهبری حماس در روزهای اخیر با حداقل دو کشور منطقه از جمله سلطان‌نشین عمان ارتباط برقرار کرده است.

شمار شهدای غزه به ۳۴ هزار و ۴۹ نفر رسید

وزارت بهداشت غزه تازه ترین آمار شهدا و مجروحان تجاوزهای رژیم صهیونیستی را منتشر و اعلام کرد که شمار شهدای فلسطین از آغاز تجاوزگری ارتش این رژیم به نوار غزه در هفتم اکتبر۲۰۲۳ (۱۵ مهر۱۴۰۲) به ۳۴ هزار و ۴۹ نفر افزایش یافت.

Loading

آینده حضور نیروهای آمریکایی در عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا پیام اصلی سفر وزیر دفاع آمریکا به بغداد را اعلام تمایل آن‌ها برای حفظ حضور نظامیان‌شان در عراق عنوان کرد و گفت: آمریکا همچنان تمایل و تاکید دارد، نظامیانش در عراق باقی بمانند و با اینکه در سیاست اعلامی، نخست وزیر عراق مطرح کرد که بغداد به حضور نظامیان خارجی نیازی ندارد، اما این سیاست تنها در حد اعلام باقی خواهد ماند.

دکتر سیدرضی عمادی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی، با اشاره به سفر سرزده وزیر دفاع آمریکا به بغداد در آستانه بیستمین سالگرد حمله این کشور به عراق، تصریح کرد: بحث‌ها درخصوص حضور نظامیان آمریکایی در عراق، سال‌هاست که مطرح می‌شود؛ از جمله سال 2011، در دولت آقای نوری مالکی ، دولت، پارلمان و مردم فشار زیادی برای خروج نظامیان آمریکایی از عراق وارد کردند و با اینکه آمریکایی‌ها برباقی ماندن در عراق پافشارهای زیادی کردند، اما بخش زیادی از نظامیان آن‌ها خارج شدند و در نهایت موافقت نامه حضور نیروهای نظامی آمریکا به نوعی تمدید نشد.

وی با بیان اینکه بیش از 10 سال است که مساله حضور نظامیان آمریکایی در عراق تبدیل به مساله ای جدی شده، اما با این حال در درون عراق در این باره اجماع نظری وجود ندارد، افزود:  ظاهرا برخی گروه‌ها و بخشی از مردم خواستار خروج نظامیان آمریکایی هستند و بخشی از گروه‌ها و مردم نیز بر لزوم حضور این نیروها تاکید دارند. هواداران حضور نیروهای نظامی آمریکا کم هم نیستند؛ مثلا کُردها و بخش زیادی از اهل سنت و حتی تعدادی از گروه‌های شیعی خواستار حضور نظامیان آمریکایی در کشورشان هستند.

این استاد دانشگاه گفت: از زمانی که دولت آمریکا در خاک عراق سرداران مقاومت، شهید سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس، را ترور کرد، مساله خروج نظامیان آمریکایی به دستور کار جدی تبدیل شد و توسط دولت و پارلمان عراق پیگیری انجام شد. با توجه به اینکه اکثریت پارلمان در اختیار گروه‌های شیعی است؛ تنها چند روز پس از ترور سرداران مقاومت، پارلمان عراق مصوب کرد باید نظامیان آمریکایی این کشور را ترک کنند. گروه‌های سیاسی فشارهای زیادی وارد کردند و مساله به جایی رسید که مصطفی کاظمی و بایدن توافقی درباره کاهش حضور نظامیان امضاء کردند.

عمادی اضافه کرد: حدود 2هزارو پانصد نیروی نظامی در عراق باقی ماندند که آن‌ها به تعبیری بحث آموزش نیروهای عراقی را دنبال می‌کنند و به این ترتیب با دولت عراق همکاری دارند. با این حال به نظر می‌رسد باقی ماندن این تعداد نیروی آمریکایی نشانه‌ایست مبنی بر اینکه هنوز خواست قاطع و اجماع نظری برای خروج کامل این نیروها وجود ندارد.

وی کاهش شمار نظامیان آمریکایی در عراق و تلاش برای کاستن از میزان وابستگی به آن‌ها را دستاوردی برای عراق برشمرد و ادامه داد: البته این مساله به این معنا نیست که آمریکا در عراق نفوذ ندارد، بلکه این کشور همچنان نفوذ سیاسی خود را دارد و تلاش هم می‌کند به علل مختلفی، از جمله هزینه هایی که در طول سال‌ها داشته است، پایگاه‌های نظامی خود را حفظ کند.

این تحلیلگر مسائل غرب آسیا، ناامنی‌های زیاد علیه نظامیان آمریکایی را دلیل کاهش تعداد پایگاه‌های نظامی آمریکا در عراق عنوان کرد و گفت: با این حال آمریکا همچنان تمایل دارد، نظامیانش در عراق باقی بمانند و تنها به گروه هایی که تمایل به خروج این نظامیان دارند، این پیام را دادند که با کاهش تعداد این افراد، صدای شما را شنیده ایم.

وی با اشاره به اظهارات یک مقام ارشد دفاعی آمریکا بعد از سفر وزیر دفاع این کشور به عراق، مبنی بر اینکه سفر به عراق با هدف نشان دادن تعهد واشنگتن به حفظ حضور نظامی خود در آنجا انجام شده است، تاکید کرد: پیام اصلی سفر وزیر دفاع آمریکا به بغداد این بود که آن‌ها تمایل و تاکید دارند همچنان نظامیان‌شان را در عراق حفظ کنند. با اینکه در سیاست اعلامی، نخست وزیر عراق مطرح کرده که این کشور به حضور نظامیان خارجی نیازی ندارد، اما این سیاست تنها در حد اعلام باقی خواهد ماند.

این استاد روابط بین‌الملل یادآورشد: طرف آمریکایی نیز خواستار حفظ نظامیان خود در عراق است، چرا که این کشور جایگاه مهمی برای آمریکا دارد. از یک سو آمریکا خود را صاحب نقش در ساخت جدید عراق می‌داند و مدعی هستند آن‌ها با داعش مبارزه کرده اند و از سوی دیگر نیز عراق کشوری با موقعیت مهم است. امکان مجاورت با جمهوری اسلامی ایران برای آمریکا بسیار اهمیت دارد؛ ضمن اینکه عراق کشوری بزرگ با ذخایر اثبات شده نفت و تولید و صادرات آن است. عراق به لحاظ جمعیت شناختی برای آمریکا نیز اهمیت دارد و آن‌ها به نوعی تلاش می‌کنند با حضور در این کشور، مانع پیوند میان کشورهای شیعی و جمعیت های شیعی شوند.

عمادی با بیان اینکه نباید حضور آمریکا را صرفا با کارکردهای نظامی دید، خاطرنشان کرد: این حضور، کارکردهای سیاسی و فرهنگی نیز دارد. به لحاظ فرهنگی، آمریکا در حال انجام اقدامات گسترده برای تاثیر در نهادهای این کشور و فرهنگ و ساختار اجتماعی و آموزشی عراق است.

وی با تاکید بر اینکه آمریکا در سال‌های اخیر برای تداوم حضور خود در عراق مقاومت‌های بسیاری کرده است، به تاکیدات و تهدیدهای برخی گروه‌های سیاسی عراق علیه حضور نظامیان آمریکا اشاره کرد و گفت: آمریکا از موقعیت جغرافیایی عراق، علیه برخی کشورهای همسایه استفاده می‌کند. از خاک عراق استفاده شد برای اینکه مهمترین فرمانده نظامی ایران را ترور کنند. وقت دولت عراق نیز هیچ اقدام متناسبی علیه این ترور انجام نداد. در واقع حضور نظامیان آمریکا در هر موقعیتی در نزدیکی جمهوری اسلامی ایران، برای آن و متحدانش پیامدهایی دارد.

این کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان اینکه ایران باید مراقبت‌های امنیتی را افزایش دهد ، ادامه داد: در یک سال اخیر درگیری‌های گروه‌های مقاومت با نیروهای نظامی آمریکایی بسیار کاهش یافته است، اما آمریکا با تداوم حضور نظامی خود در عراق، با توجه به اینکه آسمان عراق را در اختیار دارند برای گروه‌های مقاومت و متحدان ایران در عراق تهدیدهایی ایجاد خواهند کرد. ضمن اینکه در سطح منطقه نیز شاهد استفاده آمریکا از پایگاه هایی که در سوریه دارد، علیه مقاومت هستیم.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *