جدیدترین مطالب

تنش‌های مرزی پاکستان و افغانستان بالا گرفت

وزارت دفاع طالبان افغانستان اعلام کرد یک پایگاه نظامی ارتش پاکستان در نواحی مرزی مشترک را در اقدامی تلافی‌جویانه بابت حمله هوایی این کشور همسایه به خاک افغانستان مورد هدف قرار داده است.

Loading

أحدث المقالات

خط لوله صلح و پاشنه آشیل‌های آن/ پاکستان چگونه ایران را متقاعد می‌کند؟

خط لوله صلح یک خط لوله انتقال گاز است که هدف آن اتصال ایران، پاکستان و در نهایت هند است. این خط لوله این پتانسیل را دارد که مسیر جدیدی را برای عرضه گاز طبیعی از ایران به بازارهای جنوب آسیا باز کند. خبرآنلاین جدیدترین وضعیت ساخت این خط لوله را بعد از موافقت طالبان و پاکستان بررسی کرده است.

یمن: عملیات علیه کشتی‌های اسرائیلی ادامه خواهد داشت

تهران – ایرنا- وزارت خارجه دولت نجات ملی یمن بامداد سه‌شنبه در واکنش به بیانیه شورای امنیت سازمان ملل درباره عملیات نیروهای مسلح این کشور در دریای سرخ تاکید کرد که این عملیات تا توقف تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه ادامه خواهد داشت.

استولتنبرگ برگزاری انتخابات ریاست جمهور روسیه در سرزمین‌های اشغالی اوکراین را محکوم کرد

تهران- ایرنا- ینس استولتنبرگ دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) برگزاری انتخابات ریاست جمهوری روسیه در سرزمین‌های تحت اشغال ارتش این کشور در اوکراین و گرجستان را کاملاً غیرقانونی خواند و محکوم کرد.

قطعنامه پیشنهادی آمریکا و ژاپن برای جلوگیری از استقرار سلاح‌های هسته ای در فضا

نیویورک – ایرنا- آمریکا و ژاپن با ارائه قطعنامه ای به شورای امنیت سازمان ملل متحد، خواستار جلوگیری از استقرار سلاح‌های هسته‌ای در فضا شدند؛ قطعنامه‌ای که به نظر می‌رسد روسیه تنها هدف آن است.

۱۰۰ هزار صهیونیست، مسلح شدند

در ادامه پس‌لرزه‌های عملیات طوفان الاقصی، وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی خبر داد که مجوز سلاح برای ۱۰۰ هزار صهیونیست صادر شده است.

ادعای سناتور آمریکایی: واشنگتن باید روسیه را در لیست کشورهای حامی تروریسم قرار دهد

تهران- ایرنا- سناتور لیندسی گراهام با این ادعا که ولادیمیر پوتین یک رئیس‌جمهوری غیرقانونی است که یک کشور تروریستی را اداره می‌کند، گفت: واشنگتن باید روسیه را در لیست کشورهای حامی تروریسم قرار دهد.

Loading

تاثیر کابینه نتانیاهو بر روابط آمریکا و رژیم صهیونیستی

۱۴۰۱/۰۹/۱۶ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین - گفتگو: پژوهشگر مسائل رژیم صهیونیستی درباره دخالت‌های آمریکا در تشکیل کابینه جدید بنیامین نتانیاهو و تلاش برای وارد نشدن افراد تندرو از حزب راست افراطی به کابینه گفت: «اگر به فرایند اتفاقاتی که برای تشکیل کابینه افتاده نگاهی بیندازیم، مشخص می‌شود آمریکایی‌ها نتوانستند تاثیر زیادی بر این روند داشته باشند.»

منصور براتی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی توضیح داد: «درواقع نتانیاهو چاره‌ای جز ائتلاف با احزاب راست افراطی ندارد چون گزینه دیگری برای تشکیل کابینه ندارد و باقی احزاب نیز با نتانیاهو همکاری نخواهند کرد.»

براتی ادامه داد: «در عمل نیز نتانیاهو با احزاب راست افراطی همچون حزب قدرت یهودی به رهبری ایتامار بن گویر مذاکراتی انجام داده و توافقاتی هم صورت گرفته است. همچنین قرار است بن‌گویر وزارت امنیت داخلی را برعهده بگیرد و “وزارت توسعه نقب و جلیله” در منطقه شمال اراضی اشغالی نیز در وزارت امنیت داخلی ادغام شود و تحت کنترل بن گویر قرار گیرد. بخشی از مسائل امنیتی این مناطق نیز به بن‌گویر سپرده خواهد شد.»

به گفته این پژوهشگر مذاکرات با حزب صهیونیسم مذهبی به‌رهبری «بتصلائل اصموطریچ» نیز از نظر نتانیاهو تقریبا در روند خوبی پیش می‌رود و قرار است اصموطریچ وزیر دارایی و مسئول مشخص کردن وضعیت امنیتی کرانه باختری شود.

وی توضیح داد که اصموطریچ قرار بود ابتدا وزیر جنگ شود، اما نه نتانیاهو و نه آمریکایی‌ها موافق این امر نبودند؛ زیرا این وزارتخانه در رژیم صهیونیستی بسیار مهم و دومین وزارتخانه مهم به شمار می‌رود؛ لذا چون اصموطریچ سابقه نظامی نداشت و حتی سربازی هم نرفته وی را برای این سمت نپذیرفتند.

به گفته براتی این نگرانی رفع و قرار شد که شخص دیگری وزیر جنگ شود، اما مشکلی که وجود دارد این است که در راستای مسائل امنیتی، نتانیاهو به راست‌های افراطی خیلی باج می‌دهد و می‌خواهد اختیار مسائل امنیتی مناطق مختلف رژیم صهیونیستی را بین آن‌ها تقسیم کند. به عنوان مثال، نتانیاهو منطقه نقب و جلیله را در اختیار بن‌گویر قرار داده و می‌خواهد کرانه باختری را نیز در اختیار اصموطریچ قرار دهد.

این کارشناس ادامه داد: «البته ارتش رژیم صهیونیستی نیز با این مسئله مخالفت و اعلام کرده که حضور این افراد، ارتش را دچار مشکل و تناقض خواهد کرد.»

پژوهشگر مسائل رژیم صهیونیستی در خصوص مخالفت آمریکا با احزاب راست افراطی در این رژیم گفت: «مخالفت آمریکایی‌ها با روی کار آمدن بن‌گویر بیشتر است. چون بن‌گویر در سال‌های گذشته عضو یک گروه راست افراطی به نام لحاوا بود که در زمان ریاست‌جمهوری باراک اوباما این گروه در فهرست تروریستی آمریکا قرار گرفت؛ لذا اکنون به دلیل عضویت بن‌گویر در این گروه، وی در فهرست سیاه آمریکا قرار دارد و اگر بخواهد در قالب وزیر به آمریکا سفر کند مانع بر سر راهش وجود دارد.»

براتی در پاسخ به اینکه با روی کار آمدن احزاب راست افراطی، تنش بین تل‌آویو و واشنگتن تا چه زمانی ادامه خواهد داشت، تاکید کرد: «حداقل تا زمانی که دمکرات‌ها در کاخ سفید حضور دارند این مسائل منجر به ایجاد مشکلاتی در روابط فیمابین خواهد شد و رژیم صهیونیستی و آمریکا نمی‌توانند خیلی همکاری داشته باشند.»

وی ادامه داد: «از هم اکنون آمریکایی‌ها اعلام کرده‌اند اگر افراطی‌ها در کابینه قرار بگیرند با آن‌ها همکاری‌ نمی‌کنند و همکاری‌ها آسیب خواهد دید.»

وی افزود به بیان دیگر در این شرایط مانند قبل روابط تل‌آویو و واشنگتن پیش نخواهد رفت و دچار تنش‌هایی می‌شود.

به گفته این پژوهشگر رژیم صهیونیستی، این مسائل باعث نشده که نتانیاهو نظرش را در خصوص چینش کابینه و وزرا تغییر دهد؛ همچنانکه مذاکرات ادامه دارد و می‌خواهد این افراد را وارد کابینه کند، زیرا همچنانکه گفته شد باقی احزاب اعلام کرده‌اند با نتانیاهو همکاری نمی‌کنند و فقط همین احزاب راست افراطی و دو حزب مذهبی قبول کرده‌اند با وی کار کنند. بنابراین نتانیاهو انتخاب دیگری برای تشکیل کابینه ندارد.

براتی گفت: «در این شرایط ممکن است نتانیاهو به ناچار با ورود این افراد به کابینه موافقت کند، اما سپس آن‌ها را کنترل خواهد کرد؛ ولی مسئله‌ اینجاست که نتانیاهو شاید بتواند احزاب مذهبی را کنترل کند؛ اما راست‌های افراطی خیلی روی مواضع‌شان پافشاری می‌کنند و اصلا اهل امتیاز دادن نیستند.»

وی تاکید کرد: «از هم اکنون این چشم‌انداز شکل گرفته که در صورت تشکیل کابینه،‌ این وزرایی که از احزاب راست‌افراطی وارد شده‌اند، امور را به سمتی که خودشان تشخیص می‌دهند پیش خواهند برد.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *