جدیدترین مطالب

هدف نهایی اسرائیل از تجاوز به ساختمان کنسولگری ایران

هدف نهایی اسرائیل از تجاوز به ساختمان کنسولگری ایران

رضا مقاتلی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: اقدام استراتژیک ایران در عدم شتابزدگی در اتخاذ تصمیماتش را می توان از دیدگاه عقلانیت و از منظر منافع ملی شایسته ی حمایت جمعی دانست و بر تلاش ها برای عدم قرار گرفتن در زمین و طراحی شطرنجی اسرائیل و کابینه ی جنگ طلب نتانیاهو مراقبت جدی کرد.

به روایت یک چوپان دروغگو

رژیمِ صهیونیستی در یکی از آخرین حملاتِ خود، مسجدِ فاخُورِه در شمالِ غزه را هم، تخریب کرد.

تحلیلی بر اهمیت و جایگاه تدابیر دیوان لاهه در قبال جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: دیپلمات پیشین کشورمان گفت: دیوان دادگستری بین‌المللی در لاهه، اوایل فروردین ماه تدابیر جدیدی اتخاذ کرد که به موجب آن، رژیم صهیونیستی ملزم به انجام اقدامات لازم و موثر جهت همکاری با سازمان ملل بدون هرگونه تاخیر است.

«وعده صادق» پاسخ مشروع ایران به تجاوزات صهیونیست‌ها بود

سفیر سوریه در تهران درباره عملیات تنبیهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی علیه رژیم صهیونیستی گفت: «وعده صادق» عملیات دفاعی مشروع از سوی جمهوری اسلامی ایران است که در چارچوب حق دفاع از خود و در پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق انجام شد.

Loading

أحدث المقالات

بورل: اوکراین و اسرائیل مثل هم نیستند

رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا معتقد است کی‌یف نباید از همان نوع حمایتی که غرب از رژیم صهیونیستی در جریان حمله ایران به سرزمین‌های اشغالی ارائه کرد، درخواست کند، زیرا این دو وضعیت قابل مقایسه نیستند.

قدردانی احزاب ملی لبنان و فلسطین از عملیات «وعده صادق»

نمایندگان احزاب ملی لبنان و نیز فلسطین در جریان نشستی که روز گذشته با سفیر کشورمان در بیروت داشتند، با اشاره به اینکه ایران یک جهش بزرگ و موثر در عرصه تقابل با اشغالگران رقم زد، از عملیات موفق «وعده صادق» ضد دشمن صهیونیستی تمجید و قدردانی کردند.

آمریکا معافیت ونزوئلا از تحریم‌های نفت و گاز را تمدید نخواهد کرد

تهران- ایرنا- دولت آمریکا اعلام کرد معافیت ونزوئلا را از تحریم‌های بخش نفت و گاز به دلیل نگرانی در مورد مسائل مربوط به انتخابات در این کشور آمریکای لاتین، از امروز پنج شنبه (۱۸ آوریل/ ۳۰ فروردین) تمدید نخواهد شد و دولت کاراکاس نیز اعلام کرد کاخ سفید با این اقدام، مرتکب اشتباه شده است.

Loading

چالش‌ها و راهبردهای اروپا در مقابله با بحران انرژی

۱۴۰۱/۰۷/۰۶ | اقتصادی, خبر تاپ, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل اروپا با بیان اینکه بحران انرژی در نشست سالانه پارلمان اروپا بسیار خودنمایی کرد، گفت: تامین بخش زیادی از انرژی هدف گذاری شده، باعث شده کشورهای اروپایی از موضع قدرت نسبت به روسیه صحبت کنند.

ابراهیم باقری در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به اظهارات «اورسلا فون درلاین»، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا در نشست سالانه پارلمان اروپا، تصریح کرد: به گفته او بعد از جنگ جهانی دوم و تاسیس اتحادیه اروپا بی سابقه بوده که جلسه‌ای در پارلمان برگزار شود، در حالی که این اتحادیه، درگیر جنگ خارجی باشد. علاوه برآن، مباحث مربوط به انرژی اروپا و برنامه ها برای کاهش وابستگی به گاز، این گزارش سالانه را از دوره‌های پیش متفاوت کرده بود.

وی به هماهنگی رنگ لباس رئیس کمیسیون اروپا در این نشست با رنگ پرچم اوکراین وهمچنین اتحادیه اروپا اشاره کرد و افزود: در واقع اوعنوان کرد مسئله اصلی اروپا جنگ اوکراین و آینده اتحادیه اروپا است و آغازسخنرانی او نیز با مسائل مربوط به جنگ بود.

این تحلیلگرمسائل اروپا با بیان اینکه در این نشست گزارشی از برنامه‌های تحریمی اتحادیه اروپا علیه مسکو خصوصا در مباحث مالی و تمامی تحریم‌های اعمال شده و محدودیت‌هایی که علیه شرکت‌های روسی و کاهش تولید فناوری و تجهیزات روسی اجرا شده، ارائه شد، گفت: براساس اظهارات فون درلاین، حدود هزار شرکت بین‌المللی روسیه از سوی اروپا تحریم شده‌اند و میزان تولید موتورها و برخی تجهیزات درسال گذشته درروسیه بیش از 75 درصد کاهش یافته است.

باقری به ارائه بسته 100 میلیون یورویی از سوی اتحادیه اروپا به اوکراین در این نشست اشاره کرد و ادامه داد: رئیس کمیسیون اروپا بر مسئله بحران انرژی تاکید داشت و با توجه به کاهش قابل توجه صادرات گاز به کشورهای اروپایی از سوی روسیه، این اتحادیه دیپلماسی گازی خود را فعال کرده و با کشورهایی مانند جمهوری آذربایجان که علاوه بر روسیه، تنها کشور دارای خط لوله گازی به اروپاست، مذاکراتی داشته است.

وی با بیان اینکه اروپا قرار است بخش بزرگی از کسری گاز صادراتی روسیه را از ایالات متحده، کشورهای شمال اروپا و همچنین جمهوری آذربایجان، از طریق کریدور قفقازجنوبی و خط لوله تاناپ و تاپ به اروپا تامین کند، خاطرنشان کرد: با توافقاتی که میان رئیس کمیسیون اروپا و رئیس جمهوری آذربایجان منعقد شد تا پایان سال 2022، سه میلیاردمترمکعب به گازصادراتی به اروپا اضافه خواهد شد. برخی کشورهای شمال آفریقا، ترکمنستان، ایران و قطر نیز دراستراتژی تعامل گازی اروپا نقش ویژه‌ای دارند.

 

بحران اوکراین و خودنمایی بحران انرژی اروپا

وی با بیان اینکه بحران انرژی در نشست سالانه پارلمان اروپا بسیار خودنمایی کرد، افزود: رئیس کمیسیون اروپا اشاره‌ای به بحث استراتژی اتحادیه برای جبران کمبود گازی زمستان اروپا داشت. این استراتژی تحت عنوان استراتژی «تعامل انرژی خارجی اتحادیه اروپا» و به منظور بازسازی قدرت اروپا در حوزه انرژی و وابستگی گازی اتحادیه اروپا طراحی شده است که چهارهدف را پیگیری می‌کند.

باقری «تنوع بخشی به منابع گازی اروپا» را از جمله این اهداف عنوان کرد و گفت: تاحدودی پیش‌بینی می شود حدود 70 درصد از 85 درصد گاز مورد نیاز هدف‌گذاری شده، ذخیره سازی شده است. هدف دوم «آماده سازی اتحادیه اروپا برای انرژی تجدیدپذیر» از طریق سرمایه گذاری‌های کلان و هدف سوم «کاهش وابستگی به واردات انرژی روسیه» با سرمایه گذاری شرکت‌های انرژی اروپایی و همچنین هدف چهارم «صرفه جویی درمصرف انرژی» است که اروپا توانسته در آن از 9 درصد به 13 درصد برسد.

این کارشناس مسائل اروپا افزود: رئیس کمیسیون اروپا در این نشست به طرح استراتژی «سهمیه دوران بحران» پرداخت که در آن شرکت‌هایی که از طریق افزایش قیمت، به سودهای کلانی دست یافته اند، باید آن را درسطح اتحادیه و برای مردمی که نیازجدی دارند، پخش کنند. ضمن اینکه این شرکت‌ها باید با افزایش عرضه گاز، باعث کاهش تقاضا شوند که قیمت‌ها بیشتر افزایش نیابند و درخصوص تولید برق نیز مسائلی مطرح شد.

باقری با بیان اینکه رئیس کمیسیون اروپا گفت «باید پیش ازاین بیشتر به نگرانی کشورهای شرقی و مرکزی نسبت به توسعه طلبی روسیه اهمیت می‌دادیم»، تاکید کرد: «فون درلاین» به شکست برنامه حذف سوخت‌های فسیلی اروپا اشاره و اذعان کرد اروپا به برنامه احزاب سبز برای کاهش سوخت‌های فسیلی اهمیتی نداد و این مسئله اکنون استقلال استراتژیک اتحادیه اروپا را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.

وی برنامه‌های تحول دراتحادیه در حوزه‌های استقلال نظامی، انسجام درسیاست خارجی، قوانین مالی، اقتصادی و طرح ریزی درخصوص مسائل انرژی را از مهم‌ترین مواردی دانست که در سخنان رئیس کمیسیون اروپا مورد توجه قرارگرفت وگفت: در این نشست عنوان شد اتحادیه برنامه‌هایی برای تقویت قدرت عمل نظامی اروپا با هماهنگی با ناتو دارد و درعین حال اروپا باید توانایی مداخله نظامی بدون کمک آمریکا را نیز داشته باشد. همچنین اعلام شد اروپا مشغول آماده کردن بیانیه مشترکی با ناتو است که تا پیش از پایان سال جاری ارائه خواهد شد.

این تحلیلگر مسائل اروپا با بیان اینکه اروپا تلاش می‌کند در نیمه نخست سال 2023، نشستی برگزار کند که در آن مباحث نظری و مالی سیاست دفاعی مستقل اتحادیه اروپا مورد بررسی قرارگیرد، عنوان کرد: رئیس کمیسیون اروپا در این نشست به ضرورت توجه به تضمین ثبات در منطقه، متنوع شدن تهدیدات از جمله تهدیدات سایبری، جنگهای ترکیبی و اهمیت اراده سیاسی کشورهای عضو برای مشارکت در شرایط ضروری، همچنین تغییرات اقلیمی و موفقیت‌ها درمبارزه با کرونا و مدیریت بحران مهاجرت تاکید کرد.

 

اروپا در عمیق ترین رکود اقتصادی

باقری به اعلام کمک مالی اروپا به افغانستان برای جلوگیری ازفاجعه انسانی در این نشست اشاره کرد و گفت: براساس اعلام رئیس کمیسیون اروپا، اروپا درعمیق ترین رکوداقتصادی از زمان جنگ جهانی دوم قرارگرفته و با این حال بسته احیای اقتصادی توانسته دربهبود وضعیت شهروندان تغییراتی ایجاد کند، ضمن اینکه اروپا متحمل ضرر700 میلیارد دلاری به دلیل این رکود شده است.

این کارشناس مسائل اروپا، تاکید برعملگرایی و برنامه‌هایی را که امکان تحقق دارند، از ویژگی نشست اخیر سالانه پارلمان اروپا دانست و گفت: سال‌های قبل در این نشست، برنامه‌های بلندپروازانه اروپا برای بلندمدت مورد بررسی قرارمی گرفت، اما دراین نشست برنامه‌های عملگرایانه، غیرایدئولوژیک و عملیاتی برای میان مدت و کوتاه مدت بررسی شد.

وی به تاکید رئیس کمیسیون اروپا مبنی براینکه روسیه درجنگ اوکراین شکست خواهد خورد، اشاره کرد و افزود: اتحادیه اروپا، خود را همواره قدرت هنجاری می داند و پاسداری از ارزش‌های غربی را هدف خود می‌داند، علاوه برآن هماهنگی‌ها با کشورها برای تامین گاز انجام شده و تامین بخش زیادی از انرژی هدف گذاری شده و چشم‌اندازهای مثبت به کاهش وابستگی به روسیه درحوزه انرژی باعث شده کشورهای اروپایی از موضع قدرت نسبت به روسیه صحبت کنند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *