جدیدترین مطالب

طرح خطرناک غرب برای آینده غزه

طرح خطرناک غرب برای آینده غزه

به نظر می‌رسد که رژیم صهیونیستی در ادامه کشتار و جنایت ۸ ماهه خود به دنبال کلید زدن صفحه آخر کتاب تراژدی بشریت در نوار غزه است. علی رغم تمامی درخواست‌های منطقه‌ای و بین المللی از نتانیاهو برای عدم حمله به رفح، اشغالگران با انجام تدابیری خود را برای عملیات زمینی گسترده و تجاوز به جنوبی ترین شهر باریکه غزه آماده می‌کنند. طبق برآوردها و همچنین هشدار تحلیلگران و ناظران در صورت آغاز این تجاوز موج دیگری از کشتار مردم فلسطین به دلیل تجمع و تراکم زیاد فلسطینیان در این شهر رقم خواهد خورد.

پایان سفر رئیس جمهور به پاکستان

رئیس جمهور کشورمان در پایان سفر دو روزه خود به پاکستان در آخرین برنامه خود، در جمع فعالان اقتصادی، فرهنگی و دینی شهر کراچی که به میزبانی سروزیر و دولت محلی ایالت سند برگزار شده بود، حضور پیدا کرد.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

ترکیه، جدی ترین رقیب ایران در عراق

ترکیه، جدی ترین رقیب ایران در عراق

محمد صالح صدقیان می گوید: من بارها طی سال‌های گذشته، هم در اتاق بازرگانی ایران و عراق و هم در وزارت صنعت و معدن و تجارت به این نکته اشاره کردم که تجار ایرانی باید توجه خاصی روی کالاهای صادراتی خود به عراق داشته باشند. باید کیفیت مواد به کار رفته و بسته‌بندی آن قابلیت رقابت با محصولات دیگر به خصوص محصولات ترکیه‌ای را داشته باشد. شما خودتان یک سر به اتاق بازرگانی ایران و عراق بزنید و ببینید که میزان مشکلات و چالش های تجار عراقی و ایرانی چقدر زیاد است؛ از بسته‌بندی نامرغوب و کالاهای بی‌کیفیت تا محصولات تاریخ مصرف گذشته گرفته و مسئله تبادل ارزی و بانکی و پولی و هزار مسئله دیگر؛ طبیعتاً تاجر عراقی در این شرایط رغبت پیدا می‌کند که به سمت تجارت با ترکیه برود تا هم سرمایه‌اش حفظ شود و هم محدودیت‌ها و چالش‌ها و مشکلات تجارت با بازرگانان ایرانی را ندارد. من شخصاً در جریان این موضوعات و مشکلات هستم.

افزایش نظامی گری دولت انگلیس

نخست وزیر انگلیس با سفر به لهستان همسایه اوکراین، از بزرگ‌ترین بسته کمک‌های نظامی انگلیس به اوکراین رونمایی کرد.

Loading

أحدث المقالات

هشدار مسکو در مورد پیامدهای خطرناک رزمایش‌های ناتو نزدیک مرزهای روسیه

تهران-ایرنا- سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به رزمایش‌های سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) که قرار است از جمعه هفته جاری در فنلاند آغاز شوند، هشدار داد: رزمایش‌های ناتو نزدیک مرز روسیه، خطرات حوادث نظامی احتمالی را افزایش می‌دهند.

هشدار مسکو در مورد پیامدهای خطرناک رزمایش‌های ناتو نزدیک مرزهای روسیه

تهران-ایرنا- سخنگوی وزارت خارجه روسیه در واکنش به رزمایش‌های سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) که قرار است از جمعه هفته جاری در فنلاند آغاز شوند، هشدار داد: رزمایش‌های ناتو نزدیک مرز روسیه، خطرات حوادث نظامی احتمالی را افزایش می‌دهند.

Loading

تلاش آمریکا برای درگیر کردن چین در بحران تایوان

۱۴۰۱/۰۷/۰۵ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین - گفتگو: کارشناس مسائل اوراسیا درباره صحبت‌های اخیر معاون سیا مبنی بر اینکه رئیس‌جمهوری چین به ارتش این کشور دستور آماده‌باش برای سیطره بر تایوان تا سال ۲۰۲۷ را داده است، گفت: «چنین صحبت‌هایی از سوی مقامات آمریکا با این هدف است که چین را تحریک به درگیری نظامی کنند؛ چرا که واشنگتن می‌داند تا چند سال دیگر چین ابرقدرتی اقتصادی را از آن خود می‌کند و از آمریکا پیشی می‌گیرد.»

مهدی خورسند در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی ادامه داد: «آینده تنش چین و آمریکا به شرایط صحنه ‌بین‌الملل و شرایطی که هژمون برتر یعنی آمریکایی‌ها با آن روبرو هستند بازمی‌گردد. آمریکا در اکثر شاخصه‌های قدرت که این شاخصه‌ها باعث سلطه‌طلبی آمریکا و قدرت برتر شدن این کشور شده بود به چالش کشیده شده و آمریکایی‌ها تقریبا بخش زیادی از قدرت‌شان را از دست داده‌اند.»

وی افزود: «از جمله در زمینه نظامی، اقتصادی و حتی رقابت‌های تکنولوژیک، آمریکا گوی سبقت را به چین باخته و طبق برآوردی که بسیاری از نهادهای پولی و مالی دارند آمریکا تقریبا در سال ۲۰۳۰ جایگاه ابرقدرتی اقتصادی خود را در اختیار چین قرار خواهد داد.»

خورسند با اشاره به اینکه آمریکا قدرت سلطه‌طلبانه خود را براساس شاخصه‌های اقتصادی به‌دست آورده بود، گفت: «نظام لیبرال دمکراسی طبق خواست و اراده و محورهای نظام اقتصادی برتون ‌وودز بود که بعد از جنگ جهانی دوم توانست سلطه دلار را بر دنیا عملیاتی کند.»

خورسند با بیان اینکه در چند سال اخیر برخی کشورها به سمت حذف دلار و جایگزین کردن آن با ارزهای ملی پیش رفتند، توضیح داد: «چین به عنوان یکی از پیش‌روترین کشورها در دنیا برای جایگزینی دلار و ارزهای ملی اقدام کرده است.»

به گفته این کارشناس، پکن در این راستا، نهادهای منطقه‌ای و غیرغربی را ایجاد و در آنها کشورها را تشویق می‌کند تا آن کشورها وارد تعاملات دو یا چند جانبه غیردلاری و غیریورویی شوند. نمونه آن نیز سازمان شانگهای است که در اجلاسیه سمرقند شاهد بودیم سازوکار فعالیت و تبادلات مالی بدون دلار و بدون یورو آغاز شد و احتمالا در اجلاسیه بعدی که در دهلی نو برگزار می‌شود مصوب و اجرایی خواهد شد.

کارشناس مسائل اوراسیا ادامه داد: «درواقع می‌توان گفت که اعضای سازمان شانگهای برای دور ماندن از تحریم‌های دلاری و فشارهای آمریکا به سمت دلارزدایی حرکت کرده‌اند.»

وی همچنین توضیح داد: «در چنین فضایی که به جرات می‌توان گفت رهبری بخش بزرگی از این جریان‌سازی‌ها علیه آمریکا کشور چین بوده، آمریکا خطرات راهبردی، استراتژیک و هژمونیکی را از سوی چین برای خود احساس می‌کند. حتی جو بایدن نیز در زمان روی کار آمدنش به عنوان رئیس‌جمهور اعلام کرد که چین محور اصلی خطرات و رقابت آمریکا در صحنه بین‌الملل است.»

خورسند با اشاره به اینکه یک صحنه‌‌آرایی در دنیا توسط آمریکا صورت گرفته است، تشریح کرد: « در این فضا واشنگتن در ابتدا تلاشش بر این است که بال‌های حمایتی پکن قطع شود. یعنی همکاران و همراهانی که چینی‌ها در جنگ بزرگ و هژمونیک آینده نزدیک بین آمریکا و چین خواهند داشت را مشغول پرونده‌های دیگری کرده است.»

وی تاکید کرد:«در چنین شرایطی شاهد هستیم که در یک سو روسیه درگیر یک تنش فرسایشی ژئوپلتیک می‌شود و در سوی دیگر تلاش بر این است که جمهوری اسلامی ایران نیز به عنوان یکی از بازیگران موثر در نظام بین‌الملل در این دوران گذار از نظم تک قطبی به نظم چندقطبی درگیر تنش‌هایی در حوزه پیرامونی خود شود؛ به عنوان مثال تنش‌ها در قفقاز جنوبی و فرصت‌سوزی‌هایی که در پرونده‌ هسته‌ای ایران را درگیر کرده است را شاهد هستیم.»

خورسند ادامه داد:  پس از آنکه تاحدودی دل‌مشغولی و درگیری برای دو کشور ایران و روسیه به وجود آمد، می‌بینیم که زمزمه‌هایی مبنی بر عداوت و برخورد آمریکا با چین و همچنین زمزمه چیدن مقدمات و بستر مقابله آمریکا با چین به تدریج در حال فراهم شدن است.»

این کارشناس توضیح داد:«درواقع چین‌هراسی در حال اوج گرفتن است و نمونه و مصداق بارز آن صحبت‌های این مقام سازمان سیا یا صحبت‌های رئیس‌جمهور آمریکا در گفتگو با یکی از خبرگزاری‌های آمریکا است که اعلام کرد اگر چین بخواهد تایوان را به اشغال خود درآورد آمریکا به صورت مستقیم ورود خواهد کرد.»

وی تاکید کرد:« به بیان دیگر آمریکا انقدر آستانه تحریک را بالا می‌برد تا چین را درگیر یک جنگ و تنش کند. کما اینکه در یکی دو ماه گذشته سفر مقامات و نماینده‌های کنگره آمریکا در این فضا دغدغه‌های بسیاری برای چین به وجود آورد. حتی بسیاری پیش‌بینی کردند که چین دست به اقدام عملیاتی نظامی علیه تایوان خواهد زد اما پکن از این قضیه خودداری کرد.

خورسند در نهایت گفت:« به نظر می  رسد در آینده خیلی نزدیک یعنی شاید کمتر از چند سال آینده، چینی‌ها به ناچار وارد یک تنش هژمونیک با آمریکا در دریای چین شرقی و در دریای چین جنوبی خواهند شد و این فضا منجر به یک نبرد بزرگ و جنگ هژمونیک می‌شود.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *