جدیدترین مطالب

با این رفتارها منطقه امن نمی شود

با این رفتارها منطقه امن نمی شود

استفان والت می نویسد: وقتی اسرائیل به ساختمان کنسولی ایران حمله کرد واشنگتن حتی پلک هم نزد، در حالی که این کشور حمله اخیر اکوادور به سفارت مکزیک در کیتو را محکوم کرده بود.

روایت رسانه‌های پاکستانی از دستاورد‌های اولین سفر رئیس جمهور به اسلام آباد

رسانه‌های پاکستان با پرداختن به دستاورد‌های سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به اسلام آباد نوشتند ایران و پاکستان در جریان سفر سید ابراهیم رئیسی به پاکستان پیامی قاطع در مورد عزم مشترک خود برای تقویت روابط در تمامی حوزه‌های همکاری دوجانبه صادر کردند.

سفر موفق رئیس جمهور ایران به اسلام آباد یک «تحول بزرگ» است

درحالیکه بسیاری از رسانه های پاکستانی اخبار مبنی بر تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی واشنگتن درصورت توسعه مناسبات تجاری با جمهوری اسلامی ایران را منتشر می کنند، وزیر دفاع این کشور سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به اسلام آباد را موفق ارزیابی کرده و‌ آن را تحولی بزرگ قلمداد کرد.

پنج شنبه سیاه فرودگاه‌های فرانسه

اعتصاب کارکنان بخش‌های کنترل پرواز فرودگاه‌های فرانسه باعث شده هزاران پرواز لغو و برنامه ریزی صد‌ها هزارمسافر بهم بخورد و سرگردان شوند.

Loading

أحدث المقالات

الحوثی: در ۲۰۲ روز، ۱۰۲ کشتی هدف قرار گرفتند

رهبر انقلاب یمن در بخش پایانی سخنان خود به عملیات‌های ارتش یمن علیه کشتی‌های اسرائیلی و کشتی‌هایی که به سمت بندر ایلات (ام الرشراش) حرکت می‌کنند پرداخت و گفت که در ۲۰۲ روز گذشته ۱۰۲ کشتی مورد هدف قرار گرفته‌اند.

حملات موشکی، راکتی و پهپادی مقاومت لبنان و فلسطین به پایگاه‌های مختلف صهیونیست‌ها

تهران-ایرنا- حزب‌الله لبنان و گردان‌های مجاهدین و القسام، مرکز تازه تاسیس جاسوسی ارتش رژیم صهیونیستی را در مرکز نوار غزه و مقر فرماندهی لشکر غزه را در شهرک «رعیم» و همچنین توپخانه «عین مارگالیوت» را هدف حمله موشکی، راکتی و پهپادی قرار داده‌اند.

استفاده از گوشی آیفون در مراکز نظامی کره‌جنوبی ممنوع شد

ارتش کره جنوبی استفاده از گوشی تلفن همراه آیفون را برای پرسنل نظامی این کشور ممنوع و دلیل آن را عدم انطباق دستگاه‌های آیفون با محدودیت‌های مشخص شده در سند امنیت دفاع ملی ارتش این کشور برای کنترل دستگاه‌های تلفن همراه و نشت اطلاعات حساس از طریق ضبط صدا اعلام کرده است.

استفاده از گوشی آیفون در مراکز نظامی کره‌جنوبی ممنوع شد

ارتش کره جنوبی استفاده از گوشی تلفن همراه آیفون را برای پرسنل نظامی این کشور ممنوع و دلیل آن را عدم انطباق دستگاه‌های آیفون با محدودیت‌های مشخص شده در سند امنیت دفاع ملی ارتش این کشور برای کنترل دستگاه‌های تلفن همراه و نشت اطلاعات حساس از طریق ضبط صدا اعلام کرده است.

Loading

دلایل و پیامدهای افزایش بودجه نظامی فرانسه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یکی از اساتید رشته روابط بین‌الملل گفت: با توجه به اینکه موقعیت و مواضع فرانسه چندان در چارچوب کشورهای آنگلوساکسون قرار نمی‌گیرد و می‌داند نمی‌تواند همیشه روی رویکردهای آمریکا و بریتانیا حساب کند، ناگزیر به حفظ قدرت نظامی برتر در اروپا است و با سرمایه‌گذاری در بخش صادرات هم مزیت تجهیزات نظامی‌اش را حفظ می‌کند.

دکتر هادی دولت آبادی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی ضمن اشاره به تصمیم فرانسه برای افزایش بودجه نظامی این کشور تا دو برابر آنچه در دو سال اخیر متعهد شده بود، تصریح کرد: از یک سو با توجه به جنگ اوکراین و روسیه، ناتو باید نیروهایش را تقویت کند و بنابر قوانینی که وجود دارد کشورها متعهد شده‌اند خود را به حجم مشخصی از تسلیحات نظامی برسانند؛ برای فرانسه تعیین شده بود که باید 2 درصد میزان ناخالص تولید ناخالص ملی را صرف بودجه نظامی‌اش کند.

وی افزود: از سوی دیگر فرانسه تلاش می‌کند برابری حجم و میزان تسلیحات نظامی را با آلمان حفظ کند، چرا که آلمان بودجه بالایی را در ماه‌های اخیر برای افزایش توان نظامی و دفاعی خود صرف کرده است و فرانسه ناچار است برای هماهنگی و حفظ توازن قوای نظامی در اروپا بودجه خود را افزایش دهد.

این تحلیلگر مسائل فرانسه، به اظهارات رئیس جمهور فرانسه مبنی براینکه کشورش به دنبال این است که پایگاه‌های نظامی خود را در اسرع وقت در مالی ببندد، اشاره کرد و یادآور شد: فرانسه به دنبال توافقی که با برخی کشورهای آفریقایی داشته، باید تا شهریور آینده تمام نیروهایش را از برخی از آن‌ کشورها، خصوصا کشور مالی که حدود 9 سال در آن درگیر جنگ بود، خارج کند. بنابراین تعدادی از نیروهای فرانسوی از برخی مناطق خارج می‌شوند.

وی ادامه داد: تاکنون نیروهای فرانسوی در کشورهایی حضور داشتند که به لحاظ مسافت، چندان دور از وطن خود نبودند، لذا ماموریتشان هزینه چندانی در بر نداشت. ضمن اینکه فرانسه چندین دهه در این مناطق حضور داشته و از پایگاه‌هایی بهره می‌برد که از سال‌ها پیش آن‌ها را تاسیس کرده بود.

دولت آبادی گفت: با توجه به راهبردی که فرانسه برای افزایش حضور در کشورهای خلیج‌فارس دارد، این افزایش حضور نظامی و انتقال تجهیزات نظامی هزینه‌های بالایی دارد. همانطور که در سال‌های 2014 و 2015 که فرانسه می‌خواست تجهیزات نظامی خود را از فرانسه خارج کند، برآورد شده بود هزینه‌ای که باید برای خروج تجهیزات نظامی داشته باشند، با ارزش این تجهیزات برابر است. بنابراین جابجا کردن این تجهیزات و انتقال آن‌ها به مناطق دیگر برای فرانسه مستلزم هزینه‌هایی است.

این استاد دانشگاه تهران درخصوص پیامدهای افزایش بودجه نظامی فرانسه در شرایط جنگ اوکراین با روسیه و حفظ موقعیت نیروی سومی که همواره آن را مدنظر داشته، خاطرنشان کرد: در هر حال فرانسه باید خود را قدرت برتر اروپا در این زمینه نگه دارد؛ چرا که با توجه به ممنوعیت‌های آلمان برای داشتن تجهیزات نظامی و راهبردی بعد از جنگ جهانی دوم، فرانسه می‌تواند در بخشی از تجهیزات نظامی در اروپا حرف اول را بزند. بنابراین تلاش می‌کند که جایگاه خود را در این عرصه حفظ کند.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه موقعیت و مواضع فرانسه چندان در چارچوب کشورهای آنگلوساکسون قرار نمی‌گیرد، می‌داند نمی‌تواند همیشه روی رویکردهای آمریکا و بریتانیا حساب کند؛ از جمله می‌توان به پیامدهایی که قرارداد آکوس میان استرالیا، آمریکا و انگلستان داشت و همچنین افزایش فاصله فرانسه با انگلستان بعد از ماجرای برگزیت اشاره کرد؛ بنابراین برای اینکه پاریس بتواند خود را به عنوان قدرتی در اروپا حفظ کند، ناگزیر است تلاش کند تا بتواند قدرت نظامی برتر اروپا باشد و با سرمایه‌گذاری‌های لازم، بتواند در بخش صادرات هم مزیت تجهیزات نظامی‌اش را حفظ کند.

این تحلیلگر مسائل فرانسه به تلاش این کشور برای تدوین قانون برنامه‌ریزی نظامی جدید اشاره کرد و توضیح داد: مکرون از وزارت نیروهای مسلح فرانسه خواسته است پیشنهادهای بسیار ملموسی را با توجه به قانون برنامه‌ریزی نظامی جدید که در اوایل سال ۲۰۲۳ به پارلمان داده می‌شود، ارائه دهد؛ قانونی که باید خطوط دقیق برنامه‌ریزی نظامی را در دوره ۲۰۲۴-۲۰۳۰ مشخص نماید.

دولت آبادی خاطرنشان کرد: رئیس جمهور فرانسه در آستانه روز ملی فرانسه در جمع نیروهای مسلح، خواستار تغییر عمیق در الگوی حضور فرانسه در آفریقا شد و تاکید کرد باید به تعهد خود در برابر تهدید تروریستی در همه جا، به ویژه در آفریقا ادامه دهند.

وی با اشاره به اظهارات جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در جده مبنی بر اینکه “برای روسیه و چین خلاء در خاورمیانه ایجاد نمی‌کنیم و تمام تلاشم را برای افزایش عرضه نفت آمریکا انجام خواهم داد”، گفت: با توجه به تلاش آمریکا برای ایجاد ائتلاف با هدف حفظ منافع خود در منطقه خاورمیانه، باید دید آیا فرانسه می‌تواند به طور کامل روی حضور در منطقه خلیج‌فارس حساب کند یا خیر. اگر برخلاف آنچه اعلام شده، قرار باشد آمریکا تعهدات خود را در منطقه کاهش دهد، حضور فرانسه پررنگ تر خواهد بود و افزایش بودجه نظامی قطعا در این مسیر به کار گرفته خواهد شد.

این کارشناس مسائل فرانسه، به اظهارات و بیانیه‌هایی که در چارچوب سفر بایدن از سوی کشورهای منطقه خلیج‌فارس مطرح شده است، اشاره کرد و افزود: با توجه به جنگ اوکراین و افزایش نیاز آمریکا و غرب به امنیت انرژی در کشورهای خود، سفر بایدن امکان دارد به عنوان بازگشتی برای آمریکا تلقی شود؛ بنابراین اگر عربستان بخواهد امتیازهایی به آمریکا بدهد، قطعا امتیازهایی برای دفاع از منافع عربستان خواهد گرفت. در این صورت فضای کمتری برای عرض اندام فرانسه باقی خواهد ماند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *